Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας. Πρόσφατα έβαλα ένα διαμερισμά μου σε καλή περιοχή και σε άψογη κατάσταση, στο booking. Ρυθμίζοντας και ψάχνοντας το extranet, είδα πόσα πολλούς τρόπους έχει για να φτιάξεις προσφορές και πακέτα τιμών κλπ...

α) Αξίζει όμως? Το έχει κάνει κανείς? Προσφορά για κινητά -10%, προσφορά τελευταίας στιγμής -10%, προσφορά genius -15%, προμήθεια booking -15%. Με αυτό το τρόπο δεν σου μένει σχεδόν τίποτα.

Φυσικά ανεβάζεις την αρχική τιμή και σου έρχονται τα ίδια αν τα υπολογίσεις σωστά. Πουλάει περισσότερο όμως έτσι?

Δηλαδή καλύτερα να το έχεις (στην περίπτωση που θες να πάρεις 40€):

• Ξερά, 40€ / βραδιά ?
  • Περίπου 70€ + ενεργά (Genius + Mobile + τελευταία στιγμή κλπ κλπ) ?

β) Έχω ένα διπλό κρεβάτι και 1 καναπέ που γίνεται κρεβάτι. Εμένα με ενδιαφέρει κατα κύριο λόγο να φιλοξενώ 2 άτομα και κατά περίπτωση αν χρειαστεί 4. Θέλω όμως όταν θα είναι 4 να χρεώνω λίγο παραπάνω (λόγο έξτρα σεντονιών, μαξιλαριών, πετσετών κλπ). Θα ήθελα δηλαδή να έχω το διαμέρισμα 40€ και αν έρθουν 2 άτομα παραπάνω να πηγαίνει πχ 60€. Έχει το booking μια παρόμοια διαμόρφωση, αλλά λίγο αντίθετα. Δηλαδή ξεκινάς από τα 60 για τα 4 άτομα και μειώνει την τιμή στα 3 άτομα και μετά στα 2 κλπ. Στην ουσία αν δεν κάνω λάθος το ίδιο αποτέλεσμα έχει. Απλά φοβάμαι στην λίστα αναζήτησης, μην βγαίνει κατευθείαν η υψηλή τιμή και είναι αποτρεπτικό να κλείσει ο άλλος.

γ) Εχθές είχα το πρώτο review και ενώ πάτησαν σε ΌΛΑ 10, το συνολικό του καταλύματος έγινε 9. Γιατί?

Εν κατακλείδι, το πολύ μπλέξιμο με πακέτα, τιμές κλπ έχει αποτέλεσμα ή να βάλω μια σταθερή τιμούλα να τελειώνω?

-----------------------------------

Υ.Γ. Επειδή δεν βρήκα thread με το booking αλλά μόνο με το airbnb, αν θέλετε ας κρατήσουμε αυτό το νήμα και για άλλες απορίες...

-----------------------------------

Επεξ/σία από iphotographer
Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι οι εκπτώσεις δεν κρατιούνται από την προμήθεια της Booking και όχι από την μεριά του ιδιοκτήτη?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Είσαι σίγουρος ότι οι εκπτώσεις δεν κρατιούνται από την προμήθεια της Booking και όχι από την μεριά του ιδιοκτήτη?

Ναι. Δεν έχει και νόημα να εκοβαν απο την προμήθεια τους. Τότε όλοι θα ενεργοποιούσαν όλες τις προσφορές.

Δημοσ.

Καλημέρα,

α) νομίζω πως επηρεάζει θετικά το να δεις δύο σπίτια στα 70€ αλλά το ένα να ήταν πριν στα 60€. Του δίνει μεγαλύτερη ψυχολογική αξία. Επίσης ίσως η booking προσμετράει θετικά το να είσαι ενεργός με προσφορές, ειδικά με genius και έτσι να σε βγάζει πιο ψηλά στα αποτελέσματα.

β) ναι μπορείς να το κάνεις. Χρεώνεις Χ ποσό παραπάνω μετά τα 2 άτομα. Στην αναζήτηση αν ο άλλος επιλέξει 2 άτομα δεν θα το φαίνεται πιο ακριβό από 40€ πχ. Μόνο από το τρίτο άτομο και πάνω.

γ) Πριν κανα χρόνο η booking εισήγαγε αυτή τη φοβερή ιδέα να μπορούν στα επιμέρους να βάλουν 10 πχ, αλλά να επιλέγει ξεχωριστά την τελική βαθμολογία

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, george1807 είπε

Καλημέρα,

α) νομίζω πως επηρεάζει θετικά το να δεις δύο σπίτια στα 70€ αλλά το ένα να ήταν πριν στα 60€. Του δίνει μεγαλύτερη ψυχολογική αξία. Επίσης ίσως η booking προσμετράει θετικά το να είσαι ενεργός με προσφορές, ειδικά με genius και έτσι να σε βγάζει πιο ψηλά στα αποτελέσματα.

β) ναι μπορείς να το κάνεις. Χρεώνεις Χ ποσό παραπάνω μετά τα 2 άτομα. Στην αναζήτηση αν ο άλλος επιλέξει 2 άτομα δεν θα το φαίνεται πιο ακριβό από 40€ πχ. Μόνο από το τρίτο άτομο και πάνω.

γ) Πριν κανα χρόνο η booking εισήγαγε αυτή τη φοβερή ιδέα να μπορούν στα επιμέρους να βάλουν 10 πχ, αλλά να επιλέγει ξεχωριστά την τελική βαθμολογία

α) Μάλλον εννοεις να δεις 2 σπίτια στα 60€ και το 1 να ήταν πριν στα 70€ ε? 😄

β) Ξέρεις πως γίνεται αυτό? Γιατί βρήκα μόνο πως να βάζεις αρχική τιμή στα 4 άτομα και μετά να κόβεις για τα λιγότερα. Τεσπα, όπως μου φαίνεται, βασικά το ίδιο πράγμα είναι.

γ) Κατάλαβα :(

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, iphotographer είπε

α) Μάλλον εννοεις να δεις 2 σπίτια στα 60€ και το 1 να ήταν πριν στα 70€ ε? 😄

β) Ξέρεις πως γίνεται αυτό? Γιατί βρήκα μόνο πως να βάζεις αρχική τιμή στα 4 άτομα και μετά να κόβεις για τα λιγότερα. Τεσπα, όπως μου φαίνεται, βασικά το ίδιο πράγμα είναι.

γ) Κατάλαβα :(

α) εννοούσα 40 αντί για 70 ναι

β) είναι στο extranet στα policies αν θυμάμαι καλά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, iphotographer είπε

Ναι. Δεν έχει και νόημα να εκοβαν απο την προμήθεια τους. Τότε όλοι θα ενεργοποιούσαν όλες τις προσφορές.

Αν διαβασεις τους όρους, δεν μπορεί ο καθένας να ενεργοποιήσει προσφορά επειδή θέλει. Υπάρχουν προϋποθέσεις - Βαθμολογία. 

image.png.f4986b0e2798d2e6dcb5c4b39d8775ae.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Moderators
Δημοσ.

γινεται να εχεις διαφορετικη τιμη για 2 ή 3 ατομα απλα απο οτι θυμαμαι ηταν λιγο μπερδεμ να το βρεις. Καλυτερα θα ηταν να στειλεις στο support τους να σου πουν

Δημοσ.

Αν θες να βαλεις προσφορες να ξερεις οτι προτίθενται. τι ενοω, θα βαλεις το genius 15% και mobile 15%  θα παει -30% απο την τιμη σου + -15% προμήθεια -15% εφορια υπολογισε τι θα σου μινει... Εγω εχω βαλει μονο το genius και αυτο γιατι δεν το εχουν ολοι. 
Αυτο που λες για τα 4 ατομα, εγω εχω 2 δωματια σε ενα διαμερισμα και ειχα μια τιμη για 2 ατομα και + 20 για 3 και +40 για 4 και μου ερχοταν 2 ατομα και ελεγαν ειμαστε φιλοι να μπουμε στα 2 δωματια ενας στο καθε ενα οποτε το εκανα μια τιμη για 3 ατομα και +20 για 4 και ολα καλα! και 2 να ερθουν θα πληρωσουν για 3.
Επισης αναλογα την περιοχη που εισαι δες τις τιμες αι μην βαλεις χαμηλη γιατι ερχονται και αναλογοι επισκεπτες αν το εχεις πολυ φθηνα οι επισκεπτες που θα ερθουν θα ειναι ατομα που δεν θα σεβαστουν τον χορο σου ενω στο ποιο ακριβο θα βρεις αλλους ανθρωπους. Παντα υπαρχουν εξαιρεσεις να θυμασαι.

Η βαθμολογια η γεικη δεν βγαινει απο τα υπολοιπα τους ζηταει να βαλουν μια γενικη ξεχωριστα..

Δημοσ.

Βοηθάω ένα φίλο με ένα διαμέρισμα και με βάση την εμπειρία μου έχω καταλάβει ότι αν το σπίτι είναι καλό και σε καλό σημείο όπως λες δεν χρειάζεσαι τις προσφορές. Περισσότερο σε μπερδεύουν παρά σε βοηθούν.

Ορίζεις μια φιξ τιμή η οποία να είναι ίδια με τον ανταγωνισμό. Κοιτάς σπίτια που είναι στην ίδια περιοχή και προσφέρουν τις ίδιες ευκολίες και βάζεις την ίδια τιμή.
Μην ξεχνάς οτι αν το ορίσεις 40€ τα 6€ θα στα πάρει η Booking και τα 8 το κράτος. Σου μένουν 26. Βάλε τον χρόνο σου και το κόστος καθαρισμού σεντονιών. Καλύτερα να το δώσεις μακροχρόνια.

Το μυστικό για να βγεις μπροστά απο τον ανταγωνισμό είναι να δώσεις κάποια προστιθέμενη αξία στην κράτηση μέσα απο την προσωπική επαφή με το επισκέπτη και τις παροχές που του δίνει. Δλδ ένα καλοσώρισμα με κάποιο κέρασμα. Κάποια βασικά πράγματα στο ψυγείο. Πληροφορίες για καλό φαγητό κτλ.
Έτσι θα πάρεις περισσότερες καλές κριτικές. Το εκτιμούν όλοι.

Όσο αφορά τον αλγόριθμο και αν σε προωθεί περισσότερο νομίζω η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Έχω παρατηρήσει ότι όταν το κατάλλυμα παίρνει κρατήσεις ο αλγόριθμος το προωθεί και μετά έρχονται κάπως μαζικά. Χωρίς να έχω ενεργοποιήσει κάποια έκπτωση.

Την τιμή την κατεβάζω μόνο ελάχιστα όταν έχω κάποια ενδιάμεσα κενά.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση.

Έκλεισα ξενοδοχείο στο Λονδίνο από booking. Πλήρωσα ένα ποσό, γύρω στα 90€, νομίζοντας ότι αυτό θα αφαιρεθεί από το πόσο που θα πληρώσω στο ξενοδοχείο. Στη ρεσεψιόν μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω όλο το ποσό του ξενοδοχείου και ότι το ποσό που έχω πληρώσει θα μου πιστωθεί κάπου 10 με 15 μέρες μετά.

Έχουν περάσει 30 μέρες κι ακόμα τίποτα. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με booking, αλλά δεν μου έχουν απαντήσει. Τώρα στέλνω μήνυμα στο ξενοδοχείο μήπως με κατευθύνουν.

Η ερώτηση είναι η εξής: αυτή είναι η διαδικασία; Δηλαδή, το ποσό που προπληρώνεις είναι απλά για να κάνεις την κράτηση και στο γυρίζουν πίσω, χωρίς να έχει να κάνει με το συνολικό ποσό της πληρωμής του ξενοδοχείου;

Δημοσ.

Δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο, αν και προτιμώ να πληρώνω κατά την άφιξη και με δωρεάν ακύρωση, αλλα εχει τύχει να δεσμεύσουν ένα ποσό πχ για την μια απο τις τρεις διανυκτερεύσεις, το οποίο φυσικά αφαιρείται την ώρα της πληρωμής.
Στο Λονδίνο γενικότερα υπάρχει μια περίεργη κατάσταση με τα ξενοδοχεία. Θυμάμαι μια φορά που ήθελαν να μας χρεώσουν 100€ εγγύηση «μπαρ» για την περίπτωση που καταναλώσουμε κατι στο δωμάτιο, τα οποία θα μας επιστρέφονταν μόλις κάναμε checkout και έβλεπαν οτι δεν καταναλώσαμε κάτι. Βέβαια αν έκανες checkout πολυ πρωί και δεν ήταν κάνεις να τσεκάρει τα πράγματα… σου επιστρέφαν τα χρήματα στην κάρτα σε 15 μέρες. Όταν τους είπα οτι επικοινωνώ επιτόπου με την booking να το λύσουμε, μου είπαν οτι για αυτή τη φορά θα κάνουν μια εξαίρεση.

Premier Inn London Archway το ξενοδοχείο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, triantaepta είπε

Να κάνω μια ερώτηση.

Έκλεισα ξενοδοχείο στο Λονδίνο από booking. Πλήρωσα ένα ποσό, γύρω στα 90€, νομίζοντας ότι αυτό θα αφαιρεθεί από το πόσο που θα πληρώσω στο ξενοδοχείο. Στη ρεσεψιόν μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω όλο το ποσό του ξενοδοχείου και ότι το ποσό που έχω πληρώσει θα μου πιστωθεί κάπου 10 με 15 μέρες μετά.

Έχουν περάσει 30 μέρες κι ακόμα τίποτα. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με booking, αλλά δεν μου έχουν απαντήσει. Τώρα στέλνω μήνυμα στο ξενοδοχείο μήπως με κατευθύνουν.

Η ερώτηση είναι η εξής: αυτή είναι η διαδικασία; Δηλαδή, το ποσό που προπληρώνεις είναι απλά για να κάνεις την κράτηση και στο γυρίζουν πίσω, χωρίς να έχει να κάνει με το συνολικό ποσό της πληρωμής του ξενοδοχείου;

τα 90 που πληρωσες τι ηταν; ως τι χρεωση; εγγυηση ;

και μενα εχει τυχει το  χοτελ να ζητησει καποια εγγυηση η οποια επιστραφηκε σε λιγες μερες.

Δημοσ.

Σαν εργαζόμενος στον κλάδο του ξενοδοχείου στα τμήματα υποδοχής να σας πω το κόλπο είναι να κάνετε φασαρία για κάθε τι που σας ξυνίζει, 99% θα πάρετε αυτό που θέλετε εκτός αν είστε εντελώς μπιπ η τρελοί. Το pre authorization και στην Ελλάδα πολλά ξενοδοχεία το έχουν αλλά οι πονηροί πελάτες και αυτοί που ταξιδεύουν συχνά κάνουν παράπονα και δεν το πληρώνουν. Τώρα να έχεις πληρώσει όλο το ποσό στην booking και να σου ζητάει και το ξενοδοχείο ξανά την διαμονή πρώτη φορά το ακούω εκτός αν δεν κατλααβα καλά. 

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...