Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Silverage είπε

Μιζέρια είναι γιατί ποτέ δεν λέμε μπράβο σε κάτι καλό απλά συγκρίνουμε πάντα με άλλες χώρες. Όλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα είμαστε 20+ χρόνια πίσω, δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια. Καλό είναι να λέμε και ένα μπράβο που και που.

Μπράβο θα πεις όταν μπορείς να κάνεις αποτελεσματικα και αποδοτικά την δουλειά σου. Οχι όταν δυσλειτουργουν και υπολειτουργουν τα συστήματα. Στην Ελλάδα πάμε ένα βήμα εμπρός και μισό βήμα πίσω. 

  • Like 2
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mία αρκετά κακή υλοποίηση... Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας με το TaxisNet και στασιμότητας στις αναβαθμίσεις της σελίδας περιμέναμε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό... Το να σπας τις εφαρμογές του Taxis σε 500 διαφορετικά links & με μία κεντρική σελίδα να λειτουργεί ως ένα κακό αλφαβητικό ευρετήριο (τύπου Android) και με buttons που κάνουν redirect σε αυτά τα 500 link δε νομίζω ότι θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως επανάσταση.. Κάθε άλλο....

Η λίστα εφαρμογών υπάρχει εδώ και δεκαετίες και η ομαδοποίηση τους σε κατηγορίες λειτουργεί πολύ καλύτερα από την αλφαβητική μέθοδο (βλέπε την φωτογραφία). Περιττό να αναφερθώ ότι το path των σελίδων δεν λειτουργεί. Μετά από κάθε σύνδεση καταλήγεις σε σελίδες σφάλματος (πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 2-3 χρόνια και φυσικά δεν έχει διορθωθεί). Με λίγα λόγια με 500 διαφορετικά redirect rules χάνεται η μπάλα και ο μέσος πολίτης (αλλά και κάθε επαγγελματίας λογιστής) φτάνει στο σημείο να αναζητά στο GOOGLE το σωστό link.. Τις σελίδες τις φτιάχνουν άνθρωποι δεν διαφωνώ αλλά όταν επιλέγεις μία μέθοδο ομαδοποίησης μη λειτουργική το αναμενόμενο είναι να προκληθεί χάος.

Δεν θα αναφερθώ καν στο UI. Χρειάζεται αρκετή δουλειά και αλλαγές. Και το κυριότερο? Θα ήταν τίμιο εκ μέρους τους πριν παρουσιάσουν το νέο τους εγχείρημα  (και πριν αρχίσουν να καταργούν σταδιακά την πλατφόρμα του Taxis) να είχαν προβλέψει μία διαδικασία Public Beta με πλατφόρμα καταχώρισης Feedback (προτάσεων για αλλαγές/προβλήματα) από τους άμεσα ενδιαφερόμενους (πολίτες & επαγγελματίες στον χώρο της λογιστικής). Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε από όλες τις συστημικές τράπεζες έως τώρα (τουλάχιστον σε όσες άλλαξαν το e-banking website τους την τελευταία 4ετία). Και αυτό γιατί μία ιστοσελίδα που απευθύνεται ΣΤΟΥΣ πολίτες, και παρουσιάζει υπηρεσίες ΓΙΑ τους πολίτες, δεν θα έπρεπε να παρουσιάζεται ως έτοιμο έργο τέχνης. Πρέπει και χρειάζεται να τροποποιείται τρόπο που να εξυπηρετεί άπαντες & με τη συμβολή της γνώμης κάθε πολίτη. 

Τελευταίο και σημαντικότερο? ΔΕΝ παρουσιάζεις ΠΟΤΕ μία ιστοσελίδα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια πολίτες ΧΩΡΙΣ να έχεις διασφαλίσει πρώτα ότι η σελίδα λειτουργεί CrossPlatform. Δεν έχω απαίτηση η σελίδα να λειτουργεί με Internet Explorer 3 σε Windows της προηγούμενης 20ετίας. Έχω όμως την απαίτηση να λειτουργεί σε δημοφιλή λειτουργικά συστήματα/browsers/εκδόσεις της τελευταίας 5ετίας. Μιλώντας μάλιστα για δημοφιλή brands, υπάρχουν έτοιμα τα εργαλεία να γράψεις κώδικα ΣΗΜΕΡΑ με τρόπο που να υποστηρίζεις τεράστιο αριθμό εκδόσεων του παρελθόντος  (backwords compability). Όποιος δει το header της σελίδας από κινητό θα καταλάβει...

Γιατί τα λέω όλα αυτά? Προφανώς όχι γιατί δεν έχω τί καλύτερο να κάνω. Αλλά γιατί στη χώρα μας οι αλλαγές γίνονται μία φορά στα 10-20-30 χρόνια. Και εφόσον η στιγμή της αλλαγής ήρθε, θα ζητήσουμε τώρα. Μέσω από τα forum? Δυστυχώς ναι γιατί δεν υπάρχει πλατφόρμα για feedback (και να υπήρχε δεν θα την εξέταζε κανείς - ακριβώς όπως την σελίδα ''Ερωτήσεις προς την ΑΑΔΕ'').

ΙΣΩΣ να σταθούμε τυχεροί και να διαβάσει τα σχόλια μας κάποιος (αρμόδιος για το development του site)....

*ΥΓ: Δείτε την υφιστάμενη οργάνωση των εφαρμογών του TaxisNet σε κατηγορίες.. 

Screenshot 2021-09-17 at 10.41.17 PM.PNG

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 8
Δημοσ.
Στις 16/9/2021 στις 4:28 ΜΜ, stefstefan είπε

Να βάλουμε αρχαία ελληνικά όπως Αναξιμανδροσνετ, Αχιλλέασνετ, Μυρτώνετ και τέτοια εννοείς;

Η πχ e-Περικλής, e-Αχιλλέας.

Στις 16/9/2021 στις 4:57 ΜΜ, dream21 είπε

Μπράβο στον Κυριάκο Πιερρακάκη , σειρά να παίρνουν οι ταχυδρομικοι κωδικοί όλης την χώρας και φυσικά οι καινουργιες ταυτότητες.

Οι ταυτότητες θα έχουν τσιπάκι που θα επικοινωνεί με τα νανοσωματίδια του εμβολίου και τις 5G κεραίες.Αυτή η ψηφιακή διασύνδεση που θα βασίζεται στο λεγόμενο "ψηφιακό τρίγωνο", θα έχει ως σκοπό τον γεωγραφικό μας εντοπισμό, την καταγραφή και ανάλυση των συναισθημάτων μας και τον τρόπο ζωής μας για την αντίστοιχη δημιουργία διαφημίσεων. 😎

Στις 16/9/2021 στις 10:36 ΜΜ, d4mage είπε

Εσύ όταν με το καλό βγεις από την φορολογική των γονιών σου μπορείς να μιλήσεις για το πιο δημοφιλές σπορ των Ελλήνων και για το αν κάτι γίνεται σωστά. Μέχρι τότε εμεις θα μιζεριάζουμε επειδή τρέχουμε κι εσυ μπορείς να παραμείνεις χαρούμενος για όσο επιθυμείς. 

Ως d4mage του έκανες "ζημιά". 😄

Δημοσ.
10 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Η πχ e-Περικλής, e-Αχιλλέας.

Οι ταυτότητες θα έχουν τσιπάκι που θα επικοινωνεί με τα νανοσωματίδια του εμβολίου και τις 5G κεραίες.Αυτή η ψηφιακή διασύνδεση που θα βασίζεται στο λεγόμενο "ψηφιακό τρίγωνο", θα έχει ως σκοπό τον γεωγραφικό μας εντοπισμό, την καταγραφή και ανάλυση των συναισθημάτων μας και τον τρόπο ζωής μας για την αντίστοιχη δημιουργία διαφημίσεων. 😎

Ως d4mage του έκανες "ζημιά". 😄

Ακόμη καλύτερα…  με το καλό να έρθουν οι νέες ταυτότητες. Τέλος Σεπτεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός και ανακοινώνεται ο μειοδότης όποτε εάν όλα πάνε καλά θέλω να πιστεύω άπο Ιούνιο του 2022 να ξεκινήσουμε να της έχουμε . Μέσα σε 2 χρόνια θα έχουν αντικατασταθεί όλες οι ταυτότητες παλιού τύπου (θελουν Δεν θέλουν ορισμένοι 😉)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...