Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν.ξερω αν τελικά αξίζει να αγοράσω ups δίνοντας 150-200€, σκέφτηκα τη λύση του σταθεροποιητη τασης. Αυτό που με ενδιαφέρει βασικά, είναι σε μια αυξομείωσης τασης ή σε μια διακοπή ρεύματος, να μην καούν οι συσκευές μου. Πανω θα συνδεθεί τηλεόραση κ κονσολα (ps4-ps5) κ ίσως ένα switch port με πολυμπριζο της apc. 

Θα ήθελα λίγο να κατανοήσω τηξ λειτουργία τους σταθεροποιητη. 

Στις αυξομειώσεις λοιπόν  το μηχάνημα, δίνει στάνταρ 230 volt στις συσκευές. Είτε ανεβαίνει η τάση είτε κατεβαίνει. Οπότε καλά μέχρι εδώ. 

Σε περίπτωση όμως διακοπής του ρεύματος τι γίνεται? Οι συσκευές θα είναι σαν απλά να τις έκλεισα εγώ? Ή όχι? 

Πάντα μετά από κάθε διακοπή κλείνω το πολυμπριζο κ το ανοίγω εγώ μετά από κάποια ώρα που θα έρθει το ρεύμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τελευταίο που λες οτι σε διακοπή ρεύματος κλείνεις το πολύπριζο και ΑΦΟΥ έρθει το ρεύμα και περάσει κάποιο διάστημα το ανοίγεις , είναι οτι ποιο καλό θα μπορούσες να κάνεις για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού.Οι περισσότερες συσκευές χαλάνε μετά από διακοπή ρεύματος που έρχεται συνήθως ακανόνιστο και με τάση πάνω από 230v.

Τώρα όσον αφορά το σταθεροποιητή και το ups , ο σταθεροποιητής ναι μεν κάνει δουλειά εαν θες απλά να μην σου καεί κάποια συσκευή από υπέρταση ή υπόταση αλλά ρυθμίζει μόνο την τάση ενώ το ups παίρνεις ΚΑΙ ποιοτικό ρεύμα αφού μέσα έχει και αντιπαρασιτικά φίλτρα.

Σαν εικόνα , ο σταθεροποιητής είναι πχ να ελέγχεις τη ροή του νερού μιας βρύσης (άνοιγμα-κλείσιμο) ενώ το ups επιπλέον της ροής , σου δίνει και καθαρό νερό απαλλαγμένο από τα οποιαδήποτε παράσιτα του δικτύου.

Μακροχρόνια , το ρεύμα του δικτύου της ΔΕΗ που περνάει αυτούσιο χωρίς να φιλτραριστεί στις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού , κάνει ζημιά και τις καταστρέφει αργά αλλά σταθερά.Εαν πχ έχεις πάρει μια πανάκριβη OLED και θες να σου κρατήσει πάνω από 5 χρόνια , προτιμάς να τη βάλεις πίσω από ένα UPS παρά πίσω από ένα απλό σταθεροποιητή.Επίσης , αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που όσοι έχουν εξωτερικούς σκληρούς δίσκους δεν φτουράνε για πολύ καιρό.Τα εξωτερικά τροφοδοτκά τους είναι συνήθως άθλια ποιοτικά.

Επεξ/σία από tarantules
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στο απότομο κλείσιμο των συσκευών όμως, με καλύπτει ο σταθεροποιητης? Με λίγα λόγια για να καταλάβω γιατί δεν το κατέχω το ρεύμα. Η απότομη διακοπή ρεύματος, είναι σαν εγώ να απενεργοποιώ την τηλεόραση?

Το θέμα είναι το ups που βγάζουν καθαρό ημιτονο είναι κάπως ακριβά κ αρκετά πάνω από τα 100€. Αν φίλε Dante έχεις μα μου προτείνεις κάποιο, ευχαρίστως να σε ακούσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...