leonidasgr2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Γεια σας Για κάποιο άγνωστο λόγο το λάπτοπ δεν ανάβει. Πατάω το κουμπί εκκίνησης , δείχνει τα λογότυπα HP και μετά μαύρη οθόνη με μια παύλα πάνω αριστερά της οθόνης που αναβοσβηνει και στη συνέχεια βγάζει την οθόνη που επισυνάπτεται. Κάνω διαγνωστικά τεστ αλλά κολλάει στο 1% Το είχα αφήσει στην άκρη για 3-4 μήνες αλλα πιο πριν λειτουργούσε κανονικά Τι φταίει;
nickol-us Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ολα "δείχνουν" σκληρό δίσκο. Αφενός λέει στο μήνυμα ότι κάποια συσκευή εμποδίζει το ξεκίνημά, hdd,dvd, removable αφετέρου το ότι δεν προχωράει το διαγνωστικό του hdd είναι κακό σημάδι. Είτε βάζεις κάποιο live usb και μπαίνεις να ελέγξεις τον δίσκο είτε πρέπει να τον βγάλεις και να τον ελέγξεις σε κάποιο άλλο υπολογιστή κτλ. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2021 από nickol-us
snbblp Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, leonidasgr2003 είπε Γεια σας Για κάποιο άγνωστο λόγο το λάπτοπ δεν ανάβει. Πατάω το κουμπί εκκίνησης , δείχνει τα λογότυπα HP και μετά μαύρη οθόνη με μια παύλα πάνω αριστερά της οθόνης που αναβοσβηνει και στη συνέχεια βγάζει την οθόνη που επισυνάπτεται. Κάνω διαγνωστικά τεστ αλλά κολλάει στο 1% Το είχα αφήσει στην άκρη για 3-4 μήνες αλλα πιο πριν λειτουργούσε κανονικά Τι φταίει; Φίλε, ο δίσκος σου πεθαίνει. Κατά την ανάγνωση, μόλις βρει bad sector, κάνει αποσύνδεση και πιθανά power down. Οσο περισσότερο λειτουργεί από εδώ και στο εξής, τόσο πιο απίθανο το ενδεχόμενο να διαβαστεί κάποτε. Αν έχεις μέσα κάτι κρίσιμα απαραίτητο, πας για ανάκτηση. Αν όχι, βάλε έναν SSD και κάνε επανεγκατάσταση του ΙΔΙΟΥ λειτουργικού συστήματος. Θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μόλις συνδεθεί στο ίντερνετ. 1
leonidasgr2003 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, nickol-us είπε Ολα "δείχνουν" σκληρό δίσκο. Αφενός λέει στο μήνυμα ότι κάποια συσκευή εμποδίζει το ξεκίνημά, hdd,dvd, removable αφετέρου το ότι δεν προχωράει το διαγνωστικό του hdd είναι κακό σημάδι. Είτε βάζεις κάποιο live usb και μπαίνεις να ελέγξεις τον δίσκο είτε πρέπει να τον βγάλεις και να τον ελέγξεις σε κάποιο άλλο υπολογιστή κτλ. Έβαλα άλλο σκληρό δίσκο και λειτουργεί κανονικά το λάπτοπ. Άρα φταίει ο εργοστασιακός σκληρός δίσκος. Μπορώ να κάνω ανάκτηση μόνος μου με κάποιο τρόπο των αρχείων που έχω μέσα ;
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, leonidasgr2003 είπε Μπορώ να κάνω ανάκτηση μόνος μου με κάποιο τρόπο των αρχείων που έχω μέσα ; Να το πάτε σε εταιρία ανάκτησης (π.χ. TicTac) είπε το μέλος snbblp, όχι να τον μακελέψετε (όσο κι αν είστε προσεκτικός). Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
nickol-us Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, leonidasgr2003 είπε Έβαλα άλλο σκληρό δίσκο και λειτουργεί κανονικά το λάπτοπ. Άρα φταίει ο εργοστασιακός σκληρός δίσκος. Μπορώ να κάνω ανάκτηση μόνος μου με κάποιο τρόπο των αρχείων που έχω μέσα ; Θα συμφωνήσω με τον Τερη, στα είπε σωστά και ο snbblp δεν ξέρω που απόρησες και τι δεν κατάλαβες . Αν έχεις κρίσιμα αρχεία που θες να ανακτήσεις πρέπει να πάει σε εταιρία που ασχολείται με το αντικείμενο και να μην "ακουμπήσεις" άλλο τον δίσκο. Σίγουρα είναι υπηρεσία που χρεώνεται "ακριβά" και δεν είναι για όλους. Αν είναι αρχεία που δε σε νοιάζει τρομερά και δεν πειράζει να τα χάσεις, τότε μετέφερε τον δίσκο σε μια εξωτερική θήκη ή κάποιο docking station και προσπάθησε σε άλλον υπολογιστή να δεις αν είναι προσπελάσιμος, μήπως και σώσεις αυτά που θέλεις. Υπάρχει πιθανότητα να έχει χτυπήσει μικρό μέρος τους δίσκου και τα αρχεία που θες, να τα ανακτήσεις χωρίς πρόβλημα. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Spoiler Στις 14/9/2021 στις 6:22 ΜΜ, nickol-us είπε Θα συμφωνήσω με τον Τερη, στα είπε σωστά και ο snbblp Βασικά ο snbblp (που είναι του χώρου) ''μου'' έμαθε όσα ξέρω! Είχαμε περισσότερα περιστατικά παλαιότερα και έγραφε αρκετές πληροφορίες. Άλλες φορές έκαναν τα δικά του και είχαμε και δράματα, οπότε... Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
leonidasgr2003 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, nickol-us είπε Θα συμφωνήσω με τον Τερη, στα είπε σωστά και ο snbblp δεν ξέρω που απόρησες και τι δεν κατάλαβες . Αν έχεις κρίσιμα αρχεία που θες να ανακτήσεις πρέπει να πάει σε εταιρία που ασχολείται με το αντικείμενο και να μην "ακουμπήσεις" άλλο τον δίσκο. Σίγουρα είναι υπηρεσία που χρεώνεται "ακριβά" και δεν είναι για όλους. Αν είναι αρχεία που δε σε νοιάζει τρομερά και δεν πειράζει να τα χάσεις, τότε μετέφερε τον δίσκο σε μια εξωτερική θήκη ή κάποιο docking station και προσπάθησε σε άλλον υπολογιστή να δεις αν είναι προσπελάσιμος, μήπως και σώσεις αυτά που θέλεις. Υπάρχει πιθανότητα να έχει χτυπήσει μικρό μέρος τους δίσκου και τα αρχεία που θες, να τα ανακτήσεις χωρίς πρόβλημα. Αυτό έκανα, πήγα σε φίλο τεχνικό και έκανε ακριβώς αυτό! Αδύνατο να ξεκινήσει τα Windows αλλά σαν εξωτερικός λειτούργησε κ προλάβαμε να αντλήσουμε 100 GB !!! Γλύτωσα 130-300€ που δε θα έδινα βέβαια γιατί είχα ήδη back up απλά έσωσα φωτό από το τελευταίο ταξίδι μου και έναν ιατρικό φάκελο που δεν είχα 😌 Ευχαριστώ για τη βοήθεια και πλέον Μπακ απ και στο κλαουντ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα