Προς το περιεχόμενο

Νέος SSD: WD Blue 3D ή Patriot Burst?

Elven_King

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω δυο 2.5" WD Blue 3D SATA SSD 500GB με διαφορετικό hardware/firmware revision, τα οποια δεν χρειαζονται firmware update. Μαλιστα οταν το ειχα τσεκαρει (εχει πολυ καιρο) υπήρχε και τριτο/νεοτερο hardware/firmware revision.

Το ιδιο και με τον Crucial MX500 500GB που εχω στον παλιο φορητο, υπαρχει νεοτερο  hardware/firmware revision, ο δικος μου ομως αν και παλιοτερος δεν χρειαζεται αναβαθμιση.

if it works or if it doesn't need a fix, then leave it alone and use it.

Επεξ/σία από duffyduck
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, duffyduck είπε

if it works or if it doesn't need a fix, then leave it alone and use it

Για να δούμε πως θα πάει μ' αυτό! ;)

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Για να δούμε πως θα πάει μ' αυτό! ;)

επειδη η αγγλικουρα μου δεν φαινοταν σωστη, την αλλαξα λιγο

δυστυχως παραμενει αγγλικουρα

😂🤣🤣😂

Επεξ/σία από duffyduck

και ο blue και ο crucial μια χαρά είναι .

Το θέμα αυτή την περίοδο είναι ότι οι εταιρείες βάζουν στις μνήμες τους ό,τι νάναι και ό,τι βρουν ,λόγω chip shortage . Τον χορό τον ξεκίνησε η Micron (από τους  μεγαλύτερους κατασκευαστές μνήμης στον κόσμο)  με τους crucial , συνέχισε η Adata , και από τον Ιούνιο την σκυτάλη πήρε  η WD με την μπλε σειρά . Βέβαια είπαν ότι αφορά μόνο τους nvme αλλά τους πιστεύει κανείς .Η WD είναι και υπότροπη αφού πέρσι είχαν πειράξει τους σκληρούς της RED σειράς ,χωρίς και πάλι να το ανακοινώσουν. Τουλάχιστον φέτος , μετά την ξεφτίλα της αποκάλυψης από τους Κινέζους ότι πασάρουν δίσκους nvme blue με QLC  μνήμη , ενώ στα specs εμφανίζονταν  να φοράνε TLC , βγάλανε και μια ανακοίνωση και είπαν ότι οι blue από Ιούνιο και μετά έχουν qlc πλέον και όχι tlc. Καραγκιοζιλίκια πράματα από τόσο μεγάλες εταιρίες .   

• Thanks 2

Στις 18/9/2021 στις 8:07 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Ας πρόσεχα κι εγώ... 

Τερη μετρηση στο λαπτοπ μου μετα απο κλωνοποιηση με 76% ο Emtec x150

CrystalDiskMark_20210923193326.png.1a8b981ec9686eb51340043763caaa81.png

Είχα σκοπό να ανοίξω ξεχωριστό topic αλλά ρωτάω εδώ μιας και αρκετοί από εσάς έχετε τον WD Blue 3D:
Ως γνωστόν η Western Digital αγόρασε την SanDisk και μάλιστα σε διάφορα utilities κάποιοι από τους SSD της πρώτης εμφανίζονται με το όνομα της δεύτερης προκαλώντας απορίες στους ανυποψίαστους κατόχους.

Το ερώτημά μου αφορά τα specs των WD Blue 3D & Sandisk Ultra 3D, αμφότεροι στη χωρητικότητα των 500 GB.
Είναι η ιδέα μου ή πρόκειται ουσιαστικά για τον ίδιο SSD (controller, NAND, επιδόσεις και νομίζω και εγγύηση) με διαφορετική ετικέτα;
Υπάρχει λόγος να προτιμήσουμε τον ένα έναντι του άλλου; Ο SanDisk είναι λίγο ακριβότερος.

Μήπως διαφέρουν κάπου αλλού; Ας πούμε ο ένας έχει πλαστικό -φτηνότερο σε κόστος- περίβλημα και ο άλλος μεταλλικό.
Έχω έναν Crucial 128άρη από το 2012 ο οποίος ζυγίζει μισό κιλό! (που λέει ο λόγος). Φονικό όπλο έτσι και τον φας στο κεφάλι! 😋

Εσύ τι θα έπαιρνες;
Να σημειώσω πως θα μπορούσα να πάω στη σίγουρη λύση του 500άρη της Crucial στα ίδια περίπου λεφτά, αλλά έχω ήδη έναν (με εξαίρεση το συνοδευτικό λογισμικό Crucial Storage Executive που παρουσιάζει σοβαρές ασυμβατότητες με το AIDA64, δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα) και λέω να δοκιμάσω μια άλλη μάρκα. Έτσι για ποικιλία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά πήρα τον WD Blue 3D NAND.
Προβληματίζομαι ωστόσο από τα readings του AIDA64 και συγκεκριμένα τις τιμές των "Maximum Bad Blocks Per Die" & "Total Bad Blocks" παρότι το drive είναι ολοκαίνουργιο. 🤔
Δείτε σας παρακαλώ το παρακάτω screenshot (τα επίμαχα σημεία είναι μαρκαρισμένα με μπλε) και σχολιάστε:

WD-Blue-3-D-NAND-WDS500-G2-B0-A-blurred.

Δεν έχω τρέξει ακόμα benchmarks με το CrystalDiskMark γιατί δεν έχω αποφασίσει αν πρέπει να ενεργοποιήσω το write cache.
ΣΗΜ: Ο WD συνδέεται μέσω ενός UGreen SATA III to USB adapter σε USB 10 Gbps port και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως εξωτερικός (αρχικά στο PC και μετά σε Raspberry Pi 4)

307392463_WDBlue3DNANDWDS500G2B0ASCSIDiskDeviceProperties(WriteCache).png.0aacf61773270b1a380a9d2c96e72cbe.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...