Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα ένα σχετικό βίντεο στα FOX news και ένα podcast και το βρήκα ενδιαφέρον. Παρακάτω η περιγραφή μου:

Με αυτόματο πιλότο και αυτόνομη οδήγηση ως διαθέσιμη επιλογή. Το 1ο ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο με δυνατότητα προπαραγγελίας, διαθέσιμο στην αγορά σε προσιτή τιμή για τις δυνατότητες που παρέχει. Με το ηλιακό δεν χρειάζεται φόρτιση για μέχρι 40 μίλια τη μέρα που ισοδυναμούν με 64.37376 km χιλιόμετρα. Μόνο για κάποιο ταξίδι θα χρειαστεί φόρτιση η οποία γίνεται πιο γρήγορα από τα συνηθισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 1000 μίλια=1600 χλμ εύρος σε μία φόρτιση. Αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια από το φως της ημέρας, ακόμη κι αν έχει συννεφιά, σε μπαταρία που βρίσκεται στο εσωτερικό και πιάνει ταχύτητα 0-60 μλ/ώ=96.5606χλμ/ω μέσα σε 4 δευτερόλεπτα.  Μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ από 30-53 χιλιάδες ευρώ αναλόγως  των παροχών που θα συμπεριλάβετε στη διαμόρφωση που θα κάνετε και να γλιτώσετε μια και καλή απ το τεράστιο κόστος της βενζίνης! https://www.aptera.us/reserve/

Aptera specs: https://da08ff99-fd1e-4a74-a1ff-5a92f149508f.filesusr.com/ugd/312682_ed4aa901f9314a20a3e0a3aabee2cc09.pdf

spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png
spacer.png

Επεξ/σία από LeonhartGR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

1000 μίλια είναι 1600χλμ, όχι 1.6χλμ.

Απολογούμαι για το τυπογραφικό λάθος. Διορθώθηκε!

59 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Αρχικά είναι τρίκυκλο, όχι αυτοκίνητο. Επίσης 1000 μίλια δεν είναι 1.6 χιλιόμετρα. Sceptical.

Είναι τρίκυκλο όχημα. Όντως. Έχετε κάποια γνώση σχετική με το συγκεκριμένο όχημα; Πιστεύετε πως αξίζει την αγορά; Σαν αρχικό concept φαίνεται ενδιαφέρον. Από τις πληροφορίες στο παραπάνω podcast όντως φαίνεται να αξίζει. Κανέναν άλλο όχημα μέχρι στιγμής δεν προφέρει τόση μεγάλη διάρκεια αυτονομίας κατά την ταπεινή μου άποψη. Μπήκα και στο site και είδα κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παροχές, όπως το auto-drive το οποίο φυσικά φαντάζει προς το παρόν ουτοπικό για τους ελληνικούς δρόμους. Θα επενδύατε γενικά σε ένα τέτοιο όχημα έναντι άλλων ηλεκτρικών για την οικονομία που θα σας εξασφάλιζε μακροχρόνια. Θα μου άρεσε να διαβάσω την άποψή σας επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Επεξ/σία από LeonhartGR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kalogeros είπε

Υπάρχει κάποιος λόγος που το έκαναν τόσο άσχημο?

Έγινε μελέτη απ' ότι λέει στο podcast για να υπάρχει δυνατότητα τόσο μεγάλης αυτονομίας. Αναλογία αρχιτεκτονικής για αεροδυναμικό σχεδιασμό με βάρος οχήματος. Επειδή δεν είμαι ειδικός μηχανικός δες το podcast για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το θέμα.

Έγινε update στο αρχικό post με μερικές διορθώσεις και προστέθηκαν τα specs του οχήματος με το σχετικό pdf.

Επεξ/σία από LeonhartGR
Δημοσ.

Δεν φτουρανε τα ηλιακα οχηματα. Για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχεις αρκετη επιφανεια για να παραξεις αρκετο ρευμα, και φυσικα οτι δεν εχεις παντα διαθεσιμο ηλιο

Πρεπει να αναπτυχθουν περισσοτερο τα πανελ ωστε να εχουν καλυτερο efficiency και οι μπαταριες

Πιστευω οτι θα ερθουν ΜΕΤΑ την επικρατηση της ηλεκτροκινησης

Δημοσ.

Με τίποτα , άμα είσαι υπέρβαρος θα τελειώσει η μπαταρία στο χιλιόμετρο. Πέρα από την υπερβολή , πιο πολύ για βολτάδικο το βλέπω χωρίς ανηφόρες σε μικρά νησιά , εφόσον δεν έχει πρόβλημα με το αλάτι ( θάλασσα )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο podcast έχει μια λεπτομερή περιγραφή που αντικρούει όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρατε. Φυσικά η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική από τη θεωρία, αν και αναφέρει πως έχουν δοκιμαστεί όλα αυτά ήδη καθώς η έρευνα κρατεί καμιά 10αριά χρόνια πίσω. Το ό,τι είναι 3κυκλο υπάρχει λόγος που αναφέρεται στο podcast. Παρακαλώ κάποιον με πιο επιστημονική άποψη πάνω στη συγκεκριμένη μελέτη να μας δώσει τα φώτα του. Στο podcast ήδη αναφέρουν πως δεν έχει καμιά σχέση με τα υπόλοιπα ηλιακά οχήματα και εξηγεί και τον τρόπο παραγωγής και λειτουργίας των πάνελ.

spacer.png

Επεξ/σία από LeonhartGR
Δημοσ.

Ένα αμάξι που θα φορτίζει μόνο με τον ήλιο και δεν θα χρειάζεται τάισμα, είναι κάτι που όταν γίνει θα φέρει την επανάσταση.

Αυτό τώρα μου φαίνεται πολύ πειραματικό αλλά και περίεργο το ότι μπορείς να το παραγγείλεις εδώ και τώρα. Πρώτα απόλα έχει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους?

Επίσης αν βλέπω καλά χωράει ένα ή δύο άτομα μόνο, οπότε δεν το λες αυτοκίνητο. Λογικά το μίκρυναν για να κερδίσουν βάρος. Αν κάποιος βέβαια το οδηγάει μόνος του ίσως αξίζει. Και μόνο για συγκεκριμένες μικρές διαδρομές προφανώς

Δεν είναι εύκολο να κρίνουμε αν αξίζει ακόμα, πρέπει να κυκλοφορήσει λίγο να ακουστούν γνώμες από πραγματικούς χρήστες

Έντιτ. Είναι για δύο άτομα και έχει αυτονομία αν το φορτίσεις μέχρι 1000 μίλια (τρομερό ακούγεται).

Στο βίντεο βέβαια βλέποντας κοντινά πλάνα μου φαίνεται πως μόνο μια μικρή επιφάνεια του αυτοκινήτου είναι καλυμμένη με τα τετράγωνα πάνελς. Τόσο δύσκολο θα ήταν να εκμεταλλευτούν όλη την άνω επιφάνεια?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Στο βίντεο βέβαια βλέποντας κοντινά πλάνα μου φαίνεται πως μόνο μια μικρή επιφάνεια του αυτοκινήτου είναι καλυμμένη με τα τετράγωνα πάνελς. Τόσο δύσκολο θα ήταν να εκμεταλλευτούν όλη την άνω επιφάνεια?

Αν επισκεφτείς την επίσημη σελίδα έχει επιλογές... πάτα reserve για να σου τις εμφανίσει. 😉

spacer.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LeonhartGR είπε

Αν επισκεφτείς την επίσημη σελίδα έχει επιλογές... πάτα reserve για να σου τις εμφανίσει. 😉

spacer.png

Και πάλι υπάρχει αρκετή επιφάνεια που είναι ακάλυπτη. Νομίζω ότι σε ένα τέτοιο πρότζεκτ θα θέλανε να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο χιλιοστό επιφάνειας

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Και πάλι υπάρχει αρκετή επιφάνεια που είναι ακάλυπτη. Νομίζω ότι σε ένα τέτοιο πρότζεκτ θα θέλανε να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο χιλιοστό επιφάνειας

πάντως γεωμετρικά , από την στιγμή που δεν μπορείς να βάλεις πιο μικρό tile φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο ποσοστό καλυμένο, 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...