Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως λεει και ο τιτλος, με πηραν τηλεφωνο απο την WIND και ζητησαν το ΑΦΜ μου, το ονοματεπωνυμο μου και το κινητο μου τηλεφωνο. Μεσα στην αφηρημαδα απαντησα και στα 3, και τωρα που το ξανασκεφτομαι με πιανει μια παρανοια. Στεκει αυτο που με ρωτησαν η παιζει να ηταν καποιου ειδους απατη και να μπορουν να προκαλεσουν κακο με αυτες τις πληροφοριες; Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hogsy είπε

Οπως λεει και ο τιτλος, με πηραν τηλεφωνο απο την WIND και ζητησαν το ΑΦΜ μου, το ονοματεπωνυμο μου και το κινητο μου τηλεφωνο. Μεσα στην αφηρημαδα απαντησα και στα 3, και τωρα που το ξανασκεφτομαι με πιανει μια παρανοια. Στεκει αυτο που με ρωτησαν η παιζει να ηταν καποιου ειδους απατη και να μπορουν να προκαλεσουν κακο με αυτες τις πληροφοριες; Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση. 

Ποια αφηρημάδα;

Πως γίνεται να καλούν πάντα ,οπως γίνεται και με τα  email απο τις δήθεν τράπεζες,οταν εισαστε αφηρημένοι και κουρασμένοι; 

• Like 2
Δημοσ.

Ναι βλακεια ολκής έκανες. 

Η κάθε εταιρεία που είσαι πελάτης τα ξέρει τα στοιχεία σου. Αποκλείεται εντελώς να σε καλέσουν να στα ζητήσουν έτσι. 

Λόγοι για να στα ζητησουν υπάρχουν μόνο αν τους τηλεφωνησεις εσυ για δικό σου ζήτημα και απαιτήσουν κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης. 

20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ποια αφηρημάδα;

Πως γίνεται να καλούν πάντα ,οπως γίνεται και με τα  email απο τις δήθεν τράπεζες,οταν εισαστε αφηρημένοι και κουρασμένοι; 

Και μετά από κάτι τέτοια, με τόση αφέλεια πλέον δεν χρειάζεται ούτε μηνύματα και emails ούτε τίποτα. Τηλεφωνακι στο σπίτι και ερώτηση προσωπικών στοιχείων μαζί με αριθμών κάρτας κωδικούς ebanking και ΡΙΝ. 

Θα γλιτώνουν την ταλαιπωρία της προετοιμασίας ενός καλού phising, κλέψιμο και όλα σε ένα νοικοκυρεμενα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ φοβάμαι ότι εντός της ημέρας το κινητό του ts θα πάψει να λειτουργεί (η SIM συγκεκριμένα) καθώς αυτά τα στοιχεία ζητάνε για το SIM Swapping. Αν ξέρουν και το email δε... Πάνε όλα. Θα αλλάξουν κωδικούς και θα κλειδωθεί απ' έξω και φυσικά όλα αυτά για να αποκτήσουν πρόσβαση στο e-banking.

*Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος και να μην γίνει κάτι τέτοιο!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Hogsy είπε

Σε πήραν ας πούμε στο σταθερό που δεν είσαι πελάτης τους και σε ρώτησαν το κινητό που έχεις σε αυτούς? Που σε πήραν? Στο ίδιο τηλέφωνο ή σε άλλο?

Σε πήραν μόνο και μόνο για να σε ρωτήσουν αυτό ή γιατί είχες κάνει κάποιο αίτημα ?

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Πολύ φοβάμαι ότι εντός της ημέρας το κινητό του ts θα πάψει να λειτουργεί (η sim συγκεκριμένα) καθώς αυτά τα στοιχεία ζητάνε για το Sim Swapping. Αν ξέρουν και το email δε... Πάνε όλα. Θα αλλάξουν κωδικούς και θα κλειδωθεί απ' έξω και φυσικά όλα αυτά για να αποκτήσουν πρόσβαση στο e-banking.

Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος και να μην γίνει κάτι τέτοιο!

Για να το κάνουν αυτό χρειάζονται και το username στο web banking.

Ελπίζω αυτό να μη το έχει δώσει πουθενά.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/9/2021 στις 6:32 ΠΜ, DrLo είπε

Για να το κάνουν αυτό χρειάζονται και το username στο web banking.

Ο Chrome λογαριασμός αποθηκεύει τα username/ password στην Πειραιώς και το password της Εθνικής.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ο Chrome λογαριασμός αποθηκεύει τα username/ password στην Πειραιώς και το passwordτης Εθνικής.

Όχι by default , αμα τον αφήσεις.

Ποτέ, μα ποτέ δε σώζουμε passwords σε browsers.

(ήταν και η google μέσα στο "πουθενά")

ΥΓ:

Γι αυτό που λες δε θα χρειαζόταν μόνο το mail αλλά και το password του mail, έτσι δεν είναι;

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετο/ σε YubiKey;

Στις 10/9/2021 στις 9:06 ΠΜ, DrLo είπε

Γι' αυτό που λες δε θα χρειαζόταν μόνο το mail αλλά και το password του mail, έτσι δεν είναι;

Σωστά. Με τη νέα SIM που θα κόψουν όταν γράψουν το email, θα πάνε στο "ξέχασα το κωδικό μου" και θα στείλουν ένα νέο κωδικό στο δηλωμένο κινητό (αν έχει), αλλιώς την πάτησαν και δε θα γίνει τίποτα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ο Chrome λογαριασμός αποθηκεύει τα username/ password στην Πειραιώς και το passwordτης Εθνικής.

αν θελεις το αποθηκευει

αλλα username,passwords αποθηκευμενα τουλαχιστον στο e banking δεν χρειαζεται πιστευω ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...