Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα πάρει μερικά λίτρα λαδιού για το παπί με το σκεπτικό ότι θα τα φάω σχετικά σύντομα λόγω πολλών μετακινήσεων. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και οι μετακινήσεις μειώθηκαν (έκατσε και το λοκνταουν). Εφόσον το λάδι είναι σφραγισμένο και δεν έχει έρθει σε επαφή με τον αέρα, πόσο μπορεί να διατηρηθεί;

Έχω πάρει μόνολιτρα και κάθε φορά βάζω 1 λίτρο, οπότε δε μένει υπόλοιπο ανοιχτό. Κάθε φορά χρησιμοποιώ σφραγισμένο.

για την ακρίβεια το πήρα τον Μάιο του 2019 και απ ότι φαίνεται θέλω πάνω από 1 χρόνο ακόμα σίγουρα για να το καταναλώσω, εκτός αν αλλάξει κάτι. Δηλαδή ας πούμε Μάιος 2019-Μάιος 2023

Δημοσ.
7 ώρες πριν, bebe1 είπε

Είχα πάρει μερικά λίτρα λαδιού για το παπί με το σκεπτικό ότι θα τα φάω σχετικά σύντομα λόγω πολλών μετακινήσεων. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και οι μετακινήσεις μειώθηκαν (έκατσε και το λοκνταουν). Εφόσον το λάδι είναι σφραγισμένο και δεν έχει έρθει σε επαφή με τον αέρα, πόσο μπορεί να διατηρηθεί;

Έχω πάρει μόνολιτρα και κάθε φορά βάζω 1 λίτρο, οπότε δε μένει υπόλοιπο ανοιχτό. Κάθε φορά χρησιμοποιώ σφραγισμένο.

για την ακρίβεια το πήρα τον Μάιο του 2019 και απ ότι φαίνεται θέλω πάνω από 1 χρόνο ακόμα σίγουρα για να το καταναλώσω, εκτός αν αλλάξει κάτι. Δηλαδή ας πούμε Μάιος 2019-Μάιος 2023

Η γιαγιά μου είχε κάτι ελιές στην Καλαμάτα και έτσι είχαμε πάντα απόθεμα ελαιόλαδου όταν ήμουν μικρός.. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να το χρησιμοποιώ και σε ένα Honda Chally που είχα το 1994 και έκαιγε πιο πολύ βενζινη απο λάδι και να μυρίζει σαν φριτέζα όπου και αν πήγαινα, γιατί θεωρούσα οτι λάδι το ένα λάδι και το άλλο, πόση διαφορά να έχουν. Τέλος πάντων το μηχανάκι δούλευε "κανονικα" για μήνες μέχρι που το έδωσα με μισό λιτρο ελαιόλαδο και άλλο μισό stp μεσα για να μην ακούγονται διάφορα. 
  Θέλω να καταλήξω ότι τα μοτέρ των παπιών αντέχουν σε τόσο αντίξοες καταστάσεις που το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το πότε λήγει το λάδι. Σίγουρα θα έχει καταστραφεί το μηχανάκι η θα κυκλοφορεί σαν αντίκα πολύ πριν χαλάσει το λάδι.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας! Έχω ένα Corolla e12 1.4 του 2006 το οποίο προσέχω όσο μπορώ. Οι αλλαγές λαδιών πάντα γίνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα ή 7.000 - 8.000 χλμ με full συνθετικά λάδια Castrol 5w-30 Edge. Πρόσφατα όμως μου έτυχε ένα θέμα υγείας (κήλη δίσκου) και χρειάστηκε να κάνω 2 χειρουργεία γιατί έτυχε μία επιπλοκή. Το αυτοκίνητο έπρεπε να έχει πάει για αλλαγή λαδιών όταν ξεκίνησε η περιπέτεια μου αλλά δεν το πήγα διότι δεν μπορούσα να οδηγήσω ή δεν το είχα καν στο μυαλό μου. Έμεινε επίσης κάποιο καιρό ακίνητο, περίπου 1 μήνα το περισσότερο, γιατί το έδινα σε φίλο και το έκανε βόλτες. Η περιπέτεια μου όμως κράτησε 5 μήνες και το ραντεβού που έκλεισα στο συνεργείο θα έιναι πάλι σε ακόμα 1 μήνα. Τώρα το οδηγάω αλλά φοβάμαι πολύ τα λάδια. Στο τσεκάρισμα λοιπόν τα λάδια φάινονται ξανθά στο χαρτί αλλά αφήνουν αρκετά μαύρα υπολλείμματα. Η στάθμη είναι ακριβώς εκεί που ήταν όταν τα είχα βάλει 1,5 χρόνο πριν. Μήπως πρέπει να φοβάμαι για τον καιρό που τα έχω αφήσει; 

Επεξ/σία από Antonie
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παθαίνει τίποτε το παπί. Εγώ παίρνω 2-3  5λιτρα 10/40 όταν έχει προσφορά το lidl τα βάζω στο πατάρι και αλλάζω όταν έρθει η ώρα στο αυτοκίνητο. Καμιά φορά πριν τελειώσουν μπορεί να πάρω και άλλο από νέα προσφορά. Έτσι  μπορεί να βάλω στο opel λάδι που το έχω στο πατάρι 2-3 χρόνια γιατί δεν ξέρω ποιο είναι το παλιό.

Το opel ξεπέρασε πρόσφατα τα 330.000 χιλιόμετρα και είναι σκυλί. Η μηχανούλα του δεν καίει καθόλου λάδι. Οπότε μην αγχώνεσαι για το παπί.

Υ.Γ. Μην μου πείτε γιατί παίρνω 2-3 . Αλλάζω λάδια σε τρία αυτοκίνητα της οικογένειας οπότε πρέπει να έχω απόθεμα.😁

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.

Αν βάζεις λάδια αυτοκινήτου σε μηχανάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχεις πρόβλημα? Το έχει κάνει κανείς?

Το μονόλιτρο το λάδι σε 10w40 που έχει το LIDL, είναι μόνο για αυτοκίνητα ή και για μοτοσυκλέτες?

Δυστυχώς το LIDL δεν φέρνει λάδι για δίχρονα

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Candela είπε

Αν βάζεις λάδια αυτοκινήτου σε μηχανάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχεις πρόβλημα? Το έχει κάνει κανείς?

Το μονόλιτρο το λάδι σε 10w40 που έχει το LIDL, είναι μόνο για αυτοκίνητα ή και για μοτοσυκλέτες?

Δυστυχώς το LIDL δεν φέρνει λάδι για δίχρονα

Ωπα!Τι σχεση έχει το 10-40 με δίχρονα;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ωπα!Τι σχεση έχει το 10-40 με δίχρονα;

Εκτός από ένα τετράχρονο μηχανάκι, έχω και ένα δίχρονο. Γι αυτό το είπα

• Like 1
Δημοσ.

Χωρις παρεξηγηση,επειδη βλεπω πως δεν εχεις ιδεα παιρνε οτι γραφει το μανουαλ σου και ασε τα πειραματα.

Ενδεικτικα,αν βαλεις λαδι αυτοκινητου σε μηχανη θα πατιναρει ο συμπλεκτης.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dantε είπε

Χωρις παρεξηγηση,επειδη βλεπω πως δεν εχεις ιδεα παιρνε οτι γραφει το μανουαλ σου και ασε τα πειραματα.

Ενδεικτικα,αν βαλεις λαδι αυτοκινητου σε μηχανη θα πατιναρει ο συμπλεκτης.

Οκ ευχαριστώ για την πρώτη ερώτηση σχετικά για τα λάδια αυτοκινήτου σε μοτο.

Όσο αφορά την δεύτερη ερώτηση, υπάρχει μια φήμη που λέει ότι τα συνθετικά λιπαντικά καίγονται ποιο εύκολα χωρίς να είναι κακής ποιότητας. Τώρα αν είναι αλήθεια η ψέματα, ας μας το επιβεβαιώσει κάποιος.

Δημοσ.

Το αν θα καιγεται ευκολα,εξαρταται κυριως απο το ιξωδες.Οσο πιο ψιλο το λαδι,τοσο πιο ευκολα θα καιγεται.

Δεν ισχυει οποτε το οτι τα συνθετικα καιγονται πιο ευκολα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...