Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ ότι φαίνεται προβλέπεται αύξηση τιμής σε πολλά είδη και μερικοί λένε ότι αυτό θα πάει μακριά.... Μερικά έχουν ήδη αυξηθεί. Ο φούρνος της γειτονιάς ανέβασε τις τιμές. Κάποιοι άλλοι όχι αλλά είναι θέμα χρόνου.

Έχει νόημα να στοκάρουμε κάποια προϊόντα ;

πχ είδη υγειινής, σαπούνια, χαρτικά....γενικά ότι μπορεί να διατηρηθει για καιρό

Τον ιανουάριο είναι να κάνω το τυπικό σερβις στο αμάξι, λάδια, μπουζί, φίλτρα. Αυτά τα αγοράζω μόνος και τα πηγαίνω σε συνεργείο να τα βάλουν. Μήπως είναι καλή ιδέα να τα αγοράσω από τώρα;

Επίσης τα λάστιχα στο μηχανάκι μου θέλουν αλλαγή. Μάλλον θα τα άλλαζα την άνοιξη διότι το χειμώνα δε νομίζω να το κυκλοφορήσω καθόλου. Μήπως είναι καλύτερα να τα αλλάξω από τώρα;

Άλλος μου λέει, ό,τι είναι να αγοράσεις, αγόρασε το τώρα επειδή οι τιμές θα ανέβουν σε όλα.

Δεν είπαμε να αδειάσουμε όλο το μαρκετ αλλά αφού έχω τη δυνατότητα να αγοράσω και να αποθηκεύσω ποσότητες (λογικές) γιατί να μη το κάνω;

Ακούω ιδέες και γνώμες πάνω σε αυτό

Επεξ/σία από milky
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να στοκάρεις. Πρώτα απόλα σε ποια πράγματα θα ανέβουν οι τιμές?Αυτό το "σε όλα" μου φαίνεται περίεργο. Αν ήταν για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ίσως είχε πιο πολύ νόημα.

Σχετική ερώτηση: Έχει καταλάβει κανείς για ποιο λόγο θα γίνουν οι αυξήσεις? Άκουσα ότι ακριβαίνει το φυσικό αέριο επειδή οι Ρώσοι το έχουν σχεδόν μονοπώλιο και έτσι τους ήρθε. Ποιοι άλλοι παράγοντες συνέβαλαν σε αυτό?

Δημοσ.

Αν λαβουμε υπ`οψιν οτι δεν μπορεις να στοκαρεις πραγματα πανω απο καποιες εβδομαδες αντε κανα δυο μηνες το πολυ πολυ να γλυτωσεις κανα 15ευρω στο συνολο. Δεν αξιζει, δεν ερχεται αρμαγεδωνας απλα ο κοβιντ απορριθμησε λιγο την εφοδιαστικη αλυσιδα η οποια θα βρει την ισορροπια της.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορείς να νικήσεις τον πληθωρισμό. Το 2015 είχαμε στοκάρει αρκετά πράγματα λόγω φόβου χρεοκοπίας και τελικά καταλήξαμε να πετάξουμε γύρω στο 20% από αυτά το 2019. Ακόμα και λίγο χαρτί υγείας που ξέμεινε, μετά από 4 χρόνια είχε γίνει σκληρό σαν γυαλόχαρτο και πετάχτηκε.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Yπερβολικός;

Λίγο ναι, δε το αρνούμαι.

13 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Αν λαβουμε υπ`οψιν οτι δεν μπορεις να στοκαρεις πραγματα πανω απο καποιες εβδομαδες αντε κανα δυο μηνες το πολυ πολυ να γλυτωσεις κανα 15ευρω στο συνολο. Δεν αξιζει, δεν ερχεται αρμαγεδωνας απλα ο κοβιντ απορριθμησε λιγο την εφοδιαστικη αλυσιδα η οποια θα βρει την ισορροπια της.

Ποιος είπε ότι δε μπορώ; Δε μίλησα για φαγώσιμα, γάλατα, ψωμί και τέτοια.

Μιλάω για πράγματα που δε λήγουν ποτέ. Παλαιότερα έχει τύχει να πάρω κιβώτια με σαμπουαν και κάτι τέτοια.... από μαρκετ που θα έκλεινε. Είχα γεμίσει το αυτοκίνητο και μια χαρά την έβγαλα για μεγάααααλο διάστημα. Τίποτα δε χάλασε, τίποτα σε πετάχτηκε. Είχα και κωλόχαρτα σε τρελή ποσότητα. Είχα κάνει βουνό στην αποθήκη.

Εντάξει δε θα γλιτώσω και πολλά αλλά λίγο εδώ, λίγο εκεί...

Δε θα πάρω για 10 χρόνια αλλά γιατί να μη καλύψω τις ανάγκες μου για 1 χρόνο;

20 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Σχετική ερώτηση: Έχει καταλάβει κανείς για ποιο λόγο θα γίνουν οι αυξήσεις? Άκουσα ότι ακριβαίνει το φυσικό αέριο επειδή οι Ρώσοι το έχουν σχεδόν μονοπώλιο και έτσι τους ήρθε. Ποιοι άλλοι παράγοντες συνέβαλαν σε αυτό?

Πληθωρισμός, ελλείψεις λόγω covid, μεγάλη αύξηση μεταφορικών (κοντεινερ).. αλλά το θέμα είναι ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Δηλαδή σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι βρίσκουν αφορμή και ανεβάζουν τις τιμές μέσα στην αναταραχή ασχέτως αν επηρεάζονται στην πράξη άμεσα.

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, milky είπε

Εντάξει δε θα γλιτώσω και πολλά αλλά λίγο εδώ, λίγο εκεί...

Δε θα πάρω για 10 χρόνια αλλά γιατί να μη καλύψω τις ανάγκες μου για 1 χρόνο;

Αν αυτο θα σε κανει να νιωθεις καλυτερα, πιο ασφαλης, καντο. Για πρακτικους λογους θα κανει μικρη διαφορα. Καλοπροαιρετα στο λεω.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, milky είπε

πχ είδη υγειινής, σαπούνια, χαρτικά....γενικά ότι μπορεί να διατηρηθει για καιρό

Προφυλακτικά

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Αν αυτο θα σε κανει να νιωθεις καλυτερα, πιο ασφαλης, καντο. Για πρακτικους λογους θα κανει μικρη διαφορα. Καλοπροαιρετα στο λεω.

είναι καθαρά για οικονομικούς λόγους. Δε θα πάρω κονσέρβες να ετοιμαστώ για πόλεμο.

πχ σήμερα η βενζίνη ανέβηκε λίγο

Δε παρεξηγώ, το καταλαβαίνω ότι δε θα με σώσει αυτό. Αλλά σκέφτομαι αφού μπορώ να κερδίσω έστω και λίγο (μάλλον) γιατί όχι;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, milky είπε

Απ ότι φαίνεται προβλέπεται αύξηση τιμής σε πολλά είδη και μερικοί λένε ότι αυτό θα πάει μακριά.... Μερικά έχουν ήδη αυξηθεί. Ο φούρνος της γειτονιάς ανέβασε τις τιμές. Κάποιοι άλλοι όχι αλλά είναι θέμα χρόνου.

Έχει νόημα να στοκάρουμε κάποια προϊόντα ;

Τον ιανουάριο είναι να κάνω το τυπικό σερβις στο αμάξι, λάδια, μπουζί, φίλτρα. Αυτά τα αγοράζω μόνος και τα πηγαίνω σε συνεργείο να τα βάλουν. Μήπως είναι καλή ιδέα να τα αγοράσω από τώρα;

Επίσης τα λάστιχα στο μηχανάκι μου θέλουν αλλαγή. Μάλλον θα τα άλλαζα την άνοιξη διότι το χειμώνα δε νομίζω να το κυκλοφορήσω καθόλου. Μήπως είναι καλύτερα να τα αλλάξω από τώρα;

Άλλος μου λέει, ό,τι είναι να αγοράσεις, αγόρασε το τώρα επειδή οι τιμές θα ανέβουν σε όλα.

Δεν είπαμε να αδειάσουμε όλο το μαρκετ αλλά αφού έχω τη δυνατότητα να αγοράσω και να αποθηκεύσω ποσότητες (λογικές) γιατί να μη το κάνω;

Ακούω ιδέες και γνώμες πάνω σε αυτό

Το στοκαρισμα ειναι ακομα χειρότερο για την τσεπη σου

Τους τα δίνεις μαζεμενα και προκαταβολικά

• Like 1
Δημοσ.

Στοκαρε οτι δεν χαλαει. Οι ανατιμήσεις ηταν για συγκεκριμενα προιοντα αλλα "φρόντισαν" να δωσουν καλυψη πλεον σε ολους να ανεβασουν τιμες. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο Έλληνας κουβαλάει ακόμη το κατοχικό σύνδρομο ακόμη.

Ελάτε ρε παιδιά που θα στοκάρουμε μακαρόνια , ρύζια , σαπούνια , αλεύρι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να πιάσουν ψείρες στο ντουλάπι και μετά να θέλουμε συνεργείο απεντόμωσης.😁 Συνέλθετε . 2021 ζούμε.

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι ακομα και 50 ευρω να γλυτωσει καποιος εχει σημασια τη σημερον ημερα. Επειδη δεν εχουμε απεριοριστο χωρο στο σπιτι για να στοκαρουμε, στη θεση σου θα εστιαζα στα πιο ακριβα ειδη με μικροτερο σχετικα ογκο, δηλαδη οχι χαρτια υγειας αλλα καφε, ελαιολαδο, τυρια και κεφαλοτυρια, αλκοολουχα ποτα (ουισκι, βοτκες, κλπ, οχι μπυρες) , προφυλακτικα οπως προτειναν πιο πανω

• Like 1
Δημοσ.

@ts

Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα. Όχι το να στοκάρεις αλλά το να ρωτάς εδώ.

Από το μέχρι τώρα posts (δικό σου και λοιπών) είναι ξεκάθαρο ότι η πλειονότητα σου λέει όχι στο στοκάρισμα αναφέροντας διάφορους λόγους (μικρό όφελος, προπληρωμή μεγάλου ποσού έναντι μικρότερων αγορών σε βάθος χρόνου, πιθανή φθορά του στοκ, κλπ) κι εσύ βέβαια θα το κάνεις αφού το έχεις προαποφασισμένο.

Άρα το ερώτημα ποιο είναι; Eκτός πια αν έχεις σκοπό τη δημιουργία ομάδας ;) preppers (google it) οπότε πάω πάσο

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να στοκάρει χαρτοπετσέτες και χαρτιά υγείας... Τρώγονται ή δεν υπάρχει εναλλακτική ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση; 
Παρόλα αυτά ίσως για να νικήσεις τον πληθωρισμό να χρειάζεται να επενδύσεις σε κάτι που ανεβαίνει μαζί του, παρά σε χαρτομάντιλα και λοιπά είδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...