Προς το περιεχόμενο

Επιλογη κινητου Xiaomi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, 

τελος του μηνα θελω να αγορασω για την συζυγο ενα κινητο.

Κοιτουσαμε και τις αρεσανε τα παρακατω (μην με ρωτησετε γιατι μαλλον απο τα χρωματα)

Xiaomi MI 11 lite 5g

Xiaomi Redmi Note 10 5G

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Ποιο απο τα τρια να της παρω?

Η αγορα θα γινει στην γερμανια.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον δεν ξερω τι τιμες θα παιζουν στην Γερμανια , αλλα η αναλυση μου ειναι η εξης !

Xiaomi Redmi Note 10 5G φευγει απο την λιστα με συνοπτικες διαδικασιες :) Τα μειον του ειναι η IPS οθονη , ο mediatek επεξεργαστης (ακομα δεν τους εμπιστευομαι) , η αργη φορτιση μιας τερατωδους μπαταριας , 8mp selfie camera που φαινονται πολυ λιγα σε συγκριση με τα αλλα δυο.
Μας μενουν τα αλλα δυο. Για μενα νικητης ειναι το mi 11 lite 5g , κατοχος του οποιου ειμαι και εγω :) Δεν το λεω ομως επειδη ειμαι κατοχος αλλα γιατι αντικειμενικα νικαει στα ματια μου.

Οι μονοι λογοι για να παει καποιος στο redmi note 10 pro ειναι οι εξης 3 .
1. Χρειαζεται οπως και δηποτε τα 120hz της οθονης ή τα 1200 nits. Ζει δηλ στον δρομο και ειναι ολη την ωρα κατω απο νταλα ηλιο και παιζει παιχνιδια :) 
2. Χρειαζεται οπως και δηποτε τα 108mp της καμερας. Μην κοροιδευομαστε κανενας δεν τραβαει στα 108 ή τα 64 ή τα 48. Ολα τα κινητα κανουν pixel binning και στην ουσια τραβανε στα /4 mpixels απο αυτα τα νουμερα. Σε αυτα τα mpixels θα τραβηξει καποιος σε ειδικες περιπτωσεις , οπως π.χ. μακρινα τοπια ή αν ειναι stalker , την Μαιρουλα στην απεναντι πολυκατοικια για να μπορει να κανει πολυ ζουμ :)
3. Αν κανει πολυ βαρια χρηση και χρειαζεται μεγαλη αυτονομια . Εκει η 5020mah μπαταρια θα δωσει ρεσιταλ.

To mi 11 lite 5g νικαει κατ'εμε για τους εξης λογους :

1. Ειναι τοσο λεπτο και ελαφρυ , που δεν το βαζει καν ο νους σου. Για γυναικα θα ειναι ο,τι πρεπει! Νομιζεις οτι το κινητο σου κανει πλακα και ειναι αδειο μεσα.
2. Ειναι το μοναδικο κινητο με τον top mid-range επεξεργαστη , τον 780g. Συναγωνιζεται τον 855 κατα καποιον τροπο. Σε τεστ που του κανανε απανωτα benchs δεν throttle-αρε , γιατι δεν ξερω τι κανει ο επεξεργαστης αυτος , απλα δεν ανεβαζε μεγαλη θερμοκρασια , παρολο το μαζεμενο μεγεθος της συσκευης.
3. gorilla glass 6 , ενω το redmi note 10 pro gorilla glass 5.
4. Περισσοτερα mpixels στην selfie camera.
5. 5g ενω το redmi note 10 pro οχι , και με χειροτερο θεωρητικα επεξεργαστη.
6. wifi 6 , ενω το redmi note 10 pro οχι.
Τα μονα αρνητικα σημεια του κατ'εμε ειναι η ελλειψη 3.5mm jack για οποιον το χρειαζεται αν και εχει usb-c to 3.5mm jack adapter στην συσκευασια και κυριως η μικρη μπαταρια του. Αν μπορουσαν και ειχαν χωρεσει λιγο μεγαλυτερη μπαταρια , θα ηταν ολοκληρωμενο κινητο. Εμενα με μηδενικη σχεδον χρηση μου εβγαλε 2,5 μερες. Θεωρω με βαρια χρηση την 1 μερα την βγαζει ανετα , με μετρια χρηση , ευκολα 1,5 μερα... αναλογως βεβαια την χρηση που κανει ο καθενας... υποκειμενικα ειναι αυτα. Σιγουρα τα 4250mah της μπαταριας δεν θεωρουνται και μεγαλη χωρητικοτητα , αντικειμενικα αν το δει καποιος.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mphxths είπε

Λοιπον δεν ξερω τι τιμες θα παιζουν στην Γερμανια , αλλα η αναλυση μου ειναι η εξης !

Xiaomi Redmi Note 10 5G φευγει απο την λιστα με συνοπτικες διαδικασιες :) Τα μειον του ειναι η IPS οθονη , ο mediatek επεξεργαστης (ακομα δεν τους εμπιστευομαι) , η αργη φορτιση μιας τερατωδους μπαταριας , 8mp selfie camera που φαινονται πολυ λιγα σε συγκριση με τα αλλα δυο.
Μας μενουν τα αλλα δυο. Για μενα νικητης ειναι το mi 11 lite 5g , κατοχος του οποιου ειμαι και εγω :) Δεν το λεω ομως επειδη ειμαι κατοχος αλλα γιατι αντικειμενικα νικαει στα ματια μου.

Οι μονοι λογοι για να παει καποιος στο redmi note 10 pro ειναι οι εξης 3 .
1. Χρειαζεται οπως και δηποτε τα 120hz της οθονης ή τα 1200 nits. Ζει δηλ στον δρομο και ειναι ολη την ωρα κατω απο νταλα ηλιο και παιζει παιχνιδια :) 
2. Χρειαζεται οπως και δηποτε τα 108mp της καμερας. Μην κοροιδευομαστε κανενας δεν τραβαει στα 108 ή τα 64 ή τα 48. Ολα τα κινητα κανουν pixel binning και στην ουσια τραβανε στα /4 mpixels απο αυτα τα νουμερα. Σε αυτα τα mpixels θα τραβηξει καποιος σε ειδικες περιπτωσεις , οπως π.χ. μακρυνα τοπια ή αν ειναι stalker , την Μαιρουλα στην απεναντι πολυκατοικια για να μπορει να κανει πολυ ζουμ :)
3. Αν κανει πολυ βαρια χρηση και χρειαζεται μεγαλη αυτονομια . Εκει η 5020mah μπαταρια θα δωσει ρεσιταλ.

To mi 11 lite 5g νικαει κατ'εμε για τους εξης λογους :

1. Ειναι τοσο λεπτο και ελαφρυ , που δεν το βαζει καν ο νους σου. Για γυναικα θα ειναι ο,τι πρεπει! Νομιζεις οτι το κινητο σου κανει πλακα και ειναι αδειο μεσα.
2. Ειναι το μοναδικο κινητο με τον top mid-range επεξεργαστη , τον 780g. Συναγωνιζεται τον 855 κατα καποιον τροπο. Σε τεστ που του κανανε απανωτα benchs δεν throttle-αρε , γιατι δεν ξερω τι κανει ο επεξεργαστης αυτος , απλα δεν ανεβαζε μεγαλη θερμοκρασια , παρολο το μαζεμενο μεγεθος της συσκευης.
3. gorilla glass 6 , ενω το redmi note 10 pro gorilla glass 5.
4. Περισσοτερα mpixels στην selfie camera.
5. 5g ενω το redmi note 10 pro οχι , και με χειροτερο θεωρητικα επεξεργαστη.
6. wifi 6 , ενω το redmi note 10 pro οχι.
Τα μονα αρνητικα σημεια του κατ'εμε ειναι η ελλειψη 3.5mm jack για οποιον το χρειαζεται αν και εχει usb-c to 3.5mm jack adapter στην συσκευασια και κυριως η μικρη μπαταρια του. Αν μπορουσαν και ειχαν χωρεσει λιγο μεγαλυτερη μπαταρια , θα ηταν ολοκληρωμενο κινητο. Εμενα με μηδενικη σχεδον χρηση μου εβγαλε 2,5 μερες. Θεωρω με βαρια χρηση την 1 μερα την βγαζει ανετα , με μετρια χρηση , ευκολα 1,5 μερα... αναλογως βεβαια την χρηση που κανει ο καθενας... υποκειμενικα ειναι αυτα. Σιγουρα τα 4250mah της μπαταριας δεν θεωρουνται και μεγαλη χωρητικοτητα , αντικειμενικα αν το δει καποιος.

Απο τα τρια και εγω το Mi 11 Lite ξεχωρισα.

Εδω απο το 

xiaomi.de

Αλλα μαλλον για συμβολαιο την βλεπω τελικα>

szmvolaio.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CaratNaturelle είπε

Απο τα τρια και εγω το Mi 11 Lite ξεχωρισα.

Εδω απο το 

xiaomi.de

Aν η τιμη ειναι αυτη που βλεπω (399.90) ειναι ακριβη σε σχεση με οσο το βρισκεις Ελλαδα. Αν παει σε συμβολαιο υποθετω θα της βγει πολυ φτηνοτερα.
Το mi 10T lite 5g , που βλεπω στο σκρινσοτ ελπιζω να μην το σκεφτεσαι καθολου. Υποδυεστερο μοντελο απο το mi 11 lite 5g. Αντε να κερδιζει λιγο στην μπαταρια , πουθενα αλλου. Επισης μιλαμε για κινητο στα 210κατι γραμμαρια.. θα της ειναι βαρυ...

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mphxths είπε

Aν η τιμη ειναι αυτη που βλεπω (399.90) ειναι ακριβη σε σχεση με οσο το βρισκεις Ελλαδα. Αν παει σε συμβολαιο υποθετω θα της βγει πολυ φτηνοτερα.
Το mi 10T lite 5g , που βλεπω στο σκρινσοτ ελπιζω να μην το σκεφτεσαι καθολου. Υποδυεστερο μοντελο απο το mi 11 lite 5g. Αντε να κερδιζει λιγο στην μπαταρια , πουθενα αλλου. Επισης μιλαμε για κινητο στα 210κατι γραμμαρια.. θα της ειναι βαρυ...

Οχι εκανα λαθος στην φωτογραφια.

Αυτο θα παρει>

auto.png

Δημοσ.

Θα προτιμούσα mi 10t lite για την μεγάλη μπαταρία κάρτα sd, θύρα ακουστικών, αν δεν σας ενοχλεί η μικρή μπαταρία του 11 και οι εκλείψεις προχώρα.

Δημοσ.

Για μενα το mi 10T lite 5g χανει κατα κρατος. Συγκριτικο εδω.
Οθονη , επεξεργαστης , καμερες , διαστασεις/βαρος , εκδοση ανδροιδ , wifi/bluetooth , gorilla glass , ολα υποδυεστερα του mi 11 lite 5g. Moνο στην μπαταρια κερδιζει.
Τωρα αν καποιος αξιολογει περισσοτερο την θυρα ακουστικων (εχει adapter το mi 11 lite 5g) και την καρτα sd απο ολα αυτα που προανεφερα , φυσικα , ας παρει το mi 10T lite 5g :) 

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Τόσα λεφτά για Xiaomi..... 😏

Της ειπα να παρει και αυτο, αλλα δεν της αρεσε,

pixel.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GATE123 είπε

Τόσα λεφτά για Xiaomi..... 😏

Ακριβώς, μέχρι 200€ είναι καλά παραπάνω δεν αξίζει κοιτάς αλλού, χίλιες φορές κάτι σε realme. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chios είπε

Ακριβώς, μέχρι 200€ είναι καλά παραπάνω δεν αξίζει κοιτάς αλλού, χίλιες φορές κάτι σε realme. 

Οπως ποιο realme ? Αυτα ειναι τα realme εως 400 ευρω , του 2021 , 6gb/128gb (τουλαχιστον) . Εδω συγκριτικο mi 11 lite 5g / realme 8 / realme 8 pro. Ποιο realme στην κατηγορια εως 400 ευρω χτυπαει το mi 11 lite 5g ? Μην μου πειτε για τα 108mp του 8 pro που θα τα χρησιμοποιησει καποιος μια φορα τον χρονο ή τις λιγο εως πολυ μεγαλυτερες μπαταριες οταν σε οοοοοολα τα υπολοιπα ειναι πισω.
Για "εως 250 ευρω" , ναι ειναι καλα κινητα τα realme . Αλλα το mi 11 lite 5g που συζητουσαμε εδω ειναι +100 ευρω τουλαχιστον απο αυτα τα realme , αρα μιλαμε για αλλη κατηγορια. Δεν ξερω πως ακριβως τα συγκρινουμε.

Προσωπικα για xiaomi θα εδινα εως 3,5 κατοσταρικα για κανα καλο μοντελο. Απο κει και πανω θα επελεγα κανα oneplus/samsung/pixel/κλπ...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο το Samsung A52s 5G έχει παρόμοιο cpu με το Mi 11 lite 5G και είναι αρκετά πιο ακριβό, αλλά έχει OIS, καλύτερη οθόνη, θύρα ακουστικών, stereo speakers, λίγο καλύτερη μπαταρία, καλύτερες κάμερες και φυσικά καλύτερο λειτουργικό.

https://m.gsmarena.com/compare.php3&idPhone2=10815&idPhone1=11039#diff-

Κανένα Realme δεν φτάνει αυτά τα cpu.Εχουν τους G85, G95, Dimensity 800U, 720G.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Μόνο το Samsung A52s 5G έχει παρόμοιο cpu με το Mi 11 lite 5G και είναι αρκετά πιο ακριβό

Ενταξει απο σκρουτζ που παιζει στα 410 περιπου , οριακα αξιζει. Aπλα η ερωτηση ειναι αξιζει τα παραπανω 50 ευρω απο το mi 11 lite 5g ? Ισως και ναι.

44 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

αλλά έχει OIS, καλύτερη οθόνη, θύρα ακουστικών, stereo speakers, λίγο καλύτερη μπαταρία, καλύτερες κάμερες και φυσικά καλύτερο λειτουργικό

ΟIS ναι , καλυτερο λειτουργικο ναι , καλυτερη οθονη ναι , καλυτερη μπαταρια στα χαρτια κατα λιγο , stereo speakers εχει και το mi 11 lite 5g , καμερες μονο στις ειδικες συνθηκες που βοηθαει το OIS , στις υπολοιπες συνθηκες ελεγχεται. Θυρα ακουστικων , υποκειμενικη αναγκη.
Επισης εχουν εκφραστει αμφιβολιες για την ποιοτητα κατασκευης της συσκευης... τεσπα.. ενα samsung κινητο ειναι παντα ενα samsung κινητο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν είναι γιατί δεν παίρνει το Samsung A52 https://www.cosmodata.gr/product/354842/?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBgclBtJDZ1OCssMXp5b3VFTU9oLlo= 

Και έχει και Audio jack / OIS και καλή κάμερα.

Βέβαια έχει τον 720G με σχέση του Xiaomi 780. Εεε δεν βαριέσαι ,από το να "πείσει" στην miui τις Xiaomi ......και να μην έχει και εγγύηση και service...... 

Αν και σε αυτή την τιμή παίζει και το OP8......

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...