Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε θέμα παραίτησης. Πιο συγκεκριμένα, εργάζομαι σε κολέγιο ως καθηγήτρια μία φορά την εβδομάδα το οποίο βρίσκεται σε άλλη πόλη από αυτή που μένω (χρειάζεται να ταξιδέψω δύο ώρες πήγαινε-δύο ώρες έλα plus τις πέντε ώρες διδασκαλίας). Δουλεύω εκεί ήδη ένα χρόνο. Όταν έκανα την αίτηση πέρυσι δεν είχα δουλειά και από το τίποτα κάτι ήταν και αυτό. Τώρα όμως έχουν προκύψει ιδιαίτερα μαθήματα αρκετά πάνω στο αντικείμενό μου ( είμαι ειδική παιδαγωγός) τόσο που είναι κλεισμένες οι μέρες μου full και αναγκάζομαι να διώχνω μαθητές λόγω του ότι κάθε δευτέρα πρέπει να είμαι στο κολέγιο. Εν τω μεταξύ ΟΛΟΙ οι καινούριοι μαθητές μου έσκασαν αυτήν την εβδομάδα. Πριν, είχα ένα-δύο παιδιά που μπορούσα να τα διαχειριστώ παράλληλα με το κολέγιο. Το πρόβλημά μου λοιπόν, είναι το εξής: σε ένα μήνα ακριβώς αρχίζουν τα μαθήματα στο κολέγιο και σε μένα έχουν ανατεθεί δύο μαθήματα ήδη για το καινούριο εξάμηνο (σύνολο 5 ώρες), μπορώ όμως να τους πάρω τώρα και να τους πω ότι δεν θα συνεχίσω; Μήπως τους κρεμάσω; Θα βρουν άλλο καθηγητή σε ένα μήνα από τώρα; Είμαι στενοχωρημένη πολύ καθώς μου έχουν φερθεί πάρα πολύ καλά και ιδιαίτερα η διευθύντρια του κολεγίου. Από την άλλη, οι απολαβές από το κολέγιο σαφώς και δεν είναι ικανοποιητικές δεδομένων και των εξόδων και της ταλαιπωρίας της μετακίνησης. Επίσης, αυτά τα ιδιαίτερα μαθήματα αφορούν στη δουλειά μου και την ανάπτυξή μου ως επαγγελματία. Τι να κάνω βρε παιδιά; Πως να τους πω ότι φεύγω;

Δημοσ.

για οικονομικους λογους, πες ευγενικα οτι λυπασαι πολυ αν τους φερνεις σε δυσκολη θεση κλπ,

κ εκτος αν σου προτεινουν καλο χρημα κλπ, αριβεντετσι ρομα μπαι μπαι οξω απο την παραγκα 

(αυτο μην το πεις εννοειται)

• Like 1
Δημοσ.

αμα δεν βρουν αλλο καθηγητη, να δουλευει ετσι κοροιδιστικα, ας μην αναλαβουν παιδια κλπ,

η ας τα κανουν οι ιδιοι κλπ. 

δηλαδη αν υπαρχουν παιδια στο βορειο πολο πρεπει να πηγαινορχεσαι να τα εξυπηρετεις?

κανεις ο,τι ειναι βολικο κ στα πλαισια των δυνατοτητων σου, πρακτικα βιωσιμο κλπ

δεν ζουμε για σαπουνοπερες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά τα πράγματα.

Βάζεις κάτω τι κέρδος έχεις από το κολλέγιο. 

Βάζεις κάτω το υποτιθέμενο κέρδος που θα έχεις αν αναλάβεις τους. μαθητές την ημέρα που πηγαίνεις στο κολλέγιο. 

Βλέπεις τι σου αφήνει περισσότερο κερδος και αποφασίζεις ανάλογα. 

Στους μαθητές πρέπει να υπολογίσεις κατά πόσο θα υπάρχει εξέλιξη μελλοντικά και θα έχεις πάντα μαθητές για να αναλάβεις. Εάν είναι μόνο παροδικό φαινόμενο αυτής της εποχής, τότε σε σχέση με την μόνιμη συνεργασία με το κολλέγιο νομίζω ότι το κολλέγιο είναι καλύτερη επιλογή. 

Εαν έχεις περάσει ένα σεβαστό διάστημα στο κολλέγιο, σκέψου το ενδεχόμενο να ζητήσεις αύξηση λόγω των εξόδων μετακινήσης. Αν αρνηθούν τότε το σκέφτεσαι να υποβάλλεις παραίτηση. Αλλά πρόσεξε γιατί το κολλέγιο παίζει να σου πει ότι ήταν δική σου επιλογή να ταξιδεύεις για να πας εκεί, δεν ξέρω αν τους το έχεις αναφέρει αυτό ότι πηγαίνεις όλο αυτό το ταξίδι. Αν δεν παρόλα αυτά δεν τους ενδιαφέρει καλύτερα να σκεφτείς να φύγεις. Δικο σου θέμα η απόφαση. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Απλά τα πράγματα.

Βάζεις κάτω τι κέρδος έχεις από το κολλέγιο. 

Βάζεις κάτω το υποτιθέμενο κέρδος που θα έχεις αν αναλάβεις τους. μαθητές την ημέρα που πηγαίνεις στο κολλέγιο. 

Βλέπεις τι σου αφήνει περισσότερο κερδος και αποφασίζεις ανάλογα. 

Στους μαθητές πρέπει να υπολογίσεις κατά πόσο θα υπάρχει εξέλιξη μελλοντικά και θα έχεις πάντα μαθητές για να αναλάβεις. Εάν είναι μόνο παροδικό φαινόμενο αυτής της εποχής, τότε σε σχέση με την μόνιμη συνεργασία με το κολέγιο νομίζω ότι το κολέγιο είναι καλύτερη επιλογή. 

Εαν έχεις περάσει ένα σεβαστό διάστημα στο κολέγιο, σκέψου το ενδεχόμενο να ζητήσεις αύξηση λόγω των εξόδων μετακινήσης. Αν αρνηθούν τότε υποβάλλεις παραίτηση. Αλλά πρόσεξε γιατί το κολέγιο παίζει να σου πει ότι ήταν δική σου επιλογή να ταξιδεύεις για να πας εκεί, δεν ξέρω αν τους το έχεις αναφέρει ότι πηγαίνεις όλο αυτό το ταξίδι. Αν δεν παρόλα αυτά δεν τους ενδιαφέρει καλύτερα να φύγεις. 

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου. Το έχω ήδη κάνει και σαφώς με συμφέρουν τα μαθήματα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι οι μηνιαίες καθαρές απολαβές μου από το κολέγιο (εφόσον κάνω μόνο 5 ώρες) είναι 150 ευρώ. Ξεκάθαρα δε συμφέρει και το ήξερα από πέρυσι όταν ξεκίνησα απλά τότε το ήθελα για την καθηγητική εμπειρία (κάνω παράλληλα το διδακτορικό μου οπότε οποιαδήποτε τέτοια εμπειρία είναι χρήσιμη) αλλά και γιατί τότε δεν είχα πολλούς μαθητές. Επίσης η μετακίνηση είναι σκότωμα. Τώρα όμως η μία μητέρα με σύστησε στην άλλη και έτσι έχω αρκετούς μαθητές που μου αποφέρουν ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα. Επίσης, αν όλα πάνε καλά αυτούς τους μαθητές θα τους έχω μέχρι να τελειώσουν το δημοτικό.

Ξεκάθαρα ήξεραν από την αρχή ότι κάνω ολόκληρο ταξίδι και ξεκάθαρα ΔΕΝ τους ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να μου καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Κασσιόπη είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου. Το έχω ήδη κάνει και σαφώς με συμφέρουν τα μαθήματα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι οι μηνιαίες καθαρές απολαβές μου από το κολέγιο (εφόσον κάνω μόνο 5 ώρες) είναι 150 ευρώ. Ξεκάθαρα δε συμφέρει και το ήξερα από πέρυσι όταν ξεκίνησα απλά τότε το ήθελα για την καθηγητική εμπειρία (κάνω παράλληλα το διδακτορικό μου οπότε οποιαδήποτε τέτοια εμπειρία είναι χρήσιμη) αλλά και γιατί τότε δεν είχα πολλούς μαθητές. Επίσης η μετακίνηση είναι σκότωμα. Τώρα όμως η μία μητέρα με σύστησε στην άλλη και έτσι έχω αρκετούς μαθητές που μου αποφέρουν ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα. Επίσης, αν όλα πάνε καλά αυτούς τους μαθητές θα τους έχω μέχρι να τελειώσουν το δημοτικό.

Ξεκάθαρα ήξεραν από την αρχή ότι κάνω ολόκληρο ταξίδι και ξεκάθαρα ΔΕΝ τους ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να μου καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

Κατάλαβα οπότε ίσως καλύτερα τα μαθήματα. 

Σωστό αυτό που είπε ο Αριστείδης, φαντάζομαι τα χρήματα που προκύπτουν από τα μαθήματα είναι αφού αφαιρέσεις φόρο εισοδήματος με απόδειξη, ΟΑΕΕ λογιστή, ΦΠΑ (νομίζω δεν υπάρχει στα ιδιαίτερα αλλά δεν είμαι σίγουρος). 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

αρχίσαμε τα ανέκδοτα. Γιατί ρε χαλάτε το θέμα;

Γιατί το θέμα εξαρχής δεν είχε νόημα, η απάντηση ήταν προφανής 

Σιγά μην τραβιέται η κοπέλα τόσα χιλιόμετρα για 35 ευρώ τη μέρα, συν κούραση, συν μεταφορικά κλπ κλπ τη στιγμή που της προσφέρεται η ευκαιρία να βγάλει μαύρα κι αραχνα τα διπλάσια (τουλάχιστον), ποσο μάλλον τη στιγμή που το κολλέγιο δεν προτείνεται να της δώσει κάτι παραπάνω 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γιατί το θέμα εξαρχής δεν είχε νόημα, η απάντηση ήταν προφανής 

Προφανής είναι για εσένα που είσαι έξω από το χορό. Δεύτερον η αναρώτησή μου είναι ΠΩΣ να τους το πω (καθώς είχαμε μία άψογη συνεργασία και σκέφτομαι μην τους κρεμάσω) και όχι το αν θα φύγω εν τέλει.

6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Σιγά μην τραβιέται η κοπέλα τόσα χιλιόμετρα για 35 ευρώ τη μέρα, συν κούραση, συν μεταφορικά κλπ κλπ τη στιγμή που της προσφέρεται η ευκαιρία να βγάλει μαύρα κι αραχνα τα διπλάσια (τουλάχιστον), ποσο μάλλον τη στιγμή που το κολλέγιο δεν προτείνεται να της δώσει κάτι παραπάνω 

Είδε που το βλέπεις αλλιώς; Φαντάσου ότι αυτό έκανα για πολύ καιρό όσο δούλευα στο κολέγιο (πριν κλείσουν λόγω κορονοιού) και δεν θέλεις να ξέρεις πόσοι άλλοι το κάνουν σαν εμένα (με πραγματικά οικονομικές απολαβές της ξεφτίλας), όταν υπάρχει ανάγκη. Και έλεγα και ευχαριστώ (δυστυχώς).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Κασσιόπη είπε

Προφανής είναι για εσένα που είσαι έξω από το χορό. Δεύτερον η αναρώτησή μου είναι ΠΩΣ να τους το πω (καθώς είχαμε μία άψογη συνεργασία και σκέφτομαι μην τους κρεμάσω) και όχι το αν θα φύγω εν τέλει.

Είδε που το βλέπεις αλλιώς; Φαντάσου ότι αυτό έκανα για πολύ καιρό όσο δούλευα στο κολέγιο (πριν κλείσουν λόγω κορονοιού) και δεν θέλεις να ξέρεις πόσοι άλλοι το κάνουν σαν εμένα (με πραγματικά οικονομικές απολαβές της ξεφτίλας), όταν υπάρχει ανάγκη. Και έλεγα και ευχαριστώ (δυστυχώς).

Και κάποια μέρα θα σε λύσουν, μα θα φοβάσαι να φύγεις θα τρέμεις 

• Like 1
Δημοσ.

από το κολέγιο έχει όμως κάποια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν φύγεις θα την χάσεις.

Εκτός αν βάλεις κάποιους να σου βάζουν εργοσημα

• Like 1
Δημοσ.

Γνώμη μου είναι πως τα ιδιαίτερα πρεπει να γίνονται μόνο συμπληρωματικά και όχι σαν κύρια απασχόληση. Εκτός αν ανοίξεις βιβλία, να σκέφτεσαι και την ασφάλιση.

Στο θέμα τώρα κι εγώ θα έφευγα, αλλά μην "κάτσεις" πάνω στα ιδιαίτερα για περισσότερο καιρό απ οσο πρέπει, είναι χαμένα ένσημα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...