Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

;Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά πρέπει να δεις και σε βάθος, τι αξία είχε αυτό το τεράστιο σπίτι γιατί ο φόρος κληρονομιάς, βγαίνει ανάλογα την αντικειμενική αξία του εν λόγω ακινήτου.

Εξάλλου ο φόρος κληρονομιάς δεν είσαι υποχρεωμένος να τον πληρώσεις μπραφ από ότι γνωρίζω, αλλά σε 12 μήνες από διμηνιαίες δόσεις. Το θέμα είναι το ποσό που γλιτώνει κάποιος από γονικη παροχή έναντι διαθήκης να έχει μια τεράστια διαφορά.

Δηλαδή αν για παράδειγμα, εγώ τώρα με δυο σπίτια, μου τα κάνει η μητέρα μου γονική παροχή θα πληρώσει σύνολο 2500 ευρώ, 

Αν δεν μου τα κάνει γονική παροχή, και τα αφήσει με διαθήκη και σε 30 χρόνια κάνω αποδοχη κληρονομιάς και πληρώσω φορο κληρονομιας 5000 ευρώ, είναι μικρή η διαφορά. Αν όμως είναι ο φόρος 10000 ευρώ, ε είναι τεράστια η διαφορά

Και εμείς σε δόσεις τον πληρώσαμε αλλά δεν το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήταν σε θέση να εργαστεί η μάνα μου ούτε και εγώ, οπότε τα δώσαμε από χρήματα στην άκρη που κανονικά τα χρειαζόμασταν για την επιβιωση μας, τα υπόλοιπα μας τα έδινε η γιαγιά μου, η οποία φρόντισε να κάνει γονική παροχή ένα δικό της ακίνητο στην μητέρα μου για να το νοικιάζει, νοικοιασαμε έναν όροφο εδώ μετά από μια πολύ ήπια ανακαίνιση που μας βοήθησε άλλος συγγενης οικοδόμος εργολάβος αλλιώς δεν παίζει να κάναμε κάτι και παίρνω ένα μικρό επίδομα αναπηρίας, παλι καλά, αν δεν υπήρχαν συγγενείς δεν θα κάναμε τίποτα. Το σπίτι έχει μια θεωρητική αντικειμενική αξία που είναι μεγαλη, η εμπορική του δεν ξέρω πόση είναι, θέλει έμπειρο εκτιμητή, αλλά υπάρχουν πολλά τέτοια κτίρια εδώ που τα έχουν βγάλει σε αγγελίες και δεν τα παίρνει κανένας, πολύ δύσκολα, για να το κάνεις αναστύλωση ριζική ανακαίνιση και στατική ενίσχυση χρειάζονται πόσα της τάξης πάνω από 1 εκ.! Δίπλα ακριβώς από μένα ένα μικρότερο κτιριο με πολύ καλή ανακαίνιση το 2004, το εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες, πήρε φωτιά και κατέρρευσε το μισό! 

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Και εμείς σε δόσεις τον πληρώσαμε αλλά δεν το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήταν σε θέση να εργαστεί η μάνα μου ούτε και εγώ, οπότε τα δώσαμε από χρήματα στην άκρη που κανονικά τα χρειαζόμασταν για την επιβιωση μας, τα υπόλοιπα μας τα έδινε η γιαγιά μου, η οποία φρόντισε να κάνει γονική παροχή ένα δικό της ακίνητο στην μητέρα μου για να το νοικιάζει, νοικοιασαμε έναν όροφο εδώ μετά από μια πολύ ήπια ανακαίνιση που μας βοήθησε άλλος συγγενης οικοδόμος εργολάβος αλλιώς δεν παίζει να κάναμε κάτι και παίρνω ένα μικρό επίδομα αναπηρίας, παλι καλά, αν δεν υπήρχαν συγγενείς δεν θα κάναμε τίποτα. Το σπίτι έχει μια θεωρητική αντικειμενική αξία που είναι μεγαλη, η εμπορική του δεν ξέρω πόση είναι, θέλει έμπειρο εκτιμητή, αλλά υπάρχουν πολλά τέτοια κτίρια εδώ που τα έχουν βγάλει σε αγγελίες και δεν τα παίρνει κανένας, πολύ δύσκολα, για να το κάνεις αναστύλωση ριζική ανακαίνιση και στατική ενίσχυση χρειάζονται πόσα της τάξης πάνω από 1 εκ.! Δίπλα ακριβώς από μένα ένα μικρότερο κτιριο με πολύ καλή ανακαίνιση το 2004, το εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες, πήρε φωτιά και κατέρρευσε το μισό! 

ενταξει μη τα σκεφτεσαι τοτε ολα αυτα. Δες να προσεχεις την υγεια σου, να εισαι καλα και οτι εγινε εγινε

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 14/9/2021 στις 3:50 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

αν εχεις την ευχερεια θα ηθελα λιγο να μου εξηγησεις την οικονομικη διαφορα. Ας πουμε οτι καποιος εχει 2 ακινητα, τα οποια συνολο ειναι 135000 ευρώ. Και οι γονεις του οσο ειναι εν ζωη δεν του τα γραφουν και του τα αφηνουν απλα με διαθηκη. Και σε 30 χρονια οι γονεις του φευγουν απο τη ζωη, και εκεινος κανει αποδοχη κληρονομιας. Τι φορο θα πληρωσει, και γενικα ποσο θα του φυγουν ολα μαζι για να τα κανει δικα του?

ΥΓ: Τα εχω διορθωσει ολα αυτα που λες στο Ε9, στη ΔΕΗ , παντου

Στα 135.000€, δεν πληρώνεις φόρο κληρονομιάς.

Στις 14/9/2021 στις 4:08 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Προφανως για να πληρωσεις πενταψήφιο νούμερο, είχες και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Δεν νομιζω τωρα για  ακινητη περιουσια 135 χιλ ευρω να πληρωσω πενταψηφιο νουμερο αν το παω με τη διαθηκη-αποδοχη κληρονομιας

Ο είναι ο φόρος στα 135.000€.

Στις 14/9/2021 στις 1:08 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα σας

Θέλει η μητέρα μου να μου μεταβιβάσει το ακίνητο, δηλαδη το πατρικό μου. Είχε κλείσει το μισό μπαλκόνι στο παρελθόν πριν το 2011 ( συγκεκριμένα το 2006), και τακτοποιήσαμε το εν λόγω αυθαίρετο το προηγούμενο καλοκαίρι. Όταν εννοώ τακτοποιήσαμε, εννοώ ότι ήρθε η μηχανικός το μέτρησε, έκανε τα σχέδια που έπρεπε να κάνει, πληρώσαμε τα προστίματα, και κατέθεσε η μηχανικός τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο σύστημα και εκκρεμεί η απόφαση κάποιας επιτροπής από ότι μου είπε. Λόγω κοβιντ, είχε κλείσει η εν λόγω υπηρεσία και άνοιξε τον Ιούνιο που μας πέρασε, απλά λόγω ότι τακτοποίησαν αρκετοί τα αυθαιρετά τους, έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στην εν λόγω επιτροπή και ακόμα δεν έχω λάβει την οριστική απόφαση τακτοποίησης του αυθαιρέτου μου. Δηλαδή δεν έχω πάρει ακόμα αυτό το χαρτί από την επιτροπή, έτσι ώστε η μηχανικός μου να το ανεβάσει στο σύστημα και να ολοκληρωθεί η νομιμοποιησή του

Το ερωτημά μου είναι το εξής: Τώρα που στην ουσία έχουμε πληρώσει τα προστίματα, και απλά εκκρεμεί το χαρτί από την επιτροπή, μπορεί η μητέρα μου να μου μεταβιβάσει , δηλαδή να μου κάνει γονική παροχή το εν λόγω ακίνητο ( δηλαδή το πατρικό μου), ή πρέπει να περιμένουμε να τακτοποιηθεί ολοκληρωτικά το αυθαίρετο στο μπαλκόνι?

Ευχαριστώ

Μήπως είστε περίπτωση με καταγγελία ?

Γιατι η τακτοποίηση δεν περνά από κάποια επιτροπή !!!!

Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει ?

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στα 135.000€, δεν πληρώνεις φόρο κληρονομιάς.

Ο είναι ο φόρος στα 135.000€.

Μήπως είστε περίπτωση με καταγγελία ?

Γιατι η τακτοποίηση δεν περνά από κάποια επιτροπή !!!!

Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει ?

Ξερεις εσυ που το παιζεις ειδικος τι περναει και τι οχι, και δεν ξερει η μηχανικος μου?

ΤΟ αυθαίρετο έγινε πριν το 2011, και επειδή το μέρος που έχουμε το σπίτι εμπιπτει γενικα ολο το νησι σε αρχιαολογικο χωρο περναει απο δυο επιτροπες 

Δημοσ.
Στις 14/9/2021 στις 1:38 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

καλα ενταξει δεν εχει και καποιο χρονικο πλαισιο για να τους πιεσω. Εννοω οτι η καταργηση του φορου γονικης παροχης ισχυει απο 1.10.2021 και εφεξης. Δηλαδή ο μόνος λόγος να ανησυχω, ειναι να παρει πισω τη κατάργηση ο Πρωθυπουργός. ΑΠλά θέλω να ξέρω στο περίπου, γιατί από ότι βλέπω έχει μπόλικη γραφειοκρατία με αρκετά δικαολογητικά

Πόση είναι η αξία του ακινήτου;;;; Φόρο κληρονομιάς μέχρι 150.000 ευρώ δεν πλήρωνες και πριν για γονική παροχή ενδεχομένως δεν θα πληρώνεις και μετά την λήξη της ανακοίνωσης εκτός και μηδενίσει το ποσό μετά.  Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι αυτό το ποσό πάει στις 800.000 ευρώ 1.600.000 αν είναι και οι δύο γονείς.

Για τους λεφτάδες ήταν αυτή η απόφαση να μπορούν να μεταβιβάσουν τζάμπα.😜

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Πόση είναι η αξία του ακινήτου;;;; Φόρο κληρονομιάς μέχρι 150.000 ευρώ δεν πλήρωνες και πριν για γονική παροχή ενδεχομένως δεν θα πληρώνεις και μετά την λήξη της ανακοίνωσης εκτός και μηδενίσει το ποσό μετά.  Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι αυτό το ποσό πάει στις 800.000 ευρώ 1.600.000 αν είναι και οι δύο γονείς.

H μητερα μου εχει δυο ακινητα τα οποια θελει να μου τα μεταβιβασει. και τα δυο μαζι εχουν αξια 135 χιλ ευρώ.. Που σημαινει οτι ειτε μου τα κανει γονικη παροχη , ειτε μου τα κανει με διαθηκη, ειναι το ιδιο πραγμα απο αποψη κοστους?

Δημοσ.

Για διαθήκη δεν γνωρίζω. Για γονική παροχή μιλάω γιατί κάναμε στο γυιο μου πριν κανένα χρόνο η αντικειμενική ήταν κάτω από 100.000 και δεν είχε φόρο κληρονομιάς. Φόρο νομίζω πληρώνεις από μηδενική αξία σε περίπτωση αγοράς ακινήτου.

Για διαθήκη δεν γνωρίζω τι παίζει και τι θα ισχύει όταν έρθει η ώρα να ανοιχτεί.

Μην ακούς τις ανακοινώσεις των εκάστοτε πρωθυπουργών στη ΔΕΘ . Κρύβουν πολλούς γρίφους δυσεπίλυτους , γίνονται για γνωστούς πολιτικούς λόγους και συνήθως είναι σαν τους χρησμούς της Πυθίας.😉

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Κανείς λάθος, γιατί μέχρι 800 χιλιάρικα αφορά ΚΑΙ τα μετρητά. 

είναι πολύ σοβαρό μέτρο και μπράβο τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Έχω την εντύπωση ότι είναι 800.000 ανά γονέα. Δηλαδή όταν δύο  γονείς έχουν ακίνητο μισό μισό αξίας 1.600.000 ευρώ το μεταβιβάζουν χωρίς φόρο με γονική παροχή. 

Σίγουρα είναι τυχεροί όποιοι είναι γόνοι τέτοιων οικογενειών και είσαι τυχερός αν είσαι ένας από αυτούς. Αλλά πόσοι είναι αυτοί στην Ελλάδα που έχουν γονείς με τέτοια περιουσία;;; Ένα 3-5% και πολύ λέω. Άρα αντιλαμβάνεσαι ποιοι θα ευνοηθούν από αυτό το μέτρο.Με το δικό μου σκεπτικό είναι ένα λάθος μέτρο αλλά θα βγούμε οφ τόπιτς για γνωστούς λόγους.

Απόκομα από την Καθημερινή

Διευκρινίσεις για την αύξηση -από 1ης Οκτωβρίου- του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 800.000 ευρώ για γονικές παροχές ανά γονέα ή δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος εξειδικεύοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Έχω την εντύπωση ότι είναι 800.000 ανά γονέα. Δηλαδή όταν δύο  γονείς έχουν ακίνητο μισό μισό αξίας 1.600.000 ευρώ το μεταβιβάζουν χωρίς φόρο με γονική παροχή. 

Σίγουρα είναι τυχεροί όποιοι είναι γόνοι τέτοιων οικογενειών και είσαι τυχερός αν είσαι ένας από αυτούς. Αλλά πόσοι είναι αυτοί στην Ελλάδα που έχουν γονείς με τέτοια περιουσία;;; Ένα 3-5% και πολύ λέω. Άρα αντιλαμβάνεσαι ποιοι θα ευνοηθούν από αυτό το μέτρο.Με το δικό μου σκεπτικό είναι ένα λάθος μέτρο αλλά θα βγούμε οφ τόπιτς για γνωστούς λόγους.

Απόκομα από την Καθημερινή

Διευκρινίσεις για την αύξηση -από 1ης Οκτωβρίου- του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 800.000 ευρώ για γονικές παροχές ανά γονέα ή δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος εξειδικεύοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ.

Είναι και μετρητά, πχ 100.000 από μπαμπά σε παιδί είναι 10% φόρος. Το καταργούν.

Επίσης ένα σπίτι μέτριο με αντικειμενική 250 χκλιαρικα είχε κόστος συμβολαιογράφου συν ακόμα 2500 φόρο (το οποίο καταργήτε)

Είναι πολύ καλό να μπορούν να γίνονται μεταβιβάσεις δωρεάν. Και μακάρι να ισχύσει και για μετά θάνατον μεταφορές.

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Είναι και μετρητά, πχ 100.000 από μπαμπά σε παιδί είναι 10% φόρος. Το καταργούν.

Επίσης ένα σπίτι μέτριο με αντικειμενική 250 χκλιαρικα είχε κόστος συμβολαιογράφου συν ακόμα 2500 φόρο (το οποίο καταργήτε)

Είναι πολύ καλό να μπορούν να γίνονται μεταβιβάσεις δωρεάν. Και μακάρι να ισχύσει και για μετά θάνατον μεταφορές.

Εάν ανήκε και στους δύο γονείς μισό μισό δηλαδή δεν είχε φόρο ούτε πριν . Υπήρχε αφορολόγητο 150.000 και πριν σε κάθε γονέα . Από την άλλη ξέρεις πολλούς που έχουν ακίνητα 800.000 και 1.600.000 και μοιράζουν 100.000 στα παιδιά τους μέσω συμβολαιογράφων ;;; Αν έχουν 10-20  χιλιάρικα τα δίνουν έτσι. 

Για αυτό είπα ότι από αυτό το μέτρο κερδισμένο είναι πολύ μικρό μέρος της Ελληνικής κοινωνίας , δηλαδή οι λεφτάδες που έχουν να πληρώσουν και τους έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο (άντε με προκάλεσες και το είπα) 🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εάν ανήκε και στους δύο γονείς μισό μισό δηλαδή δεν είχε φόρο ούτε πριν . Υπήρχε αφορολόγητο 150.000 και πριν σε κάθε γονέα . Από την άλλη ξέρεις πολλούς που έχουν ακίνητα 800.000 και 1.600.000 και μοιράζουν 100.000 στα παιδιά τους μέσω συμβολαιογράφων ;;; Αν έχουν 10-20  χιλιάρικα τα δίνουν έτσι. 

Για αυτό είπα ότι από αυτό το μέτρο κερδισμένο είναι πολύ μικρό μέρος της Ελληνικής κοινωνίας , δηλαδή οι λεφτάδες που έχουν να πληρώσουν και τους έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο (άντε με προκάλεσες και το είπα) 🤣

Οι γονείς μου έχουν ενα σπίτι μισό μισό , αυτό που μένουν αφού παντρεύτηκαν

Αλλά έχουν και τα σπίτια των δικών τους γωνιών στο 100%, για τα οποία φυσικά και πλήρωσαν την μεταφορά.

Όσο για τα μετρητά, εγώ ο ίδιος έβαλα λεφτά στην Πειραιώς 5 χιλιάδες. Μου λέει ο υπάλληλος που τα βρήκες? Αφού είσαι φοιτητής και έχεις φορολογική δήλωση 0. Θα πρέπει να πληρώσεις 10% στην εφορία!!!! Φυσικά εγώ τα έβαλα και δεν έγινε τίποτα, αλλά ο υπάλληλος είχε δίκιο! Και μη ξεχνάς ότι πλέον όλα ελέγχονται τραπεζικά. Αν είναι μετρητά οκ δεν γίνεται να σε πιάσουν.

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Ξερεις εσυ που το παιζεις ειδικος τι περναει και τι οχι, και δεν ξερει η μηχανικος μου?

ΤΟ αυθαίρετο έγινε πριν το 2011, και επειδή το μέρος που έχουμε το σπίτι εμπιπτει γενικα ολο το νησι σε αρχιαολογικο χωρο περναει απο δυο επιτροπες 

Την απάντηση, την έδωσες μόνος σου !!!!!

Είσαι ειδική περίπτωση λόγω αρχαιολογικου χώρου !!!!

Το βρήκα αλλά δεν το κατάλαβες !!!

6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Φίλε, θα σου πω ότι δεν είσαι ενημερωμένος.

Η απόφαση ξεκινά από γονική παροχή 1.000€ αν είναι σε χρήμα.

5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

H μητερα μου εχει δυο ακινητα τα οποια θελει να μου τα μεταβιβασει. και τα δυο μαζι εχουν αξια 135 χιλ ευρώ.. Που σημαινει οτι ειτε μου τα κανει γονικη παροχη , ειτε μου τα κανει με διαθηκη, ειναι το ιδιο πραγμα απο αποψη κοστους?

Είναι το ίδιο, για φέτος !!!!!!

Γιατί από 01/01/2022, αλλάζουν οι αντικειμενικές και άρα η αξία της περιουσίας.

Πόσο ?

Θα ρωτήσεις τον συμβολαιογράφο.

5 ώρες πριν, Land-decked είπε

Δεν ξέρει ο άνθρωπος η κάνει πως δεν ξέρει.

4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αν έχουν 10-20  χιλιάρικα τα δίνουν έτσι. 

🤣

Φίλε, θα σου πω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας !!!

Ο κάθε πατέρας μπορεί να δίνει στο παιδί του για τον α η β λόγω πχ 500€ τον μήνα για να το βοηθήσει αλλά αν του δώσει πχ 10.000€ θα τα δώσει για συγκεκριμένο σκοπό. Ποιος είναι αυτός ? Να αγοράσει πχ ένα αυτοκίνητο !!!!!!

Εκεί όμως υπάρχει πόθεν βρήκε τα χρήματα, αν σου έχει πέσει στην αντίληψη σου !!!!!!

Το παιδί λόγω εισοδήματος δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που λες 'τα δίνουν ετσι' !!!!!

Τώρα, αν στο δικό σου κόσμο είναι λίγες οι περιπτώσεις που το παιδί αγοράζει αυτοκίνητο με χρήματα του γονέα αλλά χρειάζεται και δωρεά για να τα δικαιολογήσει, τι να πω.

2' περίπτωση:

Το παιδί δουλεύει, βγάζει λεφτά, αλλά είναι μαύρα. Δεν μιλάω για εργαζόμενο. Θέλει να αγοράσει σπίτι και μπορεί να δικαιολογήσει μόνο πχ τα 80.000€. λέει ΤΩΡΑ, με τα μέτρα ΔΕΘ: μου έδωσε ο πατέρας μου τα υπόλοιπα 40.000€ !!!!!!!

Ούτε γάτα ούτε ζημιά !!!!!

Μέχρι ΧΘΕΣ ο φόρος ήταν 4.000€ !!

ΥΓ. Αυτό το μέτρο βοήθαει και επιβράβευει την φοροδιαφυγή.

Ένα 3-5% και πολύ λέω. 

Η αντιπολίτευση, που η δουλειά της είναι να τα βλέπει όλα λάθος, δεν είπε κιχ. Άρα, μάλλον αφορά παραπάνω από αυτό το ποσοστό που αναφέρεις.

Εκτος, αν δεν ξέρουν αυτοί και ξέρεις εσύ.

Αν έχουν 10-20  χιλιάρικα τα δίνουν έτσι. 

🤣

Είδες, τώρα, που δεν τα έχεις σκεφτεί τα πράγματα !!!!

Δεν πιάνεται μόνο η περίπτωση που ο γονιός δίνει λεφτά στο παιδί !!!!

Είναι και η περίπτωση που το παιδί έχει λεφτά αλλά μαύρα και θέλει πχ να αγοράσει δικό του σπίτι. Όχι, του γονιού.

Τι γίνεται ΤΩΡΑ, λοιπόν ?

Το αγοράζει και ένα μέρος του ποσού λέει ότι του το έδωσε ο πατέρας του !!!

Φίλε, σε πήρα μοντέρνα, φιλικά στα λέω για να τα σκεφτείς λίγο τα πράγματα.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Από δικηγόρο που έχω ρωτήσει, μέσω διαθήκης κοστίζει λιγότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...