Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koutsis είπε

Μείνε με λοιπόν με το Android των 300€ αφού το γουστάρεις και κανείς τη δουλειά σου! Γιατί μπήκες σε θέμα iphone να κραξεις αυτούς που γουστάρουν κάτι διαφορετικό; 

Δεν έκραξα κανέναν, τις τιμές σχολίασα. Αν δεν έχεις μετοχές στην Apple δεν έχεις λόγο να σε ενοχλεί αυτό.

• Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skritikos είπε

Δεν έκραξα κανέναν, τις τιμές σχολίασα. Αν δεν έχεις μετοχές στην Apple δεν έχεις λόγο να σε ενοχλεί αυτό.

Έχεις λόγους που σε ενοχλεί η Apple? 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, skritikos είπε

Ναι γιατί του καλύπτει τις ανάγκες του. Που είναι voice & video calls, Youtube και μουσική hosted locally στο κινητό.

Μάντεψε, έχει laptop για όλα τα σοβαρά υπόλοιπα! Όπως σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες που βγάζουν χρήματα από τα εργαλεία τους και δεν τα έχουν για την καφετέρια και τα forum.

Κι ο παππούς μου έχει ακόμα Nokia 5210 και κάνει όλα όσα θέλει. Δηλαδή κλήσεις, SMS, ξυπνητήρι και αριθμομηχανή. Δεν χρειάζεται να δώσει 200€ για android , αφού πάει σφαίρα το κινητό του 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, skritikos είπε

Πως δεν εκραξες;  Έγραψες με εναν τροπο που υποθετει οτι "εμεις" που αγοραζουμε κινητα των 1200+ ευρώ θεωρούμε τους υπόλοιπους δευτεράντζες. Αν δεν το έχεις προσέξει εσείς που δίνετε τα 300 μπαίνετε στα φόρουμ της Απλ να μας το παίξετε έξυπνοι και υπεράνω και μινιμαλ και ό,τι θες πες το και να μας κράζετε για την επιλογή μας. Δεν βλέπω τους Απλάκιδες να μπαίνουν στα τοπικ που ανακοινώνονται τα κινητά των 300 ευρώ να σας λένε δευτεράντζες. 

Επεξ/σία από Babis_allos
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, atheatos είπε

Δεν ξέρω ποσό σχετικός είσαι με το τι γίνεται στο insomnia με την παρουσίαση του iPhone κάθε χρόνο.

Παντως κάθε χρόνο πέφτει πολύ γέλιο από τα off topic που δημιουργούν όσοι τους ενοχλεί η Apple.

Δηλώνω άσχετος γιατί πέρα από υποχρεωτική επαγγελματική χρήση σε κάποια φάση της ζωής μου, δεν έχω δώσει ούτε μισό ευρώ στην Apple από την τσέπη μου.

Το σημειώνω πάντως για να τα παρακολουθώ. Όντως διάβασα διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, skritikos είπε

Ναι γιατί του καλύπτει τις ανάγκες του. Που είναι voice & video calls, Youtube και μουσική hosted locally στο κινητό.

Όπως σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες που βγάζουν χρήματα από τα εργαλεία τους και δεν τα έχουν για την καφετέρια και τα forum.

Ετσι ακριβώς.

Ολοι οι επαγγελματίες παγκοσμίως που βγάζουν ένα σκασμό λεφτά,είναι με παλιαντζαρίες 10ετιας κοντα τυπου galaxy note 2,και ολοι οι υπολοιποι με πιο συχρονα κινητα ειναι καθαρα για μοστρα στην καφετερια και για τα forum...

Παλι καλά που μπήκες στο θέμα αυτό 20σελίδες μετά και άνοιξες στους υπολοιπους τα μάτια... 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Πως δεν εκραξες;  Έγραψες με εναν τροπο που υποθετει οτι "εμεις" που αγοραζουμε κινητα των 1200+ ευρώ θεωρούμε τους υπόλοιπους δευτεράντζες. Αν δεν το έχεις προσέξει εσείς που δίνετε τα 300 μπαίνετε στα φόρουμ της Απλ να μας το παίξετε έξυπνοι και υπεράνω και μινιμαλ και ό,τι θες πες το και να μας κράζετε για την επιλογή μας. Δεν βλέπω τους Απλάκιδες να μπαίνουν στα τοπικ που ανακοινώνονται τα κινητά των 300 ευρώ να σας λένε δευτεράντζες. 

Αν γυρίσεις στο thread πίσω θα δεις πως ο χαρακτηρισμός ήρθε από μέλος που υποστήριξε φανατικά τα Apple.

Δεν είναι του στυλ μου τέτοιες λέξεις, έπρεπε να την γράψω ως quote. Οπότε λάθος μου που βγήκε διαφορετικά στο τελευταίο μήνυμα. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Z1A9 είπε

Αν και εχω λεφτα για πεταμα, δεν θα το παρω.

αει καλα....εχεις ξεφυγει εσυ πεντε επιπεδα παρακατω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ετσι ακριβώς.

Ολοι οι επαγγελματίες παγκοσμίως που βγάζουν ένα σκασμό λεφτά,είναι με παλιαντζαρίες 10ετιας κοντα τυπου galaxy note 2,και ολοι οι υπολοιποι με πιο συχρονα κινητα ειναι καθαρα για μοστρα στην καφετερια και για τα forum...

Παλι καλά που μπήκες στο θέμα αυτό 20σελίδες μετά και άνοιξες στους υπολοιπους τα μάτια... 

Να τα διαβάζεις ολόκληρα. Μην βιάζεσαι. 

Μάντεψε, έχει laptop για όλα τα σοβαρά υπόλοιπα! Όπως σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες που βγάζουν χρήματα από τα εργαλεία τους και δεν τα έχουν για την καφετέρια και τα forum.

Αν το κινητό καλύπτει αυτά τα 4 που θέλει και όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά τα κάνει από το laptop του, εσένα τι σε μέλει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, skritikos είπε

Μιας και σχολιάζεις απλά τις τιμές της Apple, να δουν θυμίσω τις τιμές android ναυαρχιδων.

Samsung s21 Ultra 1350€, xiaomi mi 11 Ultra 1300€, one plus 9 pro 1150€, Huawei p40 pro 1200€ 

Φαντάζομαι αυτά τα θεωρείς καλές περιπτώσεις έτσι;; 🤔 

5 λεπτά πριν, skritikos είπε

Να τα διαβάζεις ολόκληρα. Μην βιάζεσαι. 

Αν το κινητό καλύπτει αυτά τα 4 που θέλει και όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά τα κάνει από το laptop του, εσένα τι σε μέλει;

Θα μας τρελάνεις;  εσύ τον ανέφερες ως παράδειγμα ατόμου που κάνει  τα πάντα από το κινητό του και είναι ευχαριστημένος και δεν χρειάζεται καινούργιο μοντέλο γιατί το note 2 πάει σφαίρα ! Και τώρα μας λες ότι για σχεδόν όλα έχει το laptop του 🤣🤣

Επεξ/σία από koutsis
Δημοσ.

Έχουν πέσει πολλά κόμπλεξ σ' αυτό το θέμα όπως κάθε χρόνο. Προσωπικά θα συμβούλευα πολλούς να το κοιτάξετε αυτό το θέμα με την ανησυχία και τον προβληματισμό σας για το πώς ξοδεύουν άλλοι τα χρήματά τους. Επίσης ίσως να ελέγξετε το επίπεδο του ναρκισσιμού σας αφού θεωρείτε για κάποιο λόγο ικανούς τους εαυτούς σας να κατηγοριοποιήσουν για ποιό λόγο αγοράζει ο καθένας και τι. 

Κάποιοι τα σκάνε σε κινητό γιατί πραγματικά το εκμεταλλεύονται. 

Κάποιοι τα σκάνε γιατί τα έχουν και απλά γουστάρουν να ξέρουν ότι κρατάνε ο,τι καλύτερο στα χέρια τους.

Κάποιοι το παίρνουν για την μόστρα. 

Κάποιοι ακόμη και που δεν τα έχουν τα λεφτά να τρέχουν από τα μπατζάκια τα αγοράζουν γιατί αυτό τους δίνει ευχαρίστηση.

Κάποιοι το παίρνουν για 1002 άλλους λόγους. 

Ο κοινός παρονομαστής είναι ότι κανένας από τους παραπάνω δεν έχει να λογοδοτήσει στον καθένα σας που ξοδεύει τα χρήματά του. Ευτυχώς δεν υπάρχει αστυνομία να ελέγχει σε τι % εκμεταλλευόμαστε την κάθε μας αγορά και να μας λέει αν τα ξοδέψαμε σωστά ή όχι. Εκτός από την αστυνομία του ινσομνια απ' ότι φαίνεται. 

Ακόμη κι αυτός με τα 500ευρώ το μήνα αν θέλει να τα μαζέψει να πάρει flagship με γειά του με χαρά του. Δυστυχώς έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα πλέον ο 500ευρω το μήνα ξέρει ότι δεν έχει νόημα ούτε να μαζέψει λεφτά για σπίτι γιατί θα του πάρει 400 χρόνια ούτε για αυτοκίνητάρα γιατί θα του πάρει 40 χρόνια. Μπορεί να γουστάρει όμως να τα μαζέψει για τούμπανο PC ή για κινητό γιατί αυτή είναι η κ@βλα του που είναι επιτεύξιμη υπό αυτές τις συνθήκες. Και μπορεί να αντλήσει περισσότερη ή λιγότερη χαρά από αυτό απ' ότι κάποιος άλλος για μια βίλλα 5 εκατομμυρίων. Η ευτυχία είναι εσωτερικό και προσωπικό ζήτημα πρώτ' απ' όλα και φαντάζομαι ότι το να προβληματίζεσαι με το που ξοδεύουν οι άλλοι τα λεφτά τους είναι μερικά βήματα πίσω για την αναζήτηση της. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, koutsis είπε

Μιας και σχολιάζεις απλά τις τιμές της Apple, να δουν θυμίσω τις τιμές android ναυαρχιδων.

Samsung s21 Ultra 1350€, xiaomi mi 11 Ultra 1300€, one plus 9 pro 1150€, Huawei p40 pro 1200€ 

Φαντάζομαι αυτά τα θεωρείς καλές περιπτώσεις έτσι;; 🤔 

Θα μας τρελάνεις;  εσύ τον ανέφερες ως παράδειγμα ατόμου που κάνει  τα πάντα από το κινητό του και είναι ευχαριστημένος και δεν χρειάζεται καινούργιο μοντέλο γιατί το note 2 πάει σφαίρα ! Και τώρα μας λες ότι για σχεδόν όλα έχει το laptop του 🤣🤣

Αν διάβαζες ολόκληρα τα μηνύματα και ακολουθούσες την πορεία του thread θα είχες καταλάβει.

Με επιλεκτική ανάγνωση προτάσεων για να απαντήσεις και μόνο, συζήτηση δεν γίνεται.

Δημοσ.

Το να δίνει κάποιος 1000+ ευρώ για android είναι σα να δίνει 40.000 ευρώ για Peugeot. Αντικειμενικά το iOS είναι καλύτερο από το android μόνο και μόνο επειδή προορίζεται για ελάχιστες συσκεύες. Άρα τεχνικά και μόνο είναι ένα πολύ πιο ορθό λειτουργικό σύστημα γιατί η αρχιτεκτονική των iPhone μπορεί να θεωρηθεί "κλειστή". Ναι μεν κάποια android σε specs ίσως υπερτερούν αλλά δεν έχει σημασία γιατί στην πράξη η εμπειρία που προσφέρει ένα iPhone είναι ανώτερη απο του Android. Όσον αφορά το UI προφανώς είναι θέμα συνήθειας οπότε δεν δικαιολογεί την αγορά android σε αυτά τα λεφτά. Όσον αφορά την αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενός high-end προοιόντος είναι δύσκολο να γίνει στο 100% ακόμα και από έναν geek χρήστη, αλλά η ουσία είναι οτι πολλές φορές η αξιοποίηση γίνεται ασυνείδητα με απλές και βασικές λειτουργίες που στα φθηνά κινητά-προοιόντα πολλές φορές δεν είναι δεδομένες π.χ να κολλάει το κινητό σε browsing.. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Δεν ειναι θεμα εμφανισης, ειναι θεμα λειτουργικοτητας. Οταν το μισό κινητο ειναι wasted space γιατι εχει 35% της επιφανειας του σε... Bezels, ε χανει σε λειτουργικότητα. Όταν έχει ips κακης αναλυσης σε σχεση με amoled με κορυφαιο ppi, ε χανει. Οταν εχει lada αντι για ldac... 

Προφανώς δεν φανταζομαι οτι θα σερνεται το iphone 8, όπως και δεν σερνεται το s9 που εχω δοκιμασει. Εδω δεν σερνεται το note 3,το να λες σερνεται το s8 ειναι απλα κατι ανυποστατο που δεν μπορει να διασταυρωθει. Σαν να σου λεω και εγω εχω δοκιμασει iphone 12 και σερνεται. Ε δεν γινεται έτσι δουλεια.

Σου προσφερει ξεκαθαρα ανωτερη εμπειρια το s9, ειτε θες να δεις ταινια η video στο youtube λογω πολυ καλυτερης οθόνης, ειτε θες να ακουσεις μουσικη λόγω ldac, ειτε θες να κανεις browsing η και κατι πιο productive (excel /pdf) λόγω ppi και μεγέθους οθονης. Χωρις να εχει bezels που θυμιζουν κινητο της δεκαετιας του 90

Φίλε μου δεν γίνετε για να συγκρίνεις το s9 να μου βγάζεις το iPhone 8 και όχι το X που και την ίδια χρόνια βγήκαν και ουσιαστικά αυτός είναι ο αντίπαλος του…

για πολλοστή φορά λες και επιχειρηματολογείς κατα το πως σε συμφέρει και όχι κατα το πως είναι στη πράξη…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Herald είπε

Γιατί είχε ραγίσει και η οθόνη. Όχι κάτι σοβαρό, λίγο στην άκρη αλλά εντάξει, τόσα χρόνια τα είχε φάει τα ψωμιά του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Ταυτόχρονα ξύνω το κεφάλι μου με αυτούς που λένε για το πόσο κρατάνε τα iPhone. Μέγα προπαγάνδα. Τα iPhone 5s πχ. του 2013 είχε IPS και μικρή οθόνη με χαμηλό ppi, τραγική μπαταρία, ανεμική ram και CPU που σήμερα δεν φτάνει ούτε για ζήτω, απελπιστικό screen to body ratio. Tο note 3 είχε τριπλάσια ram, Samoled οθονάρα με καλούτσικο ppi, συμπαθητική μπαταρία και στέκεται δίπλα στα σύγχρονα κινητά σε screen to body ratio. Aλλά η καραμέλα πάει σύννεφο. Και τα ίδια ίσχυαν και παλιότερα, πχ είχα το htc hd2 και μια κοπελιά το 3gs, 3 χρόνια μετά ούτε browsing δεν έκανες με το 3gs.

Πως σου ραγησε βρε συ? Θα εφαγα καλο χτυπημα ετσι? Σε μενα εχει το bezel αριστερα δεξια γραμμη αλλα η οθονη δεν ειχε σημαδι μεχρι πριν καποιες μερες που με εφυγε απο την τσεπη πανω σε πετρες και απλα εκανα ενα σημαδι που φαινεται σε συγκεκριμενες συνθηκες. Συμφωνω απολυτα με τη δευτερη παραγραφο το 5s βγηκε 2013 οπως το note 3 και το note κρατιεται αψογα το 5s απλα δεν. Το ppi του note 3 ειναι κοντα 400 συγκρινα την amoled του με του poco f3 και ειναι ανωτερη. Πιανω LTE 150mb το 16:9 το αγαπω βλεπω ταινιες σειρες youtube ουτε μπαρες τιποτα και γενικα παει σφαιρα με καμια 100 εφαρμογες και multitasking. 256αρα καρτα 32 ευρω την ειχα παρει εχω μεσα τα παντα. Απλα δεν θα παιξω τα τελευταια παιχνιδια. Εχω καμια 70αρια που αξιζουν οπως room/myst/hitman go/riptide που τα παει τρενο. Δικος μου εισαι herald καποτε μαλωναμε για χαζομαρες στο forum αλλα εχουμε στο 99% την ιδια λογικη και σκεψη μπραβο.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...