Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  • Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν καινούριο υπολογιστή καθώς μέχρι στιγμής είχα λάπτοπ και πλεον θα ήθελα να κάνω αυτή την αλλαγή. Διαβάζω ότι η εποχή δεν είναι η πλεόν κατάλληλη για αγορά υπολογιστή με τις τιμές που επικρατούν και δεν γνωρίζουμε πότε θα καταλαγιάσει όλο αυτό. Οπότε η πρώτη ερώτηση είναι εάν υπάρχει κάποιο αξιόλογο έτοιμο σύστημα σε κάποιο καταστημα. Επιπλέον, θα πιστεύατε ότι είναι καλή ιδέα να περιμένω τη γνωστή black friday μήπως υπάρξει κάποια γενναία έκπτωση σε κάποιο έτοιμο σύστημα? Κάνω την ερώτηση γιατί πραγματικά δεν το κατέχω καθόλου με αυτά και δεν έχω ιδέα εννοείται να χτίσω κάτι μόνος μου κομματι κομματι. Για να μπορέσω κι εγώ να κάνω μια έρευνα αγοράς δεν ξέρω αν θα ήταν εύκολο να μου προτείνατε 2-3 προιόντα από κάθε κομμάτι (τροφοδοτιό επεξεργαστη καρτα γραφικών) για να δω και αν αυτα τα έτοιμα συστήματα αξίζουν ή όυτε καν.

Ποσό που διαθέτουμε : 800-1200 Ευρώ

Χρήση υπολογιστή : Multitasking, ελαφρύ gaming και πολύ photoshop.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: To θέλω για πολύ multitasking και τα πιο συνηθισμένα που θα χρησιμοποιούνται θα είναι internet browsing, ms office, powerbi, adobe (πολύ photoshop, lightroom, illustrator), και ελαφρύ gaming όπως hearthstone, lol. Επειδή οι κάρτες γραφικών είναι στο θεό σκέφτομαι μήπως αναβάθμιζα στο μέλλον με μια καλύτερη. Θα ήθελα όλα τα παραπάνω όμως να μην τρώνε καθόλου σκαλώματα ακόμα και εάν τρέχουν παράλληλα (έχω αγανακτήσει όπως καταλαβαίνεται με τα σκαλώματα).

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Έχω τη συγκεκριμένη οθόνη λόγω δουλειάς που τη συνδέω με το λάπτοπ .https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/217639-samsung-lf24t350-24-ips-75hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι θα χρειαζόμουν.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Επειδή δεν έχω ιδέα με το χτίσιμο θα έλεγα από ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Στο κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέσετε για να βοηθήσετε.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GATE123 είπε

Να επισημάνω ότι στις εικόνες του γατούλη, στην από πίσω ... 😊 ... δε φαίνεται η κάρτα γραφικών. Δε λέω ότι δε θα έχει αλίμονο, αλλά όπως το κάνουν, μπερδεύει.

image.png.1891df2d8acf0ab4f30a01a14a47af19.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dchatz είπε

Να επισημάνω ότι στις εικόνες του γατούλη, στην από πίσω ... 😊 ... δε φαίνεται η κάρτα γραφικών. Δε λέω ότι δε θα έχει αλίμονο, αλλά όπως το κάνουν, μπερδεύει.

image.png.1891df2d8acf0ab4f30a01a14a47af19.png

Επειδή είναι στην Αθήνα μπορείς να το δεις και από κοντά.

Ή πάρε τηλέφωνο και ρώτα.

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

vision studio είναι Θεσσαλονίκη.....εκεί το άφησα τελευταία φορά !

Έχεις δίκιο.

Νομιζα ότι ήταν και τα δύο.

Ο γατούλες είναι Αθήνα.

Διορθώθηκε...

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, heisenbergtz1994 είπε
  • Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν καινούριο υπολογιστή καθώς μέχρι στιγμής είχα λάπτοπ και πλεον θα ήθελα να κάνω αυτή την αλλαγή. Διαβάζω ότι η εποχή δεν είναι η πλεόν κατάλληλη για αγορά υπολογιστή με τις τιμές που επικρατούν και δεν γνωρίζουμε πότε θα καταλαγιάσει όλο αυτό. Οπότε η πρώτη ερώτηση είναι εάν υπάρχει κάποιο αξιόλογο έτοιμο σύστημα σε κάποιο καταστημα. Επιπλέον, θα πιστεύατε ότι είναι καλή ιδέα να περιμένω τη γνωστή black friday μήπως υπάρξει κάποια γενναία έκπτωση σε κάποιο έτοιμο σύστημα? Κάνω την ερώτηση γιατί πραγματικά δεν το κατέχω καθόλου με αυτά και δεν έχω ιδέα εννοείται να χτίσω κάτι μόνος μου κομματι κομματι. Για να μπορέσω κι εγώ να κάνω μια έρευνα αγοράς δεν ξέρω αν θα ήταν εύκολο να μου προτείνατε 2-3 προιόντα από κάθε κομμάτι (τροφοδοτιό επεξεργαστη καρτα γραφικών) για να δω και αν αυτα τα έτοιμα συστήματα αξίζουν ή όυτε καν.

Ποσό που διαθέτουμε : 800-1200 Ευρώ

Χρήση υπολογιστή : Multitasking, ελαφρύ gaming και πολύ photoshop.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: To θέλω για πολύ multitasking και τα πιο συνηθισμένα που θα χρησιμοποιούνται θα είναι internet browsing, ms office, powerbi, adobe (πολύ photoshop, lightroom, illustrator), και ελαφρύ gaming όπως hearthstone, lol. Επειδή οι κάρτες γραφικών είναι στο θεό σκέφτομαι μήπως αναβάθμιζα στο μέλλον με μια καλύτερη. Θα ήθελα όλα τα παραπάνω όμως να μην τρώνε καθόλου σκαλώματα ακόμα και εάν τρέχουν παράλληλα (έχω αγανακτήσει όπως καταλαβαίνεται με τα σκαλώματα).

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Έχω τη συγκεκριμένη οθόνη λόγω δουλειάς που τη συνδέω με το λάπτοπ .https://www.kotsovolos.gr/computing/monitors/217639-samsung-lf24t350-24-ips-75hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι θα χρειαζόμουν.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Επειδή δεν έχω ιδέα με το χτίσιμο θα έλεγα από ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Στο κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέσετε για να βοηθήσετε.

καλυτερα μην παρεις ποτε υπολογιστη με μικρο κουτι, γιατι οι καρτες γραφικων για μικρα κουτια ειναι δυσευρετες κ εχουν διπλο τριπλες τιμες,

κ πιο αργα μοντελα! Μακρια απο μικρα κουτια, εκτος αν το θες για χρηση γραφειου

τα πουλανε κυριως σε αμερικανους, γραφεια κ νοικοκυρες που τρεχουν εως κ σοσιαλ κ  ποτέ παιχνιδια.

ετσι εξασφαλιζεται οτι ο υπαλληλος μπορει να τρεχει ακριβο επεξεργαστη να αισθανεται σουπερ,

κ να μην καθεται να βαραει πακμαν κ multiplayer games κ να πληρωνει υπερωριες το αφεντικο

Επεξ/σία από peiraiask
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πραγματικά για όλη τη βοήθεια και τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι αυτό από gatouli μου αρεσει και πιστεύω ότι θα κάνει γι αυτό που το θέλω. Υπάρχει μήπως και κάποιο build σε κάποιο κατάστημα που έχει τη δυνατότητα να το συναρμολογήσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(Με την προϋπόθεση να περάσεις μόνος σου τα windows)

Cosmodata, σημερινές τιμές, χωρίς να θέλω να σε αγχώσω σε μια μέρα(ακόμη και ώρα) έτσι που αλλάζουν οι διαθεσιμότητες  μπορεί και να μην ισχύει. 

Για πολλούς η 1660ti μπορεί να θεωρείται κοροϊδία σε αυτή την τιμή, εγώ θα πω οτι με σημερινές διαθεσιμότητες τα 500 είναι προσφορά(δυστυχώς)

Μπορείς να αλλάξεις τον 11400 με τον 10400f αλλά για 23 ευρώ, μια γενιά πάνω και με ενσωματωμένα γραφικά να μένουν στην "καβάτζα" δεν το συστήνω

Capture.PNG.68f556d7c2cf57e01cee757b23843bdf.PNG

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να βρισκόμαστε στη χειρότερη ίσως περίοδο για αγορά -αναβάθμιση pc , κυρίως λόγω του chip shortage αλλά και της τεράστιας αύξησης των μεταφορικών , τα containers έχουν φτάσει τα 13.000 (Δέκα τρεις χιλιάδες ) δολάρια  το ταξίδι ,τρελό νούμερο , τον Ιανουάριο ήταν 5.0000  δολ. το κοντέινερ , , οπότε θα πρότεινα να βρει μια έτοιμη λύση ενός επώνυμου  με ενσωματωμένα γραφικά , αφού μιλάμε για light gaming , η αν θέλει οπωσδήποτε ξεχωριστή κάρτα γραφικών να πάει σε 1050 ti κοντά στα 250 euro.

Κάθε Σεπτέμβρη υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά και μέχρι να γεμίσουν οι αποθήκες παίρνει κάποιο χρόνο , απλά αυτή τη φορά δεν ξέρεις που θα κάτσουν οι τιμές ,κατά τα τέλη Σεπτέμβρη θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της αγοράς . Προσωπικά πιστεύω ότι οι τιμές θα ανέβουν για όλο το χειμώνα και από τα μέσα του 2022 βλέπουμε .

Επεξ/σία από evkar
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και συγγνώμη για την καθυστέρηση. Να ρωτήσω για υπολογιστή Apple τι γνώμη έχετε? Δεν συγκρίνονται με τα παραπάνω που μου λέτε έτσι? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...