Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε γίνεται να καλέσει κάποιον του χώρου με πεδιόμετρο , να κάνει μέτρηση ακτινοβολίας γενικότερα ?

και θα γλυτώσει μετακόμιση και θα κοιμάται ήσυχος

Δημοσ.
13 ώρες πριν, TheBus είπε

Καλησπέρα παιδιά, 

Διαμένω σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι, στον τελευταίο όροφο, και ο ιδιοκτήτης έβαλε κεραία κινητής ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου (χωρίς καμία ενημέρωση, όχι ότι ηταν υποχρεωμένος να με ενημερώσει). Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νόμοι για την τοποθέτηση που λογικά τηρούνται, αλλά επειδή έχω μικρά παιδιά, θέλω να φύγω πριν τα 3 έτη, γιατί δεν επιθυμώ να νιώθω ότι ρισκάρω έστω και 0.0001% σε θέματα υγείας.

Έχει κανείς άποψη, ίσως με γνώσεις δικηγορικές ή με προηγούμενη εμπειρία, αν το δικαιούμαι; Για παράδειγμα, διαβάζω ότι εν γένει αν συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία από το ακίνητο, μπορεί κανείς να φύγει νωρίτερα, αλλά κάτι τέτοιο άραγε μπορεί να το επικαλεστεί κανείς στην περίπτωσή μου; Εννοείται πως βέλτιστα πρέπει να ρωτήσω δικηγόρο, απλά είπα να κάνω μια ερώτηση πρώτα σε ενα τεχνολογικό forum.

Ευχαριστώ!

Τσ το βράδυ που φορτίζεις το κινητό σου; Αν είναι στο κομοδίνο δίπλα από το κεφάλι σου έχεις φάει ήδη περισσότερη ακτινοβολία από όσο θα φας πότε από την κεραία.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Weiss είπε

Εννοείται υπάρχει άδεια, αλλά αφού εγκατασταθεί η κεραία  και ελεγχθεί η ακτινοβολία από τους ειδικούς ότι βρίσκεται στα επιτρεπόμενα όρια  κανείς δε σου διασφαλίζει ότι μετά δε θα "πειραχθεί" και θα δουλεύει σε μεγαλύτερη ισχύ από την προβλεπόμενη. 

η ισχύς του πομπού μπορεί να αλλαχθεί όμως αυτό δεν θα δημιουργήσει δευτερεύοντες κάθετους λοβούς στην κεραία με αξιόλογη ένταση και φυσικά αυτό μπορεί να βρεθεί και με μετρήσεις αν πληρώσεις την εεαε

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nvel είπε

η ισχύς του πομπού μπορεί να αλλαχθεί όμως αυτό δεν θα δημιουργήσει δευτερεύοντες κάθετους λοβούς στην κεραία με αξιόλογη ένταση και φυσικά αυτό μπορεί να βρεθεί και με μετρήσεις αν πληρώσεις την εεαε

Σωστά, οι απέναντι είναι αυτοί που την πληρώνουν, ειδικά αν είναι και σε παραπλήσιο ύψος. Αλλά συνήθως είναι και αυτοί που δεν το γνωρίζουν... 

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, Weiss said:

Σωστά, οι απέναντι είναι αυτοί που την πληρώνουν, ειδικά αν είναι και σε παραπλήσιο ύψος. Αλλά συνήθως είναι και αυτοί που δεν το γνωρίζουν... 

To ερώτημα είναι:

Εφόσον τηρούνται τα αυστηρά όρια εκπομπής που έχουν οριστεί, τι είναι χειρότερο, να έχεις την κεραία κοντά και να παίζει η κεραία του κινητού που έχεις δίπλα σου (ή στο αυτί σου) στο "ρελαντί" ή να έχεις την κεραία μακριά και να παίζει στο full η κεραία του κινητού πασχίζοντας να βρει σήμα?

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ θα έλεγα την 1η επιλογή, και (ιδανικά) αρκετές κεραίες χαμηλής ισχύος ανά τετράγωνο. Το VoWiFi ακόμη έχει "θεματάκια" και δεν παίζει πάντα τέλεια.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.

νομικά όχι δεν καλύπτεσαι από κάτι ουτε με δικηγορώ ουτε με κάτι το μόνο που θα μπορέσεις να κάνεις να έρθουν σπίτι σου να βάλουν συσκευή που καταγράφει em radiation για 24 ώρες και αν δεν υπάρχει κάτι (που δεν θα υπάρχει) δεν έχει κάτι υπέρ σου
το μόνο που μπορει να γίνει ν να βασιστείς σε καλή θέληση του ιδιοκτήτη να σπάσει το συμβόλαιο χωρίς να γίνει κάτι (η αλλιώς μια φιλική κουβεντα να κάνετε)
btw αν η κεραία δεν θα ήταν πάνω σου αλλά πχ στα 30 μέτρα η αλλιώς στο απέναντι κτίριο εκεί θα έτρωγες μεγαλύτερη ακτινοβολία, από την στηγμη που ειναι ακριβός από πάνω σου είσαι κάτω από το "μανιτάρι" ουσιαστικά τπτ δεν πάει σε σένα.
Αλλα απο την στηγμη που το κάνεις για καθαρά ψυχολογικούς λογούς και όχι πραγματικούς προφανώς το ξέρεις αυτό ηδη και τζάμπα το ανέφερα

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, Pokemon640 said:

^ θα έλεγα την 1η επιλογή, και (ιδανικά) αρκετές κεραίες χαμηλής ισχύος ανά τετράγωνο.

Αυτό χειρότερο ή καλύτερο?

Δημοσ.

Η τριετία θεωρητικά προστατεύει και τα δύο μέρη αλλά στη πράξη περισσότερο προστατεύει τον ενοικιαστή από το να τον πετάξει στο δρόμο ο ιδιοκτήτης. 

Αν έχεις αποφασίσει να φύγεις μπορείς να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη και θεωρώ πως με καλή θέληση και από τις δύο πλευρές δε θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι τόσο υψηλή η ζήτηση για σπίτια που δε θα δυσκολευτεί να βρει άλλο ενοικιαστή και ίσως με μεγαλύτερο ενοίκιο απ' ότι δίνεις εσύ τώρα οπότε win win για όλους.

Θεωρώ πολύ σπάνιο ιδιοκτήτης να κυνηγήσει ενοικιαστή για τα διαφυγόντα ενοίκια (εφόσον δεν υπάρχουν χρέη και γενικά μια καλή σχέση και συνεννόηση). Απλά θα βάλει άλλον και θα συνεχίσει τη ζωή του.

Με τη κεραία εφόσον μπαίνει νόμιμα δε θα βγάλεις άκρη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

To ερώτημα είναι:

Εφόσον τηρούνται τα αυστηρά όρια εκπομπής που έχουν οριστεί, τι είναι χειρότερο, να έχεις την κεραία κοντά και να παίζει η κεραία του κινητού που έχεις δίπλα σου (ή στο αυτί σου) στο "ρελαντί" ή να έχεις την κεραία μακριά και να παίζει στο full η κεραία του κινητού πασχίζοντας να βρει σήμα?

Εξαρτατε απο την χρηση που κάνεις στο κινητο.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, agiannesg59 said:

Εξαρτατε απο την χρηση που κάνεις στο κινητο.

Τι χρήση κάνουν τα παιδιά, έφηβοι και γενικότερα οι νέοι? Σίγουρα όχι ίδια με αυτή που κάνει πχ η μάνα μου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Weiss είπε

.......κανείς δε σου διασφαλίζει ότι μετά δε θα "πειραχθεί" και θα δουλεύει σε μεγαλύτερη ισχύ από την προβλεπόμενη......

Αυτό ακριβώς ... Γιατί αν ο κυρ Τάκης δεν πιάνει 4g στο υπόγειο... όλο και κάποιος θα πειράξει λίγο την ισχύ ....κλπ κλπ. Αυτή είναι η άποψη μου , δεν έχει νόημα να αναλυθεί άλλο , ο φόβος μου είναι επειδή δεν μπορεί κανείς να είναι 100% σίγουρος , μόνο και μόνο για τα μικρά παιδιά , μπαίνεις σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις...πράττεις αναλόγως και είσαι πάντα υπεύθυνος για τις πράξεις σου. Όσο για αυτούς που έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στις μετρήσεις και στους επιστήμονες , καλά κάνει ο καθένας να πιστεύει αυτό που θέλει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω  που μιλαω το πολυ 10 λεπτα την μερα  δεν θα ηθελα να εχω κεραια διπλα μου.

Ο άλλος που κοιματε και ξυπναει με το κινητο διπλα στο κεφαλι του ετσι και αλλιώς χαμένος ειναι  εχει δεν εχει κεραια διπλα του.

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, alcamus06 είπε

Γιατί αν ο κυρ Τάκης δεν πιάνει 4g στο υπόγειο... όλο και κάποιος θα πειράξει λίγο την ισχύ ....κλπ κλπ

τι είναι , ροοστάτης και θα τον ανεβάσει ?😂

11 λεπτά πριν, alcamus06 είπε

Όσο για αυτούς που έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στις μετρήσεις και στους επιστήμονες , καλά κάνει ο καθένας να πιστεύει αυτό που θέλει.

για τους υπόλοιπους ας κάνουνε τη μέτρηση οι ίδιοι :)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...