Προς το περιεχόμενο

Ford Fiesta ST2 vs Hyundai i20N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, NickTG είπε

Επειδή το έχω διαβάσει ξανά το είχα απορία. 

Υπάρχει κόσμος που διαλέγει αμάξι ή έστω πόρτες με κριτήριο τις βόλτες με την παρέα? 

Στην τελική αν κουράζεται η παρέα από το τρίθυρο ας φέρει δικό της αμάξι. 

Και εγώ αυτό σκέφτομαι γιατί είμαι φαν των 3θυρων κυρίως λόγο της εμφάνισης. Αλλά από απόψεις που έχω ακούσει (κυρίως από γυναικες) οτί είναι μη βολικό το 3θυρο.

10 λεπτά πριν, atrigane είπε

Εξαρταται ποσο κοινωνικος εισαι ή οχι. (πολυ)παλια τα αμαξια πολεως οπως λεγονταν τα παιρναμε 3πορτα γιατι ηταν πιο δεμενο το σασι σε σχεση με τα 5πορτα. Λιγοτεροι τριγμοι, πιο στιβαρο αμαξι, καλυτερη ακαμψια σε περιπτωση ατυχηματος κλπ.Τωρα πια-αν δεν ειναι οικονομικο το θεμα-γιατι να χασει κανεις αυτη την -εστω ελαχιστη για σενα- πρακτικοτητα.

Σκεψου τωρα μια παρεουλα 4 ατομα-2 ζευγαρακια να φευγουν απτο μπαρακι και απτη 1 πλευρα να μπαινει ο οδηγος και απτην αλλη να στοιχιζονται 3 ατομα να μπουν με τη σειρα. Προσωπικα μου φαινεται αστειο για αμαξι αυτης της κατηγοριας.

Απλά επειδή ανεβαίνει το κόστος του 5θυρου και επειδή το προτιμώ σε 3θυρο η αλήθεια είναι ότι αυτή την διαφορά χρημάτων προτιμώ να την δώσω σε ηλιοροφή, όσο χαζό και αν ακούγεται.

Επίσης είναι ότι στην ηλικία μου πια όλοι οι φίλοι έχουν αυτοκίνητο σχεδόν και επειδή δεν ενδύκνειτε για ταξίδια πάνω από δύο άτομα λόγω χώρων. Είναι και ο λόγος που δεν με έχει πείσει το 5θυρο. Βέβαια από κοντά όπως είπα θέλω να το δω το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης ζάντες κτλ δεν προσθέτω τίποτα δεν δίνει τέτοια επιλογή. το μόνο που προσθέτω προς το παρόν είναι το μπλοκέ διαφορικό.

• Like 1
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

προτιμώ να την δώσω σε ηλιοροφή, όσο χαζό και αν ακούγεται.

Καθόλου χαζό, την ηλιοροφή θεωρώ θα την ευχαριστηθείς πολύ 👍

• Like 2
Δημοσ.

Ενταξει αν εχεις παιδι οντως ειναι ταλαιπωρια το 3θυρο.Κατα τα αλλα τουλαχιστον εμενα δε με εχει ταλαιπωρησει ιδιαιτερα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ενταξει αν εχεις παιδι οντως ειναι ταλαιπωρια το 3θυρο.Κατα τα αλλα τουλαχιστον εμενα δε με εχει ταλαιπωρησει ιδιαιτερα.

Δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου. Αλλά δεν θέλω να κάνω τέτοιες σκέψεις ώστε να μην πάω σε Hothatch γενικά. Τουλάχιστον όσο μπορώ να το ευχαριστηθώ.

Δημοσ.
51 minutes ago, atrigane said:

Εξαρταται ποσο κοινωνικος εισαι ή οχι. (πολυ)παλια τα αμαξια πολεως οπως λεγονταν τα παιρναμε 3πορτα γιατι ηταν πιο δεμενο το σασι σε σχεση με τα 5πορτα. Λιγοτεροι τριγμοι, πιο στιβαρο αμαξι, καλυτερη ακαμψια σε περιπτωση ατυχηματος κλπ.Τωρα πια-αν δεν ειναι οικονομικο το θεμα-γιατι να χασει κανεις αυτη την -εστω ελαχιστη για σενα- πρακτικοτητα.

Σκεψου τωρα μια παρεουλα 4 ατομα-2 ζευγαρακια να φευγουν απτο μπαρακι και απτη 1 πλευρα να μπαινει ο οδηγος και απτην αλλη να στοιχιζονται 3 ατομα να μπουν με τη σειρα. Προσωπικα μου φαινεται αστειο για αμαξι αυτης της κατηγοριας.

ΥΓ. Και φυσικα μην ξεχναμε και το θεμα ασφαλειας, στην ω μη γενοιτο περιπτωση του ατυχηματος οι πισω επιβατες στο 3πορτο ειναι εντελως εγκλωβισμενοι.

Σίγουρα δεν είναι θέμα πόσο κοινωνικός είσαι. 

Αν θες να κάνεις τον ταξιτζή και να αγοράσεις αμάξι για τους άλλους ΟΚ. 

Αλλιώς όπως είπα αν κάποιος δεν βολεύεται με τη δωρεάν μετακίνηση γιατί είναι λίγο πιο δύσκολο να μπεις σε τρίθυρο είτε πάει με τα μέσα είτε φέρνει το δικό του. 

Αν είναι τόσο σοβαρό το ατύχημα δεν ξέρω πόση διαφορά θα κάνουν οι πόρτες αλλά ναι, αν αγχώνεται τόσο κάποιος είναι ένας λόγος επιλογής. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αν είναι τόσο σοβαρό το ατύχημα δεν ξέρω πόση διαφορά θα κάνουν οι πόρτες αλλά ναι, αν αγχώνεται τόσο κάποιος είναι ένας λόγος επιλογής.

Η πόρτα θα μπλοκάρει και δεν θα ανοίγει, το παράθυρο όμως σπάει για πλάκα. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο σοβαρό, επειδή έχω βρεθεί σε ντελαπάρισμα το οποίο ήταν της πλάκας, χτύπησε λίγο κράσπεδο και ήρθαμε τούμπα με λίγα χιλιόμετρα, η πόρτα μου δεν άνοιγε αλλά με τον αγκώνα έσπασα το τζάμι και βγήκα. Και να μην έβγαινα βέβαια δεν έτρεχε και τίποτα, ούτε φωτιά πήρε ούτε τίποτα, απλά το λέω εμπειρικά.

Εσύ το βλέπεις ότι κάνεις τον ταξιτζή εγώ το βλέπω ότι παίρνω τους φίλους μου που δεν έχουν το ωραίο το γκαζιάρικο αμάξι και πάμε βόλτα. Εκείνοι βάζουν τα ποτά ή τη βενζίνη και πάει λέγοντας. Τουλάχιστον πιτσιρικάς έτσι το έβλεπα. Άλλος έβαζε το καλό αμάξι, άλλος τη βενζίνη, άλλος τα ποτά, άλλος την παρέα με τα κορίτσια. Αν ένιωθα ότι κάνω τον ταξιτζή τότε δεν θα ήταν φίλοι μου ούτε θα τους έκανα παρέα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, atrigane είπε

Εσύ το βλέπεις ότι κάνεις τον ταξιτζή εγώ το βλέπω ότι παίρνω τους φίλους μου που δεν έχουν το ωραίο το γκαζιάρικο αμάξι και πάμε βόλτα. Εκείνοι βάζουν τα ποτά ή τη βενζίνη και πάει λέγοντας. Τουλάχιστον πιτσιρικάς έτσι το έβλεπα. Άλλος έβαζε το καλό αμάξι, άλλος τη βενζίνη, άλλος τα ποτά, άλλος την παρέα με τα κορίτσια. Αν ένιωθα ότι κάνω τον ταξιτζή τότε δεν θα ήταν φίλοι μου ούτε θα τους έκανα παρέα.

Είσαι 20 χρονών και μένεις επαρχία? Γιατί Αθήνα μόνο αν μένετε δίπλα μπορώ να συμπεράνω ότι συμβαίνει αυτό που γράφεις. 

Αν είναι να πάω σε 3-4 περιοχές της Αθήνας να τους μαζέψω όλους για να πάμε για καφέ ή ποτό χαιρέτα μου τον πλάτανο. 

16 χρόνια με 2πορτο, δεν έχω νιώσει ότι κάτι μου λείπει. 

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου. Αλλά δεν θέλω να κάνω τέτοιες σκέψεις ώστε να μην πάω σε Hothatch γενικά. Τουλάχιστον όσο μπορώ να το ευχαριστηθώ.

Μα εννοείται αν δεν μπορείς να το πάρεις 5πορτο θα το πάρεις 3πορτο και θα του βάλεις και ηλιοροφή και ό,τι γουστάρεις πάνω. Απλά η γνώμη μου είναι αν μπορείς να δώσεις χρήματα για 5 πόρτες να το κάνεις, είναι πιο πρακτικό για σένα και πιο ασφαλές για τους πίσω. Όχι όμως να μην το πάρεις καθόλου, δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Ίσα-ίσα να το πάρεις και να το λιώσεις, να το ευχαριστηθείς. Και με ασφάλεια πάνω απ'όλα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, atrigane είπε

Μα εννοείται αν δεν μπορείς να το πάρεις 5πορτο θα το πάρεις 3πορτο και θα του βάλεις και ηλιοροφή και ό,τι γουστάρεις πάνω. Απλά η γνώμη μου είναι αν μπορείς να δώσεις χρήματα για 5 πόρτες να το κάνεις, είναι πιο πρακτικό για σένα και πιο ασφαλές για τους πίσω. Όχι όμως να μην το πάρεις καθόλου, δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Ίσα-ίσα να το πάρεις και να το λιώσεις, να το ευχαριστηθείς. Και με ασφάλεια πάνω απ'όλα.

Δεν μπορώ να τα βάλω όλα αυτό είναι σίγουρο. Με επηρεάζει το κόστος γιατί για να έχω το 1% επιτόκιο θα πρέπει να δώσω το 40% προκαταβολή. Τώρα βέβαια μέχρι την άνοιξη όπως με ενημέρωσαν από το Σφακιαννάκη για το νέο μοντέλο, μπορεί να έχω τη δυνατότητα, απλά θα εξαρτηθεί και από την εμφάνιση, γιατί νομίζω προτιμώ το 3 θυρο και άλλωστε είμαι ήδη εξικοιωμένος με αυτό. 

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Είσαι 20 χρονών και μένεις επαρχία? Γιατί Αθήνα μόνο αν μένετε δίπλα μπορώ να συμπεράνω ότι συμβαίνει αυτό που γράφεις. 

Αν είναι να πάω σε 3-4 περιοχές της Αθήνας να τους μαζέψω όλους για να πάμε για καφέ ή ποτό χαιρέτα μου τον πλάτανο. 

16 χρόνια με 2πορτο, δεν έχω νιώσει ότι κάτι μου λείπει. 

Ναι κάποτε ήμουν 20 χρονών και έμενα επαρχία και κατεβαίναμε Αθήνα ΠΣΚ για διασκέδαση και όταν άνοιγε ο καιρός "πεταγόμασταν" Θεσσαλονίκη για "μπουγάτσα"(κυρίως εκτός έδρας αγώνες μπάσκετ-ποδόσφαιρο ή απλά για καφέ, ψάρι και ούζο) και Κυριακή βράδυ πίσω.

Αλλά καταλαβαίνω τι λες, αν μένεις Αθήνα δεν θα πας να μαζέψεις κόσμο από τριγύρω περιοχές, καθένας θάρθει με το δικό του προφανώς. Έχεις δίκιο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Σίγουρα δεν είναι θέμα πόσο κοινωνικός είσαι. 

Αν θες να κάνεις τον ταξιτζή και να αγοράσεις αμάξι για τους άλλους ΟΚ. 

Αλλιώς όπως είπα αν κάποιος δεν βολεύεται με τη δωρεάν μετακίνηση γιατί είναι λίγο πιο δύσκολο να μπεις σε τρίθυρο είτε πάει με τα μέσα είτε φέρνει το δικό του. 

Προσωπικα, ναι σκεφτομαι τις ανεσεις των επιβατων  γιατι οπως θελω στο σπιτι μου να ειναι ανετοι, ετσι θελω και στο αμαξι.
Και επειδη μου αρεσει και γουσταρω να οδηγω, για αυτο βαζω και το αμαξι σε εκδρομες. Για αυτο πηρα και ενα ανετο αμαξι. Οχι αποκλειστικα για τους επιβατες, αλλα και για την δικη μου ανεση. 
Οποτε, ουτε περι ταξιτζη προκειται ουτε θεμα δωρεαν μετακινησης ουτε εκμεταλευσης.

Δημοσ.
6 minutes ago, atrigane said:

Μιας και έβαζα και εγώ το αμάξι λοιπόν, καθώς και τη βενζίνη, δεν είχε ποτέ παράπονο από κανέναν για τις 3 πόρτες.

Ούτε όταν έμπαιναν στριμωχτα 3 άτομα πίσω. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, NickTG είπε

Μιας και έβαζα και εγώ το αμάξι λοιπόν, καθώς και τη βενζίνη, δεν είχε ποτέ παράπονο από κανέναν για τις 3 πόρτες.

Ούτε όταν έμπαιναν στριμωχτα 3 άτομα πίσω. 

Δεν ένιωθες ταξιτζής;

ΥΓ. Ούτε εμένα μου παραπονέθηκε κανένας γιατί το glanza ήταν 3θυρο και ναι έμπαιναν και 3 πίσω, απλά θα με διευκόλυνε να το έχω 5πορτο τότε. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Επεξ/σία από atrigane
Δημοσ.
Just now, atrigane said:

Δεν ένιωθες ταξιτζής;

Αν σκεφτόμουν να πάρω 5πορτο μην τυχόν και δεν βολευτούν οι επιβάτες ή αν γκρίνιαζε κανείς για την άνεση ίσως. 

Από τη στιγμή που είχα διαλέξει αυτό που θέλω εγώ και ήταν και χαρούμενοι οι υπόλοιποι ποιος ο λόγος? 

Μάλλον κάπου έχεις μπερδευτεί. Δεν είπα πουθενά να μην πάρει κόσμο στο αμάξι. Έχω κάνει αμέτρητες βόλτες σε ξεκάρφωτες περιοχές για να πάω κόσμο σπίτι του γιατί είχα τη δυνατότητα και μου αρέσει να οδηγώ. 

Αλλά να διαλέξω κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλω για τους άλλους στο δικό μου αμάξι όχι, δεν θα το έκανα ποτέ. 

10 minutes ago, GoMaR said:

Προσωπικα, ναι σκεφτομαι τις ανεσεις των επιβατων  γιατι οπως θελω στο σπιτι μου να ειναι ανετοι, ετσι θελω και στο αμαξι.
Και επειδη μου αρεσει και γουσταρω να οδηγω, για αυτο βαζω και το αμαξι σε εκδρομες. Για αυτο πηρα και ενα ανετο αμαξι. Οχι αποκλειστικα για τους επιβατες, αλλα και για την δικη μου ανεση. 
Οποτε, ουτε περι ταξιτζη προκειται ουτε θεμα δωρεαν μετακινησης ουτε εκμεταλευσης.

Μα το λες και εσύ πως είναι και για τη δική σου άνεση. 

Αν τυχαίνει αυτό να εξυπηρετεί περισσότερο και τους έξτρα επιβάτες είναι άλλο θέμα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...