tzitzikas2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. έχω ένα παλιό pc Q6600 4gb ram. Βλέπω σήμερα (είχα καιρό να το ανοίξω), οτι κάνει updates στα windows 10 και η χρήση cpu έφτανε στιγμιαία και 100%. Επίσης ο SSD έφτανε 51oC θερμοκρασία. Δείτε παρακάτω την εικόνα. Είναι μια διεργασία windows update που φτάνει στιγμές σε υψηλά ποσοστά. Ειναι φυσιολογικό? Τώρα το βλέπετε χαμηλά 29%. Επαιζε σε πολύ μεγάλο εύρος η cpu usage, ως 100%. Ευχαριστω! Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2021 από tzitzikas2
jim_p Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Απο την εποχη των xp το windows update ειναι απο τις χειροτερες εφαρμογες τον windows. Τρωει cpu και bw για πλακα, ακομα και οταν απλα ελεγχει για ενημερωσεις, χωρις να τις κατεβαζει ή να τις κανει εγκατασταση. Μεχρι τα 8 βεβαια μπορουσες να το ορισεις να μην κοιταει ποτε, οποτε γλυτωνες απο αυτο το χαλι. Στα 10, που δεν γινεται αυτο πλεον, κλεινεις ολοκληρο το windows update service και το ανοιγεις μονο οταν εσυ θες να κανιε ενημερωσεις, δεν υπαρχει αλλος τροπος να το ελεγξεις. Και ευχεσαι να μην ανοιξει απο μονο του μετα απο καποια ενημερωση. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε Ειναι φυσιολογικό? Απολύτως!
micos000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ είχα έναν c2d με 10άρια απενεργοποιημένο κανά 6μηνο και προχτές που τον άνοιξα έκανε αρκετές ώρες για να ηρεμήσει (δίσκος, επεξεργαστής).
RTW4ever Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. έχω ένα παλιό pc Q6600 4gb ram. Βλέπω σήμερα (είχα καιρό να το ανοίξω), οτι κάνει updates στα windows 10 και η χρήση cpu έφτανε στιγμιαία και 100%. Επίσης ο SSD έφτανε 51oC θερμοκρασία. Δείτε παρακάτω την εικόνα. Είναι μια διεργασία windows update που φτάνει στιγμές σε υψηλά ποσοστά. Ειναι φυσιολογικό? Τώρα το βλέπετε χαμηλά 29%. Επαιζε σε πολύ μεγάλο εύρος η cpu usage, ως 100%. Ευχαριστω! Να το πετάξεις, ο Q6600 είναι πολύ πιο αργός από τον πιο φτηνό σημερινό Celeron των 36,80 €, είναι δηλσδή πιο αργός και από το θάνατο: https://www.skroutz.gr/s/25338197/Intel-Celeron-Dual-Core-G5905-3-5GHz-Επεξεργαστής-2-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-G5905-vs-Intel-Core2-Quad-Q6600/3848vs1038 4 ώρες πριν, micos000 είπε Εγώ είχα έναν c2d με 10άρια απενεργοποιημένο κανά 6μηνο και προχτές που τον άνοιξα έκανε αρκετές ώρες για να ηρεμήσει (δίσκος, επεξεργαστής). Άλλος ένας (cpu) δηλαδή πιο αργός και από το θάνατο. Αρκετές ώρες λέει, πόσο μαζό πρέπει να είναι κάποιος για να αυθυποβάλλεται σε τέτοιο μαρτύριο.
micos000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Τι λες τώρα! Μια χαρά είναι (Ε7400/8GB RAM) και με τον ssd είναι παραπάνω από αρκετός για την δουλειά του. Δε χρειαζόμαστε όλοι gaming pc. Έκανε αρκετές ώρες γιατί έπαιρνε πολλές ενημερώσεις λόγω παρατεταμένης αχρηστίας (τον είχα δώσει στον αδερφό πέρυσι για να κάνουν webex οι ανιψιές, αλλά του είχα κομμένες τις ενημερώσεις για να μην κάνει επανεκκινήσεις όποτε να 'ναι και έβγαλε μια χαρά την χρονιά μέχρι το Πάσχα που πήρε λάπτοπ). Όταν τελείωσε ηρέμησε μια χαρά και έκτοτε δουλεύει άψογα. 4
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, micos000 είπε Μια χαρά είναι (Ε7400/8GB RAM) και με τον ssd Κάρτα γραφικών δεν έχει;
micos000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) intel HD Graphics, από την μητρική. Του είχα μια gt710 αλλά την αφαίρεσα γιατί την χρειάστηκα αλλού. Λάθος μου για την μνήμη, 6gb είναι. Είχα βάλει 8 (4Χ2gb) αλλά μου κάηκε το ένα 2άρι και έμεινε με 6 Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από micos000
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 εγω έχω βάλει μια παλιά κάρτα γραφικών 1gb που είχα. Ειχα κουτί, και καλή ψύκτρα, βρήκα και μια φθηνή μητρική πακέτο με τις ram και αγόρασα και psu και ssd και το έστησα πριν 1μισι χρόνο. Μια χαρά τα πήγε πέρισυ τηλεκπαίδευση για την μικρή, αργότερα βλέπουμε για κάτι πιο ισχυρό. Γενικά boot-ταρει γρήγορα και δεν έχει θέματα, παρά τον Q6600 και τα 4gb ram.
micos000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Γενικώς τα 10άρια είναι πιο ευχαριστημένα όταν έχουν πάνω από 4gb ram. Είχα στο λάπτοπ (i5 2ης γενιάς) ssd και 4gb ram και όταν το πήγα στα 8 πραγματικά απογειώθηκε. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, micos000 είπε intel HD Graphics, από την μητρική (...) μου κάηκε το ένα 2άρι και έμεινε με 6 Και με ενσωματωμένα και με single channel. Τόσο εύκολα παίζει; 🤔 1
micos000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μια χαρά παίζει. Μου ήρθε και ένας E8500 από ebay (ευτυχώς χωρίς τελωνείο) και θα τον πετάξω πάνω να ανέβει ακόμα. Για την μνήμη, άλλαξα τελικά το δυάρι με δύο του 1gb γιατί δεν μου καθόταν καλά το ένα δυάρι μόνο του. Οπότε, πάλι dual channel. Ίσως του βρω καμία μεταχειρισμένη φθηνή vga. Έχω και έναν A8-6600K fm2 (ενσωματωμένη AMD 8570) με 4gb ddr3 και wd blue ssd 250gb και πραγματικά πετάει. Έβαλα για δοκιμή farcry 3 και sniper elite 2 εννοείται σε medium αναλύσεις και γραφικά και έπαιζαν πάρα πολύ καλά. Αν καταφέρω και βρω μια 1050Ti 4gb μεταχειρισμένη σε καλή τιμή (και προλάβω να την πάρω) πιστεύω θα απογειωθεί και στα games. 1
RTW4ever Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, micos000 είπε Μια χαρά παίζει. Μου ήρθε και ένας E8500 από ebay (ευτυχώς χωρίς τελωνείο) και θα τον πετάξω πάνω να ανέβει ακόμα. Για την μνήμη, άλλαξα τελικά το δυάρι με δύο του 1gb γιατί δεν μου καθόταν καλά το ένα δυάρι μόνο του. Οπότε, πάλι dual channel. Ίσως του βρω καμία μεταχειρισμένη φθηνή vga. Έχω και έναν A8-6600K fm2 (ενσωματωμένη AMD 8570) με 4gb ddr3 και wd blue ssd 250gb και πραγματικά πετάει. Έβαλα για δοκιμή farcry 3 και sniper elite 2 εννοείται σε medium αναλύσεις και γραφικά και έπαιζαν πάρα πολύ καλά. Αν καταφέρω και βρω μια 1050Ti 4gb μεταχειρισμένη σε καλή τιμή (και προλάβω να την πάρω) πιστεύω θα απογειωθεί και στα games. Εντάξει, σπάτε ρεκόρ χρεπολατρείας εσείς οι δύο. Είχα τον Q6600 και τον πούλησα το 2013 επειδή δεν τον άντεχα πια, μου φαινόταν πάναργος. Πήρα 4770K κλπ. Και τώρα, οκτώ χρόνια μετά, μου λέτε ότι είναι μια χαρά. Σε άλλο κόσμο προφανώς. Και δεν είπα πουθενά για gaming, υπόψη.
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε μου φαινόταν πάναργος Τι χρήση κάνατε με το συγκεκριμένο μηχάνημα/ που δυσκολευόταν; Ποιο λειτουργικό είχε;
RTW4ever Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Τι χρήση κάνατε με το συγκεκριμένο μηχάνημα/ που δυσκολευόταν; Ποιο λειτουργικό είχε; Πάντως όχι μόνο office & internet. Προφανώς είχε τα 7άρια όταν το πούλησα, αν και είχα ξεκινήσει προφανώς με τα ΧΡ, όταν είχα αγοράσει το σύστημα κάπου το 2008. [EDIT σημειακό, γιατί σίγουρα θα πείτε ότι έφταιγε ο δίσκος: Είχα SSD από τους πρώτους 60άρηδες που κυκλοφόρησαν, ήδη το 2010, αγορασμένο από εξωτερικό.] Χρήση πολλά πράγματα, κυριότερο όλων επεξεργασία φωτογραφίας, ακολούθως επεξεργασία βίντεο, VMs, και λίγο παιχνίδια στρατηγικής. Αλλά δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες χρήσεις, είναι και η γενικότερη αίσθηση, το feeling στα ελληνικά. Δηλαδή να μου λέτε τώρα ότι κάνει ώρες να κάνει τις ενημερώσεις και έχει χρήση 100% μόνο για αυτές, ε στο δευτερόλεπτο θα είχα σπάσει και το πληκτρολόγιο και το κουτί. Θέλω άμεση απόκριση, δεν μπορώ να περιμένω. Και επειδή μάλλον δεν διαβάζετε τα links που έβαλα παραπάνω, κάτσε να σας το κάνω ταληράκια. Ο πιο φθηνός και αργός Celeron σήμερα κοστίζει 36,80 €: Ταυτόχρονα αυτός ο πάναργος υποτίθεται επεξεργαστής, που όλοι τον χλευάζουν, είναι πιο γρήγορος 130% (2,5 φορές σχεδόν πάνω! ) σε single-thread και 60% σε multi-thread επιδόσεις από τον περίφημο Q6600. Δηλαδή με 40 € επεξεργασή, 60 € μητρική και 40 € μνήμες, σύνολο 140 €, παίρνεις υπερσύγχρονο σύστημα με ταχύτατη μνήμη DDR4 8 GB που κάνει σκόνη τον Q6600 και εσείς μου λέτε ότι αυτό το πτώμα είναι μια χαρά. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2021 από RTW4ever 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα