Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τα τελευταία δύο χρόνια έψαχνα για αναβάθμιση του smartphone μου. Ήθελα αποκλειστικά Android συσκευή με δυνατότητες όσο το δυνατόν πιο high-end γιατί θα το κρατούσα αρκετά χρόνια. Παρατήρησα αμέσως λοιπόν ότι οι οθόνες κάτω των 6,2 ιντσών ήταν κάπως σπάνιες. Τελικά έκανα διάφορες αλλαγές τηλεφώνων που περιγράφω στο spoiler.

Spoiler

Αρχικά είχα ένα Huawei του 2018 με οθόνη 5.8".

Πήγα σε Pixel 4 που θεώρησα ότι ήταν μια καλή επιλογή. Και όντως ήταν από άποψη ενημερώσεων, λειτουργικότητας, μεγέθους και κάμερας. Μέσα στο '21 αναβάθμισα σε Pixel 4a το οποίο δεν κράτησα πολύ γιατί δεν με ικανοποιούσε στους ίδιους τομείς. Ήθελα κάτι πιο premium σαν κατασκευή και οθόνη. Τα Pixel είναι πολύ καλά mid-range τηλέφωνα αλλά πάσχουν σε υψηλές επιδόσεις και ποιότητα υλικών.

Τελικά πριν λίγο καιρό κατέληξα στο Xiaomi Mi 10 μεταχειρισμένο, το οποίο είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο με πολλά premium χαρακτηριστικά αλλά πολύ μεγάλο στα κλασσικά στάνταρ της αγοράς. Πραγματικά καλύπτει τέλεια τις ανάγκες μου... εκτός από το ότι είναι 6.67".

Το θέμα είναι ότι έψαξα την αγορά παγκοσμίως και το 2021 δεν νομίζω ότι υπάρχει αξιόλογο τηλέφωνο (πάντα υπο το πρίσμα τιμής-δυνατοτήτων) με οθόνη μικρότερη των 6,2 ιντσών. Μόνη εξαίρεση το Asus Zenfone 8. Είναι το ΜΟΝΟ αυτή τη στιγμή που λέει κάτι σαν high-end τηλέφωνο (αλλά όχι τόσο vfm κατά τη γνώμη μου αφού υστερεί σε σχέση με αναγωνιστές με μεγαλύτερη οθόνη π.χ. OnePlus).

Πιστεύω ότι πρόκειται για μεγάλη αστοχία των κατασκευαστών, ειδικά σε μια εποχή που τα bezels χάθηκαν και ξεκινούν οι under-display κάμερες. Έπιασα πρόσφατα στο χέρι μου ένα Samsung S8 και πραγματικά είχα ξεχάσει πόσο ελαφρύ, λεπτό και βολικό ήταν δίνοντας σπουδαία χαρακτηριστικά στο μακρινό 2017(!). Θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστικά τηλέφωνα στις 6 ίντσες αλλά αντ' αυτού πάμε σε όλα και μεγαλύτερα. Ακόμα και τα Pixel προχωρούν σε περισσότερες ίντσες. Είμαι ο μόνος χρήστης που με απασχολεί αυτό;

• Like 4
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GeorgeTheSuper είπε

Καλησπέρα,

Τα τελευταία δύο χρόνια έψαχνα για αναβάθμιση του smartphone μου. Ήθελα αποκλειστικά Android συσκευή με δυνατότητες όσο το δυνατόν πιο high-end γιατί θα το κρατούσα αρκετά χρόνια. Παρατήρησα αμέσως λοιπόν ότι οι οθόνες κάτω των 6,2 ιντσών ήταν κάπως σπάνιες. Τελικά έκανα διάφορες αλλαγές τηλεφώνων που περιγράφω στο spoiler.

Απόκρυψη περιεχομένων

Πήγα σε Pixel 4 που θεώρησα ότι ήταν μια καλή επιλογή. Και όντως ήταν από άποψη ενημερώσεων, λειτουργικότητας, μεγέθους και κάμερας. Μέσα στο '21 αναβάθμισα σε Pixel 4a το οποίο δεν κράτησα πολύ γιατί δεν με ικανοποιούσε στους ίδιους τομείς. Ήθελα κάτι πιο premium σαν κατασκευή και οθόνη. Τα Pixel είναι πολύ καλά mid-range τηλέφωνα αλλά πάσχουν σε υψηλές επιδόσεις και ποιότητα υλικών.

Τελικά πριν λίγο καιρό κατέληξα στο Xiaomi Mi 10 μεταχειρισμένο, το οποίο είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο με πολλά premium χαρακτηριστικά αλλά πολύ μεγάλο στα κλασσικά στάνταρ της αγοράς. Πραγματικά καλύπτει τέλεια τις ανάγκες μου... εκτός από το ότι είναι 6.67".

Το θέμα είναι ότι έψαξα την αγορά παγκοσμίως και το 2021 δεν νομίζω ότι υπάρχει αξιόλογο τηλέφωνο (πάντα υπο το πρίσμα τιμής-δυνατοτήτων) με οθόνη μικρότερη των 6,2 ιντσών. Μόνη εξαίρεση το Asus Zenfone 8. Είναι το ΜΟΝΟ αυτή τη στιγμή που λέει κάτι σαν high-end τηλέφωνο (αλλά όχι τόσο vfm κατά τη γνώμη μου αφού υστερεί σε σχέση με αναγωνιστές με μεγαλύτερη οθόνη π.χ. OnePlus).

Πιστεύω ότι πρόκειται για μεγάλη αστοχία των κατασκευαστών, ειδικά σε μια εποχή που τα bezels χάθηκαν και ξεκινούν οι under-display κάμερες. Έπιασα πρόσφατα στο χέρι μου ένα Samsung S8 και πραγματικά είχα ξεχάσει πόσο ελαφρύ, λεπτό και βολικό ήταν δίνοντας σπουδαία χαρακτηριστικά στο μακρινό 2017(!). Θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστικά τηλέφωνα στις 6 ίντσες αλλά αντ' αυτού πάμε σε όλα και μεγαλύτερα. Ακόμα και τα Pixel προχωρούν σε περισσότερες ίντσες. Είμαι ο μόνος χρήστης που με απασχολεί αυτό;

Το πρόβλημα είναι ότι εσύ φίλε μου που θέλεις μικρή οθόνη είσαι η μειοψηφία! Και δεν θα κάτσει μια εταιρία να ασχοληθεί με το τι θέλει το 5% του αγοραστικου κοινού.Είδαμε η Apple που έβγαλε πέρυσι το mini και είχε το 10% των πωλήσεων στο σύνολο των iphones...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GeorgeTheSuper είπε

Καλησπέρα,

Απόκρυψη περιεχομένων

ναι

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, koutsis είπε

Το πρόβλημα είναι ότι εσύ φίλε μου που θέλεις μικρή οθόνη είσαι η μειοψηφία! Και δεν θα κάτσει μια εταιρία να ασχοληθεί με το τι θέλει το 5% του αγοραστικου κοινού.Είδαμε η Apple που έβγαλε πέρυσι το mini και είχε το 10% των πωλήσεων στο σύνολο των iphones...

Πολύ πιθανό. Αλλά θεωρώ ότι το Iphone 12 mini δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της δυναμικής του κοινού. Π.χ. το Pixel 4a που ήταν σχετικά οικονομικό και με μικρή οθόνη ήταν το εμπορικότερο της σειράς. Και το Samsung S21 που έχει 6.1" δεν έχει πάει άσχημα (edit: άσχημα σε αριθμό πωλήσεων σε σχέση με την αγορά, όχι με προηγούμενα της σειράς). Ούτε το Iphone SE έχει πάει άσχημα παρότι τρομερά απαρχαιωμένο design. Αυτό ίσως σημαίνει ότι υπάρχει κομμάτι του κοινού που είτε θέλει είτε δεν το απασχολεί αν έχει μικρή οθόνη.

Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος όμως θέλει πολλές ίντσες.

Επεξ/σία από GeorgeTheSuper
  • Like 3
Δημοσ.

Επειδή το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται διαρκώς. Κάποια στιγμή το ύψος του μέσου ανθρώπου θα φτάσει στα 2,5 με 3 μέτρα. Γι' αυτό τα πάντα σιγά σιγά τα φτιάχνουν μεγαλύτερα, κινητά, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα κλπ. 

Spoiler

Φσιτ φσιτ 😅

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, sattack είπε

Αν σε απασχολεί το συνολικό μέγεθος υου τηλεφώνου, τωρα υπάρχει και το Samsung Flip. 

Δεν το λες και ότι πιο οικονομικό.. ανήκει στην κατηγορία των πειραματικών τηλεφώνων, γι' αυτό και η τιμή που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο τι προσφέρει.

37 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Επειδή το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται διαρκώς. Κάποια στιγμή το ύψος του μέσου ανθρώπου θα φτάσει στα 2,5 με 3 μέτρα. Γι' αυτό τα πάντα σιγά σιγά τα φτιάχνουν μεγαλύτερα, κινητά, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα κλπ. 

Αυτό ακούγεται πολύ λογική εξήγηση 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαζει η αισθητικη μας , επειδη αλλαζουν και οι αναγκες που καλυπτουν πλεον τα κινητα. Τωρα ειναι πλεον μικροι υπολογιστες. Θυμαμαι καποτε ειχα το htc hd2 (τι επικο κινητο και αυτο!) , το οποιο ηταν 4.3 ιντσες και ντρεπομουν να το βγαλω απο την τσεπη γιατι ηταν ... γκουμουτσα ! Θυμαμαι ημουν σε ενα νοσοκομειο , και εχω βγει στον διαδρομο να μιλησω και περναει μια κυρια και μου λεει "κινητο ειναι αυτο ή παντοφλα?" ... φαντασου.. ουτε καν με ηξερε ! :)

Τωρα , κοιταω το iphone se που εχει η μανα μου που ειναι 4 ιντσες και το θεωρω αδιανοητα μικρο σε μεγεθος ! Επισης κοιταω το huawei p20 , που ειναι 5.8 και ειναι σχετικα μικρο ... δεν με βολευει δηλ για σερφαρισμα. Απο την αλλη κινητα στο αλλο ακρο , δηλ τις 6.67 ιντσες ειναι υπερβολικα μεγαλα και βαρια. 
Προσωπικα , θεωρω κινητα περι των 6.5 ιντσων , για την δικη μου αισθητικη , την χρυση τομη πλεον.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 4
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αλλαζει η αισθητικη μας , επειδη αλλαζουν και οι αναγκες που καλυπτουν πλεον τα κινητα. Τωρα ειναι πλεονν μικροι υπολογιστες. Θυμαμαι καποτε ειχα το htc hd2 (τι επικο κινητο και αυτο!) , το οποιο ηταν 4.3 ιντσες και ντρεπομουν να το βγαλω απο την τσεπη γιατι ηταν ... γκουμουτσα ! Θυμαμαι ημουν σε ενα νοσοκομειο , και εχω βγει στον διαδρομο να μιλησω και περναει μια κυρια και μου λεει "κινητο ειναι αυτο ή παντοφλα?" ... φαντασου.. ουτε καν με ηξερε ! :)

Τωρα , κοιταω το iphone se που εχει η μανα μου που ειναι 4 ιντσες και το θεωρω αδιανοητα μικρο σε μεγεθος ! Επισης κοιταω το huawei p20 , που ειναι 5.8 και ειναι σχετικα μικρο ... δεν με βολευει δηλ για σερφαρισμα. Απο την αλλη κινητα στο αλλο ακρο , δηλ τις 6.67 ιντσες ειναι υπερβολικα μεγαλα και βαρια. 
Προσωπικα , θεωρω κινητα περι των 6.5 ιντσων , για την δικη μου αισθητικη , την χρυση τομη πλεον.

Μία απο τα ίδια και εγώ θεωρώ ιδανικό το 6.5

Και εγώ προτιμώ μικρότερο κινητό , παιχνίδια δεν παίζω απλά θέλω τις 6.5 ίντσες για όταν βλέπω κανα youtube

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ανήκω στην άλλη όχθη. Δε μπίγκερ δε μπέτερ. Επίσης, μεγαλύτερη οθόνη, τουλάχιστον σε αυτή την γενιά, δεν σημαίνει και μεγαλύτερη overall συσκευή.

Για παράδειγμα, το Note 8 που είχα, είχε 6,3 ιντσες οθόνη, αλλά στο μέγεθος είναι ίδιο με το Note10+ που έχω τώρα και έχει 6,7-6,8 ίντσες οθόνη. Πιστεύω ότι μέχρι τα 7.1 ίντσες σε παρόμοια μεγέθη μπορούν να παραμείνουν τα κινητά για καμιά 3ετία τουλάχιστον μικραίνοντας τελείως τα όποια περιθώρια έχουν απομείνει.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω τον ιδιο προβληματισμο χρονια τωρα.

Εχω ξεμεινει με ενα Mi 9 SE 2,5 χρονια τωρα για τον απλουστατο λογο οτι δε βρισκω αξιολογο κινητο που να ειναι κατω απο 150 χιλιοστα.

Δυστυχως ειναι μειοψηφια ο κοσμος που θελει μικρο και βολικο κινητο οποτε και οι εταιρειες βγαζουν ελαχιστα μοντελα.

Υπαρχουν καποια αλλα ειτε ειναι πολυ ακριβα ειτε με χαλια χαρακτηριστικα.Κατι αξιολογο στο range των 300 ευρω πχ,δεν υπαρχει.

Αναποφευκτα οταν το τωρινο μου πεθανει ,καθως δεν εχω αλλο λογο να το αλλαξω,θα παω σε παντοφλα.

Να συμπληρωσω επισης τη ταση να τα τεντωνουν οσο παει.Εχει φτασει η αναλογια της οθονης στο αστειο 21:9.Δηλαδη τηλεκοντρολ.

Να το λειτουργησεις με το ενα χερι δε μπορεις καθως ειναι αδυνατον να φτασεις το τελευταιο 1/3 της οθονης.

Για μενα το ιδανικο ηταν το 18:9.Συγκεκριμενα το Mi Mix 2S ηταν τελειο απο αποψη εργονομιας αλλα ειχε αθλια οθονη και για αυτο το εδωσα.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, GeorgeTheSuper είπε

Καλησπέρα,

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Google Pixel 4 αλλά μπαταρία........(2800)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η συζήτηση κρατάει χρόνια, αλλά ας απαντήσω ακομα μια φορά μιας και καταλαβαίνω περισσότερα επι του θέματος. 

Καταρχήν, αν και είμαι στο εντελώς αλλο άκρο και θέλω μεγάλες οθόνες - και ποιο μεγάλες απο τα περισσότερα τωρα-, καμιά αντίρρηση οτι θα επρεπε να υπάρχουν και μικρότερα, οσο λίγοι και αν είναι αυτοι που τα προτιμούν. Αρκεί να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα : Αμα θες ενα κινητο με 5 ιντσες πχ,  ητε θα έχει και πολυ μικρή μπαταρία (δεν χωράει μεγάλη μπαταρία σε μικρο χωρο), γιατί ένα 5ιντσο ΧΩΡΙΣ μπεζελ ειναι μικρότερο απο οτι θυμούνται οι περισσότεροι απο παλια (όπου υπήρχαν μπεζελ και το συνολικό μέγεθος ειναι οσο ενα 6ιντσο+ σήμερα. Ητε θα πας σε 5ιντσο με μεγάλα μπεζελ όπου όμως το ποσοστό που θα τα πάρει θα είναι ακομα μικρότερο γιατι θυμίζει πλέον ρετρό κινητο. Ητε θα είναι αρκετά χοντρό. Σε καθε μια απο αυτες τις περιπτώσεις θα διαμαρτυρεται ενα κοματι απο την ηδη μικρή αυτη κατηγορία. Και μόλις δει ο άλλος ότι έχει το ίδιο μέγεθος με 6ιντσο χωρίς μπεζελ θα παει σε εκεινο.

Επισης ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά οτι εχει αλλάξει η αναλογία οθονης και μπερδεύεστε ολοι συγκρίνοντας μονο διαγώνιο. Πχ μια οθόνη 6.5 με 21:9 εχει ΙΔΙΑ επιφάνεια συνολικά (αυτό ενδιέφερει τελικά, μονο έτσι συγκρίνονται οθόνες με διαφορετική διαγώνιο) με μια οθόνη 6, αλλα 16:9 που ητανε παλιά. 

Για του λόγου το αληθές γιατι οι περισσότεροι και που το γράφω δεν το πιστεύετε :

http://www.displaywars.com/6,5-inch-d{9x21}-vs-6-inch-d{9x16}

Ξερω ζορίζεστε να το πιστέψετε Στο ανώτερο calculator μπορείς να βάλεις οτι οθονες θες και να συγκρίνεις επιφάνεια εκεί που λεει actual aspect ratio - smaller /bigger area. Η 6.5  ειναι 0.6% ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ απ την 6. Ναι μικρότερη οθόνη εχει το 6.5 απ την 6 αν το κατάλαβατε, οχι μεγαλύτερη όπως το 90% θα πίστευε. 

Επίσης το 6.5 εχει ΠΛΑΤΟΣ ΟΘΟΝΗΣ (το σημαντικότερο) ισα με κινητό 5.2!!! Ουτε καν με 5.5 που θεωρούνταν μικρο.. 

http://www.displaywars.com/6,5-inch-d{9x21}-vs-5,2-inch-d{9x16}

Επαναλαμβάνω παρόλα αυτα οτι το βρίσκω σωστό να βγαίνουν και μικροτερα απλα εξηγω οτι δεν είναι ακριβώς οσο μεγάλα νομίζετε. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...