Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω έναν i8500 με B360 Chipset/ 32Gb 3200/ rtx3070.

Ψήνομαι για αναβάθμιση και είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές:

1) απλή αλλαγή CPU σε 9700/9900

Θετικό: δεν χρειάζεται να αλλάξω τίποτα αλλο. Η πιο "οικονομική" λύση

Αρνητικό: ήδη 2 και σύντομα 3 γενιές πισω

2) αλλαγή πλατφόρμας σε Ryzen 5600x/5800x

Θετικό: η νεότερη τεχνολογία 

Αρνητικά: κόστος αλλαγής μητρικής, ενδεχομένως ram αν δεν "κάθονται" , και τέλος, καμία δυνατότητα αναβάθμισης καθώς οι επόμενοι zen θα έχουν άλλο σόκετ.

3) αναμονή για 12th gen Intel (12700)

Θετικά: υποστήριξη όλων των νεότερων τεχνολογίων, αύξηση επιδόσεων - θεωρητικά. Υποστήριξη ddr4 k ddr5, future proof socket για 13th gen.

Αρνητικά: 1. κόστος CPU+mobo,2. tdp στο θεό , 3. κατά πάσα πιθανότητα δε θα βγάλει bracket 1700 η Corsair και θα μείνω με το ΑΙΟ στο χέρι.

Η 4η είναι να περιμένω Ζεν4 τέλος τους 2022....

Γνώμες;

Δημοσ.

Θα ήθελές να πεις τι χρήση κάνεις; Games; Software; Ανάλυση;

Επίσης θα ήθελές να αναφέρεις  τα επιμέρους εξαρτήματα; Ονομαστικά και με χαρακτηριστικά αν είναι δυνατόν.

Πιθανόν μια κακή μητρική να "πνίξει" έναν i7/i9 και να μην έχεις τα θεμιττά αποτελέσματα.

Δημοσ.
  1. Gigabyte B360 Gaming 3 WiFi
  2. Intel i5 8500
  3. Crucial Ballistix 4x8Gb  3200Mhz
  4. GeForce RTX 3070 FE
  5. Samsung 970 Pro 512Gb
  6. Samsung 960 1Tb

Xρήση κατά 90% gaming . Ξέρω οτι η Β360 δεν εχει oc οπότε δε με ενδιαφέρει κάποιος Κ

Δημοσ.

Έχεις πολύ καλό σετ, θα τρέξει τα πάντα χωρίς προβλήματα (όσο αφορα τον cpu)

Θεωρώ πως για να κάνεις αναβάθμιση που θα αντέξει θα πρέπει να πας στον 9900. Οχι οτι ο 9700 είναι κακή λύση αλλά δεν είναι αναβάθμιση που σε κόστος αξίζει σαν επένδυση

Το οτι δεν έχεις ξεκλείδωτη μητρική δεν λέει τίποτα. Εφόσον αυτή την στιγμή οι k & kf είναι οι πιο οικονομικοί δεν βλέπω λόγο να πηγαίνεις σε κλειδωμένους. Στη χειρότερη θα έχεις τις επιδόσεις της κλειδωμένης version απλά θα χάσεις την στοκ ψύκτρα που έτσι κι αλλιώς σε αυτές τις μεγάλες κατηγορίες δεν συνίσταται να την κρατήσεις. Στην καλύτερη θα εκμεταλλευτείς τα υψηλότερα στοκ ρολόγια της k version.

Νομίζω δεν θα δεις τεράστια διαφορά επιδόσεων gaming στην αλλαγή πλατφόρμας. Βέβαια αν υπολογίσεις και το ποσό που μπορείς να εξοικονομήσεις πουλώντας το σετ σου (8500+b360) ίσως είναι πιο συμφέρον. Ο 5600x είναι φοβερός gaming cpu απο την άλλη όμως ο 9900 θα βαστήξει αρκετά χρόνια.

Οι μνήμες σου είναι καλές ακόμη και για να τις μεταφέρεις σε νέα πλατφόρμα με τον amd. Ιδανικά συστήνεται 3600 αλλά απειροελάχιστη "χασούρα" θα έχεις με τις μνήμες σου.

Είναι πολύ οριακό να σου πω κάνε το ένα ή το άλλο. Σίγουρα πάντως μην μείνεις με τον 8500 αφού την πνίγει την κάρτα σου(κυρίως σε 1080p)

Δημοσ.

Μτχ 9900 κλειδωμένο, αν και δε ξέρω κατά πόσο η μητρική έχει vrm να κρατάει και να μη throttlάρει που είναι θέμα σε κάποιες τσίπικες b360.

Δημοσ.

Μτχ δε συμφέρει ιδιαίτερα αφού καινούργιο τον βρισκω γύρω στα 300..μτχ παίζει στα 250 και χωρίς εγγυήση...

Δημοσ.

i7-9700KF

Ελλάδα παίζει σε καλή τιμή (231 ευρώ περίπου), Γερμανία είναι ακριβότερος οπότε δεν συμφέρει, καλύτερα να δεις σε 5600Χ αν εισαι Γερμανία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...