Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω το εξης προβλημα .. 
εχω ενα laptop i3 5ης γενιας ( αυτο το εχω απο το 2016 νομιζω   ) 

αγορασα τωρα καινουργιο USB drive 3.1 απο γνωστη εταιρία ηλεκτονικών και εχω μια απορία στο πλαίσιο της αναζητήσης των  πληροφοριών μου . 

ας δουμε τα πραγματα απλα σε bootable medium 

usb 2.0 στο laptop με amd ryzen 5 2ης γενιας  bootαρει αλλα δεν δουλευει και δεν κανει εγκατασταση  .. ενω στο i3 5ης γενιας το τρέχει . 
usb 3.1 στο λαπτοπ με i3 δεν το παιζει καθολου στο λαπτοπ με ryzen 5 δεν το δοκιμάσα ακόμα ευχομαι να παιζει 

εκαψα το flashακι με το dd .. 

Επεξ/σία από jemadux
Δημοσ.
21 ώρες πριν, jemadux είπε

αγορασα τωρα καινουργιο USB drive 3.1 απο γνωστη εταιρία ηλεκτονικών και εχω μια απορία στο πλαίσιο της αναζητήσης των  πληροφοριών μου . 

Jake Gyllenhaal Reaction GIF

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα !

Θα πρέπει κατ' αρχήν να ελέγξεις αν η δυνατότητα εκκίνησης από συσκευές USB είναι ενεργοποιημένη μέσα απ' το BIOS.

Δεύτερον θα πρέπει να ελέγξεις αν η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή σου είναι συμβατή με το λειτουργικό σύστημα το οποίο προσπαθείς να φορτώσεις.

Δηλαδή αν π.χ. η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή είναι στα 32bit, τότε προφανώς είναι αδύνατο να φορτώσεις ένα λειτουργικό σύστημα που γράφτηκε για επεξεργαστές στα 64bit. Το αντίθετο όμως γίνεται, δηλ. πάντα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω.

Τρίτον άμα δεν το αναγνωρίζει ή δεν ξεκινάει, δοκίμασε μέσα απ' το BIOS ν' απενεργοποιήσεις την επιλογή UEFI/Secure Boot και να επιλέξεις τη λεγόμενη Legacy Boot Mode.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...