Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheBus είπε

Αντιλαμβάνομαι ένα τέτοιο σχήμα, απλά με κάτι λίγες γνώσεις που έχω, ο φόβος μου είναι αν μια κεραία δεν έχει όντως, να το πω, "παρασιτικούς λοβούς" έστω και πολύ μικρής ισχύος προς τα κάτω, θεωρώντας ότι είναι 5 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου, και έχοντας υπόψιν ότι ισχύει ένας εκθετικός τρόπος μείωσης. Δηλαδή νιώθω ότι είμαι πολύ κοντά ώστε κάτι αρκετά μικρό παρασιτικό ίσως να το τρώω. Δεν είναι οι κεραίες και οι τηλεπικοινωνίες το βασικό μου αντικείμενο, απλά είναι αρκετά κοντά ώστε να αντιλαμβάνομαι τη λογική που σχολιάζουν οι συμφορουμίτες! Και σχετικά με το ασφαλές και το νόμιμο, έχω τον προβληματισμό μου γιατί και ενα κινητό ας πούμε, είναι νόμιμο εντός κάποιων ορίων που περιγράφονται με το SAR, αλλά δεν νομίζω να νιώθει κανείς ασφαλής αν έχει ένα ασφαλές κινητό σε φουλ χρήση 24/7 στο κεφάλι του κοντά.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σεβαστό κάποιος να μην έχει γνώσεις. Το να πιστεύει κάτι όμως αυθαίρετα και να μη θέλει καν να διαβάσει/ψάξει αν ισχύει είναι διαφορετικό. 

• Like 9
Δημοσ.

Ακόμα και οι παρασιτικοί λοβοί αν υπάρχουν είναι κάποιες μοίρες από την κύρια δέσμη, η οποία πιθανόν και μικρότερη από 90μοίρες. Αρα δεν βλέπω τεχνικά τον τρόπο να σε πιάνει ακόμα και στο ελάχιστο. Βέβαια μπορείς να το ψάξεις παραπάνω να δείς πώς δουλεύουν πρίν πάρεις την απόφαση σου, τι να πούνε και οι γείτονες που είναι καρφί πάνω στην κύρια δέσμη. Έχε στα υπόψη πως το τσιμέντο μονώνει κάπως και από πάνω σου έχεις πλάκα, εγώ στην θέση σου θα ένιωθα και τυχερός που μπήκε εκει και όχι σε γειτονικά κτίρια, γιατί για αν μπήκε σημαίνει πως έχει ανάγκη η περιοχή.

• Like 1
Δημοσ.

Τα 3 έτη είναι υπέρ του ενοικιαστή. Αν έχετε συνάψει 2ετές συμφωνητικό και επιθυμείς να το διακόψεις στα 2...μπορείς κανονικά. Ο νόμος είναι για να προστατέψει εσένα αν θέλει ο άλλος να σε διώξει πριν τα 3 του αρχικού.

Τώρα για τους φόβους....ακριβώς από κάτω όπως και στο σχήμα δεν έχει εκπομπή. Τα μπαλκόνια απέναντί της είναι το ζήτημα εκτός αν είναι τόσο ψηλότερο κτίριο από τα γειτνιάζοντα και περνάει ξυστά από πάνω.

Καλή τύχη ότι αποφασίσεις.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σεβαστό κάποιος να μην έχει γνώσεις. Το να πιστεύει κάτι όμως αυθαίρετα και να μη θέλει καν να διαβάσει/ψάξει αν ισχύει είναι διαφορετικό. 

Ακριβώς επειδή γνωρίζω ότι δεν είμαι γνώστης, και γνωρίζω ότι είναι πολύ εύκολο σε κάτι τόσο εξειδικευμένο να διαβάσω και να ερμηνεύσω λάθος (όταν έπρεπε να περάσω ένα μάθημα σχετικό με κεραίες, δεν ήταν και το καλύτερό μου), είπα να ρωτήσω σίγουρα μια φορά εδώ μέσα. Γενικότερα, σας ευχαριστώ παιδιά γιατί οι απαντήσεις με βοηθάνε τόσο στο θέμα του συμβολαίου όσο και στους φόβους μου για την κεραία!

• Like 2
Δημοσ.

Για το θέμα της κεραίας, έχω τελειώσει τηλεπικοινωνίες, συμφωνώ με τη φωτογραφία του συνφορουμίτη. Όντως την ηλεκτρομαγνητική στην μεγάλη της ποσότητα την τρως μετά τα 50 μέτρα+. Αν έχεις τόσο αμφιβολία, μπορεί να έρθει κάποιος συνάδελφος με ειδικό όργανο να σου δώσει μετρήσεις.

https://www.netxl.com/blog/networking/antenna-gain/

Στην κινητή βάζουν 18-20 και ποιο σπάνια 40Dbi, κοιτάνε πολύ ευθεία και καθόλου κάθετα (που μένεις εσύ).

Δυστυχώς ήδη μετακόμισα, αλλιώς θα με έψηνε να μείνω εκεί που είσαι, η σύνδεση μου είναι χάλια εδώ που βρίσκομαι και λόγω εμποδίων "γκαζώνει" και η συσκευή μου μήπως πιάσει σήμα 😅

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, greekfragma είπε

Τα 3 έτη είναι υπέρ του ενοικιαστή. Αν έχετε συνάψει 2ετές συμφωνητικό και επιθυμείς να το διακόψεις στα 2...μπορείς κανονικά. Ο νόμος είναι για να προστατέψει εσένα αν θέλει ο άλλος να σε διώξει πριν τα 3 του αρχικού.

Απλά όχι. Δεσμεύει και προστατεύει και τις δύο μεριές. 

Όπως ο ενοικιαστής δεν θέλει να μείνει στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη, έτσι και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να μείνει χωρίς εισόδημα.

• Like 1
Δημοσ.

οι γείτονες πως δεν διαμαρτυρήθηκαν??? η δεν έχει γύρω άλλους ???

σαν ραδιοερασιτεχνης συμφωνώ με κάποιες παρατηρήσεις φίλων που έχουν ασχοληθει ......δεν ξέρω με τη ισχύ εκπέμπουν αλλά πιστεύω ότι έχουν περιορισμούς και τους τηρούν .....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κεραία κινητής δεν είναι ακριβώς από πάνω σου αλλά στην παραδίπλα  πολυκατοικία τι ακτινοβολία τρώμε; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, george1807 είπε

Απλά όχι. Δεσμεύει και προστατεύει και τις δύο μεριές. 

Όπως ο ενοικιαστής δεν θέλει να μείνει στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη, έτσι και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να μείνει χωρίς εισόδημα.

μην επιμένεις. το έχω ψάξει νομικά.

το 1ετές 2ετές ή ορισμένου χρόνου μισθωτήριο είναι εν γνώσει του ιδιοκτήτη. Αν ο ενοικιαστής θέλει να το σπάσει στην υπογεγραμμένη διάρκεια το σπάει εφόσον για τόσο υπέγραψε. Το 3ετές είναι για προστασία του ενοικιαστή από την ταλαιπωρία να ξαναβρεί στέγη σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

το 1ετές 2ετές ή ορισμένου χρόνου μισθωτήριο είναι εν γνώσει του ιδιοκτήτη. Αν ο ενοικιαστής θέλει να το σπάσει στην υπογεγραμμένη διάρκεια το σπάει εφόσον για τόσο υπέγραψε. Το 3ετές είναι για προστασία του ενοικιαστή από την ταλαιπωρία να ξαναβρεί στέγη σε λιγότερο από 3 χρόνια.

"Σύμφωνα με το άρθρο Αρθρο 2 παρ. 1 του ν. Ν 1703/1987: ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 1 του Ν.2235/1994 η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο."

https://www.annitagaran.gr/blog.php?title=Διάρκεια μίσθωσης&article=72

Αυτό προβλέπει ο νομοθεσία χωρίς να διευκρινίζει ότι ισχύει μόνο για τον έναν συμβαλλόμενο.

Δες επίσης τι λέει ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε (Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών) :

"1. Οι μισθώσεις κατοικίας έχουν υποχρεωτική ελάχιστη διάρκεια τριών ετών. Συνεπώς: Αν έχετε συμφωνήσει διάρκεια μίσθωσης μικρότερη από τρία έτη, έχετε δικαίωμα να παραμείνετε στο ακίνητο για όλη την τριετία. Αντιστρόφως, αν κατά τη λήξη της μίσθωσης θέλετε να φύγετε, ο ιδιοκτήτης μπορεί να απαιτήσει ως αποζημίωση τα ενοίκια που θα χάσει ως το τέλος της τριετίας. Αν έχετε συμφωνήσει διάρκεια μίσθωσης μεγαλύτερη από τρία έτη, ισχύει η διάρκεια που συμφωνήσατε."

http://www.pasype.gr/ti-prepei-na-gnorizoun-oi-enoikiastes-katoikion

Δες επίσης τι λέει η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) :

"1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η μίσθωση κύριας κατοικίας έχει τριετή ελάχιστη διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί βραχύτερος χρόνος. Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξη μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης."

https://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php

Sorry αλλά ο ισχυρισμός σου "το έχω ψάξει νομικά" έχει μηδενική βαρύτητα.

Δημοσ.

Μόνο και μόνο επειδή έχεις τα παιδιά , για εμένα προσπάθησε να φύγεις , αν και όλη αυτή η διαδικασία της μετακόμισης είναι δύσκολη για όλους . Σε φίλο φίλου δίνουν ένα σεβαστό μηνιάτικο για να τοποθετήσουν οι κινητές κεραία πάνω από το σπίτι του. Επίσης , πραγματικά στην Ελλάδα δεν έχω εμπιστοσύνη ότι όντως τηρούν τα όρια. Ο καθένας απλά τοποθετεί χωρίς να ειδοποιεί. Επίσης ποιά αρχή ας πούμε κάνει ελέγχους ότι ο δικούς σου τοποθέτησε κεραία η όποια πληρεί όλους τους κανονισμούς ; Και αν υπάρχει ; Κάθε πότε κάνει έλεγχο ; Τα περί τεχνολοβίας απλά σκεφτείτε τα παιδιά. 

• Confused 1
Δημοσ.
2 hours ago, greekfragma said:

Η αλήθεια είναι ότι η τριετία δεσμεύει και τις δύο πλευρές. Αν τώρα θέλεις να πιστεύεις κάτι άλλο ελεύθερα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, alcamus06 said:

Μόνο και μόνο επειδή έχεις τα παιδιά , για εμένα προσπάθησε να φύγεις , αν και όλη αυτή η διαδικασία της μετακόμισης είναι δύσκολη για όλους . Σε φίλο φίλου δίνουν ένα σεβαστό μηνιάτικο για να τοποθετήσουν οι κινητές κεραία πάνω από το σπίτι του. Επίσης , πραγματικά στην Ελλάδα δεν έχω εμπιστοσύνη ότι όντως τηρούν τα όρια. Ο καθένας απλά τοποθετεί χωρίς να ειδοποιεί. Επίσης ποιά αρχή ας πούμε κάνει ελέγχους ότι ο δικούς σου τοποθέτησε κεραία η όποια πληρεί όλους τους κανονισμούς ; Και αν υπάρχει ; Κάθε πότε κάνει έλεγχο ; Τα περί τεχνολοβίας απλά σκεφτείτε τα παιδιά. 

Δεν τοποθετούν χωρίς να ειδοποιούν ή χωρίς να έχουν άδεια. Την κεραία την τοποθετεί η εκάστοτε εταιρεία η οποία έχει τους κατάλληλους επιστήμονες(ακτινοφυσικούς/μηχανικούς) οι οποίοι υπολογίζουν/μετράνε την ακτινοβολία και αδειοδότηση/έλεγχος γίνεται από την ΕΕΑΕ και την ΕΕΤΤ.

Δες εδώ και το site που υπάρχει για τις κεραίες https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php

• Like 1
Δημοσ.

Και καθόλου να μη σε πιάνει είναι κάπως περίεργο ψυχολογικά να την έχεις πάνω από το κεφάλι σου. Οι περισσότεροι δεν θα αισθάνονταν άνετα πιστεύω.

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Δεν τοποθετούν χωρίς να ειδοποιούν ή χωρίς να έχουν άδεια. Την κεραία την τοποθετεί η εκάστοτε εταιρεία η οποία έχει τους κατάλληλους επιστήμονες(ακτινοφυσικούς/μηχανικούς) οι οποίοι υπολογίζουν/μετράνε την ακτινοβολία και αδειοδότηση/έλεγχος γίνεται από την ΕΕΑΕ και την ΕΕΤΤ.

Δες εδώ και το site που υπάρχει για τις κεραίες https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php

Εννοείται υπάρχει άδεια, αλλά αφού εγκατασταθεί η κεραία  και ελεγχθεί η ακτινοβολία από τους ειδικούς ότι βρίσκεται στα επιτρεπόμενα όρια  κανείς δε σου διασφαλίζει ότι μετά δε θα "πειραχθεί" και θα δουλεύει σε μεγαλύτερη ισχύ από την προβλεπόμενη. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...