Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, apos είπε

Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά μάλλον. Στο Android δεν υπάρχει ήδη η δυνατότητα να μην αφήνεις να εγκατασταθούν εφαρμογές εκτός Play Store ("unknown apps"); Και μάλιστα είναι by default ενεργοποιημένος ο περιορισμούς αυτός. Αυτό θα είναι κάτι άλλο στην πράξη; 

το ιδιο ειναι οποτε κατταλαβαινεις ποσο σκαμπαζουν πολλοι που σχολιαζουν

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, apos είπε

Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά μάλλον. Στο Android δεν υπάρχει ήδη η δυνατότητα να μην αφήνεις να εγκατασταθούν εφαρμογές εκτός Play Store ("unknown apps"); Και μάλιστα είναι by default ενεργοποιημένος ο περιορισμούς αυτός. Αυτό θα είναι κάτι άλλο στην πράξη; 

Απ'όσο ξέρω όχι. Αν απαγόρευαν και στα android να γινεται εγκατασταση απο αλλου εκτος από το store τους η Huawei δεν θα πουλαγε κανένα κινητό. Ολοι απο apkpure παιρνουν. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το πιο επικίνδυνο software στα xiaomi κινητα είναι το miui.

επειδη το διαβαζω συνεχεια αυτο και εχω παρει τετοια μαρκα μπορεις να το εξηγησεις λιγο γιατι δεν εχω καταλαβει κατι κακο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ff7lucas είπε

επειδη το διαβαζω συνεχεια αυτο και εχω παρει τετοια μαρκα μπορεις να το εξηγησεις λιγο γιατι δεν εχω καταλαβει κατι κακο

Βάλε την εφαρμογή exodus και μέτρα trackers... Μέχρι και η αριθμομηχανή έχει. Ότι και να κάνεις στέλνει πληρη αναφορά στη xiaomi. Μπορεί να μη σε νοιάζει. Δεκτό. Το ότι για να κανει όλη αυτή την καταγραφή και την αποστολή δεδομένων καταναλώνει επεξεργαστή, μπαταρία και data, λογικά, σε νοιάζει.

Αν πας στο άλλο άκρο, πχ βάλεις μια custom rom χωρίς το bloatware και τη google, θα δεις οτι το κινητό πετάει και η μπαταρία κρατάει +50%, χωρίς καμία υπερβολή. Το έχω κανει σε 8 xiaomi μέχρι σημερα. Σε κάποια η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό λέει πολλά για το Miui.

Οι τιμες της Xiaomi είναι χαμηλότερες του ανταγωνισμού ακριβως γιατί βγάζει χρήματα και μετα την πώληση συλλέγοντας δεδομένα απο το χρήστη και πουλώντας τα για διαφημιστικούς λόγους (ελπίζω). Πλέον το κανουν και άλλοι κατασκευαστες, αλλά στα xiaomi η κατασταση είναι πιο τραγική. Κοινώς: κορυφαίο hardware για τα λεφτά τους και κακό software.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
21 ώρες πριν, AtiX είπε

Επιτέλους και κάτι χρήσιμο, μακάρι να το συμπεριλάβει και η Google στο Android 15…

Υπάρχει εδώ και μια δεκαετία. Τώρα γιατί η xiaomi θέλει να προσθέσει 2η φορά την ίδια λειτουργία, who knows. Moar bloatware 

Screenshot_20210915-131947_Settings.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Υπάρχει εδώ και μια δεκαετία. Τώρα γιατί η xiaomi θέλει να προσθέσει 2η φορά την ίδια λειτουργία, who knows. Moar bloatware 

Screenshot_20210915-131947_Settings.jpg

Δεν νομίζω στα σχέδια της Xiaomi να είναι αυτό που ανέβασες… 

Λογικά και για να αναφέρεται ως “mode”, μάλλον κάτι άλλο έχει στο μυαλό της… 

Δημοσ.
Στις 15/9/2021 στις 1:11 ΜΜ, Tlykog είπε

Βάλε την εφαρμογή exodus και μέτρα trackers... Μέχρι και η αριθμομηχανή έχει. Ότι και να κάνεις στέλνει πληρη αναφορά στη xiaomi. Μπορεί να μη σε νοιάζει. Δεκτό. Το ότι για να κανει όλη αυτή την καταγραφή και την αποστολή δεδομένων καταναλώνει επεξεργαστή, μπαταρία και data, λογικά, σε νοιάζει.

Αν πας στο άλλο άκρο, πχ βάλεις μια custom rom χωρίς το bloatware και τη google, θα δεις οτι το κινητό πετάει και η μπαταρία κρατάει +50%, χωρίς καμία υπερβολή. Το έχω κανει σε 8 xiaomi μέχρι σημερα. Σε κάποια η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό λέει πολλά για το Miui.

Οι τιμες της Xiaomi είναι χαμηλότερες του ανταγωνισμού ακριβως γιατί βγάζει χρήματα και μετα την πώληση συλλέγοντας δεδομένα απο το χρήστη και πουλώντας τα για διαφημιστικούς λόγους (ελπίζω). Πλέον το κανουν και άλλοι κατασκευαστες, αλλά στα xiaomi η κατασταση είναι πιο τραγική. Κοινώς: κορυφαίο hardware για τα λεφτά τους και κακό software.

Ευχαριστώ αλλά δεν βρίσκω την εφαρμογή που λες, βγαίνει μια για μπίτκόιν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ff7lucas είπε

Ευχαριστώ αλλά δεν βρίσκω την εφαρμογή που λες, βγαίνει μια για μπίτκόιν

Κατέβασε το fdroid και βρες την εκεί. Το εικονίδιό της έχει το ε το ελληνικό. Είναι ανοικτού κώδικα και 100% ασφαλή, τόσο το fdroid, όσο και το exodus.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...