Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Γιατί δεν του κόβει, αν του έκοβε θα έκανε μια απλή αφαίρεση (10.184 - 9.500) και θα διαπίστωνε ότι έως την στιγμή που τσέκαρε τον μετρητή είχε κάψει 684. Ο έναντι είναι διμηνιαίος, το 684 είναι όσο έχω κάψει για 4 μήνες, ο εκαθαριστικός είναι να βγει σύντομα. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό τους 4 μήνες οπότε το πιο λογικό είναι στους πρώτους 2 μήνες να έχω κάψει το μισό από αυτό. Κάπου 350. Τέλος πάντων, μάλλον αντέδρασα υπερβολικά σε αυτή την "εισπρακτική" που με πήρε τηλέφωνο, δεν είχα εμπειρία με κάτι τέτοιο και μου φάνηκε παράξενο και κάπως επικίνδυνο γιατί συστήθηκε σαν εκπρόσωπος της ΔΕΗ. Τα πράγματα είναι ύπο έλεγχο μάλλον... Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
filipN Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Κοίτα τι γίνεται: 5 ημέρες είναι το περιθώριο λίγο πριν εκδοθεί έναντι, αν δώσεις ένδειξη σε αυτές τις 5 ημέρες τότε αντί για έναντι θα εκδοθεί εκκαθαριστικός. Όταν όμως πρόκειται να εκδοθεί εκκαθαριστικός τότε το περιθώριο είναι 1,5 ημέρα, μπορείς να δώσεις ένδειξη μόνο τηλεφωνικά την προγραμματισμένη ημερομηνία καταμέτρησης συν την επόμενη έως τις 12 το μεσημέρι. Τα γράφει και ο λογαριασμός της ΔΕΗ αυτά, σου παραθέτω αποσπάσματα: και Η απόπειρά μου έγινε πριν την έκδοση “έναντι” λογαριασμού. Στο εμπρός μέρος του προηγούμενου εντύπου λογαριασμού έγραφε: και στο πίσω: Εγώ λοιπόν μπήκα πριν τη λήξη του παραπάνω πενθημέρου και το σύστημα δεν μου επέτρεψε να καταχωρήσω την ένδειξη!
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο ρόλος του έναντι λογαριασμού είναι να σου έρχεται ένα ποσόν ανά δίμηνο ώστε να αφαιρεθεί από τον τετραμηνιαιο και να μην σου έρθει με πόσον τέτοιο που αν είσαι από τα άτομα που τα βγάζουν τσίμα τσίμα δεν θα μπορείς να πληρώσεις. Ποτέ δεν αντιστοιχεί σε πραγματική κατανάλωση και αυτή προσδιορίζεται με βάση αλγόριθμους από παλαιότερες καταναλώσεις. Όταν όμως εσύ μπορεί πχ να έχεις φύγει από το σπίτι για κάποιο Χ διάστημα και να έχεις μηδενική κατανάλωση η η περσινή κατανάλωση για διάφορους λόγους να ήταν πολυ υψηλότερη της φετινής και εσένα σου έρθει λογαριασμος φουσκωμένος, εκεί υπάρχει πρόβλημα για κάποιες κατηγορίες καταναλωτών με όχι τόσο άνετα οικονομικά η με κάποιο ποσόν στην άκρη που θα τους είναι δύσκολο να πληρώσουν. Οι λύσεις είναι, να κάνει τους λογαριασμούς να έρχονται ανά μήνα. Τακτικός έλεγχος κατανάλωσης μετρητή ανά μήνα για να ξέρεις τι παίζει και να βρίσκεις τυχόν λάθη. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
Joshua21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, aizensama24 είπε Ο έναντι είναι διμηνιαίος, το 684 είναι όσο έχω κάψει για 4 μήνες, ο εκαθαριστικός είναι να βγει σύντομα. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό τους 4 μήνες οπότε το πιο λογικό είναι στους πρώτους 2 μήνες να έχω κάψει το μισό από αυτό. Κάπου 350. Είναι λάθος ο υπολογισμός σου, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ λήγουν κάπου 22 ημέρες μετά την έκδοση τους, οπότε αν ισχύει το ότι πέρασαν 4 ημέρες από τη λήξη του λογαριασμού σου τότε όχι 4 μήνες αλλά ούτε 3 δεν έχουν περάσει. 2 ώρες πριν, filipN είπε Η απόπειρά μου έγινε πριν την έκδοση “έναντι” λογαριασμού. Στο εμπρός μέρος του προηγούμενου εντύπου λογαριασμού έγραφε: και στο πίσω: Εγώ λοιπόν μπήκα πριν τη λήξη του παραπάνω πενθημέρου και το σύστημα δεν μου επέτρεψε να καταχωρήσω την ένδειξη! Μια εξήγηση σε αυτό που περιγράφεις είναι ότι έφαγε κόλλημα το σύστημα, το έχω πάθει και εγώ με μια συγκεκριμένη παροχή, δεν με άφηνε να δώσω ένδειξη χωρίς όμως να μου λέει ότι "θα μπορείς τότε" ή "μπορούσες τότε". Σε κανονικές συνθήκες αυτό που λέει ισχύει, και τις 6 ημέρες σε αφήνει κανονικά να δώσεις την ένδειξη. Εκτός και αν έχει μεσολαβήσει κάτι και έχει αλλάξει το διάστημα που μπορείς να δώσεις ένδειξη, πχ η αλλαγή μετρητή από αναλογικό σε ψηφιακό.
SakafliaC Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 9/9/2021 στις 11:40 ΜΜ, aizensama24 είπε δε κάνω τακτικά μπάνιο αφού δε βγαίνω. ??
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Τελικά έκανα λάθος ο έναντι λογαριασμός δεν είχε λήξει πριν 4 ημέρες αλλά πριν 1μίση περίπου μήνα. Όπως και να έχει δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ μαζί του και μου ήρθε ο εκαθαριστικός σήμερα ο οποίος είναι στα 181Ε και έχει αφαιρεθεί ήδη από το τελικό ποσό αυτό του έναντι οπότε όλα οκ. Το πρόβλημα διορθώθηκε από μόνο του χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι.
Nabuko Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 48 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Το πρόβλημα διορθώθηκε από μόνο του χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι. Μα δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα εξαρχής ώστε να διορθωθεί 2 1
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Μα δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα εξαρχής ώστε να διορθωθεί Μην τον μπερδευεις παραπάνω.Ασε τον να πιστευει αυτό που πιστευει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα