ippokampos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα , είμαι στην αναζήτηση οικονομικής λύσης μπαταρίας 12V για ένα μικρο φ/β σύστημα (240W πανελς , 12Βολτα ) Τα φορτία μου σε καθημερινή βάση θα ναι το πολυ 30-35Ah και μια φορα την εβδομαδα 50Αh (Την επομενη θα περιμενω να φορτισει πληρως η μπαταρια λόγω της παραπανω ζητησης). Στο συστημα δεν υπαρχει ινβερτερ. Ρυθμιστης φόρτισης epsolar 30Α PWM. Ο χρόνος αποφόρτισης θα είναι βραδινές ώρες. Υπολογίζω 5 ωρες ελάχιστος χρόνος αποφόρτισης μέχρι 10 το πολυ κθημερινά. Έχω αποφασίσει να πάρω μια μπαταρία των 140Αh, κλειστου τυπου με υγρά, η οποια θα είναι σε εωτερικό χώρο. Στην αγορά βρίσκω οικονομικές λύσεις (απο 150-170€) και περιπου στην ιδια τιμή από διάφορες "εταιρίες" με περιπου 300-400 κυκλους φορτισης ονομαστικά, σε 50% Dod. MITSUBA , BAVARIA , INTACT, WINNER. Απο αυτες τις 3 μονο της Intact βρηκα καποιο datasheet στην οποία και κλίνω, που μου φάνηκε βεβαια πολυ καλό για να ναι αληθινό. Το ξέρω ότι καλό θα ήταν να επενδύσω σε κάτι καλύτερο , απλά επειδή το όλο εγχείρημα είναι πειραματικό θέλω να κρατήσω το όλο budget χαμηλα. Ρωτάω λοιπόν αν έχει κάποιος εμπειρία από αυτές τις μάρκες σε κάποιο σύστημα του.
Jos3ph Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 καλησπέρα , νομίζω πως είναι καλύτερα να πάρεις μία καλή μπαταρία , είναι από τα κομμάτια που τα κρατάς καιρό. Επίσης εχθές το βράδυ κοιτούσα κάτι τέτοιο (PDF) Sizing Compressed-Air Energy Storage Tanks for Solar Home Systems (researchgate.net)
tigergreg Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για τετοια ιστορια ειναι καλυτερες οι 'βαθεως κυκλου εκφορτισης". Για το σκαφος παιρνω VARTA 105AH περιπου 140 ευρω και κραταει 5 χρονια. Αλλες τετοιου τυπου εδω.... https://www.eshops.gr/αγορα-κοστος/batteries-photovoltaics/photovoltaics-2v-12v-batteries/gel-batteries-photovoltaics/ Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από tigergreg 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα