Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν έναντι λογαριασμό στη ΔΕΗ ο οποίος έληξε πριν 4 ημέρες, είναι ο μόνος ληξιπρόθεσμος λογαριασμός που έχω και τον έχω αφήσει επίτηδες έτσι γιατί η κατανάλωση είναι λάθος και είναι υπερβολικά αυξημένος οπότε περιμένω τον εκαθαριστικό. Πήρα τηλέφωνο στη ΔΕΗ και μου επιβεβαίωσαν ότι το ρεύμα το κόβουν λίγο μετά από τον 2ο ληξιπρόθεσμο λογαριασμό και ότι ναι άμα θέλω μπορώ να μη πληρώσω τον έναντι και να περιμένω τον εκαθαριστικό όπου το μόνο που θα χρεωθώ από τον έναντι είναι τα τέλη, το φπα κτλ. Μου είπανε μάλιστα ότι θα μπορούσαν να είχανε διορθώσει τον έναντι αν τους είχα πάρει τηλέφωνο πριν λήξει.

Σήμερα με πήρανε τηλέφωνο από τη "ΔΕΗ" όπου μου ζητήσανε πατρώνυμο και γνωρίζανε που μένω και για τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Ο αριθμός ξεκίναγε από 215 και μου φάνηκε στην αρχή σαν απάτη αλλά δε μου ζητήσανε τίποτα πέρα από πατρώνυμο και γνωρίζανε για το λογαριασμό οπότε μου μοιάζει δύσκολο να ήταν απάτη. Με ένα κάπως επιθετικό στυλ μου λένε "σας πήραμε τηλέφωνο για να κανονίσετε" προφανώς δηλαδή να κάνω διακανονισμό για τον συγκεκριμένο λογαριασμό.  Εγώ τους εξήγησα ότι ο έναντι είναι λάθος και ότι μου είπανε από εσάς ότι δε χρειάζεται να κάνω κάτι ος τον 2ο ληξιπρόθεσμο αφού δε κινδυνεύω. Η κοπέλα μου λέει άρα κάνετε ένσταση στο συγκεκριμένο λογαριασμό και ότι θα το δηλώσει και μου το έκλεισε. Ένσταση ενοούσε προφανώς ότι δηλώνω ότι ο λογαριασμός έχει υπολογιστεί λάθος.

Μου κάνει εντύπωση όλο αυτό καθώς είμουν 100% συνεπής σε όλους τους λογαριασμούς έως τώρα και μάλιστα κάποιοι ήταν αρκετά μεγάλοι και μόνο 4 ημέρες έχουν περάσει από τότε που έληξε αυτός. Στο παλιό σπίτι που ζούσα είχαν κάτι τρελά χρέοι όπου ακόμη και οι διακανονισμοί τους είχαν λήξει και κανείς δε τους πείραζε, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα.

Τώρα ίσως είναι παρανοικό όλο αυτό αλλά φοβάμαι μη γίνει κανά αστείο και ξαφνικά από το πουθενά βρεθώ χωρίς ρεύμα για έναν ψεύτικο έναντι λογαριασμό.........Θα είναι απίστευτο. Δείχνουν ιδιαίτερα επιθετικοί εδώ οπότε τίποτα δεν αποκλείεται. Δε πρόκειται να τον πληρώσω, ήδη τους πλήρωσα 600 για το χειμώνα και θεωρώ ότι με έχουν κλέψει σε κάποιες χρεώσεις. Για να πω την αλήθεια δε τους εμπιστεύομαι πολύ, κάτι είναι λάθος με το ρεύμα μου. Δε δικαιολογείται στο σπίτι που ζω και με το ρεύμα που τρώω, να μου έρχεται μέσο όρο έως τώρα γύρω στα 200. (50Ε το μήνα). Έχω μιλήσει με άλλους σε μεγαλύτερα σπίτια και με περισσότερα άτομα και πληρώνουν τα ίδια ή λιγότερα.

Τέλος πάντων σκέφτομαι ως αίσχατη λύση, να πάω σε άλλο πάροχο αλλά θα περιμένω πρώτα να δω αν θα με σεβαστούν έως να εκδοθεί ο εκαθαριστικός και αν θα γίνει διόρθωση του έναντι. Μπορεί να είναι καλύτερα σε κάποιον του ιδιωτικού τομέα. Ο οτε που έχω 2 χρόνια τώρα δε με έχει προδώσει ποτέ, ο λογαριασμός έρχεται πάντοτε ο ίδιος σε όλα, δεν υπάρχουν διακυμάνσεις εκεί. Δε ξέρω αν θα είναι καλύτερα να πάω σε ιδιωτικό πάροχο και αν όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα εκεί με σταθερές χρεώσεις, καλύτερο customer service κτλ κτλ. Δε ξέρω επίσης αν ίσως πρέπει να αλλάξω το ρολόι μου? παίζει κάτι τέτοιο? να είναι χαλασμένο και να κάνει λάθος υπολογισμούς?

Τι μου προτείνεται να κάνω? μπορώ να αλλάξω πάροχο αν μου ρίξουνε το ρεύμα?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δύο σχόλια:

Αναφέρεις συνεχώς ότι ο λογαριασμός "είναι λάθος" αλλά δεν λες ως προς τι. Δεν είναι καμιά πυρηνική φυσική ο λογαριασμός, υπάρχει αναρτημενος τιμοκατάλογος. Πηγαινε δες το μετρητή και τις καταναλώσεις σου και υπολόγισε. Οι λογαριασμοί βγαίνουν από πληροφοριακό σύστημα, το ίδιο που βγάζει τους λογαριασμούς όλης της χώρας. Δεν γίνεται να κανει λάθος μόνο σε εσενα, εκτός αν η μέτρηση είναι λάθος. Αυτό μπορείς μόνος σου να το διαπιστώσεις αν δεις τον μετρητή σου 

Το δεύτερο είναι για τα τετραγωνικά ως συνάρτηση του λογαριασμού. Σημασία έχει τι καις. Και αυτό που καίει είναι ο,τι συνδέεις στις πρίζες, όχι τα τετραγωνικά. Αυτά μετράνε μόνο για τις χρεώσεις του δήμου (που βγαίνουν αυτοματοποιημένα, δες προηγούμενη παράγραφο).

Άρα αν δεν είσαι ευχαριστημένος από το ύψος του λογαριασμού σου, ξεκινά να ψάχνεις τρόπους να μειώσεις την κατανάλωση που κανείς.

Τέλος έχει υπόψη σου ότι εδώ και λίγους μηνες έχουν αυξηθεί τα τιμολόγια κάποιων προγραμμάτων λόγω ενεργοποίησης ρήτρας CO2 ή ρήτρας τιμής χονδρικής. Αυτό ισχύει για ολους και όχι μόνο για σενα.

17 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Στο παλιό σπίτι που ζούσα είχαν κάτι τρελά χρέοι όπου ακόμη και οι διακανονισμοί τους είχαν λήξει και κανείς δε τους πείραζε, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα.

Υπάρχει περίπτωση κάτι από όλα αυτά να είναι στο όνομα σου / στο ΑΦΜ σου;

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Αναφέρεις συνεχώς ότι ο λογαριασμός "είναι λάθος" αλλά δεν λες ως προς τι. Δεν είναι καμιά πυρηνική φυσική ο λογαριασμός, υπάρχει αναρτημενος τιμοκατάλογος. Πηγαινε δες το μετρητή και τις καταναλώσεις σου και υπολόγισε. Οι λογαριασμοί βγαίνουν από πληροφοριακό σύστημα, το ίδιο που βγάζει τους λογαριασμούς όλης της χώρας. Δεν γίνεται να κανει λάθος μόνο σε εσενα, εκτός αν η μέτρηση είναι λάθος. Αυτό μπορείς μόνος σου να το διαπιστώσεις αν δεις τον μετρητή σου 

Είναι έναντι λογαριασμός που χει υπολογιστεί λάθος. Δε ξέρω τι κριτήρια χρησιμοποιούν αλλά εγώ το πολύ να έκαψα 350kw και αυτός με χρέωσε 1300kw. Στο προηγούμενο εκαθαριστικό είχα ένδειξη 9500 και το ρολόι μου κάτω γράφει τώρα 10184 οπότε δε παίζει να το υπολόγισαν σωστά.

6 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Το δεύτερο είναι για τα τετραγωνικά ως συνάρτηση του λογαριασμού. Σημασία έχει τι καις. Και αυτό που καίει είναι ο,τι συνδέεις στις πρίζες, όχι τα τετραγωνικά. Αυτά μετράνε μόνο για τις χρεώσεις του δήμου (που βγαίνουν αυτοματοποιημένα, δες προηγούμενη παράγραφο).

Δε γίνεται ένα άτομο να καίει περισσότερο από 3+. Όχι τίποτα άλλο αλλά πλέον κλείνω κάθε βράδυ τον υπολογιστή. Τι καίω? 2 περίπου ώρες πλυντήριου πιάτων τη μέρα και 1 ώρα περίπου μαγείρεμα στο φούρνο σε 2 μάτια εστίες και κανά δίλεπτο φούρνο μικροκυμμάτων και μπλέντερ. Πλυντήριο ρούχων/στεγνωτήριο βάζω σπάνια 1-2 φορές το μήνα και δε κάνω τακτικά μπάνιο αφού δε βγαίνω. Φυσικά έχω και το ψυγείο, δε ξέρω τι καίει. Το πλυντήριο πιάτων τον ανεβάζει τόσο?

6 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Υπάρχει περίπτωση κάτι από όλα αυτά να είναι στο όνομα σου / στο ΑΦΜ σου;

Ευτυχώς όχι

Δημοσ.

Πας αυριο στην ΔΕΗ με τον ληγμένο λογαριασμό και μια φωτό που θα φαίνεται η ένδειξη του ρολογιού και θα ζητήσεις να το διορθώσουν.Και ο έναντι πάντως γράφει πόσες μοναδες υπολογίζουν.

Σου εχω γραψει και σε αλλο θεμα που έκανες ότι μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο και να δίνεις την ένδειξη ωστε να ερχονται όλοι εκκαθαριστικοί.

Και αυτά τα κάνουν πριν λήξει ο λογαριασμος.

• Like 2
Δημοσ.

δε καταλαβαινω γιατί το κάνουμε πολύπλοκο. Όταν λες λάθος τι εννοείς. Προσδιόρισε το.

Τυχαίνει να κάνανε και σε εμένα λάθος σε αυτόν τον λογαριασμό και μου ήρθε τετραπλάσιος λογαριασμός απ ότι περίμενα. Έκατσα το έψαξα και ειδα ότι συμπληρώσανε λάθος μέτρηση. Τους πήρα τηλέφωνο, τους έστειλα και mail και το πρόβλημα λύθηκε ωραία και καλά. Μου ακυρώσαν το λογαριασμό και περιμένω να μου στείλουν το νέο όπως μου είπαν.

Επίσης η σύγκριση με άλλα σπίτια, μικρότερα ή μεγαλύτερα δεν είναι πάντα έγκυρη. Εγω πχ αν ανάψω θερμοσίφωνα ξεχνιέμαι. έμενα φοιτητής σε γκαρσονιέρα και πλήρωνα όσο άλλοι σε κανονικό σπίτι. 

ξέχασα να πω πως ο λογαριασμός είχε λήξει και απλά χρειάστηκε να κάνω ένα τηλεφώνημα παραπάνω σε άλλο τμήμα. Αν δεν έληγε θα μπορούσε να λυθεί με το πρώτο τηλεφώνημα μου είπανε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Είναι έναντι λογαριασμός που χει υπολογιστεί λάθος. Δε ξέρω τι κριτήρια χρησιμοποιούν αλλά εγώ το πολύ να έκαψα 350kw και αυτός με χρέωσε 1300kw. Στο προηγούμενο εκαθαριστικό είχα ένδειξη 9500 και το ρολόι μου κάτω γράφει τώρα 10184 οπότε δε παίζει να το υπολόγισαν σωστά.

Οκ. Δεκτό. Παντως, και να το πληρώσεις, δεν χάνεις λεφτά: το υπερβάλλον θα αφαιρεθεί από τον επόμενο εκκαθαριστικό (ή και περισσότερους αν μιλάμε για τόσο μεγάλη απόκλιση). Έχε υπόψη ότι μπορείς να δίνεις τις ενδείξεις του μετρητη σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές (αναφέρεται στον εκκαθαριστικό πότε), ώστε να βγαίνει εκκαθαριστικος κάθε φορά.

Πόση κατανάλωση είχες πέρυσι ιδια περίοδο στο ίδιο ακίνητο; 

Πάντως 4 μέρες καθυστέρηση στην πληρωμή δεν είναι τίποτα. Η ενόχληση είτε είναι για κάτι άλλο είτε κάποιος σε ψαρώνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Bitbit είπε

ξέχασα να πω πως ο λογαριασμός είχε λήξει και απλά χρειάστηκε να κάνω ένα τηλεφώνημα παραπάνω σε άλλο τμήμα. Αν δεν έληγε θα μπορούσε να λυθεί με το πρώτο τηλεφώνημα μου είπανε

Θα τους ξαναπάρω τότε

18 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Πάντως 4 μέρες καθυστέρηση στην πληρωμή δεν είναι τίποτα. Η ενόχληση είτε είναι για κάτι άλλο είτε κάποιος σε ψαρώνει.

Είναι 4 ημέρες μετά τη λήξη του όχι την εκδοσή του, εκτός αν εννοείς μετά τη λήξη. 

Εμένα μου φάνηκε πολύ έντονα σαν απάτη, απλά δε μου ζητήσανε στοιχεία πέρα από όνομα πατρός για αυτό δε το έκλεισα. Δεν αποκλείεται κάποιος στη ΔΕΗ να πούλησε δεδομένα σε τρίτους αλλά δε ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός όλου αυτού. Μήπως προσπαθούσαν να με παγιδεύσουν για να αποδεχτώ τον έναντι και να μη μπορώ να το αλλάξω μετά? ειλικρινά δε ξέρω, αν ήξερα ότι έκανε κάτι τέτοιο η ΔΕΗ θα έφευγα τρέχωντας για άλλο πάροχο.

Θα μπορούσα άνετα άμα ήθελα απλά να της το έκλεινα. 

Δε νομίζω ότι είναι πολιτική της ΔΕΗ να σε παίρνει τηλέφωνο για διακανονισμό, συνήθως σε αφήνουν να το κάνεις εσύ.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Θα τους ξαναπάρω τότε

Είναι 4 ημέρες μετά τη λήξη του όχι την εκδοσή του, εκτός αν εννοείς μετά τη λήξη. 

Εμένα μου φάνηκε πολύ έντονα σαν απάτη, απλά δε μου ζητήσανε στοιχεία πέρα από όνομα πατρός για αυτό δε το έκλεισα. Δεν αποκλείεται κάποιος στη ΔΕΗ να πούλησε δεδομένα σε τρίτους αλλά δε ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός όλου αυτού. Μήπως προσπαθούσαν να με παγιδεύσουν για να αποδεχτώ τον έναντι και να μη μπορώ να το αλλάξω μετά? ειλικρινά δε ξέρω, αν ήξερα ότι έκανε κάτι τέτοιο η ΔΕΗ θα έφευγα τρέχωντας για άλλο πάροχο.

Δε νομίζω ότι είναι πολιτική της ΔΕΗ να σε παίρνει τηλέφωνο για διακανονισμό, συνήθως σε αφήνουν να το κάνεις εσύ.

αφου εχεις το νουμερο γιατί δεν το googleαρεις να δεις;Εμενα με καλουσαν απο  εισπρακτικη EOS 

Kαι εμένα επι ενα χρόνο εβαζαν οτι να είναι και ακόμα δεν εχω φτάσει στην ενδειξη που γράφει ο λογαριασμός ενω δίνω μηδενικές καταναλωσεις.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχεις μεγάλη φαντασία...

"

Ανακοίνωση για πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ανακοίνωση

Η ΔΕΗ στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για τη βελτίωση της ρευστότητας, συνεργάζεται με δικηγορικά γραφεία και εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, τα οποία αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν με πελάτες οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στόχος είναι η ενημέρωση των πελατών και η αναζήτηση εξατομικευμένων λύσεων για τη διευθέτηση των οφειλών τους.

Η ανάθεση αυτή πραγματοποιείται σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις της ελληνικής και ενωσιακής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένων των Ν. 2472/1997 και Ν. 3758/2009 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν). 

"

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/ekptwsi-5-kai-evnoikis-rythmisis-ton-ofeilon/anakoinwsi-gia-pelates-me-liksiprothesmes-ofeiles

Δημοσ.

1) ο εναντι βγαινει με βαση τις περσινες καταναλωσεις. Αρα αν περυσι ειχες καψει παραπανω, ο φετινος εναντι θα ειναι παραπανω.

2) κλεισε ολες τις συσκευες σου/αποσυνδεσε. Αν το ρολοι γυρναει ακομα, κατι ισως να πηγαινει λαθος (γενικα δες αμα κατι σου τρωει ρευμα)

Για τον χειμωνα, αν εισαι με θερμανση με ρευμα, λογικο. Περιοχη?

• Like 2
Δημοσ.

Σε εμένα έγινε ένα λάθος στον λογαριασμό τον Μαρτη από βλακεια που έκανε υπάλληλος στο τηλέφωνο όταν του έλεγα την καταμέτρηση και είχε κλείσει το σύστημα. Μας φόρτωσαν 150 ευρώ ληξιπροξεσμο χωρίς λόγο, πλήρωνα μόνο το κανονικό ποσόν και αυτό το άφηνα απλήρωτο, ερχόντουσαν επιστολές και έπαιρναν τηλέφωνο από μια εισπρακτική μέχρι που το έκλεισα τελείως το σταθερό, μετά από τρεις μήνες διορθώθηκε το πρόβλημα και ηρεμήσαμε. 

Για υπερβολικους έναντι, τους πληρώνεις και έρχεται επιστροφή η συμψηφισμός με ότι κάψεις στα επόμενα τετράμηνα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Είναι έναντι λογαριασμός που χει υπολογιστεί λάθος. Δε ξέρω τι κριτήρια χρησιμοποιούν αλλά εγώ το πολύ να έκαψα 350kw και αυτός με χρέωσε 1300kw.

Πόσο χρονών είσαι? Τώρα ξεκίνησες να μένεις μόνος σου? Εγώ 25 χρόνια που μένω μόνος μου δεν έχω πετύχει έναντι με σωστή κατανάλωση. Αν ο εκκαθαριστικός σου έρθει -50 ευρώ ας πούμε τι θα λες?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, aizensama24 είπε

{[(Δε γίνεται ένα άτομο να καίει περισσότερο από 3+. Όχι τίποτα άλλο αλλά πλέον κλείνω κάθε βράδυ τον υπολογιστή. Τι καίω? 2 περίπου ώρες πλυντήριου πιάτων τη μέρα και 1 ώρα περίπου μαγείρεμα στο φούρνο σε 2 μάτια εστίες και κανά δίλεπτο φούρνο μικροκυμμάτων και μπλέντερ. Πλυντήριο ρούχων/στεγνωτήριο βάζω σπάνια 1-2 φορές το μήνα και δε κάνω τακτικά μπάνιο αφού δε βγαίνω. Φυσικά έχω και το ψυγείο, δε ξέρω τι καίει. Το πλυντήριο πιάτων τον ανεβάζει τόσο? Ευτυχώς όχι)]}

Αντιστέκομαι στον πειρασμό να σχολιάσω το 1 πλυντηριο πιατων κάθε μερα, αλλά πλυντηριο ρουχων 1-2 φορες το μηνα και μη-τακτικό μπάνιο...

γιατι όμως είσαι πεπεισμένος οτι σου έχουν υπολογίσει λάθος τη μέτρηση; δεν ειναι οτι ήρθε κάποιος και μέτρησε... ο έναντι λογαριασμός υπολογίζεται με βάση την κατανάλωση σου το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι... και λάθος να έχει γίνει, οταν θα βγει ο εκκαθαριστικός θα γίνει συμψηφισμός και θα είσαι εντάξει... αν εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα, τότε μπορείς να αρχίσεις να προβληματίζεσαι.. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, aizensama24 said:

Έχω έναν έναντι λογαριασμό στη ΔΕΗ ο οποίος έληξε πριν 4 ημέρες, είναι ο μόνος ληξιπρόθεσμος λογαριασμός που έχω και τον έχω αφήσει επίτηδες έτσι γιατί η κατανάλωση είναι λάθος και είναι υπερβολικά αυξημένος οπότε περιμένω τον εκαθαριστικό. Πήρα τηλέφωνο στη ΔΕΗ και μου επιβεβαίωσαν ότι το ρεύμα το κόβουν λίγο μετά από τον 2ο ληξιπρόθεσμο λογαριασμό και ότι ναι άμα θέλω μπορώ να μη πληρώσω τον έναντι και να περιμένω τον εκαθαριστικό όπου το μόνο που θα χρεωθώ από τον έναντι είναι τα τέλη, το φπα κτλ. Μου είπανε μάλιστα ότι θα μπορούσαν να είχανε διορθώσει τον έναντι αν τους είχα πάρει τηλέφωνο πριν λήξει.

Σήμερα με πήρανε τηλέφωνο από τη "ΔΕΗ" όπου μου ζητήσανε πατρώνυμο και γνωρίζανε που μένω και για τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Ο αριθμός ξεκίναγε από 215 και μου φάνηκε στην αρχή σαν απάτη αλλά δε μου ζητήσανε τίποτα πέρα από πατρώνυμο και γνωρίζανε για το λογαριασμό οπότε μου μοιάζει δύσκολο να ήταν απάτη. Με ένα κάπως επιθετικό στυλ μου λένε "σας πήραμε τηλέφωνο για να κανονίσετε" προφανώς δηλαδή να κάνω διακανονισμό για τον συγκεκριμένο λογαριασμό.  Εγώ τους εξήγησα ότι ο έναντι είναι λάθος και ότι μου είπανε από εσάς ότι δε χρειάζεται να κάνω κάτι ος τον 2ο ληξιπρόθεσμο αφού δε κινδυνεύω. Η κοπέλα μου λέει άρα κάνετε ένσταση στο συγκεκριμένο λογαριασμό και ότι θα το δηλώσει και μου το έκλεισε. Ένσταση ενοούσε προφανώς ότι δηλώνω ότι ο λογαριασμός έχει υπολογιστεί λάθος.

Μου κάνει εντύπωση όλο αυτό καθώς είμουν 100% συνεπής σε όλους τους λογαριασμούς έως τώρα και μάλιστα κάποιοι ήταν αρκετά μεγάλοι και μόνο 4 ημέρες έχουν περάσει από τότε που έληξε αυτός. Στο παλιό σπίτι που ζούσα είχαν κάτι τρελά χρέοι όπου ακόμη και οι διακανονισμοί τους είχαν λήξει και κανείς δε τους πείραζε, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα.

Τώρα ίσως είναι παρανοικό όλο αυτό αλλά φοβάμαι μη γίνει κανά αστείο και ξαφνικά από το πουθενά βρεθώ χωρίς ρεύμα για έναν ψεύτικο έναντι λογαριασμό.........Θα είναι απίστευτο. Δείχνουν ιδιαίτερα επιθετικοί εδώ οπότε τίποτα δεν αποκλείεται. Δε πρόκειται να τον πληρώσω, ήδη τους πλήρωσα 600 για το χειμώνα και θεωρώ ότι με έχουν κλέψει σε κάποιες χρεώσεις. Για να πω την αλήθεια δε τους εμπιστεύομαι πολύ, κάτι είναι λάθος με το ρεύμα μου. Δε δικαιολογείται στο σπίτι που ζω και με το ρεύμα που τρώω, να μου έρχεται μέσο όρο έως τώρα γύρω στα 200. (50Ε το μήνα). Έχω μιλήσει με άλλους σε μεγαλύτερα σπίτια και με περισσότερα άτομα και πληρώνουν τα ίδια ή λιγότερα.

Τέλος πάντων σκέφτομαι ως αίσχατη λύση, να πάω σε άλλο πάροχο αλλά θα περιμένω πρώτα να δω αν θα με σεβαστούν έως να εκδοθεί ο εκαθαριστικός και αν θα γίνει διόρθωση του έναντι. Μπορεί να είναι καλύτερα σε κάποιον του ιδιωτικού τομέα. Ο οτε που έχω 2 χρόνια τώρα δε με έχει προδώσει ποτέ, ο λογαριασμός έρχεται πάντοτε ο ίδιος σε όλα, δεν υπάρχουν διακυμάνσεις εκεί. Δε ξέρω αν θα είναι καλύτερα να πάω σε ιδιωτικό πάροχο και αν όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα εκεί με σταθερές χρεώσεις, καλύτερο customer service κτλ κτλ. Δε ξέρω επίσης αν ίσως πρέπει να αλλάξω το ρολόι μου? παίζει κάτι τέτοιο? να είναι χαλασμένο και να κάνει λάθος υπολογισμούς?

Τι μου προτείνεται να κάνω? μπορώ να αλλάξω πάροχο αν μου ρίξουνε το ρεύμα?

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά επειδή φαίνεται ότι τώρα τελευταία ξεκίνησες να μένεις μόνος σου, μερικές συμβουλές για να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη και να μην αγχώνεσαι τόσο:

1. Ο «έναντι» λογαριασμός δεν θα σου έρθει ποτέ σωστά. Υποτίθεται ότι υπάρχει τύπος που τον βγάζουν υπολογίζοντας την μέση κατανάλωση των προηγούμενων μηνών, ως τώρα καμία εταιρεία δεν μου έχει βγάλει σωστό έναντι λογαριασμό.
  2. Ότι πληρώσεις στον έναντι δεν πάει υπέρ πίστεως, αφαιρείται από τον εκκαθαριστικό, ο οποίος αφορά την πραγματική σου κατανάλωση. Το αναφέρω αυτό επειδή γράφεις για λάθος χρεώσεις κλπ. Δεν πολυπαίζει αυτό το σενάριο, να σε έχουν χρεώσει πράγματα που δεν έχεις καταναλώσει.
  3. Ο λογαριασμός του τηλεφώνου δεν έχει σχέση με τον λογαριασμό του ρεύματος. Για να έχεις ρεύμα κάηκε πρώτη ύλη, δεν κυκλοφόρησαν δεδομένα στον αέρα.
  4. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποκοπή ρεύματος αν δεν έχει λήξει και δεύτερος λογαριασμός. Ειδικά όταν μιλάμε για οικιακούς λογαριασμούς.
  5. Δεν σε πήρε η ΔΕΗ τηλέφωνο, σε πήρε κάποια εισπρακτική, τα γνωστά «κοράκια». Μην δίνεις απολύτως καμία σημασία στα λεγόμενά τους και αν έχεις όρεξη μπορείς να βγάλεις ότι γούστα θέλεις στο τηλέφωνο με αυτούς, δεν έχουν καμία δικαιοδοσία. Αν ζήτησαν μόνο το πατρώνυμό σου για να σε ενημερώσουν, ήταν και παράνομοι συν τοις άλλοις.

Περιμένεις να έρθει ο επόμενος εκκαθαριστικός και ανάλογα τον πληρώνεις ή τον ρυθμίζεις.

8 hours ago, Ukforthemoment said:

Σου εχω γραψει και σε αλλο θεμα που έκανες ότι μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο και να δίνεις την ένδειξη ωστε να ερχονται όλοι εκκαθαριστικοί.

Γιατί να το κάνει αυτό; Υπάρχει κόσμος που πληρώνεται για να παίρνει μετρήσεις, ο OP θα πληρωθεί από τον πάροχό του για να κάνει αυτή τη δουλειά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έναντι μου ήρθε 260€(τον απρίλιο νομίζω) ενώ μένουμε 2 άτομα σπίτι(στο περσυνό αντίστοιχο διάστημα ήμασταν 5).Το πλώρωσα και μετά ήρθε ο εκκαθαριστικός 4€. Γενικά αν μπορείς να το πληρώσεις,πληρωσέ το και θα συμψηφιστούν με το εκκαθαριστικό.Αν όχι,βάλε ότι μπορείς έναντι,και περίμενε τον εκκαθαριστικό.

Επεξ/σία από LabrakisG1992

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...