airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας Θέλει η μητέρα μου να μου μεταβιβάσει το ακίνητο, δηλαδη το πατρικό μου. Είχε κλείσει το μισό μπαλκόνι στο παρελθόν πριν το 2011 ( συγκεκριμένα το 2006), και τακτοποιήσαμε το εν λόγω αυθαίρετο το προηγούμενο καλοκαίρι. Όταν εννοώ τακτοποιήσαμε, εννοώ ότι ήρθε η μηχανικός το μέτρησε, έκανε τα σχέδια που έπρεπε να κάνει, πληρώσαμε τα προστίματα, και κατέθεσε η μηχανικός τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο σύστημα και εκκρεμεί η απόφαση κάποιας επιτροπής από ότι μου είπε. Λόγω κοβιντ, είχε κλείσει η εν λόγω υπηρεσία και άνοιξε τον Ιούνιο που μας πέρασε, απλά λόγω ότι τακτοποίησαν αρκετοί τα αυθαιρετά τους, έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στην εν λόγω επιτροπή και ακόμα δεν έχω λάβει την οριστική απόφαση τακτοποίησης του αυθαιρέτου μου. Δηλαδή δεν έχω πάρει ακόμα αυτό το χαρτί από την επιτροπή, έτσι ώστε η μηχανικός μου να το ανεβάσει στο σύστημα και να ολοκληρωθεί η νομιμοποιησή του Το ερωτημά μου είναι το εξής: Τώρα που στην ουσία έχουμε πληρώσει τα προστίματα, και απλά εκκρεμεί το χαρτί από την επιτροπή, μπορεί η μητέρα μου να μου μεταβιβάσει , δηλαδή να μου κάνει γονική παροχή το εν λόγω ακίνητο ( δηλαδή το πατρικό μου), ή πρέπει να περιμένουμε να τακτοποιηθεί ολοκληρωτικά το αυθαίρετο στο μπαλκόνι? Ευχαριστώ
onelonelystar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Καλύτερα να περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το αυθαίρετο. Πίεσε τους λίγο και κάνε τη μεταβίβαση μετά. Καθαρά πράγματα για να μην τρέχεις μετά.
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, onelonelystar είπε Καλύτερα να περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το αυθαίρετο. Πίεσε τους λίγο και κάνε τη μεταβίβαση μετά. Καθαρά πράγματα για να μην τρέχεις μετά. καλα ενταξει δεν εχει και καποιο χρονικο πλαισιο για να τους πιεσω. Εννοω οτι η καταργηση του φορου γονικης παροχης ισχυει απο 1.10.2021 και εφεξης. Δηλαδή ο μόνος λόγος να ανησυχω, ειναι να παρει πισω τη κατάργηση ο Πρωθυπουργός. ΑΠλά θέλω να ξέρω στο περίπου, γιατί από ότι βλέπω έχει μπόλικη γραφειοκρατία με αρκετά δικαολογητικά
onelonelystar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 έτσι είναι αλλά πάνω κάτω σε 1 εβδομάδα ξεμπερδεύεις για πάντα.
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, onelonelystar είπε έτσι είναι αλλά πάνω κάτω σε 1 εβδομάδα ξεμπερδεύεις για πάντα. αναλογα στο/στη συμβολαιογράφο που θα πέσω, γιατί τώρα θα πέσουν μαζεμένες οι γονικές παροχές και θα επικρατεί τεράστιο φόρτο εργασίας. Βέβαια, νομίζω ότι και αυτά τα έκαναν υπό ψηφιακή μορφή
elgol Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Η γονικη παροχη θελει ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτηριου;
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, elgol είπε Η γονικη παροχη θελει ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτηριου; Αυτο θελω να το ρωτησω και εγώ. Νομιζω ειναι μονο για αγοροπωλησιες
onelonelystar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 γιατί δεν επικοινωνείτε με ένα συμβολαιογράφο να κάνετε όλες τις ερωτήσεις που θέλετε και παράλληλα να σας πει τι άλλο χρειάζεται?
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 59 λεπτά πριν, onelonelystar είπε γιατί δεν επικοινωνείτε με ένα συμβολαιογράφο να κάνετε όλες τις ερωτήσεις που θέλετε και παράλληλα να σας πει τι άλλο χρειάζεται? ΣΥΓΝΩΜΗ για την ερωτηση που θα κανω μπορει να σου φανει χαζη αλλα θελω να σε ρωτησω κατι τελευταιο. Η γονική παροχή τι ακριβώς είναι? Ότι μου γράφει η μητέρα μου το σπίτι, και ειναι δικο της όσο θα ειναι εν ζωη και μετα θα περασει αυτοματα σε εμενα, ή ότι μου το γραφει ολοκληρωτικά το σπίτι από τώρα
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Χρειάζεται και βεβαίωση ΤΑΠ για την γονική παροχή, αν δεν έχετε σωστά δηλωμένα τα τετραγωνικα όλου του ακινήτου και δεν τα διορθώσατε θα έχετε θέμα. Πάντως, παρα πολλά τα δικαιολογητικά που απαιτούν για μια συνταξη συμβολαίου, όποιος έχει εκκρεμότητες πάντως είδους με το κράτος του βάζουν την θηλιά στον λαιμο. Η γονική παροχή γίνεται ουσιαστικά για να μην χρειαστεί να μπλέκεις με χαρτουρες τρεξίματα συμβόλαια και φόρους κληρονομιάς όταν θα πεθάνουν οι γονείς σου. Είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα μετά και γλιτώνεις διαφορα.
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε Η γονική παροχή γίνεται ουσιαστικά για να μην χρειαστεί να μπλέκεις με χαρτουρες τρεξίματα συμβόλαια και φόρους κληρονομιάς όταν θα πεθάνουν οι γονείς σου. Είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα μετά και γλιτώνεις διαφορα αν εχεις την ευχερεια θα ηθελα λιγο να μου εξηγησεις την οικονομικη διαφορα. Ας πουμε οτι καποιος εχει 2 ακινητα, τα οποια συνολο ειναι 135000 ευρώ. Και οι γονεις του οσο ειναι εν ζωη δεν του τα γραφουν και του τα αφηνουν απλα με διαθηκη. Και σε 30 χρονια οι γονεις του φευγουν απο τη ζωη, και εκεινος κανει αποδοχη κληρονομιας. Τι φορο θα πληρωσει, και γενικα ποσο θα του φυγουν ολα μαζι για να τα κανει δικα του? ΥΓ: Τα εχω διορθωσει ολα αυτα που λες στο Ε9, στη ΔΕΗ , παντου
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε αν εχεις την ευχερεια θα ηθελα λιγο να μου εξηγησεις την οικονομικη διαφορα. Ας πουμε οτι καποιος εχει 2 ακινητα, τα οποια συνολο ειναι 135000 ευρώ. Και οι γονεις του οσο ειναι εν ζωη δεν του τα γραφουν και του τα αφηνουν απλα με διαθηκη. Και σε 30 χρονια οι γονεις του φευγουν απο τη ζωη, και εκεινος κανει αποδοχη κληρονομιας. Τι φορο θα πληρωσει, και γενικα ποσο θα του φυγουν ολα μαζι για να τα κανει δικα του? ΥΓ: Τα εχω διορθωσει ολα αυτα που λες στο Ε9, στη ΔΕΗ , παντου Ο φόρος γονικής παροχής έχει καταργηθεί για περιουσία έως 800000 ευρώ ανά τέκνο, οπότε δεν πληρώνεις φόρο παρα μόνο τα έξοδα φακέλου, συμβολαιογράφος, μηχανικός, τυχόν οφειλές σε Δήμο και εφορία κτλ. Στην κληρονομιά υπάρχει άλλη κλίμακα. Επίσης, θα πληρώσεις με βάση τον φόρο κληρονομιάς της χρονολογίας που θα γίνει ο θάνατος και θα κάνετε αποδοχή οχι με βάση ποτέ σας έγραψε την διαθήκη ο γονέας. Ψάξε για την κλίμακα φόρου κληρονομιάς. Εγώ πλήρωσα πενταψηφιο νούμερο για φόρο κληρονομιάς το 2002, αν προλάβαινε ο πατέρας μου να κάνει γονική παροχή θα ήταν λιγότερος ο φόρος και θα γλίτωνα πολύ άγχος και ταλαιπωρία ως ανήλικος κιόλας. Αλλά όλα έγιναν ξαφνικά και μετά έχεις να αντιμετωπίσεις την κρατική μέγγενη για να πάρεις το σπίτι στο όνομα σου και να δεις τι θα κάνεις μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Για τα πρώτα 150000 ευρώ της περιουσίας δεν υπάρχει φόρος κληρονομιάς. Από τα υπόλοιπα πληρώνεις. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ο φόρος γονικής παροχής έχει καταργηθεί για περιουσία έως 800000 ευρώ ανά τέκνο, οπότε δεν πληρώνεις φόρο παρα μόνο τα έξοδα φακέλου, συμβολαιογράφος, μηχανικός, τυχόν οφειλές σε Δήμο και εφορία κτλ. Στην κληρονομιά υπάρχει άλλη κλίμακα. Επίσης, θα πληρώσεις με βάση τον φόρο κληρονομιάς της χρονολογίας που θα γίνει ο θάνατος και θα κάνετε αποδοχή οχι με βάση ποτέ σας έγραψε την διαθήκη ο γονέας. Ψάξε για την κλίμακα φόρου κληρονομιάς. Εγώ πλήρωσα πενταψηφιο νούμερο για φόρο κληρονομιάς το 2002, αν προλάβαινε ο πατέρας μου να κάνει γονική παροχή θα ήταν λιγότερος ο φόρος και θα γλίτωνα πολύ άγχος και ταλαιπωρία ως ανήλικος κιόλας. Αλλά όλα έγιναν ξαφνικά και μετά έχεις να αντιμετωπίσεις την κρατική μέγγενη για να πάρεις το σπίτι στο όνομα σου και να δεις τι θα κάνεις μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Προφανως για να πληρωσεις πενταψήφιο νούμερο, είχες και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Δεν νομιζω τωρα για ακινητη περιουσια 135 χιλ ευρω να πληρωσω πενταψηφιο νουμερο αν το παω με τη διαθηκη-αποδοχη κληρονομιας
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Προφανως για να πληρωσεις πενταψήφιο νούμερο, είχες και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Δεν νομιζω τωρα για ακινητη περιουσια 135 χιλ ευρω να πληρωσω πενταψηφιο νουμερο αν το παω με τη διαθηκη-αποδοχη κληρονομιας Είναι τεράστιο σπίτι, αλλά πολύ δύσκολα εκμεταλλευσιμο, παλαιότητας πάνω από 100 ετών, διατηρητέο (για να μην το αγοράζει κανένας αφού δεν έχεις επιδοτήσεις και διακαιώματα), ο φόρος που υπολογίστηκε ήταν άδικος, και δεν εξετάζουν και την εισοδηματική κατάσταση της οικογένειας, δεν εργαζόταν η μητέρα μου, ξοδέψαμε ένα μεγάλο μέρος καταθέσεων του πατέρα μου για να πληρώσουμε τον φόρο αφού μας εγδαραν και εκεί για να τα πάρουμε στο όνομα μας και τα υπόλοιπα μας τα έδινε η γιαγιά μου για να πληρώσουμε σε δόσεις τους φόρους. Άσε δε θέλω να πω κι άλλα γιατί θα γράψω πολλά, γενικά είδαμε και αποειδαμε για να βάλουμε τα πράγματα σε μια γραμμή τότε με ένα κράτος που μόνο να σε κυνηγάει και να σου ζητάει ξέρει όταν είναι να δώσει κάτι που το δικαιουσαι σου βγάζει την ψυχή. 2
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Είναι τεράστιο σπίτι, αλλά πολύ δύσκολα εκμεταλλευσιμο, παλαιότητας πάνω από 100 ετών, διατηρητέο (για να μην το αγοράζει κανένας αφού δεν έχεις επιδοτήσεις και διακαιώματα), ο φόρος που υπολογίστηκε ήταν άδικος, και δεν εξετάζουν και την εισοδηματική κατάσταση της οικογένειας, δεν εργαζόταν η μητέρα μου, ξοδέψαμε ένα μεγάλο μέρος καταθέσεων του πατέρα μου για να πληρώσουμε τον φόρο αφού μας εγδαραν και εκεί για να τα πάρουμε στο όνομα μας και τα υπόλοιπα μας τα έδινε η γιαγιά μου για να πληρώσουμε σε δόσεις τους φόρους. Άσε δε θέλω να πω κι άλλα γιατί θα γράψω πολλά, γενικά είδαμε και αποειδαμε για να βάλουμε τα πράγματα σε μια γραμμή τότε με ένα κράτος που μόνο να σε κυνηγάει και να σου ζητάει ξέρει όταν είναι να δώσει κάτι που το δικαιουσαι σου βγάζει την ψυχή. ;Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά πρέπει να δεις και σε βάθος, τι αξία είχε αυτό το τεράστιο σπίτι γιατί ο φόρος κληρονομιάς, βγαίνει ανάλογα την αντικειμενική αξία του εν λόγω ακινήτου. Εξάλλου ο φόρος κληρονομιάς δεν είσαι υποχρεωμένος να τον πληρώσεις μπραφ από ότι γνωρίζω, αλλά σε 12 μήνες από διμηνιαίες δόσεις. Το θέμα είναι το ποσό που γλιτώνει κάποιος από γονικη παροχή έναντι διαθήκης να έχει μια τεράστια διαφορά. Δηλαδή αν για παράδειγμα, εγώ τώρα με δυο σπίτια, μου τα κάνει η μητέρα μου γονική παροχή θα πληρώσει σύνολο 2500 ευρώ, Αν δεν μου τα κάνει γονική παροχή, και τα αφήσει με διαθήκη και σε 30 χρόνια κάνω αποδοχη κληρονομιάς και πληρώσω φορο κληρονομιας 5000 ευρώ, είναι μικρή η διαφορά. Αν όμως είναι ο φόρος 10000 ευρώ, ε είναι τεράστια η διαφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα