Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και καλή Κυριακή, εδώ και μερικές ημέρες ψάχνω για λύσεις μερικής ηχομόνωσης. Μένω σε μονοκατοικία και με τους «από επάνω» δεν τα πάμε καλά. Πολλές φορές όταν μιλάνε έντονα ή φωνάζουν τους ακούω. Λογικά το ίδιο συμβαίνει και με εμένα. Θέλω να περάσω κάποιο υλικό στο ταβάνι πριν τη γυψοσανίδα, σε μέρος του σπιτιού, αλλά έχω φάει λίγο φρίκη με τα υλικά. Έχουμε και λέμε: - Γυαλοβάμβακας (επικίνδυνο καρκινογόνο, διαβάζω) - Πετροβάμβακας (επικίνδυνο καρκινογόνο και βάσει πληροφορίας από γνωστό διαλύεται σιγά σιγά και σε 10-15 χρόνια αν ανοίξω τη γυψοσανίδα δεν θα υπάρχει) - «Αυγοθήκες τύπου στουντιακές» (διαβάζω όμως ότι ο αφρός πολυουρεθάνης είναι επικίνδυνος και καρκινογόνος) - Σκέφτηκα φελιζόλ, μου λέει κάποιος (ο ίδιος που μου είπε για τον πετροβάμβακα) αυτό κι αν είναι καρκινογόνο, καλύτερα πετροβάμβακα να βάλεις - Τέλος, βρήκα ένα υλικό με το όνομα «iZiFON» (δείτε srkoutz) που ναι μεν λεει πως είναι φιλικό προς τον άνθρωπο και πως «Τα ηχοαπορροφητικά υλικά από ίνες πολυεστέρα iZifon αποτελούν ένα αυτοσβενόμενο υλικό που δεν παράγει τοξικα αέρια ή καπνούς σε περίπτωση πυρκαγιάς.» αλλά ο πολυεστέρας διαβάζω πως… είναι καρκινογόνος. 😇 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΕΝ με ενδιαφέρει θερμομόνωση ΔΕΝ με ενδιαφέρει τρελά το αποτέλεσμα σε db κλπ. Μια απλή στρώση κι ας κάνει ο,τι κάνει. Θα μπει και από πάνω γυψοσανίδα και όλα καλά. Απόψεις; Ιδέες; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2021 από Kostas88KG
korakios Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Ζήτα οικολογικό πετροβάμβακα , ανάλογα τις συχνότητες που θες να απορροφήσει διαλέγεις και την πυκνότητα για φωνές δε θα χρειαστείς ιδιαίτερα βαρύ ιδανικός λόγος διαστάσεων είναι 1 προς 3 για την αποφυγή συντονισμών , καλό είναι να το τηρήσεις μιας και όλο και κάποια σκούπα πλυντήριο θα παίζει απο πάνω ή θα περνά κανα βαρύ όχημα απο έξω
konc Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αυγοθήκες και φελιζόλ μην τα σκέφτεσαι καν, δεν είναι ηχομονωτικά. Καθόλου όμως. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, korakios είπε Ζήτα οικολογικό πετροβάμβακα , ανάλογα τις συχνότητες που θες να απορροφήσει διαλέγεις και την πυκνότητα για φωνές δε θα χρειαστείς ιδιαίτερα βαρύ ιδανικός λόγος διαστάσεων είναι 1 προς 3 για την αποφυγή συντονισμών , καλό είναι να το τηρήσεις μιας και όλο και κάποια σκούπα πλυντήριο θα παίζει απο πάνω ή θα περνά κανα βαρύ όχημα απο έξω Θα ρωτήσω σε κάποιο κατάστημα με δομικά υλικά. Σε ευχαριστώ πολύ. 1 ώρα πριν, konc είπε Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αυγοθήκες και φελιζόλ μην τα σκέφτεσαι καν, δεν είναι ηχομονωτικά. Καθόλου όμως. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα