TheBus Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά, Διαμένω σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι, στον τελευταίο όροφο, και ο ιδιοκτήτης έβαλε κεραία κινητής ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου (χωρίς καμία ενημέρωση, όχι ότι ηταν υποχρεωμένος να με ενημερώσει). Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νόμοι για την τοποθέτηση που λογικά τηρούνται, αλλά επειδή έχω μικρά παιδιά, θέλω να φύγω πριν τα 3 έτη, γιατί δεν επιθυμώ να νιώθω ότι ρισκάρω έστω και 0.0001% σε θέματα υγείας. Έχει κανείς άποψη, ίσως με γνώσεις δικηγορικές ή με προηγούμενη εμπειρία, αν το δικαιούμαι; Για παράδειγμα, διαβάζω ότι εν γένει αν συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία από το ακίνητο, μπορεί κανείς να φύγει νωρίτερα, αλλά κάτι τέτοιο άραγε μπορεί να το επικαλεστεί κανείς στην περίπτωσή μου; Εννοείται πως βέλτιστα πρέπει να ρωτήσω δικηγόρο, απλά είπα να κάνω μια ερώτηση πρώτα σε ενα τεχνολογικό forum. Ευχαριστώ! 2
TuXaKoS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, TheBus είπε Καλησπέρα παιδιά, Διαμένω σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι, στον τελευταίο όροφο, και ο ιδιοκτήτης έβαλε κεραία κινητής ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου (χωρίς καμία ενημέρωση, όχι ότι ηταν υποχρεωμένος να με ενημερώσει). Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νόμοι για την τοποθέτηση που λογικά τηρούνται, αλλά επειδή έχω μικρά παιδιά, θέλω να φύγω πριν τα 3 έτη, γιατί δεν επιθυμώ να νιώθω ότι ρισκάρω έστω και 0.0001% σε θέματα υγείας. Έχει κανείς άποψη, ίσως με γνώσεις δικηγορικές ή με προηγούμενη εμπειρία, αν το δικαιούμαι; Για παράδειγμα, διαβάζω ότι εν γένει αν συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία από το ακίνητο, μπορεί κανείς να φύγει νωρίτερα, αλλά κάτι τέτοιο άραγε μπορεί να το επικαλεστεί κανείς στην περίπτωσή μου; Εννοείται πως βέλτιστα πρέπει να ρωτήσω δικηγόρο, απλά είπα να κάνω μια ερώτηση πρώτα σε ενα τεχνολογικό forum. Ευχαριστώ! Χωρίς να πω κάτι για τα προηγούμενα, αν όντως είναι πάνω από το κεφάλι σου, η ακτινοβολία σχετικά με άλλες κεραίες, για σένα, είναι μηδενική. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από TuXaKoS 13 3
VonLoutsos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 2 minutes ago, TuXaKoS said: Χωρίς να πω κάτι για τα προηγούμενα, αν όντως είναι πάνω από το κεφάλι σου, η ακτινοβολία σχετικά με άλλες κεραίες, για σένα, είναι μηδενική. Επιπλεόν όπου μπάινει κεράια κινητής τηλεφωνίας, έχουν γίνει μελέτες ώστε να μην υπερβαίνει τα όρια έκθεσης(αλλιώς δεν δίνεται η άδεια). 5
Silverage Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ισχύει ότι αν είναι ακριβώς απο πάνω λαμβάνεις ελάχιστη ακτινοβολία. Αν έχει μπει νόμιμα και τηρεί τα όρια ακτινοβολίας δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν αναγνωρίζεται σαν κίνδυνος για την υγεία (σωστά για μένα). Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από Silverage 3
TuXaKoS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, VonLoutsos είπε Επιπλεόν όπου μπάινει κεράια κινητής τηλεφωνίας, έχουν γίνει μελέτες ώστε να μην υπερβαίνει τα όρια έκθεσης(αλλιώς δεν δίνεται η άδεια). Για αυτό είπα ότι δε θέλω να σχολιάσω κάτι από τα υπόλοιπα. Πάντως αν όντως απασχολεί τον TS η ακτινοβολία από τη συγκεκριμένη κεραία για αυτόν και την οικογενεία του είναι μηδενική.
GREGORYMO Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, TheBus είπε Καλησπέρα παιδιά, Διαμένω σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι, στον τελευταίο όροφο, και ο ιδιοκτήτης έβαλε κεραία κινητής ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου (χωρίς καμία ενημέρωση, όχι ότι ηταν υποχρεωμένος να με ενημερώσει). Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νόμοι για την τοποθέτηση που λογικά τηρούνται, αλλά επειδή έχω μικρά παιδιά, θέλω να φύγω πριν τα 3 έτη, γιατί δεν επιθυμώ να νιώθω ότι ρισκάρω έστω και 0.0001% σε θέματα υγείας. Έχει κανείς άποψη, ίσως με γνώσεις δικηγορικές ή με προηγούμενη εμπειρία, αν το δικαιούμαι; Για παράδειγμα, διαβάζω ότι εν γένει αν συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία από το ακίνητο, μπορεί κανείς να φύγει νωρίτερα, αλλά κάτι τέτοιο άραγε μπορεί να το επικαλεστεί κανείς στην περίπτωσή μου; Εννοείται πως βέλτιστα πρέπει να ρωτήσω δικηγόρο, απλά είπα να κάνω μια ερώτηση πρώτα σε ενα τεχνολογικό forum. Ευχαριστώ! Τι είναι τα 3 έτη ? Η λήξη του συμβολαίου ? Για πόσο χρονικό διάστημα μιλάμε έως την λήξη ?
TheBus Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Τι είναι τα 3 έτη ? Η λήξη του συμβολαίου ? Για πόσο χρονικό διάστημα μιλάμε έως την λήξη ? Το τυπικό αρχικό συμβόλαιο ήταν 2 ετών που έληξε πρόσφατα (χωρίς κάποιο καινούριο για την ωρα), και αναφέρομαι στο υποχρεωτικό ελαχιστο διάστημα 3 ετών που από ότι αντιλαμβάνομαι ισχύει τελικά με βάση το νόμο άσχετα με τις διάρκειες των συμβολαίων.
zio10 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν έχω ακούσει ποτέ να κυνηγάνε κάποιον επειδή έφυγε νωρίτερα. Απλά ενημέρωσέ τον, αν μπορείς να είσαι και λίγο συνεργάσιμος πχ στο να μπορεί να δείξει το σπίτι καομι δεν θα έχεις πρόβλημα. Άσε που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν καν για την τριετία, θεωρούν ότι η μίσθωση διαρκεί όσο λέει το συμβόλαιο. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από zio10
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν έχω ακούσει ποτέ να κυνηγάνε κάποιον επειδή έφυγε νωρίτερα. Απλά ενημέρωσέ τον, αν μπορείς να είσαι και λίγο συνεργάσιμος πχ στο να μπορεί να δείξει το σπίτι καομι δεν θα έχεις πρόβλημα. Άσε που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν καν για την τριετία, θεωρούν ότι η μίσθωση διαρκεί όσο λέει το συμβόλαιο. Μια χαρά έχουν κινηθεί νομικά για κόσμο που έχει φύγει πριν την λήξη, τώρα πόσοι από το σύνολο των περιστατικών θα το κάνουν στην πράξη, σίγουρα λίγοι γιατί λένε άστο αντί να πληρώνω δικηγόρους για να δω τι θα πάρω μετά από Χ χρόνια ας το νοικιάσω σε άλλον να τελειώνω και να εισπράττω ενοίκιο. Για το κομμάτι του ts, όχι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ούτε να κερδίσει σε δικαστήριο. Πρέπει να αποδειχθεί πως βλάπτετε η υγεία και αποδείξεις δεν υπάρχουνε επιστημονικές απ' την στιγμή που έχει τηρηθεί η νομιμότητα, ακόμα και να μην είχε τηρηθεί βέβαια πάλι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αποδείξει κάτι στα περί υγείας, οι μόνες "αποδείξεις" είναι οι εικασίες των ψευτοοικολόγων, επιτροπών κατοίκων και συνωμοσιολάγνων που ξεσηκώνονται με κάθε ευκαιρία. Αυτές οι απόψεις το στυλ "έστω και 0.00001% να υπάρχει θέμα με την υγεία του παιδιού θέλω να το αποφύγω" , εμένα μόνο προβληματισμό μου προκαλούν. Αγχώνεται δηλαδή κάποιος για αυτό το ποσοστό και του διαφεύγει πως υπάρχουν 1000 άλλοι παράγοντες του περιβάλλοντος, συνήθειες, νοοτροπίες και άπειρα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του παιδιού σε ίδιο ή και πολύ υψηλότερο ποσοστό. Και μην ακούσω καμιά ατάκα "κάνε και εσύ παιδάκι" και μπλα μπλα. Χαλαρώστε, αποβάλλετε το άγχος και τον όποιο φόβο, ζήστε την ζωή σας και χαρείτε το παιδί σας. Αυτά από μένα. Edit: Αν ήταν διετές συμβόλαιο που έληξε και δεν έχετε υπογράψει καινούργιο, φεύγετε όποτε θέλετε χωρίς εξηγήσεις και δεσμεύσεις. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___ 3
GREGORYMO Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, TheBus είπε Το τυπικό αρχικό συμβόλαιο ήταν 2 ετών που έληξε πρόσφατα (χωρίς κάποιο καινούριο για την ωρα), και αναφέρομαι στο υποχρεωτικό ελαχιστο διάστημα 3 ετών που από ότι αντιλαμβάνομαι ισχύει τελικά με βάση το νόμο άσχετα με τις διάρκειες των συμβολαίων. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα !!!! Αφού έχει λήξει το συμβόλαιο, φεύγεις όποτε θέλεις !!!!
Nabuko Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, TheBus είπε μπορεί κανείς να φύγει νωρίτερα Μπορείς να του το πεις. Πιο πολύ εσύ θα δυσκολευτείς να νοικιάσεις άλλο παρά αυτός να νοικιάσει το δικό του 1
lary7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Οπως θα δείς και στην εικόνα, ο μονος που δεν πιανει η ακτινοβολία είσαι εσύ, οι κεραίες αυτές εκπέμπουν συγκεκριμένες μοίρες και σίγουρα όχι 180. Οπότε αραξε εκεί γιατί αν πας αλλού τότε θα σε πιάνει. 1
GREGORYMO Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, lary7 είπε Οπως θα δείς και στην εικόνα, ο μονος που δεν πιανει η ακτινοβολία είσαι εσύ, οι κεραίες αυτές εκπέμπουν συγκεκριμένες μοίρες και σίγουρα όχι 180. Οπότε αραξε εκεί γιατί αν πας αλλού τότε θα σε πιάνει. Άρα, να δώσει και αύξηση για να μην τον διώξει.
TheBus Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, lary7 είπε Οπως θα δείς και στην εικόνα, ο μονος που δεν πιανει η ακτινοβολία είσαι εσύ, οι κεραίες αυτές εκπέμπουν συγκεκριμένες μοίρες και σίγουρα όχι 180. Οπότε αραξε εκεί γιατί αν πας αλλού τότε θα σε πιάνει. Αντιλαμβάνομαι ένα τέτοιο σχήμα, απλά με κάτι λίγες γνώσεις που έχω, ο φόβος μου είναι αν μια κεραία δεν έχει όντως, να το πω, "παρασιτικούς λοβούς" έστω και πολύ μικρής ισχύος προς τα κάτω, θεωρώντας ότι είναι 5 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου, και έχοντας υπόψιν ότι ισχύει ένας εκθετικός τρόπος μείωσης. Δηλαδή νιώθω ότι είμαι πολύ κοντά ώστε κάτι αρκετά μικρό παρασιτικό ίσως να το τρώω. Δεν είναι οι κεραίες και οι τηλεπικοινωνίες το βασικό μου αντικείμενο, απλά είναι αρκετά κοντά ώστε να αντιλαμβάνομαι τη λογική που σχολιάζουν οι συμφορουμίτες! Και σχετικά με το ασφαλές και το νόμιμο, έχω τον προβληματισμό μου γιατί και ενα κινητό ας πούμε, είναι νόμιμο εντός κάποιων ορίων που περιγράφονται με το SAR, αλλά δεν νομίζω να νιώθει κανείς ασφαλής αν έχει ένα ασφαλές κινητό σε φουλ χρήση 24/7 στο κεφάλι του κοντά. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις