Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίκειται αναβάθμιση επεξεργαστή και μητρικής, τώρα είμαι με intel και θα πάω σε AMD. Από τα XP και μετά όταν άλλαζα επεξεργαστή και μητρική έκανα ένα γενικό φορμάτ κάτι που άλλαξε με τα 10, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα τη μια φορά που χρειάστηκε να αλλάξω αλλά η αλήθεια είναι ότι παρέμεινα σε intel.

Τώρα που λέω να γυρίσω σε AMD θα έχω πρόβλημα αν δεν κάνω φορμάτ. Γενικά θα ήθελα να το αποφύγω όσο γίνεται και στο ιντερνετ βρίσκω διφορούμενες απόψεις.

Έχετε εμπειρία πάνω σε αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί θέλεις να το αποφύγεις; Τι πιστεύεις ότι θα σε δυσκολέψει;

Πάντως, ο καλύτερος τρόπος είναι να δώσεις το παρακάτω για εκτέλεση...

%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe

και να ορίσεις όπως παρακάτω (Γενίκευση και Τερματισμός)...

1455765958_.png.c300dd9dae8ee85524c6fd9b1c813f6f.png

Όταν τερματίσει θα κάνεις τις αλλαγές και στην πρώτη εκκίνηση θα στήσει drivers και θα σε περάσει από τα βήματα για τις ρυθμίσεις σαν να συνδέεσαι πρώτη φορά στα windows. Δεν θα επηρεάσει προγράμματα και άλλες ρυθμίσεις. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις λογαριασμό microsoft μην συνδέσεις το pc στο ίντερνετ όταν στο ζητήσει και προχώρα με τοπικό λογαριασμό και περιορισμένες επιλογές.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Εϊναι λίγο μανούρα και βαριέμαι να ξαναπερνάω τα program files. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι με την μετακόμιση έχασα (ή δεν ξέρω που είναι) το installation usb όπως και το κλειδί. Βέβαια τα windows τα έχω κάνει activated and linked to my account οπότε λογικά δε θα έχω θέμα, ενώ το κλειδί υπάρχει τρόπος να το κάνω recover.

To sysprep δε θα είχε περισσότερο νόημα αν πήγαινα σε ίδια πλατφόρμα; Ούτως ή άλλως οι νέοι drivers θα περαστούν αυτόματα με το πρώτο bootάρισμα.

Δημοσ.

Από την στιγμή που θα αλλάξεις μητρική εγώ θα πρότεινα ένα generalized sysprep γιατί έχω δει αρκετά ευτράπελα. Συμφωνώ ότι τα 10άρια συνήθως βάζουν αυτόματα τους drivers αλλά αφού αλλάζεις τελείως πλατφόρμα δεν θα το διακινδύνευα να καταστραφεί η εγκατάσταση και μετά να μην μπουτάρει ούτε στην παλιά μητρική.

5 ώρες πριν, Speculoos είπε

Βέβαια τα windows τα έχω κάνει activated and linked to my account οπότε λογικά δε θα έχω θέμα,

Αν η άδεια είναι retail θα ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Αν όμως η άδεια είναι ΟΕΜ δεν θα ενεργοποιηθεί μετά την αλλαγή της μητρικής. Δοκίμασε να πάρεις τηλ στην ms hellas και να ζητήσεις να σου ενεργοποιήσουν εκ νέου τα windows γιατί σου κάηκε η μητρική.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...