andreaspatra82 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει. Έχω τελειώσει πριν 15 περίπου χρόνια Επαγγελματικό Λύκειο και συγκεκριμένη ειδικότητα. Αποφάσισα φέτος να αλλάξω επαγγελματική κατεύθυνση. Σκεφτόμουν την φοίτηση σε ΤΕΙ Επιχειρήσεων. Θα μπορούσα να εγγραφώ σε σχολή κατευθείαν; Έχω δυνατότητα να δώσω κατατακτήριες (εφόσον έχω μόνο απολυτήριο λυκείου και αυτο δεν έχει σχέση με τη σχολή που θέλω). Θα πρέπει να δώσω πανελλήνιες; Ειλικρινά σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
pi314 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, νομίζω για να δώσεις κατατακτήριες πρέπει να έχεις ήδη 1ο πτυχίο από ΤΕΙ/ΑΕΙ...(δεν ξέρω αν μπορείς και με πτυχίο ΙΕΚ)... 1
andreaspatra82 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, pi314 είπε Καλησπέρα, νομίζω για να δώσεις κατατακτήριες πρέπει να έχεις ήδη 1ο πτυχίο από ΤΕΙ/ΑΕΙ...(δεν ξέρω αν μπορείς και με πτυχίο ΙΕΚ)... Ήμουν σχεδόν σίγουρος αλλά ήθελα να το βεβαιώσω. Οπότε θα πρέπει να δω για Πανελλήνιες ή υπάρχουν κάποιου άλλου είδους εξετάσεις; Μήπως γνωρίζεις;
pi314 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λογικά για πανελλήνιες, για το άλλο δεν έχω ιδέα... κάτσε μήπως απαντήσει και κάποιος που γνωρίζει καλύτερα... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από pi314 1
Dark_panel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, andreaspatra82 είπε Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει. Έχω τελειώσει πριν 15 περίπου χρόνια Επαγγελματικό Λύκειο και συγκεκριμένη ειδικότητα. Αποφάσισα φέτος να αλλάξω επαγγελματική κατεύθυνση. Σκεφτόμουν την φοίτηση σε ΤΕΙ Επιχειρήσεων. Θα μπορούσα να εγγραφώ σε σχολή κατευθείαν; Έχω δυνατότητα να δώσω κατατακτήριες (εφόσον έχω μόνο απολυτήριο λυκείου και αυτο δεν έχει σχέση με τη σχολή που θέλω). Θα πρέπει να δώσω πανελλήνιες; Ειλικρινά σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Εχεις και την επιλογη του ΕΑΠ - Διοικηση Επιχειρησεων. Κατατακτηριες θα μπορουσες να δωσεις εαν ειχες πιστοποιηση ΕΟΠΠΕΠ, υστερα απο φοιτηση σε ΙΕΚ..αλλά και παλι, παιζουν πολλα με τις κατατακτηριες..απ το να ταλαιπωρηθεις με πανελληνιες, πηγαινε καλυτερα ΕΑΠ, που εχει τμημα Διοικησης, ειναι δημοσιο αναγνωρισμενο πανεπιστημιο και το πτυχιο σού δινει ΟΛΑ τα δικαιωματα που εχουν τα τμηματα Διοικησης ολων των συμβατικων πανεπιστημιων. Απλα, εχει διδακτρα, 500€ ανα ενοτητα. Εχει 12 ενοτητες συνολικα για την αποκτηση πτυχιου και μπορεις να επιλεξεις απο 1 εως 3 ενοτητες το χρονο (καθε ενοτητα αντιστοιχει σε 3 ή 4 πανεπιστημιακα 6μηνιαια μαθηματα). Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από Dark_panel 1
airtrelomike13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 ΑΝ εχεις τελειώσει επαγγελματικό λύκειο ή και γενικο εστω, χωρις να εχεις φοιτησει σε αλλη σχολη Πανεπιστημιου/ΤΕΙ , ΟΧΙ, δεν μπορείς. Θα πρέπει να δωσεις πανελληνιες ή να πας στοο ΕΑΠ οπως σου ειπε το παιδι πιο πανω ή να φυγεις στο Εξωτερικο εφοσον εχεις την απαραιτητη οικονομικη δυνατοτητα. Επειδη ειμαι πτυχιουχος ΤΕΙ, με μεταπτυχιακο,και ειμαι στο ιδιο διλημμα, αν ειχς πτυχιο απο Πανεπιστημιο/ΤΕΙ θα σου προτεινα να πας με κατατακτηριες οπως θα κανω και εγω. Οι πανελληνιες ειναι ψυχοφθόρα διαδικασια, και ειναι ρισκο λογω ΕΒΕ. Η Κεραμεως εχει αγριεψει και το να δωσεις διδακτρα σε ιδιαιτερα υπο το ρισκο να αποτυχεις και να πας παλι σε ΙΕΚ καλυτερα αυτα τα χρηματα δωσε τα ή για το ΕΑΠ ή για κατατακτηρεις ( εφοσον ειχες πτυχιο) Στη περιπτωση σου μονοδρομος ειναι πανελληνιες ή ΕΑΠ ή Εξωτερικο 1 ώρα πριν, Dark_panel είπε απ το να ταλαιπωρηθεις με πανελληνιες, πηγαινε καλυτερα ΕΑΠ, που εχει τμημα Διοικησης, ειναι δημοσιο αναγνωρισμενο πανεπιστημιο και το πτυχιο σού δινει ΟΛΑ τα δικαιωματα που εχουν τα τμηματα Διοικησης ολων των συμβατικων πανεπιστημιων. Απλα, εχει διδακτρα, 500€ ανα ενοτητα. Εχει 12 ενοτητες συνολικα για την αποκτηση πτυχιου και μπορεις να επιλεξεις απο 1 εως 3 ενοτητες το χρονο (καθε ενοτητα αντιστοιχει σε 3 ή 4 πανεπιστημιακα 6μηνιαια μαθηματα Δηλαδη αν εγω το πρωτο ετος παρω και τις 3 θεματικές ενότητες, ποσα μαθηματα θα εχω το καθε εξαμηνο? 9? ή σπανε ?
Dark_panel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Δηλαδη αν εγω το πρωτο ετος παρω και τις 3 θεματικές ενότητες, ποσα μαθηματα θα εχω το καθε εξαμηνο? 9? ή σπανε ? Θα δωσεις 1500€ για ολο το ετος. Η ΔΕΟ εχει ετησιες ενοτητες, δεν ειναι χωρισμενη σε 6μηνα. Δηλαδη ξεκινανε Οκτωβρη, τελειωνουν Ιουνιο με εξετασεις. Ενδιαμεσα καταθετεις 4 εργασιες, στην καθε ενοτητα.
airtrelomike13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Θα δωσεις 1500€ για ολο το ετος. Η ΔΕΟ εχει ετησιες ενοτητες, δεν ειναι χωρισμενη σε 6μηνα. Δηλαδη ξεκινανε Οκτωβρη, τελειωνουν Ιουνιο με εξετασεις. Ενδιαμεσα καταθετεις 4 εργασιες, στην καθε ενοτητα. οι οποιες να φανταστω εργασιες, παιζουν ρολο στη βαθμολογια και συντελουν σε ενα ποσοστο.
Dark_panel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε οι οποιες να φανταστω εργασιες, παιζουν ρολο στη βαθμολογια και συντελουν σε ενα ποσοστο. Ναι, ο μ.ο. των εργασιων επηρεαζει κατα 30% την τελικη βαθμολογια, εφοσον ομως εχει περαστει το μαθημα στις τελικες εξετασεις.
ikaros2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 22 ώρες πριν, andreaspatra82 είπε Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει. Έχω τελειώσει πριν 15 περίπου χρόνια Επαγγελματικό Λύκειο και συγκεκριμένη ειδικότητα. Αποφάσισα φέτος να αλλάξω επαγγελματική κατεύθυνση. Σκεφτόμουν την φοίτηση σε ΤΕΙ Επιχειρήσεων. Θα μπορούσα να εγγραφώ σε σχολή κατευθείαν; Έχω δυνατότητα να δώσω κατατακτήριες (εφόσον έχω μόνο απολυτήριο λυκείου και αυτο δεν έχει σχέση με τη σχολή που θέλω). Θα πρέπει να δώσω πανελλήνιες; Ειλικρινά σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ν.4763/2020, άρθρο 43 σχετικά με κατατακτήριες από ΙΕΚ σε ΑΕΙ. Θα σου πρότεινα να κάνεις αίτηση στο ΕΑΠ και παράλληλα κοίτα και τις πανελλήνιες-κατατακτήριες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα