koutsoupias4 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους. Μετα απο 8 χρονια αποφασισα να παρω καινουριο υπολογιστη. Εχω καταληξει σε καποια κομματια. Θα σας στειλω να πειτε γνωμη. Το βασικο μου ερωτημα ειναι ομως αν αξιζει να παρω τωρα η να περιμενω μεχρι black friday και γενικοτερα χειμωνα μπας και πεσουν οι τιμες. Η λογικη στην επιλογη μου ηταν οτι επειδη ειναι περιορισμενο το budget να παω σε μια καλη motherboard που πανω σε αυτη μπορω να κανω μια καλη αναβαθμιση αργοτερα. Κραταω καρτα γραφικων (nvidia 1050ti ) μεχρι να πεσουν οι τιμες και επεξεργαστη/μνημες παιρνω οτι πιο value for money υπαρχει τωρα. Επομενως θα αγορασω καινουριο κουτι-τροφοδοτικο-επεξεργαστη-μνημες-μητρικη και ενω θα ηθελα να βγει στα 700-800 βγαινει 900+. Λοιπον εχω καταληξει στα εξης: motherboard - Asus Prime Z590-A Motherboard ATX με Intel 1200 Socket επεξεργαστη - Intel Core i7-10700K 3.8GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket 1200 μνημες - TeamGroup T-Force Xtreem ARGB White 16GB DDR4 RAM με 2 Modules κουτι - Be Quiet Pure Base 500DX Black τροφοδοτικο - Adata XPG Core Reactor 650W Full Modular 80 Plus Gold Οτι διαφωνια για τις επιλογες ειμαι ανοιχτος να τις ακουσω. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2021 από koutsoupias4
nickol-us Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Μνήμες οτι πιο vfm ballistix, 3600, cl16, 16gb(2x8) Εκτός αν θεωρείς πιο σημαντικό το rgb απο το cas latency. Μητρική vfm msi a pro Διαφορετικά θα επέλεγα aorus elite Τροφοδοτικό πολύ καλό, υπάρχουν εναλλακτικές στα ίδια χρήματα, rm, gs Κουτί παρομοίως, καλό και ποιοτικό, είναι και θέμα γούστου...
koutsoupias4 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 αυτα ακριβως που προτεινες εχω σημειωσει σαν δευτερες επιλογες. συμφωνω μαζι σου για τις μνημες..μαλλον θα καταληξω στις ballistix, 3600, cl16, 16gb(2x8). για τον επεξεργαστη τι γνωμη εχεις; το βασικο μου ερωτημα ειναι ομως αν εχει νοημα να περιμενω 2-3 μηνες να πεσουν οι τιμες η δεν πιστευεις οτι θα εχει μεγαλη διαφορα;
nickol-us Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Για τον επεξεργαστή δεν μπορώ να πω πολλά, είναι και θέμα budget ασε που δεν αναφέρεις τι χρήση θα κάνεις. Εφόσον διαθέτεις κάρτα γραφικών ίσως σε συνέφερε να δεις κάποιο combo 5800x/B550. Τώρα για τις τιμές ούτε καφετζού μην ρωτήσεις. Είναι πολύ άστατη η αγορά. Ελλείψεις τσιπ, ακριβά μεταφορικά, κορονόϊος είναι πράγματα που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να προβλέψει. Εάν δεν έχεις άμεση ανάγκη κρατιεσαι μήπως σταθείς τυχερός αλλά και εκεί ενέχει κάποιο ρίσκο.
koutsoupias4 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 η χρηση ειναι για παιχνιδια και ταινιες. εσυ τι επεξεργαστες προτεινεις;; δεν ειμαι πολυ φαν της amd αλλα δεν εχω ασχοληθει τα τελευταια χρονια τοσο ωστε να ξερω αν εχουν φτιαξει σε σχεση με την ιντελ. Εχω μεινει με την εντυπωση απο παλιοτερα τουλαχιστον οτι η ιντελ ειναι πιο σταθερη σε αποδοση.
nickol-us Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Η AMD δεν έχει θέματα με τους cpu. Ειδικά η τελευταία γενιά που μετά την πτώση των τιμών της, είναι αρκετά ανταγωνιστική. Στην amd εκτός απο cpu, μεγάλο προτέρημα οι μητρικές όπου βρίσκεις περισσότερες και πολύ σοβαρές σε χαμηλότερο κόστος. Μέγα πλεονέκτημα των Intel, τα ενσωματωμένα γραφικά και οι gaming επιδόσεις (συγκριτικά πάντα με τι πληρώνεις) Δεν θέλω να αποφασίσω για σένα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι για την χρήση που κανείς, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από 11400 με ενα καλό b560. Από εκεί και πάνω ταλαντεύεσαι σε σπατάλη χρημάτων με gamer enthusiast. 10700 πολύ δυνατός, μια χαρά επιλογή, θα αντέξει πολλά χρόνια, στα υπόψιν οτι πρέπει να συμπεριληφθεί και μια ψυκτρα στον υπολογισμό του budget
koutsoupias4 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Εχω ψυξη απο τον παλιο μου. Θα παραμεινω παραδοσιακα σε ιντελ μαλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα