Nisteate Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα απο παντα ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά ειτε software ειτε hardware ειναι αυτο και γενικότερα εχω σαν στόχο στο μέλλον να ασχοληθώ και επαγγελματικα αν είναι εφικτό λογω της σχολής μου που συνδέεται αμεσα με το αντικείμενο που θέλω να ασχοληθώ embedded programing και πλακετες κτλπ νμζω πια ήρθε η ώρα να παρω εναν κάποιο εξοπλισμό ο οποιος θα είναι ο πρώτος μου ωστε σιγα σιγα να μπω μεσα σε αυτα. Η απορία μου είναι ότι αξίζει να επένδυσω πχ και να αγοράσω ενα καλο κολλητήρι; ενα καλο πολυμετρο ; ενα καλο σετ με μικρο εργαλεία κτλπ. Εν ολίγοις θα ήθελα να μου προτείνετε (και αν αξίζει να δωσω λιγα η πολλα για να μου μείνουν) Πολυμετρο Κολλητιρι Εργαλεια κτλπ.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Θέλετε δηλαδή να κάνετε επισκευές σε πλακέτες;
Pokemon640 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται πόσο ψηλά θες να το πας, υπάρχουν εξοπλισμοί με 4ψήφιο ποσό, υπάρχουν και μερικών μυρίων. Η βασική αρχή σε μικρό μαγαζί είναι σταθμός κόλλησης των 1000€, ένα νορμάλ πολύμετρο των 64€, εργαλεία είναι μεγάλο θέμα, μόνο για κατσαβίδια, αν θες να έχεις μια ικανοποιητική κάλυψη πας σε κόστος άνετα στα 200€. Για reballing/reflow, υπάρχουν αρκετές επιλογές αλλά στάνταρ θες 4ψήφιο ποσό εκεί για κάτι "παλέψιμο". Αυτό θα το κάνεις μόνο αν αποκτήσεις πολύ καλή εμπιρεία γιατί είναι δουλειά με λεπτομέρεια δέκατο χιλιοστού. Μπορείς να ψάξεις στα μεταχειρισμένα αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, ορισμένα ίσως αξίζουν αλλά θέλει καλό ψάξιμο. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από Pokemon640
Nisteate Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Τωρα απλα θελω να ασχοληθώ σαν hobby μιας και σε λιγο καιρο θα ασχοληθώ πιο σοβαρά με την βοήθεια της σχολής. Γενικά με τα ηλεκτρονικά.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ συνολικά για να έχω μερικά πράγματα να κάνω το hobby μου έδωσα περίπου 200ε (δεν έχω πτυχίο ή πρόθεση να εργαστώ πάνω σ' αυτό). Ενδεικτικά η προχθεσινή μου επισκευή: Spoiler 4 1
haris_216 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 @ts Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω δείχνεις (τουλάχιστον από αυτά που γράφεις) να μην ξέρεις τι θέλεις να κάνεις, ακόμα και σαν γενική κατεύθυνση. Δηλαδή τί ακριβώς μπορεί να σημαίνει το "Τωρα απλα θελω να ασχοληθώ σαν hobby μιας και σε λιγο καιρο θα ασχοληθώ πιο σοβαρά με την βοήθεια της σχολής. Γενικά με τα ηλεκτρονικά";;; Κάτι σε στυλ που εγώ ασχολούμαι "γενικά με τη μουσική"; Και που αν με ρωτήσει κάποιος τι μουσική ακούω η απάντηση είναι "ακούω απ' όλα"; Πολύμετρο και κολλητήρι που αναφέρεις θες έτσι κι αλλιώς ακόμα και για να επισκευάσεις τοστιέρα. Αλλά σίγουρα όχι το ίδιο κολλητήρι με αυτό που χρησιμοποίησε ο @Τέρης Α. στην φωτογραφία που παρουσίασε. Η γνώμη μου είναι να επικεντρωθείς για την ώρα σε αυτά που σου παρέχει η σχολή (λογικά θα έχετε κάποια εργαστήρια) για να εξοικειωθείς με τη χρήση των όποιων εργαλείων υπάρχουν εκεί και κυρίως να προσπαθήσεις μέσα από τα μαθήματα και το χρόνο να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο μυαλό σου για το τι θες να κάνεις. Και τότε ναι, να ξεκινήσεις και τη δημιουργία του δικού σου μικρού (ή και μεγαλύτερου) εργαστηρίου το οποίο όμως θα είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες του χόμπυ ή της ξεκάθαρης επαγγελματικής σου κατεύθυνσης. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αλλά σίγουρα όχι το ίδιο κολλητήρι με αυτό που χρησιμοποίησε ο @Τέρης Α. στην φωτογραφία που παρουσίασε. Εμ... Βασικά μάλλον παρεξηγήθηκα. Εγώ αυτό χρησιμοποίησα, κι όπως αναφέρω και στην αξιολόγησή μου: Αναφορά σε κείμενο Για ερασιτεχνική χρήση που κάνω (κόλληση/ αποκόλληση πυκνωτών, αντιστάσεων κλπ) είναι άψογο! Ζεσταίνεται σε λιγότερο από 1 λεπτό και είναι άνετο στη χρήση. Σε πιο βαριά σενάρια, όπως αποκόλληση πηνίου ή μετασχηματιστή ακόμα και στους 500 βαθμούς δεν μπορεί να λιώσει επαρκώς το καλάι (έχω βάλει προηγουμένως καλάι στη μύτη και flux στο pcb). Για αυτή τη δουλειά χρησιμοποιώ το σταθμό θερμού αέρα YH-858D. Επίσης, το σώμα του σταθμού ''γλιστρά'' στο γραφείο μου, καθώς τα ποδαράκια είναι απλώς από πλαστικό. 1
haris_216 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Εμ... Βασικά μάλλον παρεξηγήθηκα. Εγώ αυτό χρησιμοποίησα, κι όπως αναφέρω και στην αξιολόγησή μου: Μην τρελαίνεσαι. Δεν είπα ότι χρησιμοποίησες κάνα περίεργο εργαλείο. Απλά είπα να το διαχωρίσω γιατί βλέπω να πηγαίνει το παλικάρι σε antex 25άρι με γκουμούτσα μύτη (το οποίο σημειωτέον έχω αλλά είναι για άλλες δουλειές) και να "ψήνει" κάνα m/b ή κάνα κινητό 2
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, haris_216 είπε βλέπω να πηγαίνει το παλικάρι σε antex 25άρι με γκουμούτσα μύτη Ο.Κ. τότε! Με τέτοιο όντως, θα έχουμε δράματα! * Πριν από αυτό που έχω τώρα είχα πάρει προσωρινά (τρία χρόνια μέχρι να καεί) ένα από τα Jumbo με 3ε και με αυτό άλλαξα πάνω από 50 πυκνωτές σε μητρικές. Για να μην έχω προβλήματα, είχα κάνει το χέρι μου θερμοστάτη, μόλις έφτανε στην επιθυμητή θερμοκρασία το έβγαζα από τη πρίζα και όταν δεν έλιωνε το καλάι το ξανάβαζα. Πριν από αυτό είχα το σταθμό του Lidl (μακριά), ο οποίος και αυτός κάηκε. Τον είχα αφήσει στην άκρη τρία χρόνια και όταν τον ξανάβαλα δεν... Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι μύτες του. Μετά από λίγες ώρες χρήσης διαλύονταν/ ξεφλούδιζαν. Ακόμα και του Jumbo καλύτερο ήταν, αν εξαιρέσουμε ότι δεν είχε θερμοστάτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα