MariosApc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Πρόκειται να αγοράσω μεταχειρισμένο όχημα και κοίταγα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την μεταβίβαση.Ο τωρινός κάτοχος την είχε πάρει με δόσεις μέσω εμπόρου,τις έχει εξοφλήσει κανονικά αλλά δεν είχε κάνει ποτέ άρση κυριότητας.Από το μαγαζί που το είχε πάρει του είπαν πως από την στιγμή που στην άδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πουθενά για κυριότητα της τράπεζας,για να γίνει η μεταβίβαση χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση από τον έμπορο ότι έχει εξοφλήσει τις δόσεις.Ωστόσο επειδή πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ήθελα την βοήθεια σας,αν έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο και τι είχε κάνει.
Dinos1973 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, MariosApc είπε Πρόκειται να αγοράσω μεταχειρισμένο όχημα και κοίταγα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την μεταβίβαση.Ο τωρινός κάτοχος την είχε πάρει με δόσεις μέσω εμπόρου,τις έχει εξοφλήσει κανονικά αλλά δεν είχε κάνει ποτέ άρση κυριότητας.Από το μαγαζί που το είχε πάρει του είπαν πως από την στιγμή που στην άδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πουθενά για κυριότητα της τράπεζας,για να γίνει η μεταβίβαση χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση από τον έμπορο ότι έχει εξοφλήσει τις δόσεις.Ωστόσο επειδή πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ήθελα την βοήθεια σας,αν έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο και τι είχε κάνει. Μαλ....ς σου ειπαν, χρειαζετε η αρση κυριοτητας απο τον εμπορο.
MariosApc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Την οποία άρση κυριότητας την κάνει ο έμπορος αυθημερόν χωρίς να εμπλέκεται η τράπεζα κάπου σωστά;
paylidis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, MariosApc είπε Την οποία άρση κυριότητας την κάνει ο έμπορος αυθημερόν χωρίς να εμπλέκεται η τράπεζα κάπου σωστά; οχι απαραιτητα αυθημερον αλλα ναι θεωρητικα σε 2-3 μερες το πολυ πρεπει να εχει γινει... σαφως και αν δε γινει άρση απο τον πωλητη δε προχωράς σε καποια πληρωμη... 1
MariosApc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, paylidis είπε οχι απαραιτητα αυθημερον αλλα ναι θεωρητικα σε 2-3 μερες το πολυ πρεπει να εχει γινει... σαφως και αν δε γινει άρση απο τον πωλητη δε προχωράς σε καποια πληρωμη... ναι η πληρωμή θα γίνει με το που υπογραφτεί η μεταβίβαση στο όνομα μου και αυτό με αγχώνει μην γίνει καμία βλακεία και χάσω τα λεφτά μου έτσι. 1
NTC Labs Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Να το ξαναπουμε λοιπον. Πας στο υπουργειο και το επιβεβαιωνεις. στο υποργειο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ομως. Απο περυσι πλεον η αρση παρακρατησης γινεται αυτοδικαια μετα την παρελευση επταετιας απο την εκδοση της αδειας. μην παρεις σε διεκπαιρεωτη καθως δεν ξερουν την τυφλα τους. Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Και προφανως πρωτα γινεται μεταβιβαση και μετα πληρωμη.
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, MariosApc είπε Πρόκειται να αγοράσω μεταχειρισμένο όχημα και κοίταγα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την μεταβίβαση.Ο τωρινός κάτοχος την είχε πάρει με δόσεις μέσω εμπόρου,τις έχει εξοφλήσει κανονικά αλλά δεν είχε κάνει ποτέ άρση κυριότητας.Από το μαγαζί που το είχε πάρει του είπαν πως από την στιγμή που στην άδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πουθενά για κυριότητα της τράπεζας,για να γίνει η μεταβίβαση χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση από τον έμπορο ότι έχει εξοφλήσει τις δόσεις.Ωστόσο επειδή πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ήθελα την βοήθεια σας,αν έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο και τι είχε κάνει. Αυτό στα bold είναι λάθος, παλιά ίσχυε μόνο, εδώ και πολλά χρόνια έχει αλλάξει και η άρση κυριότητας γίνεται ως ξεχωριστή διαδικασία. Πρώτα θα γίνει άρση και θα εκδοθεί νέα άδεια χωρίς να γράφει στις παρατηρήσεις "παρακρατείται η κυριότητα", και μετά θα μπορέσει να γίνει μεταβίβαση. Υπόψιν εσύ ως υποψήφιος αγοραστής δεν έχεις καμία δουλειά με την άρση, ο πωλητής πρέπει να το κάνει. ΑΝ θέλει να πουλήσει.
MariosApc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 κοιταξα την αδεια κυκλοφοριας,στις παρατηρησεις δεν γράφει κάπου για παρακράτηση κυριότητας οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
babisskg Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, MariosApc είπε κοιταξα την αδεια κυκλοφοριας,στις παρατηρησεις δεν γράφει κάπου για παρακράτηση κυριότητας οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο έμπορος λειτουργεί ακόμη η μήπως έχει κλείσει το μαγαζί ? Ένας λογιστής έχει πρόσβαση στο taxisnet και είναι σε θέση να σε βεβαιώσει ποιός είναι ο κάτοχος του οχήματος σε μισό λεπτό . Ομοίως και εφόσον προχωρήσει η αγοραπωλησία , θα φροντίσεις μετά ένα 3μηνο περίπου να ελέγξεις μέσω ενός λογιστή αν φαίνεται πλέον στο όνομα σου σαν κάτοχος . Τον ίδιο έλεγχο θα έκανες αν ήσουν εσύ ο πωλητής για να διαπιστώσεις αν έχει φύγει από πάνω σου , ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ . Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την ορθότητα της εγγραφής του αριθμού πλαισίου σε εξωφλητικό τραπέζης , είτε είστε εσείς οι αρχικοί δανειολήπτες είτε σας το παρουσιάζει κάποιος υποψήφιος πωλητής . Έχουν γίνει στραβές στο ζήτημα . Σε σύγκριση με την άδεια κυκλοφορίας .
meletis_m Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, MariosApc είπε Πρόκειται να αγοράσω μεταχειρισμένο όχημα και κοίταγα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την μεταβίβαση.Ο τωρινός κάτοχος την είχε πάρει με δόσεις μέσω εμπόρου,τις έχει εξοφλήσει κανονικά αλλά δεν είχε κάνει ποτέ άρση κυριότητας.Από το μαγαζί που το είχε πάρει του είπαν πως από την στιγμή που στην άδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πουθενά για κυριότητα της τράπεζας,για να γίνει η μεταβίβαση χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση από τον έμπορο ότι έχει εξοφλήσει τις δόσεις.Ωστόσο επειδή πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ήθελα την βοήθεια σας,αν έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο και τι είχε κάνει. Επειδή έκανα ίδια διαδικασία . Πρέπει ο αγοραστής να βρεί τόν έμπορο , να του δώσει 2 υπευθυνες δηλώσεις και το ΦΕΚ σύστστασης της εταιρείας και αυτόματα πηγαίνει στο υπουργείο και βγάζει νέα άδεια . Μετά μπορεί να το μεταβιβάσει κανονικά . Δε έχει να κάνει η τράπεζα.
MariosApc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 η αδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πουθενά στις παρατηρήσεις για παρακράτηση κυριότητας και αυτό μου κάνει εντύπωση ενώ μου είπε πως αυτό τον μήνα ξεχρέωσε το δάνειο.
magnam Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Υπάρχει περίπτωση να πήρε μόνος του δάνειο καταναλωτικό από τράπεζα και μετά να πήγε και να το αγόρασε με κατάθεση όλου του ποσού. Εκεί δεν έχει την κυριότητα ο έμπορος.
bill_zaf Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν δεν γραφει κατι η αδεια τοτε δεν εχει παρακρατηση. Οπως κ να χει, βαλτε εναν διεκπεραιωτη να κανει ολη την δουλεια κ δωστε απο 15€ κ μην χανετε τον χρονο σας. 3 ώρες πριν, babisskg είπε Ομοίως και εφόσον προχωρήσει η αγοραπωλησία , θα φροντίσεις μετά ένα 3μηνο περίπου να ελέγξεις μέσω ενός λογιστή αν φαίνεται πλέον στο όνομα σου σαν κάτοχος . Τον ίδιο έλεγχο θα έκανες αν ήσουν εσύ ο πωλητής για να διαπιστώσεις αν έχει φύγει από πάνω σου , ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ . Την επομενη κι ολας μερα φαινεται στο αφμ σου. Η αστυνομια κ το υπουργειο το βλεπουν αμεσως, η εφορια την επομενη Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από bill_zaf
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, MariosApc είπε η αδεια κυκλοφορίας δεν γράφει πουθενά στις παρατηρήσεις για παρακράτηση κυριότητας και αυτό μου κάνει εντύπωση ενώ μου είπε πως αυτό τον μήνα ξεχρέωσε το δάνειο. Aφου δεν γράφει τίποτα δεν έχεις πρόβλημα,ελπίζω μονο να μην έχουν απλά ξεχασει να το βάλουν στην άδεια ενω το γράφει ο φάκελος.
bill_zaf Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Aφου δεν γράφει τίποτα δεν έχεις πρόβλημα,ελπίζω μονο να μην έχουν απλά ξεχασει να το βάλουν στην άδεια ενω το γράφει ο φάκελος. Σπάνιο, αλλα το εχω δει. Το πιο κουλο ειναι να εχω δωσει πχ για μεταβίβαση gsxr και να μου έρχεται αδεια kawasaki kazeR. Με την κουβεντα οι υπάλληλοι του υπουργειου πατησαν λαθος πινακιδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα