Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαζί με την καλησπέρα μου , ζητώ οδηγίες για λογαριασμό φίλης η οποία ασχολείται με food photography και τον σχετικό φωτισμό για ανάγκες τέτοιου είδους φωτογράφησης .

Προς το παρόν δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν χρειάζεται μία η δύο πηγές φωτισμού , τύπο , μάρκα κλπ δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για κάτι τέτοιο , ενώ της προτείνουν Godox kit 2 η κάπως έτσι σε συνδυασμό με transmitter , τρίποδες .

Ο εξοπλισμός της είναι μία Canon 5D mk iv και συνήθως χρησιμοποιεί έναν 100 f/2.8 σειράς L .

Η φωτογράφιση που κάνει έχει επαγγελματικό προσανατολισμό και θέλει να εξελιχθεί σ' αυτό το κομμάτι .   

Κάθε πληροφορία , οδηγία ευπρόσδεκτη μαζί με τις ευχαριστίες μου για τον χρόνο σας .

Δημοσ.

Το φυσικό φως είναι αξεπέραστο σε ποιότητα και είναι δωρεάν. Θα της πρότεινα να δουλέψει με αυτό. Στη πορεία, μπορεί να δουλέψει και με μικρά φλασάκια μιας και δεν απαιτούνται μεγάλες εντάσεις για το φωτισμό ενός πιάτου. Φυσικά όλα παίζουν, led, στούντιο flash, αυτοσχέδιες καταστάσεις κτλ. Το θέμα είναι ο φωτιστικός σχεδιασμός να υπακούει και στην αρχή του ελαχίστου διότι πολλές φορές αγοράζουμε εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ για να προσομοιάσουμε το φως που έρχεται από ένα παράθυρο αντί απλά να φωτογραφίσουμε εκεί.

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, psou είπε

Το φυσικό φως είναι αξεπέραστο σε ποιότητα και είναι δωρεάν. Θα της πρότεινα να δουλέψει με αυτό. Στη πορεία, μπορεί να δουλέψει και με μικρά φλασάκια μιας και δεν απαιτούνται μεγάλες εντάσεις για το φωτισμό ενός πιάτου. Φυσικά όλα παίζουν, led, στούντιο flash, αυτοσχέδιες καταστάσεις κτλ. Το θέμα είναι ο φωτιστικός σχεδιασμός να υπακούει και στην αρχή του ελαχίστου διότι πολλές φορές αγοράζουμε εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ για να προσομοιάσουμε το φως που έρχεται από ένα παράθυρο αντί απλά να φωτογραφίσουμε εκεί.

Να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση , αυτό που χρειάζεται η φίλη αυτή την στιγμή , είναι πιο συγκεκριμένες οδηγίες και προτάσεις , ξεκινώντας από το αν της φτάνει μια πηγή η πρέπει να αγοράσει δύο , τι να προτιμήσει σε επίπεδο μάρκας και τύπου κλπ .

Ένα αρχικό στήσιμο δλδ για κλειστό χώρο και τι χρειάζεται για κάτι τέτοιο .

Την οδήγησα ήδη να κάνει εγγραφή εδώ μέσα , οπότε παρακολουθεί το νήμα και κάποια στιγμή θα συμμετέχει κι' εκείνη και με άλλες απορίες .

Δημοσ.

Η πρότασή μου είναι να μη πάρει καμία πηγή και να πειραματιστεί με φυσικό φως καθώς και με ανακλαστήρες (μικρούς αυτοσχέδιους) γεμίσματος (λευκοί) ή αφαίρεσης (μαύροι).

Ένα tip πχ είναι το φως να έρχεται από πίσω ή πίσω πλάγια για να αναδείξει τις μικρο-υφές του πιάτου.

Αν μάθει να δουλεύει με αυτό το τρόπο απλά αργότερα θα μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό φως με μια μοναδική πηγή φωτισμού και τους ανακλαστήρες με ενδεχομένως επιπλέον αλλά είναι πολύ πιο βασικό το να μάθει να χειρίζεται το διαθέσιμο φως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας! Μπάμπη σ'ευχαριστώ τόσο πολύ για τη βοήθειά σου... Είσαι πάντα εκεί να με καθοδηγήσεις. Ευχαριστώ και τον "psou" για την απάντηση.

Το στάδιο αυτό το έχω περάσει. Έχω μελετήσει το φωτισμό και δουλεύω με continuous φωτισμό για πολύ καιρό τώρα.  Οι απαιτήσεις όμως μεγαλώνουν και είναι αναπόφευκτη η εισαγωγή του φλας στον εξοπλισμό μου. Έχω καταλήξει πως θα επενδύσω σε studio flash ή strobe  απλώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και γι' αυτό ζήτησα τα φώτα σας. Θα χρειαστώ για φωτογραφιση φαγητού 2 φλας ή με ένα φλας και τον ανακλαστήρα μου μπορεί να γίνει η δουλειά. Μπορεί ο ανακλαστήρας να αντικαταστήσει το fill? Γιατί έχω βρει ένα σχετικά οικονομικό πακέτο της Godox με 2 το οποίο είναι 300ws το καθένα. Ή να πάω σε ένα με μεγαλύτερη δυναμική? Αυτή είναι η απορία μου και πολλές ακόμη που θα προκύψουν όταν θα παραλάβω και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσω :)

Επεξ/σία από Nenasyms
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα!

Αν θέλεις ανέβασε μερικά δείγματα που ήδη έχεις να δω λίγο το ύφος κτλ.

Αν οπωσδήποτε θέλεις να πας σε τεχνητό φωτισμό δώσε μας ένα δείγμα από food photography που θες να αναπαράξεις για να σου πω τι θα χρειαστείς.

Γενικά η οδός του τεχνητού φωτισμού έχει δυο κατευθύνσεις, είτε Flash (strobe, studio etc) είτε Led. Τα πρώτα έχουν πολλαπλάσια μεγαλύτερη ισχύ από τα δεύτερα ενώ, τα led είναι πιο εύκολα να τα δουλέψεις διότι βλέπεις συνεχώς τι κάνεις και παράλληλα κάνουν και για βίντεο. Αφού δουλεύεις ήδη με συνεχή φωτισμό (υποθέτω εξαιρετικής χρωματικής απόδοσης) γιατί θέλεις να πας σε φλας;

Αν μιλάμε για φλας τότε και μικρά strobe σου κάνουν καθώς δε θέλεις να φωτίσεις την ακρόπολη αλλά ένα πιάτο. Το σημείο κλειδί είναι το πως θα κάνει τη μικρή αυτή πηγή να είναι μεγαλύτερη και για αυτό θα χρειαστείς διαχύτες. Λάβε υπόψη και τα έξτρα, ως προς το βάρος και τον όγκο γιατί πολύ εύκολα μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να σέρνεις καρότσια με εξοπλισμό από και προς το αυτοκίνητο σου στο δρόμο για ένα εστιατόριο.

Επίσης αν και ίσως το ξέρεις ήδη, το food styling είναι πολύ σημαντικό και πολλές φορές οι σεφ κουζίνας δεν το χουν.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, psou είπε

Καλημέρα!

Αν θέλεις ανέβασε μερικά δείγματα που ήδη έχεις να δω λίγο το ύφος κτλ.

Αν οπωσδήποτε θέλεις να πας σε τεχνητό φωτισμό δώσε μας ένα δείγμα από food photography που θες να αναπαράξεις για να σου πω τι θα χρειαστείς.

Γενικά η οδός του τεχνητού φωτισμού έχει δυο κατευθύνσεις, είτε Flash (strobe, studio etc) είτε Led. Τα πρώτα έχουν πολλαπλάσια μεγαλύτερη ισχύ από τα δεύτερα ενώ, τα led είναι πιο εύκολα να τα δουλέψεις διότι βλέπεις συνεχώς τι κάνεις και παράλληλα κάνουν και για βίντεο. Αφού δουλεύεις ήδη με συνεχή φωτισμό (υποθέτω εξαιρετικής χρωματικής απόδοσης) γιατί θέλεις να πας σε φλας;

Αν μιλάμε για φλας τότε και μικρά strobe σου κάνουν καθώς δε θέλεις να φωτίσεις την ακρόπολη αλλά ένα πιάτο. Το σημείο κλειδί είναι το πως θα κάνει τη μικρή αυτή πηγή να είναι μεγαλύτερη και για αυτό θα χρειαστείς διαχύτες. Λάβε υπόψη και τα έξτρα, ως προς το βάρος και τον όγκο γιατί πολύ εύκολα μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να σέρνεις καρότσια με εξοπλισμό από και προς το αυτοκίνητο σου στο δρόμο για ένα εστιατόριο.

Επίσης αν και ίσως το ξέρεις ήδη, το food styling είναι πολύ σημαντικό και πολλές φορές οι σεφ κουζίνας δεν το χουν.

Το strobe το χρειάζομαι γιατί θα παγώσει την κίνηση χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. (Απ'ότι έχω καταλάβει. )

ΙΜΑΜ_Ε_CROPPED.jpg

ΛΑΧΑΝΟ ΣΑΛΑΤΑ_Ε_CROPPED.jpg

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ_Ε_CROPPED.jpg

ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ_Π_CROPPED.jpg

• Like 6
Δημοσ.

Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο!

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μικρά Strobe και να αντικαταστήσεις τα φώτα συνεχούς φωτισμού δημιουργώντας την ίδια ατμόσφαιρα και σιγά σιγά το εξελίσσεις και άλλο. Η σειρά της Yongnuo 560 είναι μια πολύ καλή αρχή τα οποία μπορείς να δουλεύεις με optical trigger για την πυροδότησή τους. Αν δε σε καλύπτουν τα πουλάς μιας και γενικά είναι εμπορεύσιμα ή τα κρατάς όταν αναβαθμίσεις εξοπλισμό. Αν θέλεις να πας απευθείας σε πιο επαγγελματικές λύσεις τα Godox AD200 (Pro ή απλά) είναι μια εξαιρετική επένδυση και modular λύση. Τα χρησιμοποιώ σχεδόν για τα πάντα. Από εκεί και πέρα, ταβάνι δεν υπάρχει απλά σκέψου πόσο χρήσιμα θα είναι για σένα πιο δυνατά φλας και αν έχει νόημα. Για γέμισμα μπορείς να έχεις ανακλαστήρες ή έξτρα πηγή. Ο ανακλαστήρας δε θα γυρίσει ποτέ το σύνολο φωτός που λαμβάνει αλλά είναι μια οικονομική λύση όταν θέλεις να έχεις σκιές όπως στις φωτό σου. Επίσης, η αυξημένη ισχύς των φλας σε σχέση με τα φώτα που έχεις τώρα θα σου επιτρέψει να έχεις και μεγαλύτερο βάθος πεδίου κλείνοντας το διάφραγμα περισσότερο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, psou είπε

Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο!

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μικρά Strobe και να αντικαταστήσεις τα φώτα συνεχούς φωτισμού δημιουργώντας την ίδια ατμόσφαιρα και σιγά σιγά το εξελίσσεις και άλλο. Η σειρά της Yongnuo 560 είναι μια πολύ καλή αρχή τα οποία μπορείς να δουλεύεις με optical trigger για την πυροδότησή τους. Αν δε σε καλύπτουν τα πουλάς μιας και γενικά είναι εμπορεύσιμα ή τα κρατάς όταν αναβαθμίσεις εξοπλισμό. Αν θέλεις να πας απευθείας σε πιο επαγγελματικές λύσεις τα Godox AD200 (Pro ή απλά) είναι μια εξαιρετική επένδυση και modular λύση. Τα χρησιμοποιώ σχεδόν για τα πάντα. Από εκεί και πέρα, ταβάνι δεν υπάρχει απλά σκέψου πόσο χρήσιμα θα είναι για σένα πιο δυνατά φλας και αν έχει νόημα. Για γέμισμα μπορείς να έχεις ανακλαστήρες ή έξτρα πηγή. Ο ανακλαστήρας δε θα γυρίσει ποτέ το σύνολο φωτός που λαμβάνει αλλά είναι μια οικονομική λύση όταν θέλεις να έχεις σκιές όπως στις φωτό σου. Επίσης, η αυξημένη ισχύς των φλας σε σχέση με τα φώτα που έχεις τώρα θα σου επιτρέψει να έχεις και μεγαλύτερο βάθος πεδίου κλείνοντας το διάφραγμα περισσότερο.

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! και για το χρόνο σου.  Μόλις είδα οτι το κιτ που περιλαμβάνει 2 studio flash, soft box, remote trigger και βάση στήριξης είναι στην ίδια τιμή με αυτό που μου προτείνεις(Godox AD200)... και έτσι συνειδητοποίησα πως υπάρχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό που λέγεται HSS high speed sync. (δεν υπάρχει στα χαρακτηριστικά του κιτ) Το οποίο απ 'οτι καταλαβαίνω είναι χρήσιμο διότι δίχως αυτό δεν μπορείς να φωτογραφήσεις πάνω από το maximum speed που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 1/250. Έχω καταλάβει καλά? 

1 ώρα πριν, onelonelystar είπε

φοβερές φωτό!!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Το HSS είναι για χρήση κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και για εξαιρετικά μικρές ταχύτητες. Δε πιστεύω πως θα βρεις χρησιμότητα σε αυτό μιας και οι φλασιές έχουν έτσι και αλλιώς πολύ μικρούς χρόνους εκφόρτισης.

• Like 1
Δημοσ.

παρα πολυ ωραιες φωτογραφιες νομιζω το θεμα ειναι 70% στο foodstyling και το 30% στην φωτογραφια και στον φωτισμο υπαρχουν πολλες τεχνικες φωτισμου στο πιατο ειμαι αντιθετος σε εσωτερικο χωρο το flash ο συνεχης φωτισμος ειναι επαρκης και αν θελεις και βγαζεις καλυτερα αποτελεσματα κατα την γνωμη μου με τους καταληλους αντακλαστηρες εισαι οκ. το strobe θα το εβαζες για περισσοτερες σκιες που δεν φαινονται κατι που ειναι για αλλο ειδους χρηση των φωτογραφιων

Δημοσ.

Εάν θες να κάνεις την αρχή ξεκινά με ένα good 685 + ένα xt-2 trigger + 8aa επαναφορτιζόμενες μπαταρίες+φορτιστή.

Θα χρειαστείς επιπλέον-> 2 light stand, clamps και πιθανοτα ένα pop up softbox.

Υ.γ Τα 300w που αναφέρεις υποθέτω πως είναι studio flash(ρεύματος).Δεν θα σε βολεύουν εάν θέλεις να τα κουβαλάς on site.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...