Nathan Drake!! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά. Θέλω να κάνω αντίγραφα ασφαλείας από αυθεντικά dvd που έχω στη συλλογή μου και να τα περάσω σε δίσκο στον υπολογιστή ώστε να μην αλλάξω κάθε λίγο και λιγάκι τα δισκάκια κι ούτε να φθείρονται. Υπάρχει κάποιο καλό dvd drive να μου προτείνετε; Και ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο στην αντιγραφή; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από Nathan Drake!!
jim_p Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Θελεις δηλαδη να κανεις τα δισκακια που εχεις iso και μετα τα iso να τα ξαναγραψεις σε δισκακια?
Nathan Drake!! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Όχι, θέλω από τα δισκάκια να τα περάσω στον σκληρό δίσκο ως πχ mkv (σε όσο πιο καλή ποιότητα γίνεται δηλαδή) και να βλέπω τις ταινίες από τον δίσκο για να μη χρησιμοποιώ συνεχώς τα δισκάκια και φθείρονται. Ούτε φυσικά να σηκώνομαι και να αλλάξω δισκάκια κάθε τόσο...😄
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Βάλε τα δισκάκια στην άκρη και "βρες" τις ταινίες σε 1080p. Όσες δεν βρίσκεις δοκίμασε να τις περάσεις με το dvdfab. Για dvd drive πάρε ότι γουστάρεις, όλα καλά είναι.
Nathan Drake!! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Βρίσκω μια χαρά ταινίες σε 4k😁 κι έχω στη συλλογή, απλά έχω και κάποιες παιδικές ταινίες σε dvd που δυστυχώς δεν τις βρίσκω (από θείο😊) μεταγλωτισμένες στα Ελληνικά για να δουν τα παιδιά. Οπότε, με ζαλίζουν κάθε τόσο να τους αλλάζω τα δισκάκια, να αλλάζω τη γλώσσα κτλ😃 γι' αυτό ήθελα να τις περάσω μέσα στον δίσκο και να τις βάλω σε playlist να βλέπουν 2-3 ταινίες μέχρι να βαρεθούν.
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Οπότε dvd fab. Δεν χρειάζεται να κρατήσεις όλο το dvd, θα πας main movie, θα επιλέξεις την ταινία με Ελληνικό ήχο και χωρίς υπότιτλους και θα αποθηκεύσεις σε mp4 ή mkv. Οπλίσου με υπομονή καθώς μπορεί να ξεπεράσει και την 1 ώρα η μετατροπή. Αν θέλεις καλή τελική ποιότητα δες αν έχει επιλογή για 2-pass encoding και ενεργοποίησε την (θα κάνει περίπου τον διπλό χρόνο). 3
Nathan Drake!! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Πολύ ωραία σε ευχαριστώ! Από driver είπες όποιο να'ναι σωστά; Δεν υπάρχει κάτι να προσέξω; Πχ αν είναι καλύτερο εσωτερικό ή εξωτερικό, αν έχει γρήγορή ή όχι ταχύτητα, καλύτερη μάρκα κτλ;
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όλα γρήγορα είναι πλέον. Τα liteon είχαν καλή φήμη στο παρελθόν αλλά και τα lg καλά είναι. Το εξωτερικό είναι πιο ακριβό και δεν υπάρχει λόγος να πας σε τέτοιο αν έχεις desktop. Το μόνο που θα προσέξεις είναι να έχει το pc sata θύρα γιατί δύσκολα βρίσκεις ide dvd πλέον. 13 λεπτά πριν, Nathan Drake!! είπε Από driver είπες Drive, όχι driver... Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από micos000
Nathan Drake!! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κοίτα το pc μου είναι gaming με 16gb Ryzen 5 3600. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το pc για αυτή τη δουλειά αλλά θέλω να πω πως δεν είναι παλιό. Για τον εξωτερικό ή εσωτερικό απλά άκουσα πως θα ήταν καλύτερο εξωτερικό για λόγους πχ χώρου (όπως βλέπω πως το κουτί μου δεν έχει https://www.msi.com/PC-Case/MPG-GUNGNIR-100😔), θορύβου μέσα στο κουτί από ότι έξω και φθοράς ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιείται γιατί από την στιγμή που είναι ανοιχτό το pc όλα σιγά σιγά φθείρονται από την ενέργεια. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό βέβαια... Drive, όχι driver... Ναι βρε το ξέρω, απλά από την ταχύτητα που έγραφα και είχα στο νου μου την ταινία που έβλεπα πριν, το Driver του 2001 μπερδεύτηκα!😁 Υ.Γ. Πλέον είναι βλέπω σχεδόν στα ίδια χρήματα ο εξωτερικός με τον εσωτερικό!😲 https://www.skroutz.gr/c/89/optical-drives/f/387134_391259_555908/exoteriki-Desktop-DVD-ROM.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από Nathan Drake!!
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Το καπάκι μπροστά δεν ανοίγει για dvd; Αν δεν ανοίγει τότε το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Όσο για τις φθορές... π@π@ριές. Αν θέλεις στην τελική αποσυνδέεις το ρεύμα του drive αν δεν το χρειάζεσαι. Το pc είναι μια χαρά.
Nathan Drake!! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δυστυχώς όχι δεν ανοίγει.😌 Άρα ναι, πάω για εξωτερικό. Οπότε παίρνω όποιο θέλω από τα drive, ανοίγω το dvdfab, πάω main movie, επιλέγω την ταινία με Ελληνικό ήχο και χωρίς υπότιτλους και αποθηκεύω σε mp4 ή mkv. Πόσο θα χάσω λες από ποιότητα; Σε 50 ή 55αρα τηλεόραση θα είναι χάλια λες;🤔
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Με διπλή κωδικοποίηση και ένα καλό bitrate σε ανάλυση 720Χ576 (αυτή είναι η ανάλυση του dvd θα έχεις σχεδόν ίδια εικόνα με αυτήν του dvd. Και όχι, δεν θα κερδίσεις τίποτα αν το κάνεις upscaling σε FulHD ή 4k. 1
Nathan Drake!! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Ωραία. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις συμβουλές σου!🙂
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα έλεγα, πριν ξεκινήσεις τα rip να ψαχτείς λίγο με τις ρυθμίσεις του fab και να κάνεις μερικά κλιπάκια πρώτα για να συγκρίνεις και να αποφασίσεις τα settings που σε βολεύουν από άποψη χώρου και χρόνου. EDIT: Επίσης μπορείς αν θέλεις να ριπάρεις μια ταινία απευθείας σε μορφή dvd χωρίς επανακωδικοποίηση και κρατώντας μόνο την ταινία με Ελληνικό ήχο και να δοκιμάσεις να βάλεις τον φάκελο με τα vob στον δίσκο. Αν στα παίξει έτσι η τηλεόραση θα γλυτώσεις πολύ χρόνο. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από micos000 2
nikx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Make MKV ,ποιο απλα δεν γινεται περνας οτι θες απο τον δισκο και με οποιο υποτιτλο διαλεξεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα