Προς το περιεχόμενο

Port forward σε next gen consoles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε όλους.

Στο τωρινό μου setup έχω fiber γραμμή πάνω στο vodafone h300s το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα tp link archer σε bridge.Αυτό έγινε γιατί οι δικοί μου που μένουν σε άλλο διαμέρισμα στον πάνω όροφο δεν μπορούσαν να πάρουν σήμα απο το h300s.To wifi μου το παίρνω το tp link.

Playstation 5

Είναι σε wifi 5g και συνήθως παίρνω Nat 3 αλλά έχω και κάποιες εκλάμψεις με nat 2

Xbox series X

Αρχικά στο ίδιο wifi , με moderate nat και στην συνέχεια με ethernet που ξεκινάει απο το tp link, χωρίς να αλλάζει η κατάσταση.Αν αλλάξω port απο τα settings , με μια,δυο δοκιμές παίρνω open nat.

Χθές έκανα μια προσπάθεια που κράτησε πάνω απο ώρα να πειραματιστώ με tutorials ωστε να δώσω στο xbox σταθερά open nat.Απο δίκτυα δεν γνωρίζω την τύφλα μου σαν υποσημείωση....

Στην πρώτη προσπάθεια η κονσολα ήταν καρφωμένη στο tp link.Μπήκα στο μενού του h300s, έδωσα στατική ip στο xbox και έκανα port mapping τα προτεινόμενα ports σε tcp k udp.

Αποτέλεσμα είναι να πάρω strict nat!

Στην δευτερη προσπάθεια έκανα τα ίδια μόνο που κάρφωσα το xbox στο hs300 με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

Επανέφερα τις αρχικές ρυθμίσεις και συνεχίζω να είμαι στο έλεος της τύχης για τα nat που θα πετυχαίνω.

Σίγουρα αν και νιώθω οτι είμαι κοντα στην λύση, κάπου κάνω λάθος δεν το βρίσκω.

Γνωρίζετε εσείς κάτι που θα με βοηθούσε η έχει αναρτηθεί κάπου κάποιος οδηγος?

Δημοσ.

θα πρέπει να βρεις έναν οδηγό για το συγκεκριμένο router σου το πως κάνεις port forward γιατί κάπου κάνεις λάθος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις μια σταθερή εσωτερική ip στην συσκευή σου και μετά να "ανοίξεις πόρτα" γιαυτήν. 

Για ποιον όμως λόγο να θέλεις να ανοίξεις πόρτα σε μια κονσόλα?

Δημοσ.

Το ότι έχεις ΝΑΤ 3 είναι λόγω router. Εγω ποιο παλιά με ένα router της Forthnet οτι και να έκανα μου έβγαζε ΝΑΤ 3. Οταν ζητησα και μου έδωσαν άλλη μαρκα router ειχα ΝΑΤ 2. Δοκίμασε να το βάλει με WiFi ή Ethernet επάνω στο Η300s και οχι στο TP link

Δημοσ.

Το tp link έκανε 100 ευρώ και θεωρητικά είναι καλύτερο από το default της vodafone,έτσι δεν ειναι?

Όλες αυτοι οι πειραματισμοί έγιναν στο hs300 γιατί στο tplink archer που είναι bridge δεν θυμάμαι το login pass...

Πάντως σε ethernet που δοκίμασα και στα δύο έχω ασταθές nat 2/ open nat

Δημοσ.

Όταν όταν το ανοίγω κάποιες φορές έχω nat 3 k άλλες nat 2.Αν κάνω κάποιες επανεκινησεις βγαίνει πάλι nat 2.

Θέλω το port forwarding ώστε να έχω σωστα nat για το online 

Δημοσ.

Δηλαδή στο PS5 κοιτας κάθε φορά τι NAT έχει? Οταν εγώ είχα στο PS4 ΝΑΤ 3 δεν είχα κανένα πρόβλημα στο online (και το 90% που παίζω στο 5 και 4 είναι online). Και δεν είχα καμία διαφορα οταν άλλαξα router. Ουτε στο online ουτε στην ταχύτητα του download.

Δημοσ.

Δεν κοιτάω κάθε φορά αλλα έχω παρατηρήσει οτι όταν δημιουργούνται θέματα με συνδεσιμότητα στο online, disconnections είτε σε θέματα με τον ΄'ηχο του τσατ σε multiplayer και ελέγχω το nat, τότε θα είναι nat 3.

Στην ταχύτητα download δεν έχω θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το H300 δεν υποστηρίζει bridge οπότε όλα τα προβλήματα σου ξεκινάνε από εκεί. Έχεις double Nat με το Archer. 

Επεξ/σία από Bourdoulas
Δημοσ.

Είσαι σε Double nat. Τα δεδομένα περνάνε πρώτα από το nat του h300 και μετά από του archer . Αυτό είναι γεγονός, όχι υπόθεση . Έχεις δυο διαφορετικά private networks .

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν στο δείχνει ή όχι. Τεχνικά είσαι πίσω από double nat γιατί το archer δεν συνδέεται σε bridge mode με το h300. Δεν φταίει το archer . Δεν το υποστηρίζει το h300.

Δημοσ.

Ερώτηση, μπορεί και χαζή...έχω ανοίξει τα port για ένα PS5, επειδή σε λίγο θα υπάρχει και δεύτερο στο ίδιο δίκτυο (άλλος όροφος) μπορώ να ανοίξω και σε αυτό ή θα έχω θέμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...