Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/9/2021 στις 12:48 ΜΜ, RTW4ever είπε

Χρήση πολλά πράγματα, κυριότερο όλων επεξεργασία φωτογραφίας, ακολούθως επεξεργασία βίντεο, VMs, και λίγο παιχνίδια στρατηγικής.

Συμφωνώ μ' αυτό. Είναι γεγονός.

Αλλά δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες χρήσεις, είναι και η γενικότερη αίσθηση, το feeling στα ελληνικά. Δηλαδή να μου λέτε τώρα ότι κάνει ώρες να κάνει τις ενημερώσεις και έχει χρήση 100% μόνο για αυτές, ε στο δευτερόλεπτο θα είχα σπάσει και το πληκτρολόγιο και το κουτί. Θέλω άμεση απόκριση, δεν μπορώ να περιμένω.

Και μ' αυτό συμφωνώ! Είναι η προσωπική σας αίσθηση (πως σας ευχαριστεί).

Δηλαδή με 40 € επεξεργασή, 60 € μητρική και 40 € μνήμες, σύνολο 140 €, παίρνεις υπερσύγχρονο σύστημα με ταχύτατη μνήμη DDR4 8 GB που κάνει σκόνη τον Q6600

Υπάρχει όμως ένα δίλημμα: έστω ότι έχουμε οικογένεια γνωστών με 2 άνεργους γονείς (που ζουν από ταμείο ανεργείας) και έχουν παιδί στο δημοτικό-γυμνάσιο. Έχοντας εμείς κάποια παλιά parts στην άκρη (όχι socket 939 ή 478) από 775 ή AM2+ και αγοράσουμε κάποια ακόμα με κόστος ~60ε (SSD 18ε, ραμ 10ε, επεξεργαστή 15ε, (κάρτα γραφικών 15ε GT630/ HD 6670), οθόνη 15ε, (περιφεριακά από τα χαρίζεται) και Win 8.1 για βασική χρήση Office, Chrome, Youtube/ Webex δεν είναι ανεκτό για αυτή τη χρήση (απόκριση κλικ 1-3s); Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική να γράφει τις εργασίες από το smartphone...

Αναμένω (φιλικά) τις απόψεις σας!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Δηλαδή με 40 € επεξεργασή, 60 € μητρική και 40 € μνήμες, σύνολο 140 €, παίρνεις υπερσύγχρονο σύστημα με ταχύτατη μνήμη DDR4 8 GB που κάνει σκόνη τον Q6600 και εσείς μου λέτε ότι αυτό το πτώμα είναι μια χαρά.

10Ε έδωσα για τον Q6600 (ebay), 40E για μεταχειρισμένη μητρική πακέτο με 2X2GB ram ddr2 800mhz έδωσα (είχε και ένα core2duo πάνω Ε7400 και ψύκτρα Ιντελ στο πακέτο). Τα άλλα parts τα είχα (κουτί, κάρτα γραφικών, ψύκτρα καλή για 775 socket). Αγόρασα ένα τροφοδοτικό της προκοπής Seasonic για να μου μείνει και για το επόμενο built γιατι αυτό που είχε ήταν εντελώς σάπιο και ssd 240gb crucial που και αυτός θα μείνει. Αρα έδωσα 50Ε (αυτά που όταν φτιάξω το νέο build δεν θα χρησιμοποιηθούν) και για το παιδί που είναι 7 ετών και το χρειάζεται για τηλεκπαίδευση πέρισυ και φέτος αν τυχόν χρειαστεί, για σερφάρισμα και για απλά παιχνίδια και office, κάνει μια χαρά. Μέχρι και το autocad 2017 2D τρέχει κομπλέ. Αργότερα της φτιάχνω καποιο δυνατότερο build καλύτερο.

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Συμφωνώ μ' αυτό. Είναι γεγονός.

Και μ' αυτό συμφωνώ! Είναι η προσωπική σας αίσθηση (πως σας ευχαριστεί).

Υπάρχει όμως ένα δίλημμα: έστω ότι έχουμε οικογένεια γνωστών με 2 άνεργους γονείς (που ζουν από ταμείο ανεργείας) και έχουν παιδί στο δημοτικό-γυμνάσιο. Έχοντας εμείς κάποια παλιά parts στην άκρη (όχι socket 939 ή 478) από 775 ή AM2+ και αγοράσουμε κάποια ακόμα με κόστος ~60ε (SSD 18ε, ραμ 10ε, επεξεργαστή 15ε, (κάρτα γραφικών 15ε GT630/ HD 6670), οθόνη 15ε, (περιφεριακά από τα χαρίζεται) και Win 8.1 για βασική χρήση Office, Chrome, Youtube/ Webex δεν είναι ανεκτό για αυτή τη χρήση (απόκριση κλικ 1-3s); Υπάρχει και η εναλλακτική να γράφει τις εργασίες από το smartphone. (Η προφανής απάντηση βέβαια σ' αυτό είναι ότι δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Είτε θα πάρει ένα σύγχρονο σύστημα και θα κάνει σωστά τη δουλειά του ή θα κάτσει όπως είναι μέχρι να μαζέψει ένα σεβαστό budget για το σύγχρονο σύστημα).

Αναμένω (φιλικά) τις απόψεις σας!

Κοίτα, αν μιλάμε για δύο άνεργους γονείς, τι μπορεί να πει κάποιος, βολεύεται με ότι βρει. Αντι για αυτοκίνητο παίρνει μεταχειρισμένο πατίνι και κυκλοφορεί με αδιάβροχο μέσα στη βροχή. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν είναι το θέμα της κουβέντας μας αυτό, και δεν μπορούμε να πάρουμε ως μέσο παράδειγμα το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Το θέμα της κουβέντας μας, το οποίο πρέπει να απομονώσουμε από εξωτερικές παραμέτρους, είναι: α) Είναι ο Q6600 ανεκτός σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή του, τις επιδόσεις του και το ρεύμα που καταναλώνει; β) Αξίζει κάποιος να επενδύσει σε αυτόν σήμερα;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ και ΟΧΙ. Είναι πολύ πιο αργός από τον πιο αργό επεξεργαστή σήμερα, ο οποίος φαίνεται πύραυλος μπροστά στον Q6600, και με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις καινούριο σύγχρονο σύστημα, αναβαθμίσιμο και σου τρέχουν τα σάλια όταν το βλέπεις. Επίσης ο Q6600 καίει πολύ περισσότερο ρεύμα, παράμετρος η οποία επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν μιλάμε για τέτοιους προϋπολογισμούς.

3 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

10Ε έδωσα για τον Q6600 (ebay), 40E για μεταχειρισμένη μητρική πακέτο με 2X2GB ram ddr2 800mhz έδωσα (είχε και ένα core2duo πάνω Ε7400 και ψύκτρα Ιντελ στο πακέτο). Τα άλλα parts τα είχα (κουτί, κάρτα γραφικών, ψύκτρα καλή για 775 socket). Αγόρασα ένα τροφοδοτικό της προκοπής Seasonic για να μου μείνει και για το επόμενο built γιατι αυτό που είχε ήταν εντελώς σάπιο και ssd 240gb crucial που και αυτός θα μείνει. Αρα έδωσα 50Ε (αυτά που όταν φτιάξω το νέο build δεν θα χρησιμοποιηθούν) και για το παιδί που είναι 7 ετών και το χρειάζεται για τηλεκπαίδευση πέρισυ και φέτος αν τυχόν χρειαστεί, για σερφάρισμα και για απλά παιχνίδια και office, κάνει μια χαρά. Μέχρι και το autocad 2017 2D τρέχει κομπλέ. Αργότερα της φτιάχνω καποιο δυνατότερο build καλύτερο.

Και για του λόγου το αληθές όσων είπα παραπάνω, ο φίλος μας εδώ έδωσε 50 ευρώ, ενώ με 140 έπαιρνε ολοκαίνουριο και πλήρως αναβαθμίσιμο σύστημα με διπλάσια ram.

Επεξ/σία από RTW4ever
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως έδωσα  μόνο 18€ για τον ssd. Έξτρα μνήμες και vga είχα.
Το pc το τσίμπησα από τα ανακυκλώσιμα στο media markt. Είναι ένα dell 755 sff και το πέταξαν γιατί δεν ξεκινούσε και αναβόσβηνε το λαμπάκι του power. Με ένα γκουγκλάρισμα είδα ότι ήθελε βγάλσιμο από το ρεύμα, μνήμες και μπαταρία και ξανακούμπωμα όλα.

Εννοείτε ότι δεν είναι για επεξεργασία full hd video και vms αλλά το photoshop cs6 μια χαρά το πάει.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, micos000 είπε

Το pc το τσίμπησα από τα ανακυκλώσιμα στο media markt. Είναι ένα dell 755 sff και το πέταξαν

Πω... Τι λέτε τώρα! Νόμιζα ότι μόνο εγώ κάνω τέτοια πράγματα!

Spoiler

Θυμήθηκα τη πρώτη μου επαφή με τα PC: Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια (12/2017) με κάτι υπολογιστές Pentium 3, 128MB ραμ, 6,4GB δίσκο και σπασμένα Windows XP (χωρίς SPx). Δούλευαν κανονικά με αυτή τη μνήμη και είχαν περίσσευμα. Με έβαλε το αφεντικό να τα ξαποστείλω. Τελικά κατέληξαν σε κούτες ταξινομημένα ανά είδος στο σπίτι μου μέχρι σήμερα. Μια φορά, 7αρια που ήθελα να βάλω δεν υπήρχε περίπτωση (είχα ρωτήσει στο PC steps. Μετά έψαξα για Lubuntu, στο τέλος τα παράτησα). Η δεύτερη επαφή ένα εξάμηνο μετά με δύο DELL OPTIPLEX 745, τα οποία βρήκα στη (μπλε) ανακύκλωση ένα κάδο παραδίπλα μας αποσυναρμολογημένα, με στραβωμένα πινάκια CPU socket και σκασμένους πυκνωτές. Τα έπλυνα (αν διαφωνείτε μην το κάνετε), ίσιωσα τα πινάκια και άλλαξα τους πυκνωτές. Το ένα σύστημα είχε E6300 και 512MB ραμ, το άλλο τίποτα. Τα κλειδιά των 7 που είχαν πάνω δεν ήταν πιασμένα, οπότε τα χρησιμοποίησα. Αγόρασα από Cosmodata ένα δίσκο των 80GB. Βάζω τα Windows 7 και κάνω τις ενημερώσεις. Σχεδόν μία μέρα μετά τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση. Λειτουργούσε κανονικά (λέμε τώρα...). Δε βάζω και Windows 10; είπα. Μόλις πάει να ξεκινήσει η εγκατάσταση, βγάζει μήνυμα χρειάζονται τουλάχιστον 1GB ραμ για την εγκατάσταση (32Bit) πάντα. Τελικά το γυρνάω στα XP και μετά από λίγο το αφήνω στην άκρη, ώσπου ένας συμφοιτητής μου δεν τη παλεύει να κάνει τις εργασίες από τα 775 PC της σχολής. Τα οικονομικά του... Σκέφτηκα να φτιάξω ένα σύστημα και να του το δώσω σε συμβολική τιμή. Ψάχνω στη χρυσή ευκαιρία. Λίγα πράγματα και ακριβά. Μετά ανακαλύπτω (πάλι, ενώ τόσο καιρό διάβαζα θέματα σχετικά με software) ότι το Insomnia έχει αγγελίες. Ήταν ένα μέλος που έμενε στου Ζωγράφου (εκεί είναι και η σχολή) και πωλούσε τέσσερις ραμ των 2GB στα 20ε. Πατάω επικοινωνία και για να μου δείξει τα στοιχεία του και το site μου ζητά εγγραφή. Τι να κάνω λέω, ας φτιάξω ένα προφίλ και νά 'μαι τώρα εδώ...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Βάζω τα Windows 7 και κάνω τις ενημερώσεις. Σχεδόν μία μέρα μετά τελείωσε η εγκατάσταση

Ε μετά άμα μιλάω εγώ για χρεπολάτρες που σπάνε κάθε ρεκόρ, εγώ φταίω; :P

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Ε μετά άμα μιλάω εγώ για χρεπολάτρες που σπάνε κάθε ρεκόρ, εγώ φταίω; :P

Δεν φταίει το pc αλλά τα 7άρια. Το update τους πλέον είναι πολύ αργό και το κάνει επίτηδες έτσι η ms. Παίρνουν καμιά 200αριά updates μετά την εγκατάσταση και μετά παίρνουν με την σειρά καμιά 20αριά Monthly Quality Rollup αλλά τα παίρνουν ένα την φορά, το στήνουν και μετά την επανεκκίνηση σε κανά μισάωρα εμφανίζουν και άλλο rollup, ένα για κάθε μήνα  από 09-2019 και μετά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολούθησα ένα οδηγό που υπάρχει στο site με 7-10 ενημερώσεις στην αρχή και μετά οι ενημερώσεις ήταν έτοιμες σε 2-2,5 ώρες με SSD. Και δεν είχα ούτε ένα error!

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...