Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

τα ιδια ειναι. Απλα το κρατος παραβιαζει το Συνταγμα

Εδω παραβιαζεται συστηματικα το Συνταγμα εδω και χρονια..😒

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Εδω παραβιαζεται συστηματικα το Συνταγμα εδω και χρονια..😒

Να σου πω κατι ρε φιλε. Ειτε εχεις πτυχιο πανεπιστημιου στην Ελλαδα, ειτε πτυχιο ΤΕΙ, ειτε μεταπτυχιακα, διδακτορικα, οι θεσεις εργασιας ειναι λιγες, που ακομα και αν βρεις δουλεια ο μισθος θα ειναι ψιχουλα. Οποτε... αφου το βλεπεις. Μονοδρομος ειναι το Εξωτερικο

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Να σου πω κατι ρε φιλε. Ειτε εχεις πτυχιο πανεπιστημιου στην Ελλαδα, ειτε πτυχιο ΤΕΙ, ειτε μεταπτυχιακα, διδακτορικα, οι θεσεις εργασιας ειναι λιγες, που ακομα και αν βρεις δουλεια ο μισθος θα ειναι ψιχουλα. Οποτε... αφου το βλεπεις. Μονοδρομος ειναι το Εξωτερικο

Προφανως και ειναι μονοδρομος..απλα θελω να παρω τα καταλληλα "χαρτια" πρωτα, τα οποια εξω κοστιζουν 4πλασια και 5πλασια, και εχω φυγει για διδακτορικο και μονιμα..σιγα μην κατσω σ αυτη τη μπ**ρδελοχωρα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dark_panel είπε

Προφανως και ειναι μονοδρομος..απλα θελω να παρω τα καταλληλα "χαρτια" πρωτα, τα οποια εξω κοστιζουν 4πλασια και 5πλασια, και εχω φυγει για διδακτορικο και μονιμα..σιγα μην κατσω σ αυτη τη μπ**ρδελοχωρα..

σε αυτο θα συμφωνησω. Εδω οι σπουδες σε σχεση με εξω ειναι τσαμπα. Δηλαδη πτυχια, μεταπτυχιακα, εδω και εξω μονο διδακτορικο και δουλεια. Ηδη σκεφτομαι να ξεκινησω Γερμανικα για να φυγω ή Ελβετία, ή Λουξεμβουργο

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

σε αυτο θα συμφωνησω. Εδω οι σπουδες σε σχεση με εξω ειναι τσαμπα. Δηλαδη πτυχια, μεταπτυχιακα, εδω και εξω μονο διδακτορικο και δουλεια. Ηδη σκεφτομαι να ξεκινησω Γερμανικα για να φυγω ή Ελβετία, ή Λουξεμβουργο

Aκριβως! Τα προπτυχιακα κ τα μεταπτυχιακα μας συμφερουν πολυ! Για διδακτορικο, φυσικα εξω, που σε πληρωνουν κιολας!

Απο Ευρωπη, κι εγω μονο αυτες τις χωρες εχω κατα νου, καμια αλλη! Αλλά ονειρο μου ειναι ο Καναδας και το UBC.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Aκριβως! Τα προπτυχιακα κ τα μεταπτυχιακα μας συμφερουν πολυ! Για διδακτορικο, φυσικα εξω, που σε πληρωνουν κιολας!

Απο Ευρωπη, κι εγω μονο αυτες τις χωρες εχω κατα νου, καμια αλλη! Αλλά ονειρο μου ειναι ο Καναδας και το UBC.

Τοτε να δεις τι γλωσσα μιλανε εκει και να πας. Γιατι και εγω ειμαι σε διλλημα ακομα αν θα μαθω Γερμανικα ή Γαλλικα και εχω μπερδευτει. Σκεψου Ελβετια, Αυστρια η πλειοψηφια μιλανε Γερμανικα. Βελγιο, Λουξεμβουργο μιλανε Γαλλικα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Τοτε να δεις τι γλωσσα μιλανε εκει και να πας. Γιατι και εγω ειμαι σε διλλημα ακομα αν θα μαθω Γερμανικα ή Γαλλικα και εχω μπερδευτει. Σκεψου Ελβετια, Αυστρια η πλειοψηφια μιλανε Γερμανικα. Βελγιο, Λουξεμβουργο μιλανε Γαλλικα

Mε τα Γαλλικα τα καταφερνω, λιγα μαθηματακια θα χρειαζομουν μονο για ορολογιες στον κλαδο μου..απο Γερμανικα, 0 😆😆 Γι αυτο και θελω περισσοτερο Καναδα, απο Αλμπερτα και δυτικα, που μιλανε αποκλειστικα Αγγλικα. Αντε ισως και κανα Τοροντο αλλά δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου αυτη η επαρχεια..

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Mε τα Γαλλικα τα καταφερνω, λιγα μαθηματακια θα χρειαζομουν μονο για ορολογιες στον κλαδο μου..απο Γερμανικα, 0 😆😆 Γι αυτο και θελω περισσοτερο Καναδα, απο Αλμπερτα και δυτικα, που μιλανε αποκλειστικα Αγγλικα. Αντε ισως και κανα Τοροντο αλλά δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου αυτη η επαρχεια..

Δες που πουλαει ο κλαδος σου και πηγαινε. Πχ εγω που τελειωσα λογιστικα και χρηματοοικονομικα, εχω ΜΒΑ και προυπηρεσια κλπ, βλεπω οτι ο κλαδος  μου πουλαει σε Ελβετια, Γερμανια, Αυστρια, δηλαδη βιομηχανικες χωρες.

Σε καμια περιπτωση δεν θα πηγαινα Γαλλια γιατι ο κλαδος μου εκει δεν ειναι οπως στις χωρες που προανεφερα. Πρεπει να δεις που πουλαει ο κλαδος σου. Γενικα Γαλλια θα συνιστουσα σε καποιον να παει μονο αν εχει τελειωσει επαγγελματα οπως μαρκετιγκ, δημοσιογραφια, επικοινωνια. Οι Γαλλοι εχουν αλλη κουλτουρα που επενδυουν στο καλλιτεχνικο χωρο

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δες που πουλαει ο κλαδος σου και πηγαινε. Πχ εγω που τελειωσα λογιστικα και χρηματοοικονομικα, εχω ΜΒΑ και προυπηρεσια κλπ, βλεπω οτι ο κλαδος  μου πουλαει σε Ελβετια, Γερμανια, Αυστρια, δηλαδη βιομηχανικες χωρες.

Σε καμια περιπτωση δεν θα πηγαινα Γαλλια γιατι ο κλαδος μου εκει δεν ειναι οπως στις χωρες που προανεφερα. Πρεπει να δεις που πουλαει ο κλαδος σου. Γενικα Γαλλια θα συνιστουσα σε καποιον να παει μονο αν εχει τελειωσει επαγγελματα οπως μαρκετιγκ, δημοσιογραφια, επικοινωνια. Οι Γαλλοι εχουν αλλη κουλτουρα που επενδυουν στο καλλιτεχνικο χωρο

Στον ιδιο, γενικα, κλαδο ειμαστε. Κι εγω με Διοικηση και Οικονομια ασχολουμαι (και ψηφιακο μαρκετινκγ πλεον) αλλά προτιμω 3βαθμια εκπαιδευση, αν τα καταφερω.

Θεωρω οτι ο Καναδας ειναι η καλυτερη επιλογη για εμενα, τουλαχιστον για την ωρα, που δεν εχω πλεον και ιδιαιτερη ορεξη να μαθω άλλη ξενη γλωσσα και οι ακαδημαϊκες τους διαδικασιες μοιαζουν πολυ με τις ελληνικες και γενικα τις ευρωπαϊκες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Στον ιδιο, γενικα, κλαδο ειμαστε. Κι εγω με Διοικηση και Οικονομια ασχολουμαι (και ψηφιακο μαρκετινκγ πλεον) αλλά προτιμω 3βαθμια εκπαιδευση, αν τα καταφερω.

Θεωρω οτι ο Καναδας ειναι η καλυτερη επιλογη για εμενα, τουλαχιστον για την ωρα, που δεν εχω πλεον και ιδιαιτερη ορεξη να μαθω άλλη ξενη γλωσσα και οι ακαδημαϊκες τους διαδικασιες μοιαζουν πολυ με τις ελληνικες και γενικα τις ευρωπαϊκες.

Παντως στη Γερμανια για το On topic τα παιδια προτιμουν να πηγαινουν στα ΤΕΙ εκεί γιατί παίρνουν παραπανω χρηματα και βγαινουν κατευθειαν στην αγορα εργασιας

Δημοσ.

Έχει γινει μια υπεραναλυση στο ποιος βγαινει απο τι χωρις λογο. Αδυνατω να καταλαβω γιατι μια μαία είναι από πανεπιστήμιο εφαρμογών ενώ μια νοσηλεύτρια είναι επιστημόνισα. Η οδοντιατρική που εισαι με εναν τροχο στο χερι δεν ειναι το πιο εφαρμοσμενο που υπαρχει απο αυτα; Απλα εχουμε πνιγει σε ασυναρτησιες.

Οι διαιτολογοι; Δηλαδη στο θεο σας ο διαιτολογος απο πανεπιστημιο εφαρμοσμενης επιστημης VS διαιτολογος απο πανεπιστημιο σε τι διαφοροποιείται; Θα ζητανε οι διαιτολογοι ΠΕ να τσεκαρουν τις διαιτες που θα μοιραζουν;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Ψίχουλα δεν είναι. Απλά οι ώρες εργασίας είναι δυσανάλογες των χρημάτων και η εξέλιξη μισθολογικά είναι μικρή. Για μηχανικούς όλα αυτά. Σχεδόν όλοι όσοι ξέρω με 1-2 χρόνια εμπειρία απόφοιτοι πολυτεχνείου παίρνουν τουλάχιστον 1000 καθαρά, συνήθως παίζουν στα 1200-1300

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ψίχουλα δεν είναι. Απλά οι ώρες εργασίας είναι δυσανάλογες των χρημάτων και η εξέλιξη μισθολογικά είναι μικρή. Για μηχανικούς όλα αυτά. Σχεδόν όλοι όσοι ξέρω με 1-2 χρόνια εμπειρία απόφοιτοι πολυτεχνείου παίρνουν τουλάχιστον 1000 καθαρά, συνήθως παίζουν στα 1200-1300

Η αλήθεια είναι ότι σχετίζεται άμεσα με τις κινήσεις ο μισθός σου και η εξέλιξη σου γενικά. Αν είσαι διαβασμενος και με γνώσεις μια χαρά διεκδικείς θέσεις σε εταιρίες που σε σέβονται και σε πληρώνουν. Αν έβγαλες το Πολυτεχνείο σε 10 χρόνια με 5,1 και νομίζεις ότι η αγορά "σου χρωστάει" δουλειά, τα βρίσκεις σκούρα, απλά γιατί δεν σε θέλει η αγορά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός που βγάζει το Πολυτεχνείο στα 10 χρόνια είτε δουλεύει ήδη είτε δε πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο. Επίσης ούτε ο βαθμός πτυχίου ούτε τα χρόνια (εκτός απο ακραίες περιπτώσεις) παίζουν ρόλο στην ανεύρεση εργασίας. 

Όπως και να εχει, τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα όσο παρουσιάζονται, τουλάχιστον για αποφοίτους Πολυτεχνικών/Οικονομικών σχολών

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

ξερω και πολλους απο Πολυτεχνειο που ειναι ανεργοι

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...