Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω κολλήσει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (στο ταμπλό;) μια βάση για την στήριξη του κινητού και πρέπει να την αφαιρεσω χωρίς να μείνει κάνα σημαδι. Το σημείο φαίνεται στην φωτογραφία και την βάση την κόλλησα μόλις εχθές.Όμως το αυτοκόλλητο διπλής όψης είναι πολύ δυνατό(3m).

Τι θα προτείνατε να κάνω;

Spoiler

IMG_20210913_215001.jpg

Δημοσ.

Βενζίνη - βαμβάκι

Οινόπνευμα - βαμβάκι

Αντισκωριακό (τύπου wd40) - πλαστική ξύστρα

Οτιδήποτε από τα παραπάνω, να τα κάνεις πρώτα σε ένα μικρό και μη εμφανές σημείο ώστε να είσαι σίγουρος 100% οτι δεν θα σου κάνει ζημιά (ξέβαμα, διάβρωση κτλ)

• Like 1
Δημοσ.

οι κολλες φευγουν ειτε με νερο (σπανιο) είτε με οινοπνευμα (πολλες φορες) είτε με βενζινη (οι περισσότερες). να ριξεις λιγο οινοπνευμα να δεις αν την σπαει, αν ναι, με το δαχτυλο, οχι το νυχι, βγαζεις την κολλα ευκολα και περνας αμεσως ενα βρεγμενο βετεξ να φυγει το οινοπνευμα. αν δεν την σπαει κανεις το ίδιο με βενζινη, απλα εχεις λιγοτερο χρονο μεχρι η βενζινη να κάνει μικρη αλλοίωση στο χρωμα του πλαστικου. συνηθως σε 1-2 λεπτα εχεις βγαλει την κολλα και δεν παθαινει κατι. αν μεινει κανα 5 λεπτο θα στο χαλασει. καποια πλαστικα δεν μασανε, κάποια χαλανε πολύ γρηγορα. απλα εχε ετοιμο το βετεξ με νερο και λογικα θα εισαι κομπλε.

Δημοσ.

Zεστανε τη με πιστολάκι για μαλλιά προσεκτικά να μη λιώσεις κανένα πλαστικό, και θα βγει χωρίς να αφήσει σημάδι.

• Like 3
Δημοσ.

WD40. Ο,τιδήποτε άλλο (οινόπνευμα, βενζίνη, ασετόν κ.λπ.) θα αφήσει σημάδι!

Βρέξε ένα πανάκι, χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκι και κράτα το πάνω στο σημείο για λίγη ώρα.

Περιμένεις να μαλακώσει και το αφαιρείς σιγά, σιγά χωρίς να κάνεις σημάδια.

Έχω αφαιρέσει κόλες με WD40, με αυτό τον τρόπο πολλές φορές, αλλά θέλει υπομονή.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι ασετόν για το Θεό...θα κάνει ζημιά.Οτιδήποτε από τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν με συνετή χρήση θα γίνει δουλειά

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οχι ασετόν. Καιει πλαστικά και τα χρώματα.
Το οινόπνευμα (70%) είναι ασφαλές στο 99% των υλικών.
Για το wd40 δε μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά λόγω των ελαίων και της μυρωδιάς, δε θα το συνιστούσα.

Η τεχνική για να βγάλεις υπολείματα τετοιου είδους κόλλας, χωρίς χημικά, ειναι να κολλάς και να ξεκολλάς επάνω στο σημείο μια άλλη αυτοκόλλητη ταινία. Πχ χαρτοταινία ή σελοτέηπ. Σε κάθε επαφή των 2 σημείων, η αυτοκόλλητη ταινία που θα χρησιμοποιήσεις, "σηκώνει" και λίγη κόλλα απο το σημείο. Η τεχνική θέλει αρκετή υπομονή καθώς δεν είναι πάντα γρήγορη η αφαίρεση των υπολειμάτων, αλλά ειναι η καταλληλότερη για ευαίσθητες επιφάνειες (δε μεσολαβεί τριβή, ξύσιμο, χημικά).

Ίσως να βοηθούσε να ζεστάνεις ελαφρά την περιοχή (οπως ειπωθηκε απο κάποιον) ή να το κάνεις μια ζεστή μερα. Μαλακώνει η κόλλα και προσκολλάται πιο ευκολα επάνω στην ταινία που θα χρησιμοποιείς.

Εγώ πάντα κόβω ενα μικρό κομμάτι και το κάνω πολύ γρήγορα (σα να του δίνεις φιλάκια :P), καθώς το αποτέλεσμα είναι άμεσα εξαρτώμενο απο τον αριθμό των επαφών.

Στο τέλος, καθαριστικό τζαμιών σε ένα πανί μικροινών θα καθαρίσει οτι λίγο επιφανειακό έμεινε (συνήθως δε μένει τίποτα, σε αντίθεση με το να ρίξεις χημικά που απλώνει την κόλλα παντού).

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα παρεις οδοντικο νημα, θα το περασεις απο το πανω μερος της βασης σαν Π και θα τραβηξεις δυνατα προς τα κατω απο τις δυο ακρες

ετσι εχω βγαλει διαφορα πραγματα που εχουν κολλησει με δυνατο αυτοκολλητο, το πιο δυνατο που εχω συναντησει ειναι αυτες οι πλαστικες ασφαλειες για μωρα για πορτες και ντουλαπια😉

Αφου το βγαλεις, θα χρησιμοποιησεις υγρα μαντηλακια, αυτα που χρησιμοποιουμε για τα χερια και σιγα σιγα θα βγουν ολες οι κολλες

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όντως σαν μηχανική μέθοδος, για να βγει η βάση, το οδοντόνημα ειναι η καταλληλότερη, και η πιο ασφαλής.
Για τα υπολείματα κόλλας εγώ πάντα χρησιμοποιώ τη μέθοδο με την αυτοκόλλητη ταινία, γιατί οτιδήποτε υγρό ή διαλυτικό απλώνει την κόλλα παντού 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...