MarfaTsak Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας! Αγόρασα πρόσφατα ένα laptop Dell (Windows 10). Στο σπίτι όλα λειτουργούν εξαιρετικά. Στο χώρο εργασίας μου υπάρχει σοβαρό θέμα με το internet, καθώς όταν συνδέομαι εγώ, αποσυνδέονται όλες οι άλλες συσκευές και πέφτει το τηλεφωνικό κέντρο. Ο τεχνικός της εταιρείας τηλεφωνίας που επισκέφτηκε το χώρο, δεν έδωσε κάποια λύση σχετικά με αυτό, οπότε κι εγώ ψάχνω μόνη μου να δω τι μπορεί να συμβαίνει, χωρίς να ξέρω και πολλά πράγματα, φοβούμενη να κάνω ρυθμίσεις μην τα κάνω χειρότερα. Αν έχετε κάτι να προτείνετε, θα με βοηθούσατε πολύ! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από MarfaTsak
Vista32 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε σύνδεση μέσω wifi. Μου θυμίζει ένα πρόβλημα που είχα συναντήσει προ δεκαετίας, όταν είχα επισκεφθεί το σπίτι ενός φίλου και προσπαθούσα να συνδεθώ με ένα iPod touch στο wifi του ρούτερ του (κάποιο της τότε Hol). Λόγω ασυμβατότητας/διένεξης της κάρτας δικτύου του iPod με το ρούτερ, κάθε φορά που επιχειρούσα να συνδεθώ, το ρούτερ έχανε τη σύνδεση με το ίντερνετ (πιθανόν να επανεκκινούσε, δεν θυμάμαι). Μάλιστα, όταν καλέσαμε την τεχνική υποστήριξη, το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν γνωστό στον υπάλληλο. Θα σου έλεγα να πάρεις μία usb ασύρματη κάρτα δικτύου (βρίσκεις π.χ. πολλές της TP-Link με λιγότερο από 10 ευρώ) και να δοκιμάσεις να συνδεθείς μέσω αυτής στο δίκτυο (αν δεν γνωρίζεις πώς, θα σε βοηθήσει ο τεχνικός). Πιθανόν να λυθεί το πρόβλημά σας.
MarfaTsak Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Ναι για σύνδεση wifi μιλάω. Απλά για να γίνω πιο σαφής, όταν συνδέομαι εγώ αποσυνδέονται όλες οι συσκευές (άλλοι υπολογιστές, πολυμηχανήματα, κινητά) αλλά ο δικός μου υπολογιστής παραμένει συνδεδεμένος. Είναι σαν να μπαίνω εγώ και να τους πετάω όλους έξω. Με το που αποσυνδεθώ, συνδέονται άμεσα και λειτουργούν κανονικά. Η λύση παραμένει αυτή η κάρτα για την οποία μου μιλήσατε;
Vista32 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είχα μείνει με την εντύπωση ότι χάνεται γενικότερα η σύνδεση. Επειδή μιλάμε για εταιρικό δίκτυο, που δεν μπορώ να γνωρίζω το πώς έχει υλοποιηθεί και που φυσικά δεν βάζει ο καθένας χέρι, αυτά που θα πω μάλλον πιο πολύ θεωρητικό χαρακτήρα έχουν και πιθανόν να τα έχει ήδη δοκιμάσει ο τεχνικός. Σε οικιακό επίπεδο τουλάχιστον, θα ήλεγχα τι παίζει με τον DHCP και αν δημιουργείται κάποιο IP conflict, ενώ ίσως δοκίμαζα να ορίσω από πριν μια στατική IP στο λάπτοπ (ή IP/MAC bonding από το ρούτερ). Φαντάζομαι ότι, εφόσον μιλάμε για προσωπική συσκευή, θα παίρνει IP δυναμικά. Πάντως, την usb ασύρματη κάρτα θα την αγόραζα και θα την δοκίμαζα, ειδικά αφού έχει τόσο χαμηλό κόστος. Δυστυχώς κάποια πράγματα επιλύονται μόνο με δοκιμές, όταν δεν υπάρχει έτοιμη απάντηση στο πρόβλημα. Άλλες πιάνουν τόπο, άλλες γίνονται άσκοπα. Όλο και κάπου θα χρησιμεύσει (π.χ. σε κάποιον σταθερό υπολογιστή χωρίς δυνατότητα σύνδεσης wifi). EDIT Μου ήρθε στο μυαλό κάτι ακόμα, καθώς αναφέρθηκες σε καινούργιο λάπτοπ. Μήπως διαθέτει τεχνολογία WIFI 6; Αν ναι, ίσως θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο και να ελέγξεις τον τύπο της ενσωματωμένης ασύρματης κάρτας δικτύου του από τη διαχείριση συσκευών. Όπως και αν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση γι' αυτήν. https://eyenetworks.no/en/wifi-6-compatibility/ Αναφορά σε κείμενο As an additional note: If a pc has the Wi-Fi card Intel® Dual Band Wireless-AC 8265 from 2016, this can cause major problems for Wi-Fi networks regardless of wireless standard, because the pc floods the wireless network when it comes out of hibernation. However, this issue can also be resolved with a driver update. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από Vista32
MarfaTsak Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ναι wifi 6 είναι, θα το τσεκάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα