armagedwnn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Narayan είπε Να πω κι εγώ μία κάπως πιο προσγειωμένη άποψη. Δεδομένου πως ανέφερες πως δεν έχεις ούτε τη μισή αξία του οχήματος να δώσεις μπροστά: Βεβαιώσου πως το μηνιαίο εισόδημά σου είναι επαρκές για να καλύψει όχι μόνο τη δόση και τα έξοδα συντήρησης του οχήματος, αλλά και για να μένει στην άκρη ένα ποσό της τάξεως των €100-200 για τυχόν απρόοπτες επισκευές ή εργασίες φανοποιού που θα χρειαστούν. Αυτά βέβαια επιπλέον της "καβάτζας" που κρατάς ούτως ή άλλως για άλλα επείγοντα περιστατικά της προσωπικής σου ζωής. Είναι κρίμα να βρεθείς μπροστά στην πιθανότητα κατάσχεσης του οχήματος επειδή για τον Α ή τον Β λόγο δεν μπόρεσες να ανταποκριθείς σε μερικές δόσεις, ή να μένει ακίνητο το όχημα λόγω ζημιάς και να μην μπορείς να το επισκευάσεις επειδή προτεραιότητα έχει να εξοφληθεί το δάνειο. Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, δεν θα προχωρούσα στην αγορά οχήματος τέτοιας αξίας μέχρι να είχα τουλάχιστον το 75-80% της αξίας του στην άκρη, ώστε να δώσω ένα 50-60% μπροστά και να έχω ένα ποσό στην άκρη για όσα προανέφερα. Υπήρξα κι εγώ νέος, με θερμό κεφάλι, και θέλοντας να αγοράσω ένα hot hatch, αλλά βάζοντας τα κουκιά κάτω απλά δεν έβγαινε το σενάριο με ασφάλεια, και τελικά συμβιβάστηκα με κάτι φθηνό και αξιόπιστο για τις καθημερινές μου ανάγκες, μέχρις ώτου να μαζέψω αρκετά χρήματα για κάτι καλύτερο. Σ' ευχαριστώ για την άποψη! Το ότι είναι hothatch δεν το κάνει λιγότερο αξιόπιστο αρχικά. Κοίταξε το 40% είναι 10Κ δεν μαζεύονται εύκολα, τώρα βέβαια που θα το παραλάβω άνοιξη αν όλα πάνε καλά θα είναι εύκολο. Και μην ξεχνάμε ότι με έξοδα φακέλου κτλ θέλεις άλλο 1κ σχεδόν με την παραλάβη. Καταλαβαίνω πως το βλέπεις αλλά όχι δεν μπορώ να το σκεφτώ έτσι, να μαζέψω το 80%. Ο μισθός μου είναι οκ θα έλεγα για ένα τέτοιο αμάξι, δηλαδή η τράπεζα μπορεί να μου δικαιολογήσει δόση 400+ το μήνα. Κατάσχεση δεν πρόκειται να παίξει, καβάτζα πρέπει να υπάρχει γενικά. 13 λεπτά πριν, mclein² είπε επειδη ημουν ετοιμος να κλεισω το fiesta st3 με μπλοκε κλπ φουλ εξτρα να πω απλα οτι το αμαξι δεν εχει αντιπαλο. εαν οι αντιπροσωποι ηταν σοβαροτεροι κ με μεγαλυτερη θεληση για πωληση & φυσικα νορμαλ χρονο παραδοσης θα το ειχα παρει. θα ψαχτω και για το i20n αλλα νομιζω οτι υστερει σε ποιοτητα κυλησης & εσωτερικης ποιοτητας. Αν μάθεις κάτι για χρόνο παράδοσης σε i20N, γράψε εδώ να μάθουμε και εμείς. Εγώ προσωπικά δεν βιαζόμουν είχα σκοπό να το κλέισω Νοέμβρη περίπου και ήξερα ότι θα περιμένω τώρα θα με πάει περίπου 3 μήνες πίσω. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από armagedwnn 1
babisskg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, armagedwnn είπε Σ' ευχαριστώ για την άποψη! Το ότι είναι hothatch δεν το κάνει λιγότερο αξιόπιστο αρχικά. Κοίταξε το 40% είναι 10Κ δεν μαζεύονται εύκολα, τώρα βέβαια που θα το παραλάβω άνοιξη αν όλα πάνε καλά θα είναι εύκολο. Και μην ξεχνάμε ότι με έξοδα φακέλου κτλ θέλεις άλλο 1κ σχεδόν με την παραλάβη. Καταλαβαίνω πως το βλέπεις αλλά όχι δεν μπορώ να το σκεφτώ έτσι, να μαζέψω το 80%. Ο μισθός μου είναι οκ θα έλεγα για ένα τέτοιο αμάξι, δηλαδή η τράπεζα μπορεί να μου δικαιολογήσει δόση 400+ το μήνα. Κατάσχεση δεν πρόκειται να παίξει, καβάτζα πρέπει να υπάρχει γενικά. Αν μάθεις κάτι για χρόνο παράδοσης σε i20N, γράψε εδώ να μάθουμε και εμείς. Εγώ προσωπικά δεν βιαζόμουν είχα σκοπό να το κλέισω Νοέμβρη περίπου και ήξερα ότι θα περιμένω τώρα θα με πάει περίπου 3 μήνες πίσω. Η κατάσχεση καλύπτεται με ασφάλιση του υπολοίπου και το κόστος μπαίνει στην δανειοδότηση για όσους έχουν λόγους να σκέφτονται κάτι τέτοιο .
mclein² Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο διαμμορφωτη : fiesta st2 + performance pack + προβολεις + ice pack 14 + οροφη + winter pack + χρωμα = 27.355 hyundai i20n + performance pack + χρωμα = 27.330 .... εμενα αυτο που μου φαινεται αδιανοητο ειναι το delivery σε 4 εως 6 μηνες... αυριο θα μαθουμε και για το hyundai που φανταζομαι θα ειναι το ιδιο αλλα.... 1
nikko_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Οι περισσότερες αντιπροσωπείες σου λένε για 4-6 (από προσωπική πρόσφατη εμπειρία DS, Opel) ή και περισσότερους μήνες (Mercedes μου είπαν 9) αναμονή. Υπάρχει τεράστια έλλειψη ημιαγωγών, το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, δεν αφορά μόνο την ελληνική αγορά ή τη Ford και τη Hyundai.
mclein² Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, nikko_ είπε Οι περισσότερες αντιπροσωπείες σου λένε για 4-6 (από προσωπική πρόσφατη εμπειρία DS, Opel) ή και περισσότερους μήνες (Mercedes μου είπαν 9) αναμονή. Υπάρχει τεράστια έλλειψη ημιαγωγών, το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, δεν αφορά μόνο την ελληνική αγορά ή τη Ford και τη Hyundai. και πριν 1 χρονο τα ιδια ελεγαν ομως...αν δεν εχουν ανταλλακτικα ας μην πουλανε τιποτα.
ge-lyk Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, mclein² είπε επειδη ημουν ετοιμος να κλεισω το fiesta st3 με μπλοκε κλπ φουλ εξτρα να πω απλα οτι το αμαξι δεν εχει αντιπαλο. εαν οι αντιπροσωποι ηταν σοβαροτεροι κ με μεγαλυτερη θεληση για πωληση & φυσικα νορμαλ χρονο παραδοσης θα το ειχα παρει. θα ψαχτω και για το i20n αλλα νομιζω οτι υστερει σε ποιοτητα κυλησης & εσωτερικης ποιοτητας. Θα συμφωνήσω και εγώ για τους αντιπρόσωπους της Ford. Τουλάχιστον στα δυτικά, σε δύο αντιπροσωπείες που μπήκα το καλοκαίρι, έμοιαζαν να είναι υπό διάλυση. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, mclein² είπε και πριν 1 χρονο τα ιδια ελεγαν ομως...αν δεν εχουν ανταλλακτικα ας μην πουλανε τιποτα. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, δεν είναι παραμύθι, και δεν είναι τυχαίο πως όλα τα εργοστάσια έχουν πρόβλημα. Ακόμα κι η Τογιότα που είχε προνοήσει για το εργοστάσιο της Γαλλίας που φτιάχνει το Γιάρις, τώρα χτύπησε 3μηνη καθυστέρηση στις παραγγελίες. Το 6μηνο σε δημοφιλή μοντέλα μπορεί να είναι τελείως φυσιολογικό, γιατί απο την παραγωγή ενός εργοστασίου, η αγορά της Ελλάδας έχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό, αν π.χ. έχουμε allocation ως αγοράς για 200 Fiesta παραγωγή τον Οκτώβριο και παραγγείλουν 500 άτομα, οι 200 πρώτοι θα πάρουν εντολή παραγωγής κι οι υπόλοιποι θα πάνε τον επόμενο μήνα και θα σέρνεται η καθυστέρηση.
babisskg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Εμ , τι να σας κάνω , θερμαινόμενα τιμόνια θέλετε , θερμαινόμενους λεβιέδες ταχυτήτων , θερμαινόμενες touch screen για να μην παγώνουν τα δάχτυλα σας όταν αγγίζετε την 20 ιντσών οθόνη του infotainment συστήματος , ηλεκτρονικούς αισθητήρες για παρκάρισμα , αυτόματο σύστημα αναγνώρισης που να αισθάνεται τι ζώδιο είστε και να ρυθμίζει ηλεκτρονικά το κιβώτιο .......... 🤣🤣🤣 ...... πάρτε ένα Skoda 130 RS να ησυχάσει το κεφάλι σας ......... ημιαγωγοί και κουραφέξαλα ......... 1
babisskg Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε Εμ , τι να σας κάνω , θερμαινόμενα τιμόνια θέλετε , θερμαινόμενους λεβιέδες ταχυτήτων , θερμαινόμενες touch screen για να μην παγώνουν τα δάχτυλα σας όταν αγγίζετε την 20 ιντσών οθόνη του infotainment συστήματος , ηλεκτρονικούς αισθητήρες για παρκάρισμα , αυτόματο σύστημα αναγνώρισης που να αισθάνεται τι ζώδιο είστε και να ρυθμίζει ηλεκτρονικά το κιβώτιο .......... 🤣🤣🤣 ...... πάρτε ένα Skoda 130 RS να ησυχάσει το κεφάλι σας ......... ημιαγωγοί και κουραφέξαλα ......... Skoda δε θέτε , Simca δε θέτε , πορτοκαλάδα δε θέτε , λεμονάδα δε θέτε .......... ε τι θέτε τέλος πάντων .......... 🤣🤣🤣 ........ και να πάτε με κανά τέτοιο στην επίσημη αγαπημένη η ακόμη χειρότερα στην συμβία λέγοντας ........ κοίτα αγάπη μου τι πήρα ......... 🤣🤣🤣 ........ ε ρε παντόφλα που θα πέσει ......... ακαμάτη , ανεπρόκοπε , με πήρες δυό μέτρα γυναίκα , δε με προσέχεις , δε με πας πουθενά , πως με κατάντησες έτσι , μόνο το τομάρι σου σκέφτεσαι ......... 🤣🤣🤣 ........ τι πήγες και πήρες πάλι ......... 🤣🤣🤣 ....... καλά ήμουνα στη μάνα μου , που πήγα κι' έμπλεξα με σένα ......... 🤣🤣🤣 ....... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2021 από babisskg
armagedwnn Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, mclein² είπε στο διαμμορφωτη : fiesta st2 + performance pack + προβολεις + ice pack 14 + οροφη + winter pack + χρωμα = 27.355 hyundai i20n + performance pack + χρωμα = 27.330 .... εμενα αυτο που μου φαινεται αδιανοητο ειναι το delivery σε 4 εως 6 μηνες... αυριο θα μαθουμε και για το hyundai που φανταζομαι θα ειναι το ιδιο αλλα.... Σου δώσανε προσφορά για το fiesta? Γιατί εμένα μου είπαν από μέσα Οκτώβρη και μετά να επικοινωνήσω ξανά μαζί τους. Επίσης μέχρι τώρα οι προβολείς ήταν στην στανταρ έκδοση ST2 (φώτα led), ίσως τώρα να μην είναι οι προβολείς matrix. Αν μάθεις τόσο άμεσα για το hyudai πες μας, αν και πιστεύω θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα από την Ford.
Liapisftw Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το μεσημέρι γύρισα απο test drive του i20n. Εχω να πω ότι εντυπωσιάστηκα απο την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο κολλάει στον δρομο πραγματικά στην γρήγορη οδήγηση και στρίβει τραίνο. Από δύναμη ειναι οντως πολύ καλο αν και δεν εντυπωσιάστηκα γιατι εχω συνηθίσει να οδηγώ αρκετα πιο γρηγορα αυτοκίνητα ομως για 1600αρι κινητήρα ειναι εντυπωσιακό. Το αυτοκίνητο δεν προορίζεται για φαναρια ετσι και αλλιως αλλα σε στριφτερες διαδρομες και πίστες θα βγάλει ολες του τις αρετές. Το τιμόνι ειναι κοφτερό και υπακούει στην παραμικρή εντολή. Στο Ν mode που το οδηγησα ηταν αρκετά σκληρό όμως και δεν με βόλευε. Πιστεύω συνηθίζεται εύκολα πάντως ή απλα του αλλαζεις ρύθμιση απο την κονσόλα. Στα αρνητικά: Ιδιο ακριβώς εσωτερικό με το απλο i20. Φτηνα πλαστικά. Με το μάτι δεν το καταλαβαίνεις πάντως. Στην αφη και στις λεπτομέρειες το καταλαβαίνεις, αν και συνήθως αυτα τα αυτοκίνητα δεν γα αγοράζεις τοσο για το design. Τα καθισματα τα περίμενα λιγο καλύτερα. Δεν εχουν την πλευρικη στήριξη που θα επρεπε να εχει ενα "performance" μοντέλο. Αυτα για αρχη. Σίγουρα ξεχνάω πολλά γιατι γράφω λιγο βιαστικά. Σε γενικες γραμμές πάντως μου άφησε άριστες εντυπώσεις και το σκέφτομαι σοβαρά. Θα ήθελα το i30n το οποιο το κοιτάζω εδω και μια 3ετια αλλα η τιμη του πλεον εχει ανεβει στις 35.000€ απο τις 27.500€ που ειχε οταν βγήκε αν θυμάμαι καλά. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από Liapisftw 1 1
LongTom Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/9/2021 στις 6:42 ΠΜ, babisskg είπε Εμ , τι να σας κάνω , θερμαινόμενα τιμόνια θέλετε , θερμαινόμενους λεβιέδες ταχυτήτων , θερμαινόμενες touch screen για να μην παγώνουν τα δάχτυλα σας όταν αγγίζετε την 20 ιντσών οθόνη του infotainment συστήματος , ηλεκτρονικούς αισθητήρες για παρκάρισμα , αυτόματο σύστημα αναγνώρισης που να αισθάνεται τι ζώδιο είστε και να ρυθμίζει ηλεκτρονικά το κιβώτιο .......... 🤣🤣🤣 ...... πάρτε ένα Skoda 130 RS να ησυχάσει το κεφάλι σας ......... ημιαγωγοί και κουραφέξαλα ......... Αυτά τα λες γιατί μάλλον δεν είδες κατάσταση που μέσα στην καμπίνα έχει -10/-15/-18, το πρωί που πας να ξεκινήσεις για δουλειά. Τότε μια χαρά ευχαριστείς τον γιαραμπή που έδωσες μια χιλιάρα παραπάνω και έχεις θερμαινόμενο τιμόνι/κάθισμα/παρμπρίζ/λεβιέ και ότι άλλο τέλος πάντως μπορεί να ζεσταθεί. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2021 από LongTom
AntonisKo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Ακούγονται ψίθυροι για έκδοση RS (επιτέλους) για το Fiesta μέσα στο 2022, με αφορμή την απόσυρση του μοντέλου από το WRC. Στην θέση σου (με τέτοιες ημερομηνίες παράδοσης που σου δίνουν) θα περίμενα λίγο ακομα. 😈😈 1
armagedwnn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, AntonisKo είπε Ακούγονται ψίθυροι για έκδοση RS (επιτέλους) για το Fiesta μέσα στο 2022, με αφορμή την απόσυρση του μοντέλου από το WRC. Στην θέση σου (με τέτοιες ημερομηνίες παράδοσης που σου δίνουν) θα περίμενα λίγο ακομα. 😈😈 Από τα μέσα Οκτωβρίου που περίμενα, τελικά μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πήραν για να περάσω από την αντιπροσωπεία. Έτρεχα στον Μαρούσι (velmar) γιατί στο Σφακιανάκη δεν έβγαλα άκρη. Εντάξει αδιάφορο για τις αντιπροσωπείες αλλά τον Οκτώβριο μου λέγανε θα παραλάβεις Απρίλιο και τώρα μου έλεγαν τον Φεβρουάριο και δυσκολεύομαι να τους πιστέψω. Αρχές Ιανουαρίου πάντως θα πάω προκαταβολή κτλ. Το RS νομίζω θα ξεφεύγει σε τιμή, δηλαδή πάνω από 35 έτσι πιστεύω.
AntonisKo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, armagedwnn είπε Το RS νομίζω θα ξεφεύγει σε τιμή, δηλαδή πάνω από 35 έτσι πιστεύω. Αν βγει και σε λίγα κομμάτια, όπως το edition πχ, κάπου εκεί το βλέπω κι εγώ, έχεις δίκιο. Άρα παίρνεις το st3, το κάνεις Revo stage 1, με φρένα και σωστά λάστιχα και σου μένουν και ρέστα 😁 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα