Verade Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Έχω ένα πικάπ Denver MRD-52 (το οποίο δεν έχει προενίσχυση) και βρίσκομαι σε δίλημμα: Να αγοράσω αυτοενισχυόμενα ηχεία ή να ψάξω για ενισχυτή και ηχεία ξεχωριστά. Σε budget 100-200€ τι θα μου προτείνατε; (Είμαι αρχάριος και νέος, τώρα αρχίζω να εκτιμώ τον αναλογικό ήχο ;Ρ )
sinikos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, οτι τα αυτοενισχυόμενα ηχεία δεν έχουν προενίσχυση για pickup (phono). Οι ολοκληρωμένοι ενισχυτές έχουν. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ένα μικτάκι που δίνει προενίσχυση και μετά να πάρεις ότι ηχεία θες. Εξαρτάται βέβαια και τι θες να κάνεις με το πικαπ: Αν θες να το έχεις σε στυλ hifi στο σαλόνι σου, θα πήγαινα σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή. Αν υπάρχει και μια υπόνοια djιλικιού, θα πήγαινα σε μίκτη και αυτοενισχυόμενα. 1
Georgie2 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η αναζήτηση του "Denver MRD-52" στο internet βγάζει αυτό εδώ το μηχάνημα https://www.skroutz.gr/s/27616377/Denver-MRD-52-Βαλιτσάκι-Πικάπ-Light-Καφέ.html που δεν είναι απλό πικάπ. Είναι ολοκληρωμένο σύστημα με ενισχυτή, που η μοναδική έξοδος που βγάζει είναι για ηχεία (άσχετα αν είναι RCA). Μάλιστα φαίνεται πως τα ηχεία έρχονται μαζί. Επίσης, στις οδηγίες χρήσης https://denver.eu/media/38867/mrd-52_en.pdf δεν αναφέρεται πουθενά κάτι για έξοδο προς άλλες συσκευές (εκτός από τα ακουστικά), ούτε κάτι για αντίσταση ηχείων. Μόνο το ότι είναι 2Χ5 Watts. Καλό θα ήταν να πει κάποιος τι άλλο μπορείς να συνδέσεις σ' αυτή την έξοδο που είναι για ηχεία, χωρίς να γίνει ζημιά. Εγώ δεν ξέρω να σου πω. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2021 από Georgie2 1
gianniz_k Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 10/9/2021 στις 12:11 ΠΜ, Verade είπε Έχω ένα πικάπ Denver MRD-52 (το οποίο δεν έχει προενίσχυση) και βρίσκομαι σε δίλημμα: Να αγοράσω αυτοενισχυόμενα ηχεία ή να ψάξω για ενισχυτή και ηχεία ξεχωριστά. Σε budget 100-200€ τι θα μου προτείνατε; (Είμαι αρχάριος και νέος, τώρα αρχίζω να εκτιμώ τον αναλογικό ήχο ;Ρ ) Πιστεύω ότι με αυτό το πικάπ και το budget που έχεις για τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να εκτιμήσεις τον αναλογικό ήχο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο. Κράτα τα λεφτά,πούλα και το πικάπ και το ξανασκέφτεσαι αφού μελετήσεις το θέμα 1 1
Verade Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Ευχαριστώ για την απάντησή σου, ίσως όταν κερδίσω το τζόκερ να μπορέσω να ασχοληθώ επαγγελματικά ;Ρ
gianniz_k Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Verade είπε Ευχαριστώ για την απάντησή σου, ίσως όταν κερδίσω το τζόκερ να μπορέσω να ασχοληθώ επαγγελματικά ;Ρ Δεν μίλησα για επαγγελματική ενασχόληση. Γνώμες ζήτησες και η δική μου ήταν πως πας να πετάξεις χρήματα 1
swstost Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Συμφωνώ, με το συγκεκριμένο δεν έχει πολύ νόημα να ασχοληθείς, έτσι όπως το κόβω η ποιότητα ήχου που θα πάρεις θα είναι πολύ χαμηλή.
polog40 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2021 στις 12:11 ΠΜ, Verade είπε Έχω ένα πικάπ Denver MRD-52 (το οποίο δεν έχει προενίσχυση) και βρίσκομαι σε δίλημμα: Να αγοράσω αυτοενισχυόμενα ηχεία ή να ψάξω για ενισχυτή και ηχεία ξεχωριστά. Σε budget 100-200€ τι θα μου προτείνατε; (Είμαι αρχάριος και νέος, τώρα αρχίζω να εκτιμώ τον αναλογικό ήχο ;Ρ ) Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ο ενισχυτής να διαθέτει είσοδο που να υποστηρίζει το πρότυπο (RIAA). Δεν έχει νόημα να επεκταθώ στο τι είναι αυτό μιας και δεν είναι το θέμα συζήτησης όμως είναι απαραίτητο. Το πιο πιθανό είναι να μην έχει μιας και τείνει να χαθεί λόγο παλαιότητας. Όμως υπάρχει λύση ακόμα και έτσι.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σαν και αυτό https://www.ebay.com/itm/Phono-preamp-phono-preamplifier-RIAA-preamplifier-KP200-pcb-/153699146517?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=710-127635-2958-0 Και μετά να συνδέσεις ότι ενισχυτή θέλεις. Ελπίζω να σε βοήθησα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2021 από polog40 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα