Προς το περιεχόμενο

Ford Fiesta ST2 vs Hyundai i20N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Πήρα να ζητήσω προσφορά πριν μου αλλάξετε γνώμη. Τελικά από τον Σφακιανάκη μου είπαν ότι αλλάζει το μοντέλο και δεν μπορεί να κλείσει παραγγελία. Μετά τα μέσα Οκτώβρη. Κυρίως facelift θα είναι οι αλλαγές, αλλά δεν είχα ιδέα. Ελπίζω να αλλάξει η οθόνη με χάλαγε έτσι όπως ήταν τοποθετημένη. 

Τσιμπα οτι σου αρεσει γρηγορα.

Προσωπικα πηρα περσι Mito Tjet μεταχειρισμενο και το εχω ευχαριστηθει.Ποσο μαλλον τα ST/i20N που ειναι και ανωτερα...

Ειδα οτι στο performance pack εχει και μπλοκε Quaife.Μετραει,παρε το.1 χιλιαρικο θελω για να το βαλω στο δικο μου :P

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Πήρα να ζητήσω προσφορά πριν μου αλλάξετε γνώμη. Τελικά από τον Σφακιανάκη μου είπαν ότι αλλάζει το μοντέλο και δεν μπορεί να κλείσει παραγγελία. Μετά τα μέσα Οκτώβρη. Κυρίως facelift θα είναι οι αλλαγές, αλλά δεν είχα ιδέα. Ελπίζω να αλλάξει η οθόνη με χάλαγε έτσι όπως ήταν τοποθετημένη. 

5 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Παρουσιάστηκε χθες το facelift, δυστυχώς η οθόνη παραμένει στο ίδιο σημείο. 

Επειδή κοιτάω κι εγώ για Fiesta, πιο πολύ ξενέρωσα που οι παραδόσεις πάνε για '22 πλέον.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τσιμπα οτι σου αρεσει γρηγορα.

Προσωπικα πηρα περσι Mito Tjet μεταχειρισμενο και το εχω ευχαριστηθει.Ποσο μαλλον τα ST/i20N που ειναι και ανωτερα...

Ειδα οτι στο performance pack εχει και μπλοκε Quaife.Μετραει,παρε το.1 χιλιαρικο θελω για να το βαλω στο δικο μου :P

To mito για εμένα είναι πολύ όμορφο. Το μπλοκέ είναι must. 

4 λεπτά πριν, BurnedPriest είπε

Παρουσιάστηκε χθες το facelift, δυστυχώς η οθόνη παραμένει στο ίδιο σημείο. 

Επειδή κοιτάω κι εγώ για Fiesta, πιο πολύ ξενέρωσα που οι παραδόσεις πάνε για '22 πλέον.

Ήξερα ότι θέλει ένα τρίμηνο από την παραγγελία, τώρα με πήγε παραλαβή άνοιξη να περιμένεις μου είπε. Λίγη υπομονή μόνο και να κρατήσουν την ίδια χρηματοδότηση. Εγώ ενθουσιάστηκα 3 μήνες παραπάνω αλλά θα δούμε πως θα είναι. 

Την οθόνη θα την ήθελα κάπως ενσωματωμένη αλλά με το ταμπλό που έχει δύσκολο. Δεν πειράζει λεπτομέρεια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Ήξερα ότι θέλει ένα τρίμηνο από την παραγγελία, τώρα με πήγε παραλαβή άνοιξη να περιμένεις μου είπε.

Απο τον Σφακιανάκη σου είπαν για παραλαβή την Άνοιξη?!

Δημοσ.

Γουστάρω τα Hyundai και έχω (i30 GD), ωστόσο στη τελευταία γενιά στα i30 τουλάχιστον που είμαι στο κλαμπ και τα βλέπω, τα πλαστικά είναι απαράδεκτα, και πάρα πολλά θέματα με κολώνες τιμονιού(επισκευή κολώνας 2 φορές και το πρόβλημα να επαναλαμβάνεται). Αν όντως είναι στα ίδια λεφτά με τον ίδιο εξοπλισμό, τότε ψηφίζω fiesta, και όπως πολύ σωστά είπε ο απο πάνω, το fiesta γερνάει πιο καλά. Σε μεταπωλητική αξία πάντως, κατά την άποψή μου, δεν θα έχουν σοβαρές διαφορές για να σε επηρεάσει στην απόφαση.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, BurnedPriest είπε

Απο τον Σφακιανάκη σου είπαν για παραλαβή την Άνοιξη?!

Ναι από το Σφακιανάκη μου το είπαν, αλλά για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση μου είπε έτσι περιμένουμε επίσημη απάντηση θα έχεις αν μας πάρεις από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Εγώ θα περιμένω είδα και το καινούργιο εντάξει αν βγει σε αυτό το πράσινο (που λογικά θα είναι μόνο στις εκδόσεις ST) χαλάλι η οθόνη. Αλλά τα recaro τα αλλάξανε; (Θα το δούμε και επίσημα φαντάζομαι). ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ανέβασαν την ροπή.

14 ώρες πριν, ideal09 είπε

Γουστάρω τα Hyundai και έχω (i30 GD), ωστόσο στη τελευταία γενιά στα i30 τουλάχιστον που είμαι στο κλαμπ και τα βλέπω, τα πλαστικά είναι απαράδεκτα, και πάρα πολλά θέματα με κολώνες τιμονιού(επισκευή κολώνας 2 φορές και το πρόβλημα να επαναλαμβάνεται). Αν όντως είναι στα ίδια λεφτά με τον ίδιο εξοπλισμό, τότε ψηφίζω fiesta, και όπως πολύ σωστά είπε ο απο πάνω, το fiesta γερνάει πιο καλά. Σε μεταπωλητική αξία πάντως, κατά την άποψή μου, δεν θα έχουν σοβαρές διαφορές για να σε επηρεάσει στην απόφαση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα γενικά καλή άποψη για τα πλαστικά των hyundai, αλλά μηχανικά έχω ακούσει τα καλύτερα. To φιεστα αν τα βάλεις όλα βγαίνει ακριβότερο, αλλά δεν χρειάζονται. Με μπλοκέ και χρώμα βγαίνει πιο φθηνό είδα ότι γενικά και οι απόψεις όλων είναι προς τα εκεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το πολυσκεφτώ. Αλλά χρόνο να το δω και το i20Ν θα βρω κάποια στιγμή, είναι για εμένα το μόνο που μπορεί να τα βάλει με το fiesta σε αυτά τα χρήματα.

Δημοσ.
Στις 17/9/2021 στις 2:44 ΜΜ, tsofras είπε

Στο λέω γιατί και εγώ το Astra H GTC 1.6 180 είχα , μεγάλος έρωτας με αυτό το αμάξι.

Μέχρι που έμεινε έγκυος η γυναίκα και είπα σιγά και τι πειράζει που είναι τρίθυρο

Και μετά άρχισα να αγχώνομαι ότι αν γίνει κάτι δεν θα έχω πίσω πόρτα για να την ανοίξω να πάρω το παιδί

Και μετά ήρθε το παιδί και με το που το έβγαλα απο το μαιευτήριο έσκυψα απο το κάθισμα να το βάλω μέσα στο καρεκλάκι (έχω και θέμα με μέση) και έμεινα στη μέση.

Σε μία εβδομάδα το αμάξι είχε φύγει

3 Θυρο για οικογένεια προσωπικά θεωρώ ότι έχει θέμα στην ασφάλεια και στην ευκολία να βάζεις- βγάζεις το παιδί

Αν κάνεις δε και παιδί και το 90% των διαδρομών είναι με το παιδί σημαίνει ότι δεν θα τρέχεις , οπότε τα 200+ άλογα σε μικρή καρότσα τι να τα κάνεις ? Θα θέλεις χώρους σε πορτ μπαγκαζ κτλ κτλ κτλ

Αν δεν έχεις βλέψεις για οικογένεια την επόμενη 5ετία τότε δεν σε απασχολούν όλα τα παραπάνω

Άσχετα απο τα παιδιά , αν υπάρχουν και γονείς είναι και αυτός ένας παράγοντας αν τους πηγαινοφέρνεις να ξανασκεφτείς τις 5 πόρτες

Του διέλυσες τη ψυχολογία!

Χαχαχαχ

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε

Χαχαχαχ

Όχι μωρέ μεγάλος άνθρωπος είναι θα πάρει την απόφαση του.

Το φόρουμ είναι για να ακούς και γνώμες που μπορεί να μην τις έχεις σκεφτεί

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Peugeot208 είπε

Χαχαχαχ

1 ώρα πριν, tsofras είπε

Όχι μωρέ μεγάλος άνθρωπος είναι θα πάρει την απόφαση του.

Το φόρουμ είναι για να ακούς και γνώμες που μπορεί να μην τις έχεις σκεφτεί

Κακά τα ψέματα. Και εγώ χωρίς να έχω παιδιά αγορασα αυτοκινητο με τη λογική του ότι αύριο μεθαύριο θα έχω κ θα το χρειαστώ. 
Γιατι στη πράξη ένα sport sedan ήθελα αλλά κατέληξα με c-Suv

• Like 1
Δημοσ.

Παρτε αυτο που λεει η καρδια σας τωρα που ειστε μικροι και εχετε λιγοτερες υποχρεωσεις. Γενικα καντε αυτο που γουσταρετε, μην αφηνετε μεγαλα ανικανοποιητα "θελω". Μονο ετσι θα ισορροπησετε οταν αρχισουν τα πιο δυσκολα.

ΥΓ. Παντα με βαση το πορτοφολι μας! 

Τωρα ο φιλος να παρει το 5πορτο αντι για το 3πορτο δεν το θεωρω καν παραχωρηση, ειδικα απτη στιγμη που δεν "καιγεται" για το Ν20. Αφου σκοπευει να το κρατησει χρονια, εξυπνη κινηση ειναι το 5πορτο φιεστα. Και σε βολτες με την παρεα αλλα και αργοτερα μπαινοβγαινουν ευκολα δυο παιδια και εχεις ενα αμαξι να το στριβεις οταν εισαι μονος.

• Like 5
Δημοσ.
13 ώρες πριν, atrigane είπε

Παρτε αυτο που λεει η καρδια σας τωρα που ειστε μικροι και εχετε λιγοτερες υποχρεωσεις. Γενικα καντε αυτο που γουσταρετε, μην αφηνετε μεγαλα ανικανοποιητα "θελω". Μονο ετσι θα ισορροπησετε οταν αρχισουν τα πιο δυσκολα.

ΥΓ. Παντα με βαση το πορτοφολι μας! 

Τωρα ο φιλος να παρει το 5πορτο αντι για το 3πορτο δεν το θεωρω καν παραχωρηση, ειδικα απτη στιγμη που δεν "καιγεται" για το Ν20. Αφου σκοπευει να το κρατησει χρονια, εξυπνη κινηση ειναι το 5πορτο φιεστα. Και σε βολτες με την παρεα αλλα και αργοτερα μπαινοβγαινουν ευκολα δυο παιδια και εχεις ενα αμαξι να το στριβεις οταν εισαι μονος.

Αυτό το έχω σκεφτεί και εγώ για το 5πορτο, γιατί ανεβαίνει αρκετά το ποσό και δεν ξέρω αν αξίζει. Αλλά είναι το μοναδικό που δεν έχω αποφασίσει και θα το δω από κοντά να πάρω την τελική απόφαση. Αλλά νομίζω έχεις δίκιο ειδικά βόλτα με παρέα θα βολεύει πολύ αν και δεν είναι για ταξίδια λόγω χώρων. Δηλαδή μαξ 2 άτομα για ταξλιδι πιστεύω.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Αυτό το έχω σκεφτεί και εγώ για το 5πορτο, γιατί ανεβαίνει αρκετά το ποσό και δεν ξέρω αν αξίζει. Αλλά είναι το μοναδικό που δεν έχω αποφασίσει και θα το δω από κοντά να πάρω την τελική απόφαση. Αλλά νομίζω έχεις δίκιο ειδικά βόλτα με παρέα θα βολεύει πολύ αν και δεν είναι για ταξίδια λόγω χώρων. Δηλαδή μαξ 2 άτομα για ταξλιδι πιστεύω.

Πόσο παραπάνω βγαίνει; Δικά σου είναι τα χρήματα εσύ αποφασίζεις, προφανώς, να ξέρεις όμως το 3πορτο θα σε κουράσει και ένας λόγος που θα θες να αλλάξεις αυτοκίνητο στο μέλλον θα είναι και αυτός. Εκτός και αν στο μέλλον έχεις 2 αυτοκίνητα. Πχ το δικό σου και της κοπέλας/γυναίκας(συνήθως τα παίρνουν 5πορτα γιατί κοιτάνε την πρακτικότητα πιο πολύ από εμάς!)

Γνώμη μου πάρτο με πιο φτηνό infotainment/ζαντες ή ο,τιδήποτε μπορεί να μπει μετά. Οι πόρτες δεν προστίθενται..

Δημοσ.
14 hours ago, atrigane said:

Και σε βολτες με την παρεα

Επειδή το έχω διαβάσει ξανά το είχα απορία. 

Υπάρχει κόσμος που διαλέγει αμάξι ή έστω πόρτες με κριτήριο τις βόλτες με την παρέα? 

Στην τελική αν κουράζεται η παρέα από το τρίθυρο ας φέρει δικό της αμάξι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, NickTG είπε

Επειδή το έχω διαβάσει ξανά το είχα απορία. 

Υπάρχει κόσμος που διαλέγει αμάξι ή έστω πόρτες με κριτήριο τις βόλτες με την παρέα? 

Στην τελική αν κουράζεται η παρέα από το τρίθυρο ας φέρει δικό της αμάξι. 

Εξαρταται ποσο κοινωνικος εισαι ή οχι. (πολυ)παλια τα αμαξια πολεως οπως λεγονταν τα παιρναμε 3πορτα γιατι ηταν πιο δεμενο το σασι σε σχεση με τα 5πορτα. Λιγοτεροι τριγμοι, πιο στιβαρο αμαξι, καλυτερη ακαμψια σε περιπτωση ατυχηματος κλπ.Τωρα πια-αν δεν ειναι οικονομικο το θεμα-γιατι να χασει κανεις αυτη την -εστω ελαχιστη για σενα- πρακτικοτητα.

Σκεψου τωρα μια παρεουλα 4 ατομα-2 ζευγαρακια να φευγουν απτο μπαρακι και απτη 1 πλευρα να μπαινει ο οδηγος και απτην αλλη να στοιχιζονται 3 ατομα να μπουν με τη σειρα. Προσωπικα μου φαινεται αστειο για αμαξι αυτης της κατηγοριας.

ΥΓ. Και φυσικα μην ξεχναμε και το θεμα ασφαλειας, στην ω μη γενοιτο περιπτωση του ατυχηματος οι πισω επιβατες στο 3πορτο ειναι εντελως εγκλωβισμενοι.

Επεξ/σία από atrigane
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...