Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω ενα macbook pro, με βαση τα στοιχεια που βρισκω τυπωμενα στο πλαισιο ειναι

Apple MacBook Pro 17-Inch "Core 2 Duo" 3.06 Mid-2009 

Identifiers: Mid-2009 17" - BTO/CTO - MacBookPro5,2 - A1297 - 2329*

Προσπαθω να εγκαταστησω λειτουργικο mac OS. Εχω καταφερει να εγκαταστησω windows 10, καθως ηθελα να διαπιστωσω αν λειτουργει κανονικα ο υπολογιστης. Τωρα προσπαθω να εγκαταστησω το δικο του λειτουργικο και δεν μπορω να τα καταφερω. Πιθανοτατα κανω καποιο απλο λαθος, και αυτο επειδη δεν εχω καθολου εμπειρια σε mac. Παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει, θα ηθελα να μαθω ποιο iso ή dmg να κατεβασω. Δυστυχως δεν εχω προσβαση σε αλλο υπολογιστη mac ωστε να διαμορφωσω καποιο usb stick. Εχω μονο υπολογιστες με windows.
Ευχαριστω για το χρονο σας, Δημητρης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, epinki είπε

Καλησπέρα.

Απ' ότι καταλαβαίνω το μηχάνημα δεν έχει εγκαταστημένη κάποια OS X version, σωστά ;.

γεια χαρα, ισως βοηθησει αν εξηγησω περισσοτερο τι εχω κανει. Επεσε στα χερια μου το μηχανημα, το ειχε η γυναικα μου για χρονια χωριος να το δουλευει. Ανοιγοντας το διαπιστωσα οτι εχει 2πλο λειτουργικο, windows 7 και mac OS και τα 2 στα κινεζικα. Επειδη ηθελα να το μετατρεψω στα αγγλικα αλλα και να διαπιστωσω αν δουλευει σωστα του περασα μια εκδοση win 10 64bit. Δουλεψε καλα κ τωρα ψαχνω να βρω πως να περασω το σωστο λειτουργικο κ μετα να βαλω επιπλεον τα windows. Την εγκατασταση των windows την εκανα "καθαρη", φορμαρα τα παντα κ δημιουργησα διαμερισματα στο δισκο. Προφανως εκανα βλακεια, απλα πιστευω οτι δεν ειναι ανεπανορθωτη. Ειναι σαν να αγορασα νεο σκληρο δισκο τωρα, χωρις να λειτουργει ο παλιος κ να πρεπει να περασω mac OS

Επεξ/σία από JamesChristacos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, epinki είπε

Ποια version τρέχει ;.

δεν ειμαι σογουρος οτι καταλαβα την ερωτηση, ζητω συγνωμη. Αυτη τη στιγμη δεν εχει macOS. Η εκδοση που θα "σηκωνε" συμφωνα με οτι εχω διαβασει ειναι η σειρα 10.10. 
Γι αυτο επελεξα να δοκιμασω την OS X El Capitan, αλλα χωρις επιτυχια. Θα ημουν ευχαριστημενος κ με παλαιοτερη. αφου λογικα θα μπορω να αναβαθμισω. Αν κατι δεν το λεω καλα, παρακαλω διορθωστε με

Δημοσ.

Λάθος η τελευταία ερώτηση μου.

Το μηχάνημα ήρθε με το Install DVD της version 10.5 Leopard ή της 10.6 Snow Leopard.

Υπάρχει το DVD ;.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, epinki είπε

Λάθος η τελευταία ερώτηση μου.

Το μηχάνημα ήρθε με το Install DVD της version 10.5 Leopard ή της 10.6 Snow Leopard.

Υπάρχει το DVD ;.

δυστυχως οχι. δεν υπαρχει τιποτα. Σχετικα με ποια εκδοση ειχε εγκατεστημενη, επισης δεν ξερω. Τωρα εμαθα ;)

Δημοσ.

Κατ' εμέ, πήγαινε το μηχάνημα στο service να το φτιάξουν.

Υπάρχουν βέβαια στο δίκτυο κάτι πατέντες με ISO, που είναι αμφίβολο ότι θα δουλέψουν.

Όπως και να έχει το μηχάνημα μπορεί να τρέξει μέχρι την version 10.11 El Capitan, όμως για να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις χρειάζεται 8GB RAM και δίσκο SSD.

Πάντως λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα σου. 😟

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, epinki είπε

Κατ' εμέ, πήγαινε το μηχάνημα στο service να το φτιάξουν.

Υπάρχουν βέβαια στο δίκτυο κάτι πατέντες με ISO, που είναι αμφίβολο ότι θα δουλέψουν.

Όπως και να έχει το μηχάνημα μπορεί να τρέξει μέχρι την version 10.11 El Capitan, όμως για να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις χρειάζεται 8GB RAM και δίσκο SSD.

Πάντως λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα σου. 😟

εχω ηδη παραγγειλει μνημες να εχω 8γβ. Το προβλημα ειναι οτι βρισκομαι εκτος εδρας (Κινα) και δεν εχω καπου να το δωσω για επισκευη καινα συννενοηθω σωστα. Αν εβρισκα μια "εικονα" του dvd που ψαχνω θα το εφτιαχνα πιστευω

Δημοσ.

Εξ όσων γνωρίζω στην Κίνα υπάρχουν services  που πρακτικά μπορούν να σε βοηθήσουν.

Και πιστεύω ότι είναι εφικτό -αν το θέλεις- να σου βάλουν το λειτουργικό στην Αγγλική.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, epinki είπε

Εξ όσων γνωρίζω στην Κίνα υπάρχουν services  που πρακτικά μπορούν να σε βοηθήσουν.

Και πιστεύω ότι είναι εφικτό -αν το θέλεις- να σου βάλουν το λειτουργικό στην Αγγλική.

ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα απο οσο πιστευα και εγω πριν ερθω Κινα. Στην πολη μου 108 εκατομμυρια κατοικοι) δεν υπαρχει καταστημα που να πουλαει παιχνιδομηχανες playstation, nintendo κλπ. Στην Ελλαδα σε καθε πολη βρισκεις 10 καταστηματα ανα 1000 κατοικους. Αν χαλασει εδω ο υπολογιστης παιρνεις αλλο, κανενας δεν επισκευαζει κατι, ειδικα τοσο παλιο. Εγω αποφασισα να το φτιαξω κ να το κρατησω, αλλα δεν συνηθίζεται. Θα ηθελα πολυ να το φτιαξω, και για να το χρησιμοποιησω, αλλα για να μην φαω ηττα κ τα παρατησω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...