marsalo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Χαιρετω. Εχω ενα ταμπλετ Lenovo Μ8 (4G), στο οποιο εχω βάλει μια καρτα SD 64GB. Μεχρι πριν ένα μήνα, πολλές απο τις εφαρμογές, τις περνούσα στην κάρτα. Τον τελευταίο καιρό, δεν μπορω να περάσω στην κάρτα, παρά ελάχιστες. Για την ακρίβεια, απο τις 40 εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει, περνάνε στην SD, για να κερδίσω χώρο, μόνο 2! Δεν μου δίνεται πλέον η δυνατοτητα απο τις ιδιες τις εφαρογές να τις μετακινήσω σε άλλο αποθηκευτικό χώρο. Μηπως φταιει το android 10; Ισως κάποια αναβάθμιση του λειτουργικού; Γνωριζετε γιατι συμβαίνει αυτό; Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω τα αρχεια στην SD; Ευχαριστώ
GATE123 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 https://www.pcsteps.gr/136433-εφαρμογές-στην-sd-για-έξτρα-χώρο-android/
babisskg Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, marsalo είπε Χαιρετω. Εχω ενα ταμπλετ Lenovo Μ8 (4G), στο οποιο εχω βάλει μια καρτα SD 64GB. Μεχρι πριν ένα μήνα, πολλές απο τις εφαρμογές, τις περνούσα στην κάρτα. Τον τελευταίο καιρό, δεν μπορω να περάσω στην κάρτα, παρά ελάχιστες. Για την ακρίβεια, απο τις 40 εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει, περνάνε στην SD, για να κερδίσω χώρο, μόνο 2! Δεν μου δίνεται πλέον η δυνατοτητα απο τις ιδιες τις εφαρογές να τις μετακινήσω σε άλλο αποθηκευτικό χώρο. Μηπως φταιει το android 10; Ισως κάποια αναβάθμιση του λειτουργικού; Γνωριζετε γιατι συμβαίνει αυτό; Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω τα αρχεια στην SD; Ευχαριστώ Μαζί με την καλημέρα μου , η λογική της μεταφοράς εφαρμογών έξω από την εσωτερική μνήμη μιάς συσκευής είχε κάποτε νόημα , όταν οι εσωτερικές μνήμες ήταν πολύ μικρές . Πέρα από το γεγονός ότι η μεταφορά μιας εφαρμογής από την εσωτερική μνήμη όπου εγκαταστάθηκε έτσι κι' αλλιώς από προεπιλογή στην συσκευή , η μεταφορά της στην συνέχεια αφορά μόνον την κυρίως εγκατάσταση της , όχι όμως τα data που δημιουργεί στην συνέχεια , τα οποία είναι από λίγα έως πάρα πολλά . Αυτό με την σειρά του δημιουργεί την ανάγκη να πρέπει να μεταφέρονται δεδομένα από και προς την εξωτερική κάρτα , όταν λειτουργεί μια εφαρμογή με αποτέλεσμα καθυστέρηση ανάλογη με τον όγκο που πρέπει να πηγαινοέρχεται και φυσικά την καταπόνηση της εξωτερικής κάρτας , της οποίας μειώνεται η διάρκεια ζωής . Το αναγκαίο ρουτάρισμα της συσκευής στην συνέχεια , ώστε να μπορεί να μεταφερθεί αυτούσια μια εφαρμογή σε εξωτερική κάρτα , μαζί και τα δεδομένα που θα δημιουργεί στην πορεία , προϋποθέτει την χρήση κάποιων επιπλέον εφαρμογών , που θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο , αν και με τα χρόνια αυτή η πρακτική έχει χάσει το νόημα της , αφού οι εσωτερικές κύριες μνήμες των συσκευών , έχουν μεγαλώσει σε ικανοποιητικό βαθμό κάνοντας την ανάγκη για κάτι τέτοιο ελάχιστη . Εδώ να σημειώσουμε πως το ρουτάρισμα θέλει ιδιαίτερο ψάξιμο σε σχέση με μία συγκεκριμένη συσκευή , ώστε να δεί κάποιος αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σταθερότητας , τα οποία εμφανίζονται σε μερικές μέρες . Το άρθρο που σας προτάθηκε είναι αρκετά διαφωτιστικό , δεν βλέπω την ανάγκη μεταφοράς αυτούσιων των εφαρμογών σε εξωτερική κάρτα . Για τις 40 εφαρμογές που αναφέρατε , ο καλύτερος δρόμος είναι να τις αφήσετε στην εσωτερική μνήμη , να αξιολογήσετε κατά πόσο σας είναι απαραίτητες κι' αν είναι έτσι , θα προτιμούσα την αγορά συσκευής με αρκετά μεγάλη εσωτερική μνήμη . Αλλιώς θα ξήλωνα τις λιγότερο απαραίτητες . Απ' ότι είδα το συγκεκριμένο Lenovo , έχει 32gb εσωτερική μνήμη , φυσικά η εγκατάσταση του Android έχει καταναλώσει αρκετά από αυτά , αφήνοντας καμιά 18 ίσως ελεύθερα για άλλες εφαρμογές . Για απλή καθημερινή χρήση , δεν είναι άσχημα , με τις σημερινές συνθήκες θα λέγαμε πως χρειάζεστε 64gb κατ' ελάχιστον εσωτερικής μνήμης , αν όχι 128 εφόσον θέλετε κι' άλλες εφαρμογές . Ακόμη κι' αν ρουτάρουμε την συσκευή , τα ωφέλη σε χώρο θα είναι μικρά . Θα έλεγα πως πρέπει να προσανατολιστείτε σε κάποια αγορά άλλης συσκευής , όσο για την εξωτερική κάρτα μνήμης , μην ξεχάσετε πως η χρήση της αφορά κυρίως άλλα δεδομένα , όπως φωτογραφίες , προσωπικά αρχεία κλπ , ενώ πρέπει να επανεξετάσετε το πλήθος των εφαρμογών που χρειάζεστε πραγματικά , ακόμη κι' αν αποκτήσετε συσκευή με μεγάλη εσωτερική μνήμη . Πολλές εφαρμογές μπορούν να λειτουργήσουν μέσω δικτύου ( browser ) αντί να εγκαταστήσετε την standalone έκδοση τους για περιβάλλον Android μέσα στην συσκευή πχ Facebook . Μία πρόχειρη λύση , με όχι μεγάλα ωφέλη , είναι να ελέγξετε το bloatware δλδ ποιες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες μαζί με το κυρίως λογισμικό πχ Facebook κι' εφόσον κρίνετε πως δεν σας χρειάζονται σε τίποτε , να τις παγώσετε , ώστε να μείνει η κυρίως εγκατάσταση τους χωρίς δεδομένα , να μην απασχολούν τον επεξεργαστή , να μην ψάχνουν για αναβαθμίσεις σε νεότερη έκδοση κλπ . Ίσως κερδίσετε κάτι . Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2021 από babisskg
marsalo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Σας ευχαριστω για τις προτασεις. Ειναι ενδιαφερουσες.
oldnew Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η απλή λύση, αν δεν το έχεις ηδη κανει μετέφερε οτι μεταφέρεται (Downloads, μουσική, φωτο κλπ) στην microsd ωστε να αδειάσει ο εσωτερικός χώρος όπου μπαίνουν οι εφαρμογές. Αν αυτό δε φτάνει το ροοτ είναι μονόδρομος. Έχεις 2 οφέλη τότε: 1 αφαιρεις πολλες άχρηστες ενσωματωμένες εφαρμογές που τωρα δε σε αφήνει και ετσι αδειάζει ο εσωτερικός χώρος, 2 βάζεις εφαρμογές κατευθείαν στην εξωτερική. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από oldnew
GATE123 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, oldnew είπε Η απλή λύση, αν δεν το έχεις ηδη κανει μετέφερε οτι μεταφέρεται (Downloads, μουσική, φωτο κλπ) στην microsd ωστε να αδειάσει ο εσωτερικός χώρος όπου μπαίνουν οι εφαρμογές. Αν αυτό δε φτάνει το ροοτ είναι μονόδρομος. Έχεις 2 οφέλη τότε: 1 αφαιρεις πολλες άχρηστες ενσωματωμένες εφαρμογές που τωρα δε σε αφήνει και ετσι αδειάζει ο εσωτερικός χώρος, 2 βάζεις εφαρμογές κατευθείαν στην εξωτερική. Δεν ξέρουν όμως όλοι ρουταρησμα. Η δεν θέλουν να ασχοληθούν. Ρουταρησμα σημαίνει και ακύρωση εγγύησης,αυτά να τα λέμε. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από GATE123
oldnew Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, GATE123 είπε Δεν ξέρουν όμως όλοι ρουταρησμα. Η δεν θέλουν να ασχοληθούν. Ρουταρησμα σημαίνει και ακύρωση εγγύησης,αυτά να τα λέμε. Δεν τα λεω γιατί είναι αυτονόητα στους περισσότερους.. Κατι κερδίζεις κατι χάνεις. Αμα είσαι εκτός εγγύησης πάντως, μονόδρομος. Προσωπικά κινητο, ταμπλετα, σαμσουνγκ και τα 2, ρουταρισμενα εντως εγγύησης και δεν εχω καν θέμα για τις εφαρμογές, έχουν 128 και τα 2. Άλλες συσκευές στην κυριολεξία στα παντα, αν δεν ρουταρονταν δε θα τα αγοραζα. Θέλει άνθρωπο να ξέρει όμως, καμια σχεση με παλια που έκανες ροοτ σε 5 λεπτά. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από oldnew
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα