LionTheFighter Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους! Ήθελα να ζητήσω την άποψη σας σε ένα θέμα το οποίο αρχίζει και με προβληματίζει. Πρόκειται να ξεκινήσω Διδακτορικό και αρχίζω σιγά σιγά τις διαδικασίες της αίτησης ώστε να ξεκινήσω σύντομα ως Υποψήφιος Διδάκτορας. Το θέμα μου είναι ότι ψάχνω και δουλειά, τόσο ώστε να ξεκινήσω την επαγγελματική μου αποκατάσταση, όσο και το να αρχίσω να έχω προϋπηρεσία στο βιογραφικό μου, καθώς τα τελευταία χρόνια έκανα το Μεταπτυχιακό μου και τη στρατιωτική μου θητεία. Τυγχάνει ταυτοχρόνως να μου παίρνουν συνέντευξη από μια εταιρεία της Αθήνας, για θέση εξ αποστάσεως. Πιστεύετε ότι μπορεί να συνδυαστεί θέση εξ αποστάσεως με Διδακτορικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
pi314 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Με άτομα που έχω μιλήσει και κάνουν διδακτορικό, από ότι μου έχουν πει και από ότι μαθαίνω: διδακτορικό + δουλειά έξω (εκτός Σχολής) δεν πολυβγαίνει...δύσκολος συνδυασμός... Τί τομέα είσαι αν επιτρέπεται?
LionTheFighter Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 To Διδακτορικό θα είναι πάνω σε τομέα της Πληροφορικής. Συγκεκριμένα στο Internet of Things. Η εταιρεία είναι τύπου consulting.
pi314 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Αμα είσαι τυχερός και είσαι σε κανα project μέσα στην Σχολή σου και έχει σχέση με το διδακτορικό σου, καλά θα είσαι! Αλλιώς....όλη μέρα θα τρέχεις μεταξύ Σχολής και δουλειάς! Good luck...
ioankav Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Να θυμάσαι ότι το διδακτορικό είναι μία full time δουλειά με ανάλογες υποχρεώσεις, προθεσμίες, ευέλικτο σχετικά ωράριο κτλ. Οι περισσότεροι που γνώρισα και δούλευαν κατά τη διάρκεια του διδακτορικού έκαναν part time κάτι, πχ ιδιαίτερα, κάποιες ώρες σε φροντιστήριο, online project κτλ. (Προσωπικά δεν έκανα κάτι άλλο στο διδακτορικό μου).
DrKo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, LionTheFighter είπε Καλημέρα σε όλους! Ήθελα να ζητήσω την άποψη σας σε ένα θέμα το οποίο αρχίζει και με προβληματίζει. Πρόκειται να ξεκινήσω Διδακτορικό και αρχίζω σιγά σιγά τις διαδικασίες της αίτησης ώστε να ξεκινήσω σύντομα ως Υποψήφιος Διδάκτορας. Το θέμα μου είναι ότι ψάχνω και δουλειά, τόσο ώστε να ξεκινήσω την επαγγελματική μου αποκατάσταση, όσο και το να αρχίσω να έχω προϋπηρεσία στο βιογραφικό μου, καθώς τα τελευταία χρόνια έκανα το Μεταπτυχιακό μου και τη στρατιωτική μου θητεία. Τυγχάνει ταυτοχρόνως να μου παίρνουν συνέντευξη από μια εταιρεία της Αθήνας, για θέση εξ αποστάσεως. Πιστεύετε ότι μπορεί να συνδυαστεί θέση εξ αποστάσεως με Διδακτορικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Σε μία κανονική κατάσταση και εάν όντως σε ενδιαφέρει να το κάνεις και δεν πας για το «χαρτί», μπορείς να το συνδυάσεις μόνο εάν κάνεις part-time εργασία και part-time διδακτορικό. Σε ελληνικό πανεπιστήμιο όμως και εάν σε νοιάζει μόνο το «χαρτί», εξαρτάται από τις συνθήκες. Για παράδειγμα, υπάρχει απαίτηση για συγκεκριμένο αριθμό journal papers για να το πάρεις το διδακτορικό, ή το δίνουν και χωρίς; Τα papers θα πρέπει να είναι σοβαρά ή κάνουν και από ελληνικά συνέδρια που τα οργανώνει ο καθηγητής που σε επιβλέπει (ή γενικά ελληνικά συνέδρια) ; Τα journal papers θα πρέπει να είναι σοβαρά ή κάνουν και από περιοδικά που εάν τα σκάσεις, το πιο πιθανό είναι να περάσει; Π.χ., MDPI. Είσαι γνωστός κανενός μόνιμου και θα σε βάζει σε papers χωρίς να κάνεις τίποτα, ή θα πρέπει να τα κάνεις κανονικά όπως όλοι; Η έρευνα θα είναι όντως έρευνα, ή παπατζώματα, γενικούρες, και «concept papers»; Υπάρχει περιορισμός στα 6 χρόνια ή μπορείς να πας για 10; Ξαναλέω, πως εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις διδακτορικό για να μάθεις όντως το κάτι παραπάνω, οι περιπτώσεις που συνδυάζεται διδακτορικό και εργασία είναι μόνο όταν και τα δύο είναι part-time. Αλλιώς, θα πρέπει να το «κλέψεις», εάν βολεύουν και οι κανονισμοί (ή η απουσία αυτών) από το πανεπιστήμιο. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από DrKo
LionTheFighter Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, ioankav είπε Να θυμάσαι ότι το διδακτορικό είναι μία full time δουλειά με ανάλογες υποχρεώσεις, προθεσμίες, ευέλικτο σχετικά ωράριο κτλ. Οι περισσότεροι που γνώρισα και δούλευαν κατά τη διάρκεια του διδακτορικού έκαναν part time κάτι, πχ ιδιαίτερα, κάποιες ώρες σε φροντιστήριο, online project κτλ. (Προσωπικά δεν έκανα κάτι άλλο στο διδακτορικό μου). Έτσι μου έχουν πει και σε μένα, ότι είναι δύσκολο γιατί και το διδακτορικό από μόνο του είναι full time 2 ώρες πριν, DrKo είπε Σε μία κανονική κατάσταση και εάν όντως σε ενδιαφέρει να το κάνεις και δεν πας για το «χαρτί», μπορείς να το συνδυάσεις μόνο εάν κάνεις part-time εργασία και part-time διδακτορικό. Σε ελληνικό πανεπιστήμιο όμως και εάν σε νοιάζει μόνο το «χαρτί», εξαρτάται από τις συνθήκες. Για παράδειγμα, υπάρχει απαίτηση για συγκεκριμένο αριθμό journal papers για να το πάρεις το διδακτορικό, ή το δίνουν και χωρίς; Τα papers θα πρέπει να είναι σοβαρά ή κάνουν και από ελληνικά συνέδρια που τα οργανώνει ο καθηγητής που σε επιβλέπει (ή γενικά ελληνικά συνέδρια) ; Τα journal papers θα πρέπει να είναι σοβαρά ή κάνουν και από περιοδικά που εάν τα σκάσεις, το πιο πιθανό είναι να περάσει; Π.χ., MDPI. Είσαι γνωστός κανενός μόνιμου και θα σε βάζει σε papers χωρίς να κάνεις τίποτα, ή θα πρέπει να τα κάνεις κανονικά όπως όλοι; Η έρευνα θα είναι όντως έρευνα, ή παπατζώματα, γενικούρες, και «concept papers»; Υπάρχει περιορισμός στα 6 χρόνια ή μπορείς να πας για 10; Ξαναλέω, πως εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις διδακτορικό για να μάθεις όντως το κάτι παραπάνω, οι περιπτώσεις που συνδυάζεται διδακτορικό και εργασία είναι μόνο όταν και τα δύο είναι part-time. Αλλιώς, θα πρέπει να το «κλέψεις», εάν βολεύουν και οι κανονισμοί (ή η απουσία αυτών) από το πανεπιστήμιο. Ναι καταλαβαίνω τι μου λες. Γενικότερα δεν πάω απλά για να πω ότι πάω να πάρω διδακτορικό. Με ενδιαφέρει γενικότερα το κομμάτι της έρευνας σαν καριέρα, οπότε θέλω να το κάνω σωστά και όσο καλύτερα γίνεται. Τώρα αν προκύψει και κάτι όταν το πάρω, δεν ξέρω.
DrKo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, LionTheFighter είπε Με ενδιαφέρει γενικότερα το κομμάτι της έρευνας σαν καριέρα, οπότε θέλω να το κάνω σωστά και όσο καλύτερα γίνεται. Εάν ισχύει αυτό, τότε κάνε διδακτορικό έξω, σε ένα lab που είναι καλό για το αντικείμενο που σου αρέσει.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Οπως σωστα ανεφεραν οι συνφορουμιτες, το διδακτορικο για να το κανεις σωστα ειναι πληρης απασχοληση αλλα δεν αντικαθιστα τη δουλεια. Αν θελεις να το κανεις σωστα και να βγουνε δημοσιευσεις υψηλης ποιοτητας και απηχησης ταπεινη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να αφοσιωθεις μονο σε αυτο αυτο αφου φυσικα σου εξασφαλισουν αξιοπρεπη χρηματοδοτηση για ολο το χρονικο διαστημα των 3-4 ετων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα