Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο community, Είπα σήμερα να κάνω μερικές μετρήσεις της CPU (5950x) και να τις ανεβάσω εδώ για γνώμες σχετικά με τις επιδόσεις, θερμοκρασίες κτλ. Παραθέτω παρακάτω screenshots από HWINFO, μετά από πολύωρη χρήση (δουλειά με VMs, compilations) καθώς και λίγο gaming. Δύο πράγματα με προβληματίζουν, το πρώτο είναι ότι χτύπησε 1.506V φαντάζομαι για μικρό χρονικό διάστημα, και το άλλο ότι το core σε CCD2 δεν έχει χτυπήσει ποτέ 5Ghz. Υπάρχει περίπτωση η ψύκτρα να έχει μεγαλύτερη πίεση στο ένα CCD1 (είναι AIO με το κλασικό AMD clamp που κουμπώνει σε δύο σημεία). Άλλα σχόλια ή συγκρίσεις ευπρόσδεκτα. Σε ότι αφορά τα settings έχω PBO με default τιμές, καθώς και curve optimizer στο -25 σε όλα τα cores εκτώς από τα 4 "καλά" που είναι σε -15. Επίσης boost έχω βάλει +100hz Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2021 από Επισκέπτης
Sheogorath Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Λογικό το μη 5 στο ccd2, αφού η amd βάζει ένα καλο ccd και ένα μέτριο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Λογικό το μη 5 στο ccd2, αφού η amd βάζει ένα καλο ccd και ένα μέτριο. κάτι πήρε το μάτι μου στο net σχετικά με αυτό που λες. Θέμα τύχης.
Deu164 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1.5v είναι μόνο σε light loads με χαμηλό current draw για να φτάσει τα 5Ghz+ και συνήθως έχει μικρή διάρκεια Κατά την amd θεωρείτε ασφαλές και έτσι δουλεύουν οι zen3, σε ποιο intensive loads όπου ο cpu χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερη ένταση ρέματος για να αποδώσει δεν υπάρχει περίπτωση να δεις τέτοια τάση Στους Zen3 με 2 CCDs πάντα το ένα είναι καλύτερο από το άλλο συνήθως το πρώτο στο 99.9% τον περιπτώσεων είναι το καλύτερο bining σχεδόν top και το δεύτερο ποιο average φροντίζει η amd γιαυτό… Μέχρι στιγμής δεν έχω δει Zen3 με ίδιο bining και στα 2 CCD's Υπάρχει η περίπτωση η ψήκτρα να έχει μεγαλύτερη πίεση σε κάποια σημεία και σε άλλα λιγότερο μιας και το cpu heatspreaders δεν είναι απόλυτα επίπεδα στα cpu ακόμα και μεταξύ τον ίδιον cpu υπάρχουν διάφορές, ακόμα και στο coldplate της ψήκτρας πολλές φορές. Παρόλα αυτά σε normal συνθήκες δεν επηρεάζει ιδιαίτερα εκτός και αν κάτι είναι πολύ χάλια η αν κάτι τρέχει οριακά. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από Deu164 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα