Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πας αυριο στην ΔΕΗ με τον ληγμένο λογαριασμό και μια φωτό που θα φαίνεται η ένδειξη του ρολογιού και θα ζητήσεις να το διορθώσουν.Και ο έναντι πάντως γράφει πόσες μοναδες υπολογίζουν.

Σου εχω γραψει και σε αλλο θεμα που έκανες ότι μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο και να δίνεις την ένδειξη ωστε να ερχονται όλοι εκκαθαριστικοί.

Και αυτά τα κάνουν πριν λήξει ο λογαριασμος.

Η ΔΕΗ δεν έχει καμία δουλειά με ενδείξεις και μετρητές.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Joshua21 said:

Η ΔΕΗ δεν έχει καμία δουλειά με ενδείξεις και μετρητές.

Δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ. Ο καθένας μας συμβόλαιο με τον πάροχό του έχει, όχι με τον ΔΕΔΔΗΕ και μέσα στο συμβόλαιο αυτό αναφέρεται αναλυτικά και με σαφήνεια κάθε πότε και με ποιόν τρόπο γίνονται οι μετρήσεις μεταξύ άλλων.

Αν δεν τηρούνται οι όροι του συμβολαίου είναι υπόλογα τα μέρη που έχουν υπογράψει τους όρους, οπότε η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να τα βρει με τον ΔΕΔΔΗΕ ή να βρει τρόπο να παίρνονται σωστά οι μετρήσεις.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γιατί να το κάνει αυτό; Υπάρχει κόσμος που πληρώνεται για να παίρνει μετρήσεις, ο OP θα πληρωθεί από τον πάροχό του για να κάνει αυτή τη δουλειά;

Ο ΔΕΔΔΗΕ (και όχι ο πάροχος) πληρώνει κόσμο για να παίρνει μετρήσεις μόνο μια φορά το τετράμηνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πας αυριο στην ΔΕΗ με τον ληγμένο λογαριασμό και μια φωτό που θα φαίνεται η ένδειξη του ρολογιού και θα ζητήσεις να το διορθώσουν.Και ο έναντι πάντως γράφει πόσες μοναδες υπολογίζουν.

Σου εχω γραψει και σε αλλο θεμα που έκανες ότι μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο και να δίνεις την ένδειξη ωστε να ερχονται όλοι εκκαθαριστικοί.

Και αυτά τα κάνουν πριν λήξει ο λογαριασμος.

- Μπορείς να κάνεις καταχώρηση ένδειξης είτε στο 11500 είτε στο www.deddie.gr, εντός ενός συγκεκριμένου πενθημέρου (5 ημέρες), αν το θέλει ο ΔΕΔΔΗΕ...

- Γιατί και πέρυσι και φέτος το καλοκαίρι, το σύστημα δεν με άφηνε να περάσω τις ενδείξεις την 4η ημέρα. Και όταν ήρθαν οι λογαριασμοί είδα πως είχαν εκδοθεί πριν λήξει το πενθήμερο και τη μια φορά την ίδια μέρα που δοκίμασα να τους καταχωρήσω και μάλιστα πριν τις 09:30 που μπήκα εγώ.

Επεξ/σία από filipN
  • Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Joshua21 said:

Ο ΔΕΔΔΗΕ (και όχι ο πάροχος) πληρώνει κόσμο για να παίρνει μετρήσεις μόνο μια φορά το τετράμηνο.

Η ακριβώς από πάνω απάντησή μου σε καλύπτει και εδώ: στο συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει με τους παρόχους μας αναγράφονται αναλυτικά οι όροι, πότε παίρνονται μετρήσεις και πως εκδίδονται οι έναντι λογαριασμοί. Αν δεν υπολογίστηκε σωστά ο έναντι φταίει ο πάροχος. Αν δεν πάρθηκε σωστά μέτρηση για να βγει σωστός εκκαθαριστικός, πάλι ο πάροχος φταίει, να τα βρει αυτός με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Γι' αυτό υπάρχει η ΡΑΕ εξάλλου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Η ακριβώς από πάνω απάντησή μου σε καλύπτει και εδώ: στο συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει με τους παρόχους μας αναγράφονται αναλυτικά οι όροι, πότε παίρνονται μετρήσεις και πως εκδίδονται οι έναντι λογαριασμοί. Αν δεν υπολογίστηκε σωστά ο έναντι φταίει ο πάροχος. Αν δεν πάρθηκε σωστά μέτρηση για να βγει σωστός εκκαθαριστικός, πάλι ο πάροχος φταίει, να τα βρει αυτός με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Γι' αυτό υπάρχει η ΡΑΕ εξάλλου.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ts ο έναντι υπολογίστηκε όπως προβλέπεται, με βάση την περσινή κατανάλωση, δεν έκανε κάτι λάθος ο πάροχος.

Αν νομίζεις ότι έκανε κάποιο λάθος πες το μας.

Το να γράφεις γενικά και αόριστα για λάθη δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση.

18 λεπτά πριν, filipN είπε

- Μπορείς να κάνεις καταχώρηση ένδειξης είτε στο 11500 είτε στο www.deddie.gr, εντός ενός συγκεκριμένου πενθημέρου (5 ημέρες), αν το θέλει ο ΔΕΔΔΗΕ...

- Γιατί και πέρυσι και φέτος το καλοκαίρι, το σύστημα δεν με άφηνε να περάσω τις ενδείξεις την 4η ημέρα. Και όταν ήρθαν οι λογαριασμοί είδα πως είχαν εκδοθεί πριν λήξει το πενθήμερο και τη μια φορά την ίδια μέρα που δοκίμασα να τους καταχωρήσω και μάλιστα πριν τις 09:30 που μπήκα εγώ.

Ή ακόμα καλύτερα στο 2111900500 μια και το 11500 έχει τρελή χρέωση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Γιατί να το κάνει αυτό; Υπάρχει κόσμος που πληρώνεται για να παίρνει μετρήσεις, ο OP θα πληρωθεί από τον πάροχό του για να κάνει αυτή τη δουλειά;

Γιατί να μην το κάνει αν δεν καταλαβαίνει πως είναι οι έναντι λογαριασμοί;Αλλωστε δεν πληρώνεται κανείς για να μετράει τον έναντι ,δεν μετριέται κάτι

1 ώρα πριν, filipN είπε

Ενα χρόνο και κάτι που το κάνω πάντα περνάω ενδειξη την πρώτη μέρα που ανοιγει το παράθυρο.Δεν ξερω γιατί το κάνουν αυτό σε εσένα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί να μην το κάνει αν δεν καταλαβαίνει πως είναι οι έναντι λογαριασμοί;Αλλωστε δεν πληρώνεται κανείς για να μετράει τον έναντι ,δεν μετριέται κάτι

Ενα χρόνο και κάτι που το κάνω πάντα περνάω ενδειξη την πρώτη μέρα που ανοιγει το παράθυρο.Δεν ξερω γιατί το κάνουν αυτό σε εσένα.

- Αντίθετα, εγώ καταχωρώ τις ενδείξεις πολλά χρόνια και παλαιότερα δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις συμπέρασμα με ένα χρόνο+ στην πλάτη και μπαίνοντας στην πρώτη ημέρα. Όταν λέμε 5 ημέρες εννοούμε 5 ημέρες και όχι 3!

- Προφανώς και δεν το κάνουν μόνο σ’ εμένα, γιατί οι μισοί λογαριασμοί της γειτονιάς μου εκδόθηκαν την ίδια ημέρα που εκδόθηκε και ο δικός μου. Συνεπώς το κάνουν σε αρκετούς άλλους καταναλωτές, όταν αυτό εξυπηρετεί κάποιους υπαλλήλους ή την εταιρία.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, filipN είπε

- Αντίθετα, εγώ καταχωρώ τις ενδείξεις πολλά χρόνια και παλαιότερα δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις συμπέρασμα με ένα χρόνο+ στην πλάτη και μπαίνοντας στην πρώτη ημέρα. Όταν λέμε 5 ημέρες εννοούμε 5 ημέρες και όχι 3!

- Προφανώς και δεν το κάνουν μόνο σ’ εμένα, γιατί οι μισοί λογαριασμοί της γειτονιάς μου εκδόθηκαν την ίδια ημέρα που εκδόθηκε και ο δικός μου. Συνεπώς το κάνουν σε αρκετούς άλλους καταναλωτές, όταν αυτό εξυπηρετεί κάποιους υπαλλήλους ή την εταιρία.

Εγω δεν ξερω τι κάνουν στους άλλους,ουτε και βγήκα στην γειτονιά να ρωτησω αν οι άλλοι δίνουν ένδειξη .Λεω τι γίνεται σε εμένα.Και συγνωμη που το κάνω μονο ένα χρόνο,δεν ηξερα ότι δεν μπορώ να πω την εμπειρία μου.

Απο την στιγμή που αυτό γίνεται ηλεκτρονικά δεν καταλαβαίνω πως εξυπηρετεί υπαλλήλους ή εταιρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, filipN είπε

Κοίτα τι γίνεται:

5 ημέρες είναι το περιθώριο λίγο πριν εκδοθεί έναντι, αν δώσεις ένδειξη σε αυτές τις 5 ημέρες τότε αντί για έναντι θα εκδοθεί εκκαθαριστικός.

Όταν όμως πρόκειται να εκδοθεί εκκαθαριστικός τότε το περιθώριο είναι 1,5 ημέρα, μπορείς να δώσεις ένδειξη μόνο τηλεφωνικά την προγραμματισμένη ημερομηνία καταμέτρησης συν την επόμενη έως τις 12 το μεσημέρι.

Τα γράφει και ο λογαριασμός της ΔΕΗ αυτά, σου παραθέτω αποσπάσματα:

image.png.5328510de324bd0e2042c9b289a08d43.png

και

image.png.5e314cd632bb659abd08da1906979717.png

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Mόλις δοκίμασα και εγω στον δικο μου για τον επόμενο λογαριασμό και λεει 

Δεν είναι ακόμη δυνατή η καταχώρηση της ένδειξης του μετρητή σας. Παρακαλούμε προσπαθήστε πάλι κατά το χρονικό διάστημα από 18/10/2021 έως 22/10/2021 .

Παντως όσο ο ΤΣ δεν κοιτάει τι γραφει το ρολόι και τι ο λογαριασμος που εχει στα χερια του δεν γίνεται δουλειά.Το "εγω μονο ένα ψυγείο έχω να δουλευει" δεν βγάζει ενδειξη  στον μετρητή.Μιλάμε στον αερα ενώ τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Παντως όσο ο ΤΣ δεν κοιτάει τι γραφει το ρολόι και τι ο λογαριασμος που εχει στα χερια του δεν γίνεται δουλειά.Το "εγω μονο ένα ψυγείο έχω να δουλευει" δεν βγάζει ενδειξη  στον μετρητή.Μιλάμε στον αερα ενώ τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα.

Το κοίταξε, το έγραψε και σε προηγούμενο post:

11 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Είναι έναντι λογαριασμός που χει υπολογιστεί λάθος. Δε ξέρω τι κριτήρια χρησιμοποιούν αλλά εγώ το πολύ να έκαψα 350kw και αυτός με χρέωσε 1300kw. Στο προηγούμενο εκαθαριστικό είχα ένδειξη 9500 και το ρολόι μου κάτω γράφει τώρα 10184 οπότε δε παίζει να το υπολόγισαν σωστά.

Άλλο που δεν θέλει να καταλάβει τον τρόπο που χρεώνεται ο έναντι και επιμένει ότι έχει γίνει "λάθος".

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Το κοίταξε, το έγραψε και σε προηγούμενο post:

Άλλο που δεν θέλει να καταλάβει τον τρόπο που χρεώνεται ο έναντι και επιμένει ότι έχει γίνει "λάθος".

Γιατί ομως  λεει εγω το πολύ να έκαψα 350KW?Δεν ξερει τι έκαψε;

Δεν διαφωνούμε κάπου απλά αλλο ένα κλασσικό θεμα aizensama 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Γιατί ομως  λεει εγω το πολύ να έκαψα 350KW?Δεν ξερει τι έκαψε;

Δεν διαφωνούμε κάπου απλά αλλο ένα κλασσικό θεμα aizensama 

Γιατί δεν του κόβει, αν του έκοβε θα έκανε μια απλή αφαίρεση (10.184 - 9.500) και θα διαπίστωνε ότι έως την στιγμή που τσέκαρε τον μετρητή είχε κάψει 684.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή επικοινώνησα τηλεφωνικά με Δεδδηε για να δώσω καταμέτρηση στις ημερομηνίες που έγραφε η ΔΕΗ και τις 2 φορές η κοπέλα μου είπε ότι οι ημερομηνίες που γράφει η Δεη στο λογαριασμό είναι άλλ' αντ' άλλων και δεν ισχύουν. 

Επίσης μου είπε ότι επειδή έχω μηνιαίο λογαριασμό μπορώ να δίνω καταμέτρηση κάθε 2μηνο γιατί δεν βγαίνει εκκαθαριστικός κάθε μήνα.

Επεξ/σία από Nabuko

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...