tzitzikas2 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 καλησπέρα. Εχω έναν SSD (καθαρά 222GB) όπου μέσα έχω τα windows 10, office, autocad 2017 και μερικά ακόμα προγράμματα τα οποία δεν πιάνουν πολύ χώρο. Γενικά δεν περνάω άλλα προγράμματα. Κανονικά κάνω τα windows update, και τώρα είναι εγκατεστημένη η έκδοση Windows 10 Home 21H1 64bit. Ελεύθερα μου δείχνει 154GB/222GB. Χτές μου έδειχνε ελεύθερα 155GB, και χωρίς να γίνει κάποιο windows update μέχρι σήμερα ή οποιοδήποτε update σε κάποιο πρόγραμμα, σήμερα έχει μειωθεί ο ελεύθερος χώρος κατα 1GB. Για ποιο λόγο να έγινε αυτό? Λίγο με αγχώνει ο χώρος μην αρχίσει και γεμίζει και μετά σέρνεται το σύστημα. Ποια η γνώμη σας, για πιο λόγο συμβαίνει και θα ήθελα να ρωτήσω αν θα χάνω συνεχώς GB απο τον ελεύθερο χώρο και χωρίς να περνάω αλλα προγράμματα. Ευχαριστώ!
micos000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Για 1gb δεν θα αγχωνόμουν γιατί μπορεί κάποιο πρόγραμμα να κάσαρε τίποτα στον δίσκο και μπορεί να το απελευθερώσει στην πορεία. Αν συνεχίσει να χάνει χώρο τότε θα το δούμε. Αν θέλεις κάνε έναν καλό καθαρισμό στον δίσκο. Πάτα WINDOWS+R για να ανοίξει η εκτέλεση. Δώσε cleanmgr.exe /dC: Μόλις ανοίξει η εκκαθάριση δίσκου πάτα "Εκκαθάριση αρχείων συστήματος" Θα κάνει νέο έλεγχο και μόλις εμφανιστεί ξανά το παράθυρο πάτα στην καρτέλα "Περισσότερες επιλογές" Πάτα "Εκκαθάριση" στο κάτω μέρος για τα σκιώδη αντίγραφα και "Διαγραφή" στην προτροπή. Μόλις τελειώσει, επέστρεψε στην καρτέλα "Εκκαθάριση δίσκου". Δες τι θα καθαρίσει και αν δεν θέλεις να κρατήσεις κάτι πάτα εκκαθάριση. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) σημερα κατέβηκε 1gb ακόμα και πήγε στα 153gb χωρίς να γίνει κάποιο update σε windows 10 ή σε κάποιο πρόγραμμα. Πέρα απο να κάνω κάποια εκκαθάριση, υπάρχει κάποιος τρόπος αρχικά να τσεκάρω μήπως υπάρχει πρόβλημα άλλο (π.χ ιός).? Χτες έτρεξα το defender αλλά δεν βρήκε κάτι. Ευχαριστώ edit: ο κρυφός φάκελος Local>AppData στην θέση windows C > Χρήστες> user > AppData καταλαμβάνει 4,35gb και φαίνεται να έχει επεξεργαστεί και σήμερα. Ειναι οκ? Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από tzitzikas2
tedybear Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 40 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε ο κρυφός φάκελος Local>AppData στην θέση windows C > Χρήστες> user > AppData καταλαμβάνει 4,35gb και φαίνεται να έχει επεξεργαστεί και σήμερα. Ειναι οκ? Υπάρχει ένας υποφάκελος Temp στον Local με προσωρινά αρχεία. Τουλάχιστον αυτός αλλάζει καθημερινά ανάλογα τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς και τα προσωρινά αρχεία που αυτές αφήνουν εκεί. Επέλεξε ό,τι υπάρχει εκεί και διέγραψε ό,τι σε αφήνει να διαγράψεις. Θα σου ζητήσει να το κάνεις ως administrator (OK αυτό) και αρχεία που είναι σε χρήση δεν θα σε αφήσει να τα διαγράψεις (ΟΚ και αυτό). Τα υπόλοιπα μπορούν να φύγουν. Το ανωτέρω πρέπει να γίνεται πιο απλά και αν ακολουθήσεις τις οδηγίες που έδωσε ο micos000. Απλά να τσεκάρεις και το "Temporary files" (προ-τελευταία επιλογή) στο αρχικό παράθυρο που θα σου ανοίξει πριν πατήσεις το ΟΚ.
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, tedybear είπε Υπάρχει ένας υποφάκελος Temp στον Local με προσωρινά αρχεία. Τουλάχιστον αυτός αλλάζει καθημερινά ανάλογα τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς και τα προσωρινά αρχεία που αυτές αφήνουν εκεί. Επέλεξε ό,τι υπάρχει εκεί και διέγραψε ό,τι σε αφήνει να διαγράψεις. Θα σου ζητήσει να το κάνεις ως administrator (OK αυτό) και αρχεία που είναι σε χρήση δεν θα σε αφήσει να τα διαγράψεις (ΟΚ και αυτό). Τα υπόλοιπα μπορούν να φύγουν. Το ανωτέρω πρέπει να γίνεται πιο απλά και αν ακολουθήσεις τις οδηγίες που έδωσε ο micos000. Απλά να τσεκάρεις και το "Temporary files" (προ-τελευταία επιλογή) στο αρχικό παράθυρο που θα σου ανοίξει πριν πατήσεις το ΟΚ. καλησπέρα και ευχαριστώ. Ο temp στον Local είναι μόνο 78MB, δεν έχει πρόβλημα. δες την εικόνα. Αν υπάρχει θέμα κάτι αλλο είναι.
tedybear Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Το Local σε μένα είναι ~3GB και άλλα τόσα στο Roaming. Έχει να κάνει με τις εφαρμογές που υπάρχουν στο σύστημα. Δε θα ανησυχούσα αλλά κάνε και μια σάρωση με τον free online scanner της eset να σου φύγει η ιδέα.
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 επίσης ο C:\tools τί είναι που πιάνει 6,37GB? ευχαριστώ!
tedybear Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε ο C:\tools τί είναι Άσχετος. Κάποια εφαρμογή θα τον έφτιαξε/χρησιμοποιεί ή κάποια συλλογή εργαλείων θα περιέχει. Δεν είναι των win10 δηλαδή (σε εμένα δεν υπάρχει).
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, tedybear είπε Άσχετος. Κάποια εφαρμογή θα τον έφτιαξε/χρησιμοποιεί ή κάποια συλλογή εργαλείων θα περιέχει. Δεν είναι των win10 δηλαδή (σε εμένα δεν υπάρχει). αυτά περιέχει
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δες και τους φακέλους των Prefetch και Superfetch. Και εκεί γράφονται πράγματα, τα οποία με τους SSD δεν χρειάζονται και είναι σαβούρα. Πρέπει να κόψεις τα αντίστοιχα services. To κυριότερο, μπορείς να δεις τον φάκελο που αποθηκεύονται προσωρινά αρχεία για τα updates των windows. Δεν θυμάμαι ποιός είναι (δεν είναι ο Temp) αλλά μπορεί να περιέχει τεράστια αρχεία (GB). - install.wim 6.5 GB... - Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από V.I.Smirnov
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 έβαλα να τρέχει το ESET, μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι, αλλά ο δίσκος τώρα που ψάχνει κατέβηκε άλλο 1GB και πήγε στα 152GB! 2 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Αν δεν είχα το SD ποιός ξέρει πόση σαβούρα θα είχε ο δίσκος και πόσα TBW... - install.wim 6.5 GB... - τι είναι αυτό? θεωρείτε σωστό να ενεργοποιήσω αυτό στις ρυθμίσεις > σύστημα > χώρος αποθήκευσης?
tedybear Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε αυτά περιέχει Αυτό το install.wim των 6GB είναι αρχείο εγκατάστασης των win10. Μια γρήγορη αναζήτηση έδωσε αυτό "The install. wim file (Windows Image File) is a compressed file which contains a set of many files and associated file system metadata and is included in any Windows installation Media under the "sources" folder". Μάλλον αυτός που σου έστησε το σύστημα έφτιαξε το φάκελο βάζοντας αρχεία που χρειαζόταν για την εγκατάσταση. Εκτιμώ ότι μπορείς να τον διαγράψεις.
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 μου βρίσκει 17 προβλήματα όλα στο Roaming>utorrent>..... τι λέτε? utorrent μόνο με magnet link κατεβάζω
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μην πειράζεις πράγματα που δεν είσαι σίγουρος τι κάνουν. Πιθανόν γίνεται κάποιο update που δεν το παίρνεις χαμπάρι ή κάποιο πρόγραμμα δυσλειτουργεί και γεμίζει τον δίσκο. Θυμάμαι κάποτε είχα βάλει ένα registry cleaner που είχε σφάλμα και μου γέμιζε τον δίσκο με τρομακτικούς ρυθμούς από λάθος. Βάλε ένα πρόγραμμα όπως το windirstat ή το treesize να ελέγξεις ποιά αρχεία είναι τα μεγαλύτερα και πού. Κάνε restart και δες ποιές διεργασίες ξεκινούν να τρέχουν όταν είναι idle χωρίς να πειράξεις κάτι. - Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από V.I.Smirnov
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 με αυτά που βρήκε παραπάνω στο utorrent να ασχοληθώ? Κάπου διάβασα οτι είναι τα updates https://forum.eset.com/topic/20964-is-this-a-false-or-real-alarm-from-eset/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα