sinikos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπερα. Τα μελη μου φτιαχνουν το username που θελουν και εχουν μια καταχωρηση του στυλ site.com/username. στην ουσια το controller μου τρεχει ενα view με πραμετρο το username πχ function view($username) Τοσο καιρο δουλευει απροβληματιστα με usernames “nikos”, “blackpanther”, κλπ κλπ σημερα ομως εβαλε ενα μελος ενα username και παιρνω 404. Το username ειναι του στυλ assetsblablabla και φανταζομαι οτι κατι παιζει επειδη στο φακελο του codeigniter εχω και φακελο assets και στο htaccess εχω μοα γραμμη RewriteCond $1 !^(index\.php|assets|images|js|css|uploads|robots.txt) οποτε φανταζομαι κατι εκει παιζει. Αλλα πως το λυνω ομως;
sinikos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Τελικα εβαλα ενα slash στο τελος του assets στο htaccess και δουλεψε 1
t(o.ot) Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Θα ήταν καλή ιδέα να σπάσεις το RewriteCond σε 2, ένα με όλους τους φακέλους, και ένα με όλα τα αρχεία. Στους φακέλους θα βάλεις μετά την παρένθεση ένα trailing slash, στα αρχεία θα βάλεις $, για να αποφύγεις να συμβεί κάτι παρόμοιο και με άλλα usernames (πχ cssfoo, uploadsbar κλπ). 1
sinikos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 22 ώρες πριν, t(o.ot) είπε Θα ήταν καλή ιδέα να σπάσεις το RewriteCond σε 2, ένα με όλους τους φακέλους, και ένα με όλα τα αρχεία. Στους φακέλους θα βάλεις μετά την παρένθεση ένα trailing slash, στα αρχεία θα βάλεις $, για να αποφύγεις να συμβεί κάτι παρόμοιο και με άλλα usernames (πχ cssfoo, uploadsbar κλπ). Κάπως έτσι ? RewriteCond $1 !^(assets|images|js|css|uploads)/ RewriteCond $1 !^(index\.php|robots.txt)$
t(o.ot) Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν θυμάμαι καλά, χρειάζεσαι ένα OR flag, αλλά ναι αυτό εννοούσα: RewriteCond $1 !^(assets|images|js|css|uploads)/ [OR] RewriteCond $1 !^(index\.php|robots.txt)$ Χωρίς το OR, θα έκανε match μόνο τα index.php ή robots.txt μέσα στα assets, images, js, css και uploads. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από t(o.ot)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα